Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 2 of 21 FirstFirst 12345612 ... LastLast
Results 21 to 40 of 414
  1. #21
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    MEAL SHAKE



    Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda
    Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..

    * a wholesome instant breakfast
    * a delicious,inexpensive meal in hurry
    * a nutrition packed meal supplement
    * a detectable snack any time
    * an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium

    Siapa yang perlukan MealShake? Basically,ia sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese. Juga sesuai utk sesiapa sahaja
    Ibu2 mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemullihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik,
    ingin kekal sihat) .especially yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk,dibancuh jd minuman yg lazat. MealShake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..

    Apa kata ibu2 yg dah try MealShake?

    Pn HUsni -masalah anaknye sembelit (customer Ira):

    Salam kak ira,
    Ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit?
    Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu
    Sy pulak,dulu nk minum susu punye lah susah.bila tmbah meal shake,segelas tu senafas je boleh minu (hehe..exegerate).sedaap!thanks,nnti nk beli,buat bekal puasa
    _________________________________________
    Pn Lia -masalah anaknye asma dan kurang selera mkn
    Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau
    ________________________________________
    Pn Cda -masalah anaknye demam panas teruk ,hampir sebulan mkn antibiotik je
    ...doktor beri ia antibiotik untuk anas makan selama 1 bulan..ngam 2 minggu cda tengok anas semakin kurus n tidak selera makan n minum.(kurus sampai neneknye di kampung terkejut bila melihat gambar anas yang cda MMs padanya)....kulit anas menjadi kasar...dan anas jadi sensitif...mudah menangis..tak bertenaga..dan dalam tempoh yang sama cda berhenti memberinye antibiotik dan menukarkannye dengan Meal shake..
    2 hari selepas tu cda nampak perubahannye....anas dah mula ke dapur menunjuk apa saja makanan didapur..selera makannya bertambah!!! syukur.........dan dari tu juga anas semakin aktif.....tidak mudah meragam...dan sekarang selepas 1 bulan....badanya dah mula berisi...kulitnya semakin halus dan sekata.
    _________________________________
    Pn Ina -masalah anaknye tak selera mkn
    Alhamdulillah. dengan milk shake+ susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard... (sedap dikunyah begitu sahaja)......nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya. Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali seharidan selalutgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya.
    _______________________________
    Pn Ayu (Customer Lia) -masalah anaknye tak selera mkn
    AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake,Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat..
    ___________

    Jadi utk menjawab soalan Pn Ieda sama ada produk ini berkesan atau tidak.. hanya ibu2 yg boleh jawab.. saya dah berikan fakta2 dan pengalaman ibu2.... Pilihan di tangan anda.. Saya dah menemukan yg terbaik utk saya dan keluarga saya. Ingat ye..kesihatan bermula dgn nutrisi yang baik... Anda bagaimana?


    Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

    Credit to mamafaiz

  2. #22
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Kepada ibu2 yg masih tercari2 vitamin, vitamin Shaklee sangat bagus utk menolong anda kembali bertenaga dan ceria

  3. #23
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Assalammualaikum dan selamat pagi

  4. #24
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Assalammualaikum dan selamat pagi

  5. #25
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    angan Ambil Ringan Hb Rendah Semasa Hamil.
    ------------------------------------------------------------

    1) Apakah itu anemia?
    ******************
    ... Anemia merupakan keadaan di mana berlakunya kekurangan hemoglobin (Hb) di dalam sel darah merah. Hemoglobin merupakan pengangkut oksigen dan zat makanan ke seluruh badan. Oleh itu, apabila anda mengalami anemia, tisu seluruh badan menjadi hipoksia(kurang kandungan oksigen) dan kurang tenaga. Sebagai seorang wanita mengandung, adalah penting bagi anda untuk mendapatkan ujian darah bagi menentukan paras hemoglobinnya semasa lawatan pertama pemeriksaan kandungan (lawatan antenatal).

    2) Apakah tanda-tanda dan gejala anemia?
    *********************************
    Gejala yang paling biasa berlaku adalah :
    -Merasa letih, lemah anggota dan sering pengsan.
    -Kelihatan pucat
    -Kesukaran bernafas/sesak nafas
    -Loya
    -Mengalami debaran (palpitasi) - dengupan jantung yang cepat
    -Sakit kepala dan pening
    -Kerengsaan dan juga keradangan pada lidah
    -Mudah lupa

    Gejala yang jarang berlaku :
    -Mengalami jaundis ataupun kekuningan, terutama pada mata dan kulit
    -Sakit di bahagian perut atau abdomen

    3) Kenapa berlakunya anemia?
    ************************
    -Kurang pengambilan zat besi (iron) dan asid folik di dalam diet harian
    -Mengalami kehilangan darah yang berpunca dari pendarahan gastrousus, buasir, ataupun darah haid yang terlalu banyak.
    -Proses pencernaan mungkin mengalami sedikit perubahan semasa hamil di mana ini akan menyebabkan berlakunya anemia.
    -Walaupun jumlah pengambilan zat besi (iron) dan juga asid folik mencukupi. Ini kerana sebahagian daripada ferum dan juga asid folik itu diagihkan kepada janin dalam kandungