Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 3 of 21 FirstFirst 123456713 ... LastLast
Results 41 to 60 of 411
  1. #41
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    4 set penyusuan yang sangat popular

    * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



    Alhamdulillah 2012 adalah lembaran baru bagi semua insan dan ibu khususnya....terutama bagi mereka yang baru mengenali dunia penyusuan.
    Ingin saya kongsikan 4 set penyusuan yang benar-benar mempunyai permintaan yang sangat tinggi.

    Empat set itu ialah

    1. Set B

    • Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa
    • Sesuai untuk ibu yang TIDAK mempunyai masalah penyusuan
    • Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu
    • Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat
    • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
    • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema, set ini dapat membantu
    • Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa.

    2. Set Eu Four Pack


    • Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Kalsium
    • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
    • Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat.
    • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu dan alah kepada laktose.
    • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
    • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk saraf, pembentukan tulang dan gigi.



    3. Set E

    • Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, Kalsium dan Alfalfa
    • Set ini memberi kesan yang lebih yang tidak kurang bagusnya kerana kandungan Alfalfa yang mempunyai khasiat protien di dalamnya.




    4. Set 3M

    • Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP.
    • Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.
    • Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
    • Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak
    • Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat
    • Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha.

    Perjalanan penyusuan dua tahun ini menuntut ibu menyusu secara kerap atau pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Supplement sangat membantu mengisi ruang kosong dalam tubuh ibu terutama bagi yang mempunyai kekangan untuk amalkan pemakanan mengikut piramid makanan yang disarankan.


    Buat renungan bersama....


    ” Syarikat susu formula saling berlumba untuk menghasilkan susu yang kaya dengan pelbagai formula namun sedarkah kita ianya tidak mampu untuk menandingi susuibu, anugerah terbaik buat si manja? Tidakkah kita juga mahu berikan yang terbaik buat si manja kita?”.

    Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, dan dapatkan tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian dari saya sebagai Shaklee independent distributor anda.

  2. #42
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Jadinya hari ni saya nak share rahsia Pn Zabrina berkongsi bagaimana susu ibu banyakkk..ni beliau liskat senarai2 milk booster beliau.. milk booster ni bukan semata2 makanan....Jom baca..Sumber asal kredit ke blog Pn Zabrina
    __________________________________
    "Banyak PM serta SMS yang saya terima nak tau apa rahsia saya banyak susu..Meh saya nak kongsi dengan anda semua...

    Semasa mengandung...

    • Niat ' Aku nak fully breastfeed' anak ni..
    • Baca surah Al Hujarat selalu..
    • Doa berpanjangan hingga sekarang
    • Sembahyang Hajat.
    • cuci nipple hari2
    • buat persediaan awal-google psl bf
    Sejurus selepas bersalin..

    • Minta nurse bagi anak secepat mungkin utk bf (Breastfeed)
    • Dalam wad susukan sejam sekali
    Berpantang


    • Minum air 3 liter atau lebih
    • Minum susu Anmum Lacta
    • Ambil vitamin Shaklee set berpantang
    • Mula mengepam 2 minggu dalam pantang..
    • Jadual pam yang konsistem (jika tak dapat pam saya akan bagi baby df)
    • rehat secukupnya-walaupun memang tak cukup sebenarnya..
    • susukan anak sekerap mungkin
    • Train anak guna botol umur 1 bulan (nak kerja kan..)
    Sekarang


    • Pam 2 kali di tempat kerja
    • Balik pam sebelum tido
    • df anak bila balik kerja (df=Direct Feeding)
    • kat rumah df je tak bagi botol..
    • suruh anak doa susu kita banyak..
    • sokongan suami n keluarga..juga pengasuh..
    • kongsi pengalaman dengan ibu2 menyusu lain (InsyaAllah rezeki anak bertambah)
    • minum air 3 liter atau lebih..(ni air suam je tau..air manis tak kira ye)
    • jaga makan
    • Ambil vitamin shaklee jugak..set 3M+pd
    • kurang minum kafein
    • minum milo, soya, esp, pd, mealshake (zara punye)..saya tak minum ais..
    • sentiasa positif n tenang walaupun banyak keje...huhu...
    • senyum..sambil pam baca doa ibu menyusu n selawat banyak2...


    Ha tu le rahsia saya..bukan ape pun saya buat..saya cuma pegang konsep SUPPLY vs DEMAND...susu kalau di keluarkan makin banyak dihasilkan..pokok pangkalnya kita ibu2 ni kena rajin..kena korban masa n tenaga sikit le..penat memang lah kalau ikutkan..tapi kita akan rasa puas hati bila tgk anak membesar dgn susu kita sendiri..Alhamdulillah..Zawir hampir 8 bulan lebih saya susukan..


    __________________________________________________ __________
    teruja saya baca..... rasa time2 tu gak nak ada baby lagi utk disusukan.. ahaha.. Saya dulu time zaman faiz menyusu takdela kata meriah sangat..mcm kais pagi mkn pagi kais petang mkn petang..tapi alhamdulillah sentiasa ada.. time2 merudum2 pun tak teruk mana.. mmg konsisten dan disiplin dan sabar setia mengambil set 3M.. iaitu mengandungi ESP vitalea bcomplex vita C alfala Ostematrix... Terbaikkk Alhamdulillah...
    Anda bagaimana?

    _________________________________

    Kredit Cery dan Zabrina

  3. #43
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Salam Jumaat

  4. #44

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    hai, boleh pm tak detail produk n harga untuk set semasa hamil dan selepas bersalin?

  5. #45
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Quote Originally Posted by yana_Labuan View Post
    hai, boleh pm tak detail produk n harga untuk set semasa hamil dan selepas bersalin?
    hai yana,

    Check PM ya Dear

  6. #46
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Alhamdullilah, dengan sukacitanya saya umumkan perasmian blog baru sayawww.blossommommy.blogspot.com yang mengisahkan perkongsian saya tentang kebaikan dan kelebihan vitamin Shaklee, penyusuan susu ibu, pelbagai tips utk parents dan anak2, tips kecantikkan dan kesihatan, mempamerkan perniagaan saya spt Coach, Corelle, Tupperware, pelbagai barangan utk ibu dan anak dan macam-macam ada Di jemput semua utk jd follower. Terima kasih

  7. #47
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Jom jadi follower www.blossommommy.blogspot.com

  8. #48
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak



    Vitamin A-Z, anak sihat cergas dan cerdas, cantik kulit, awet muda, lazat french vanilla. Semua ini dengan hanya 1 cawan MealShakes setiap pagi.


    Apa itu MealShake? Shaklee MealShake merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan kanak-kanak untuk membesar kuar dan sihat.

    Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Tiada perasa tiruan atau pewarna tambahan.

    Siapa yang perlukan MealShake?

    Ia sesuai untuk semua kanak-kanak terutamanya yang kurang selera makan atau yang sembelit atau kanak-kanak obese. Juga sesuai untuk ibu mengandung, menyusu, pesakit dalam proses pemulihan selepas pembedahan, mereka yang inginkan kulit cantik, inginkan kulit sihat.

    Testimoni Meal Shake

    Dan ini pula testimoni dari blog Pn Lia.. JOm baca..
    jom baca testimoni Kak Ayu (ofismate saya tentang anak sedaranya yang baru 3 minggu mencuba Shaklee Mealshake..)..
    "Sebelum ni Alif kalo makan dia mesti tunjuk 4 jari dia..maksudnya, cukup 4 kali (4 suap) dah tak nak makan dah..bukan sebab dia ada cacing ke ape ke..tapi memang dia taknak makan .. pastu badan..alahai kurus kering je..umur 4 tahun..anak-anak orang lain umur 4 tahun semua berisi..dah ler makan 4 suap je, pastu takde ulang2 dah makan..haiii...risau dibuatnya..kang tak cukup zat lar..kang terbantut lar perkembangan otak ke ape ke.. tapi, AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake, Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat.. sekarang ni bila waktu makan, dia dulu duduk di meja makan..kalo dulu panggil makan dah duduk kat meja makan pun tengok makanan je..masaklar sedap macamane pun dia cam takde selera nak makan..sekarang ni makan nak, siap kadang2 tu mintak makan walaupun baru few hours lepas makan..AlhamduLILLAH..

    Kredit mamafaiz

    These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

  9. #49
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    7 Standard Penyusuan

    1. Menyusukan bayi secara eksklusif dalam 6 bulan pertama. Beerti bayi tidak mengambil sebarang cecair atau makanan pejal. Dia hanya menerima susu ibu dari payudara anda.

    2. Memujuk bayi menggunakan payudara. Anda melakukannya agar bayi kekal selesa dalam memenuhi keperluan emosinya. Ini termasuklah menyusukan bayi untuk tidur.

    3. Tidak menggunakan bantal dan puting kosong. Jika perlu gunakan puting kosong, payudara adalah alternatifnya.

    4. Tidur dengan bayi untuk menggalakkan penyusuan di waktu malam. Kajian membuktikan bayi yang tidur dengan ibunya menyusu 3 kali lebih banyak berbanding bayi yang tidur berasingan.

    5. Tidur ketika bayi tidur di waktu siang. Ambil masa untuk tidur sebentar(nap) dan pada masa itu susukan bayi. Rehat sambil menyusukan bayi adalah elemen penting dalam penyusuan susu ibu dan ama penting dalam mengekalkan ketidaksuburan dikalangan ibu yang menyusukan bayi

    6. Kerap menyusu siang dan malam dan tidak terikat dengan jadual penyusuan. Bagi memastikan penghasilan susu kekal stabil, susukan bayi mengikut kehendaknya.

    7. Elakkan apa jua amalan yang memerluka anda berjauhan dengan bayi. Ingatlan apabila bayi sentiasa rapat dengan ibu, dia akan teransang untuk menyusu selalu dengan susu ibu.

    Bagi ibu-ibu yang memerlukan vitamin untuk kekal segar, cergas dan sihat boleh dapatkan vitamin anda www.blossommommy.blogspot.com

  10. #50
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Pengalaman mengandung 3 orang anak semasa berkerja dan bekerja dari rumah sangat berbeza, faktor utama adalah kepenatan, oleh itu setiap ibu yang mengandung sangat perlukan vitamin tambahan bagi memastikan anak yang dikandung sihat akal dan tubuh badannya. InsyaAllah.


    Ketahui beberapa jenis zat terpenting yang sangat diperlukan semasa hamil.


    1. Asid Folik


    Asid Folik dianggap sebagai makanan otak, ia diperlukan untuk pengeluaran tenaga dan pembentukan sel darah merah, ia dapat menguatkan imuniti dengan membantu dalam pembentukkan yang sesuai dan fungsi sel darah putih. Oleh kerana ia berfungsi sebagai ko enzim dalam sintesis DNA dan RNA, ia penting untuk pecahan dan penyalinan sel yang sihat. Zat ini boleh membantu dalam depresi dan kegelisahan. Asid Folik sangat penting dalam kehamilan, ia membantu megatur pembentukkan sel saraf embrio dan janin yang amat penting untuk tumbesaran yang normal. Asid Folik sangat berkesan apabila digabungkan dengan Vitamin B dan Vitamin C. Pengambilan sebanyak 600mg sehari amat digalakkan untuk ibu hamil.


    2. Asid Lemak Omega 3


    Omega 3 diketahui meransang otak. Omega 3 dan DHA sangat diperlukan pembentukkan sistem saraf pusat janin.Kajian menunjukkan bahawa genglosida berpengaruh pada struktur otak terutama fungsi belajar dan mengingat. Kajian menunjukkan bayi yang menjalani ujian perkembangan mental mendapat skor yang tinggi apabila ibunya makan telur yang mengandungi banyak omega 3 semasa kehamilan.

    Sumber ikan , minyak ikan, bijirin dan telur omega 3 serta susu yang diperkaya omega 3.


    3. Protein


    Semasa hamil, badan anda bekerja keras untuk membentuk sel-sel otak bayi, jadi ia memerlukan tambahan protein. Anda memerlukan protein lebih banyak sewaktu hamil, berpantang dan menyusukan bayi. Hal ini penting untuk pertumbuhan jaringan pada janin.

    Sumber: Sumber haiwan seperti daging, ayam, ikan, telur dan produk tenusu. Manakala sumber lain ialah seperti kekacang, soya dan produk soya, biji-bijian dan sayuran hijau.


    4. Zat Besi


    Zat besi memainkan peranan penting dalam pengangkutan oksigen daripada paru-paru ke tisu, Zat besi bergabung dengan oksigen di dalam paru-paru dan melepaskan oksigen dalam tisu-tisu yang memerlukan. Ia digunakan dalam pembuatan hemoglobin dan berperanan penting dalam fungsi normal imuniti. Sepanjang kehamilan penggunaan zat besi akan bertambah 2 kali ganda untuk memenuhi keperluan ibu dan bayi. Jika keperluannya tidak dapat dipenuhi, ibu akan cepat penat dan mudah mendapat jangkitan penyakit. Risiko melahirkan bayi tidak cukup bulan dan kurang berat turut berlaku.


    5. Kalsium


    Kalsium adalah mineral yang terbanyak yang terdapat dalam badan kita iaitu lebih daripada 90% bahan keras dalam tulang dan gigi. Ia diperlukan untuk pembentukkan dan bagi mengekalkan tulangyang kuat serta gigi yang sihat. Ia juga untuk pembekuan darah, penghantaran gerak balas saraf dan kontraks otot. Peranan penting kalsium ialah mencegah penyakit osteoporosis.

    Sewaktu hamil, janin akan mengambil sekitar 25mg-30mg sehari daripada ibunya. Pengambilan tertinggi ialah pada trimester ketiga kehamilan Jika bekalan kalsium tidak mencukupi janin akan mengambil kalsium daripada tulang ibu. Sebab itu, ibu perlu memastikan yang pengambilan sumber kalsiumnya mencukupi untuk menampung keperluannya sekitar 1000mg.


    Jika anda ibu yang mengandung samada anak pertama, kedua atau seterusnya dan sangat sibuk saya ada menawarkan rangkaian vitamin Shaklee untuk anda, dengan harga mampu milik ianya selamat untuk anda dan bayi anda dan ramai yang telah mendapat kebaikan daripadanya.



    Vitamin Shaklee untuk ibu yang mengandung ialah















    Berikut adalah testimoni mereka yang telah mendapat kebaikan dari Vitamin Shaklee semasa mengandung



    *
    o
    Siti Liyana Mohamad Yusuff saya skang guna set preg..rasa bertenaga..masih menyusu badan..baru ni p cameron highland..jaln2..naik2 tangga..kan berbukit sikit..mak pn ikut..mak ckp kuat tgk..

    o
    Dayana Batrisya Saya pun lg2 ostematrix lain btl kesannya bgn pg x liat b4 this kalau brg atas toto i punya punggung sakit mcm x leh angkat bila amik oste tu x dak pun rasa gtuh shaklee mmg best amik la x rugi pun i amik pil kalsium er klinik swasta x sama kesan nya oste jg yg best

    o
    Umi Adawiyah i amik oste + b.cmplex..n0w tgh buat cdangan nak amik vit.c lak..hihi mmg best guna oste ne kn m0mies?bdn mmg btenaga..but dh habis la =(

    o
    Dayana Batrisya Hbs top up la lagiiiii mmg lsin energy dia bau dia pun best kan mcm ala2 susu je hehe

    Dayana Batrisya Ada kwn kata my skin much better than masa sblm mengandung dulu.dulu adalah jerawat2 skit ni ok skit pas tu i punya hidung sometimes ada cecair jernih tau tp x la byk ni dah ok plak tp yg pasti mum i puji skin cantik kit i pun pasan gak i punya badan cerah than before ingatkan lg gelap masa2 ngandung nisbb ramai yg mcm tu kat celah2 ni kan biasa org ngandung ada yg gelap kan.tp esp is my peberet mm i pun suka antibodi pun ok even kst ofis org bersin batuk suma tu u know la tempat tertutup sng jangkit tp so far ok

    Eyna Sediey sy ambil full set eu four pack + esp....sbb dulu cr supliment just nak naikkan HB yg low giler...8.5 je mse 5 bln preggy....lpas ambil shaklee ni HB pn da normal bdan pn rse sihat je...semua org ckp "ko ni na....boyot2 pn rjin lg wat kek n kuih"...ngeeee....antibodi pun kuat...suami n ank sy demam + batuk..alhamdulilah sy x berjangkit pun...risau jga mula2....yg bonusnya sy bru prasan yg rmbut da x gugur sgt...time sikat je ade 2-3 hlai yg gugur...klu x sblm ni ni tdo pun pnuh kt bntal rmbut....2 yg pling sy suka...hehhehehe
    o
    o Lydzar Rusman ni saya tepek, kata2 customer saya tentang set mengandung hara2 membantu Noor Akma Mohd Razali
    Nak share tentang set ibu hamil yang sy amalkan semasa hamil. Sepanjang trimister pertama sy mengalami masalah lesu, letih, sensitif, asyik pening n tekanan darah yang x stabil. Oleh sebab itu saya mula terfikir nak ambil supplement. akhirnya lepas mendapat consult dari Lydzar Rusman, sy mencuba set ibu hamil yang mengandungi vitalea, B complex, Vitamin C dan ostematrix. Alhamdulillah..masalah lesu, letih, sensitif, pening2 hilang n tekanan darah kembali stabil.Yang penting masalah rambut gugur n gigi ngilu pon hilang. Sekarang sy meneruskan pengambilan suplement set berpantang shaklee
    o
    Nur Na pengalaman saya, adalah perbezaan masa ngandung anak pertama dan anak kedua. anak pertama saya blm kenal shaklee. hanya mkn vitamin kkia bagi saja. badan mmg sentiasa rasa lemah, nak drive ke sekolah pun dah x boleh start masuk 7 bulan, balik sek je mesti baring atau tidur saja, nak bangun pagi rasa berat je badan, selalu krem kaki. anak kedua saya consume shaklee, alhamdulillah sentiasa bertenaga, nak2 lak dah ada sorg anak utk diuruskan, bgn pagi rasa ringan je badan, dah takde langsung gejala krem kaki, rasa happy walau byk masalah rumahtangga dan kerjaya. alhamdulillah syukur, mmg sgt byk perbezaannya. saya terus consume shaklee ms dlm pantang hingga sekarang. alfalfa membantu masalah resdung saya
    *
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
    *

    Nak tahu option suplemen yg bersesuaian dgn budget dan masalah anda?Sila hubungi saya arnisyazila@gmailcom

  11. #51
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak



    Energizing Soy Protein (ESP) & Performance Drink

    Khusus utk ibu hamil/menyusu yg mahu berpuasa.



    Kenapa Performance Drink? Ianya minuman berglukos yang mengandungi formula opticarb iaitu membantu badan kita cergas sepanjang hari walau berpuasa.Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar....Ia membantu si ibu tidak dahaga sepanjang seharian berpuasa.

    ESP Protein dalam bentuk protein soya, yang mengandungi semua sembilan asid amino perlu dan rendah kolesterol lemak ia mampu kekal membekalkan tenaga kepada kita sepanjang hari berpuasa . Disamping pengambilan kurma. Yang paling penting ibu2 jgn stress ya.

    Kepada yg berminat boleh PM atau email saya arnisyazila@gmail.com

  12. #52
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    PROTEIN UNTUK KULIT TEGANG DAN AWET MUDA

    Apabila usia kita menjangkau 30an, kita pasti risau dgn kedut2 dah mula2 keluar, kulit dah tak tegang dan anjal, cik abang dah mula bersuara. Alamak mcm mana ni? Apa yg perlu kita buat, nak makan apa? Buat plastic surgery, kosnya telalu mahal...jgn risau saya boleh syorkan pemakanan yg boleh membuatkan kita kembali senyum. Sebelum tu saya akan terangkan apa itu protein...

    Protein merupakan antara bahan yg banyak terkandung dalam tubuh manusia, Mengejutkan bukan? Komposisi protein menduduki separuh berat kering (berat tanpa unsur cairan) tubuh manusia. Protein ialah unsur utama sel termasuk sel otak, otot, kulit, rambut dan kuku.

    Bagi wanita yg amat mementingkan kecantikkan kulit, protein berperanan penting dlm memastikan regenerasi sel kulit, agar tetap tegang dan awet muda, Protein juga sangat diperlukan untuk memperbaharui hormon, enzim dan dan membantu tugas2 sistem imunisasi tubuh. Pengambilan protein sgt penting bagi kesihatan tubuh.

    Antara lain fungsi protein ialah sumber tenaga yang penting , juga merupakan komponen utama tulang, jaringan dan cairan tubuh termasuk darah. Selain itu berperanan dalam fungsi biologi tubuh spt membentuk struktur protein, memindah atau mengubah protein, membuat molekul enzim dan menjadi reseptor hormon.

    Di Shaklee kami mempunyai produk "hot" kami iaitu Energizing Soy Protein (ESP), apa itu ESP?




    * Sbb Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.
    * APA yg BEST tentang ESP ?merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian, Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol Dan Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna. ESP juga Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga
    *
    Kelebihan ESP Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, Bantu hilangkan parut jerawat di muka, Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
    *
    ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan bantu penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambik..cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yg tak ambil bersama ESP.

    Kesimpulannya : ESP soya protin terbaik dgn membekalkan 9 asid amino penting utk pertumbuhan sel, bantu penyerapan lbh baik sume supplement,beri kesan yg optimum dan cepat berbanding yg xambil dan sgt sedapppp..

  13. #53
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Anda menghadapi masalah kedinginan dgn suami selepas bersalin, letih dgn karenah anak2 jgn dibiarkan kerana ia blh menggangu hubungan suami isteri, khasiat Vitamin E dan Ostematrix (kalsium) Shaklee boleh membantu anda agar hubungan suami isteri kembali hangat spt malam pertama :loveliness:



    * Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
    * Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu,
    * Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
    * Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
    * Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari.
    * Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat,
    * Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
    * Merendahkan kadar kolesterol.
    * Membantu mencegah kanser.
    * Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.
    * Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri.

    Info tambahan :Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik. Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.(source:Aula)
    _______________________________

    Ostematrix

    * Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
    * Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf (membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah dan ia mengurangkan kadar kolestrol dlm darah)
    * Kesihatan tulang dan gigi

    __________________________________________________ ______________
    Menarik bukan..Ini yg dikatakan hadiah buat suami hebat dari isteri tercinta. Extra tips: Vitamin2 ni sangat sangat sesuai utk kedua2 pasangan..baik isteri mahupun suami.. Jadi si suami boleh hadiahkan utk isteri.. dan isteri juga boleh belikan utk dihadiahkan utk suami tercinta.

  14. #54
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak



    Adakah anda sering stress, kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar, luka yang lambat baik, mudah bersin/selsema, wajah nampak tua berbanding umur (alamak takutnya), mudah dapat ulcer, mudah demam? Ini menunjukkan anda mengalami kekurangan Vitamin C, Vitamin C merupakan vitamin yang mudah rapuh pada suhu yang tinggi. Maka apabila cuaca panas, vitamin C yang sedia ada akan musnah.

    Antara khasiat Vitamin C
    ______________________________
    Vitamin C atau Asid Askorbik amat bermanfaat pada kesihatan manusia. Semua orang tahu bahawa Vitamin C boleh membuatkan kulit menjadi cantik dan licin. Benarkah begitu?

    * Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.

    * Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Sebab itulah mereka yang menghidap darah tinggi amatdigalakkan mengambil vitamin C bagi mengelakkan stroke dan jantung tersumbat.

    * Detoksifikasi. Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.


    * Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). Mengikut doctor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C. Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.

    * Penyakit skurvi adalah akibat kekurangan vitamin C. Sesiapa yang mengalami pendarahan pada badan, lebam-lebam, gusi mudah berdarah, gigi mudah tercabut dan luka lambat sembuh, pendarahan dalam otot dan sendi adalah disebabkan kekurangan vitamin C. Jelas sekali vitamin C adalah umpama gam yang melekatkan sel-sel lalu menjadikan tisu-tisu dalam badan kita tidak mudah koyak atau terluka. Mereka yang sedang sakit adalah disarankan mengambil vitamin C pada dos yang lebih tinggi bagi mempercepatkan proses penyembuhan,

    * Kita digalakkan mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran lima kali sehari. Namun kekangan masa dan tekanan kehidupan masa kini menyebabkan vitamin C tidak dapat diserap oleh badan secara optimum dan lebih banyak keluar melalui air kencing. Menurut Dr Bruce Miller, dos yang dicadangkan ialah 500mg sehari iaitu bersamaan 7 setengah biji Oren. Jika kita mampu, tidak perlulah menelan pil tetapi jika sebaliknya adalah dinasihatkan agar mendapatkannya dalam bentuk tablet.
    *




    Vitamin C pilihan saya adalah Shaklee. Apa yang membezakan Vitamin C jenama Shaklee dgn yang lain2?


    Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. Sustained Release Vita-C mengandungi:

    * Kandungan Vitamin C yang tinggi.
    * Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
    * Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah

    kredit to Cery


    Untuk mendapat hasil yang optimum anda juga digalakkan untuk mengambil Vitamin C dengan vitamin yang lain seperti B Complex, vitalea serta ESP, ibu yang mengandung dan ibu yang menyusukan juga telah ramai yang mendapat khasiat daripada pengambilan Vitamin-vitamin Shaklee. Bagi mereka yang mementingkan kecantikkan kulit wajah dan badan dengan mengambil Vitamin C ia meransang kesihatan dan kecantikkan kulit melalui penghasilan kolagen.


    Jika anda berminat untuk mendapatkan vitamin-vitamin Shaklee, anda boleh email kepada saya arnisyazila@gmail.com

  15. #55
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Pastikan Ibu Hamil Cukup Zat Besi

    Pernahkah anda berasa letih, sakit, terganggu atau lemah semasa mengandung? Jangan abaikan gejala ini dengan menganggapnya sesuatu yang biasa semasa hamil.


    Tahukah anda bahawa seorang dalam setiap 3 wanita mengalami masalah ini kerana anemia atau kekurangan zat besi. Disebabkan masalah kesihatan ini tidak disahkan dan tidak dirawat ramai ibu dan bayi mengalami kesan kesihatan dalam jangka masa panjang. Zat besi adalah kompenan utama dalam sel darah merah yang menghantar oksigen keseluruh badan untuk memastikan kelansungan hidup. Wanita yang menghadapi risiko anemia perlu merancang dan menjaga diri semasa hamil dan selepas melahirkan anak dengan mengawasi kandungan darah mereka. Apabila bilangan sel darah merah kurang daripada normal wanita menghadapi risiko mengalami jenis anemia yang paling umum iaitu anemia kekurangan zat besi.


    Kekurangan zat besi dalam badan mungkin disebabkan diet yang tidak cukup zat besi , penyerapan rendah oleh badan, kesan sampingan ubat tertentu, keadaan genetik, kehilangan darah teruk dan kehamilan. Wanita hamil memerlukan zat besi tambahan untuk menghasilkan lebih banyak darah bagi menampung keperluan khasiat pemakanan diri sendiri dan juga tumbesaran bayi. Dianggarkan wanita memerlukan kira-kira 30 peratus lebih banyak zat besi semasa hamil. Malangnya ramai wanita memulakan kehamilan tanpa simpanan zat besi yang secukupnya.


    Wanita yang mengalami kehilangan darah berlebihan semasa bersalin, melahirkan anak beberapa kali dan ibu yang menyusukan bayi akan berisiko kekurangan zat besi. Anemia semasa hamil dan selepas melahirkan anak seringa dikaitkan dengan tahap kerumitan serius seperti keguguran, kelahiran pra-matang, berat lahir rendah dan peningkatan kebarangkalian ibu meninggal dunia. Wanita dinasihatkan untuk mengubah gaya hidup dan pemakanan.


    Saya menyediakan pakej lengkap untuk ibu hamil dan pakej ini juga sesuai utk ibu yang menyusukan bayi. Pilihan di tangan anda untuk memberikan yang terbaik untuk diri anda dan bayi anda.




    Vitalea *: Multivitamin yang sangat lengkap dengan zat besi. Penting untuk pembinaan sel darah, supaya ibu tidak pitam dan anak membesar dengan sihat.


    B complex* : lengkap dengan biotin dan folic asid yang sangat perlu untuk pembentukan sel darah merah yang sihat dan secara langsung membantu anak membesar dengan sihat. Si ibu akan turut rasa lebih tenang dan mudah mengawal tekanan perasaan.


    Vitamin C* : perlu untuk peningkatan sistem imun oleh tubuh. Mamandangkan ia adalah vitamin yang larut air, ia mudah musnah apabila kita berpeluh, terdedah dengan matarhari dan apabila kita stress. So pengambilan vitamin C sangat la penting.




    Ostematrix* adalah kalsium , magnesium dan lengkap dengan Vitamin D. Tanpa vitamin D yang mencukupi ia boleh mengganggu penyerapan zat kalsium itu sendiri. Ianya juga bukan hanya dari kalsium karbonat semata-mata dan ini adalah sangat bagus kerana mengurangkan risiko batu karang dan sembelit.

    Kalsium perlu bukan hanya untuk gigi tetapi untuk pembinaan sel darah . Sebab itu apabila badan kurang kalsium, ianya akan diambil dari tulang dan ini akan memberi risiko kepada ibu yang melahirkan dan menyusu kekurangan kepadatan tulang dan akhirnya mendapat risiko osteoporosis iaitu kerapuhan tulang.



    Protien adalah binaan asas kepada sel. Seluruh tubuh kita terbentuk dari protien.

    Memang benar protien boleh di dapati dari ayam, daging, telur dan sumber kekacang namun sangat sukar kita nak pastikan kita boleh mendapat 9 essential asid amino yang sangat penting tetapi tidak boleh dibuat oleh badan.

    Selain itu pengambilan sumber protien yang berlebihan dari makanan harian turut mendedahkan kita dengan risiko lemak/ kolestrol.

    Keperluan protien yang mencukupi membantu penghasilan susuibu dengan kadar dengan syarat ibu memenuhi 3 syarat penyusuan.

    Memadai 2-3 sudu besar ESP*sehari semasa mengandung dan boleh diteruskan dalam penyusuan.


    Anda boleh mendapatkan produk ini dari saya dengan harga yang berpatutan. Saya akan memberi konsultasi hanya kepada mereka yang mendapatkan produk ini dari saya.



    * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

  16. #56
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Cara Penjagaan Wajah

    Kulit muka yang tidak dijaga dengan baik menyebabkan proses penuaan berlaku lebih awal dari sepatutnya. Begitu juga dengan kulit yang aktif. Kerosakkan kulit terjadi kerana anda kerap menegangkannya tetapi tidak membersihkannya dengan sempurna, tidak gunakan pelembab serta sering terdedah kepada matahari.

    Minum air kosong sebanyak 8-10 gelas sehari untuk mengekalkan kelembapan kulit (sebaik2nya 3 liter sehari jika anda makan vitamin atau jamu)

    Sebelum tidur basuh muka anda dengan air bersih. Kekotoran dan bakteria yang tidak dibersihkan boleh menyebabkan kulit berjerawat dan timbulnya garis penuaan pramatang

    Amalkan tiga langkah penjagaan kulit muka. Pertamanya cuci muka dengan gunakan pencuci muka, lepas cuci muka gunakan penyegar (toner) dan disusuli dengan pelembap.

    Pastikan anda melindungi kulit dari sinaran matahri sebaik mungkin. Gunakan krim pelindung matahari SPF 15 bagi melindungi kulit terbakar dan masalah kedutan.

    Jika anda mengalami masalah kulit yang serius, berjumpalah dengan pakar kulit atau dermatologis. Dapatkan khidmat nasihat tentang apa yang patut anda buat.



    Jika anda menghadapi masalah kulit seperti kulit berjerawat, nak maintain kulit muka licin, awet muda, berseri atau berjerawat batu, bernanah serta meninggalkan parut yg dalam. Atau kulit muka yang berjeragat anda boleh hubungi saya untuk mengetahui set mana yang sesuai dengan anda. Sila nyatakan masalah kulit anda supaya saya dapat cadangkan set yang mana sesuai dengan anda.

  17. #57
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Simpton Pre Monopaus

    Antara simpton yang dialami oleh wanita pre monopaus ialah

    1. Sentiasa berasa panas dan berpeluh pada waktu malam

    2. Haid yang tidak menentu, banyak sedikit, sekejap mahupun dalam jangka yang lama

    3. Sukar untuk tidur pada waktu malam

    4. Emosi yang kurang stabil, kebimbangan, tekanan dan mudah marah

    5. Kulit kering dan rambut mudah gugur

    6. Penurunan nafsu seks

    7. Kekeringan vagina

    Namun begitu pre monopaus boleh dikesan oleh doktor. Anda boleh melakukan pemeriksaan tiroid dan juga pemeriksaan darah untuk menentukan tahap hormon dan ia juga boleh membantu mengesan proses pra monopaus.

    Kehilangan estrogen menyebabkan perubahan ketara hubungan seksual wanita. Mereka tidak lagi tertarik kepada seks dan kurang berasa sensitif terhadap sentuhan. Kekurangan estrogen juga menyebabkan peningkatan jumlah darah yang mengalir ke dalam vagina. Peningkatan aliran ini memberi impak kepada cairan vagina dan menyebabkan ia kering dan tidak selesa ketika melakukan hubungan seks. Namun begitu tidak semua wanita mengalami masalah ini.

    Aktiviti riadah, waktu tidur yang terancang, diet yang seimbang, pengambilan makanan tambahan dan menjauhkan diri dari rokok dan alkohol dipercayai dapat membantu mengurangkan simpton2 pra monopaus.

    Antara vitamin yang diperlukan oleh setiap badan wanita ialah



    Menyokong sistem imun, memulihkan dan pertumbuhan tisu2, mengekalkan kesihatan gusi, membantu penyerapan zink, Ia juga popular untuk kecantikkan kerana ia merangsang kesihatan dan kecantikkan kulit melalui penghasilan kolagen.



    Kelebihan Vitamin B Shaklee ialah mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, Menukarkan makanan kepada tenaga, menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein. Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular yang lebih baik.


    Vitamin E perlu untuk mengekalkan kesihatan dan kekuatan jantung, dinding kapilari yang sihat."Sebagai antioksida larut lemak, ia menjaga tisu-tisu pelindung berlemak yang mengelilingi organ-organ utama dan mencegah penyakit degeneratif", Ia mengandungi bahan anti penuaan yang menbantu merangsang kulit yang lembap dan lembut dengan menguatkan lapisan pelindung kulit.



    Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid, membnatu meningkatkan kesuburan, melegakan PMS (sindrom pra haid), membantu dalam menangani monopaus, menguatkan kuku dan rambut, menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri, membantu menangani ekzema, melegakan simpton akibat artritis reumatoid, mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri, menguatkan imuniti tubuh, memperlahankan proses penuaan, mengurangkan blood clot yang boleh menyebabkan serangan jantung, mengawal kencing manis dan darah tinggi, mengawal kolesterol dan untuk fungsi saraf

  18. #58
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak


  19. #59
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak


  20. #60
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,300

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak



    Apakah Performance Drink?


    Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)
    Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan membekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
    OptiCarb pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan
    Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan


    Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar


    Siapa yang digalakkan untuk mengambil Performance Drink?


    Anda yang berkerja di bawah matahari terik
    Anda yang sentiasa lesu dan lemah badan
    Ibu mengandung atau menyusu
    Anda yang demam dan selesema
    Anda yang selalu bersenam dan bersukan termasuk ahli sukan

 

 
Page 3 of 21 FirstFirst 123456713 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •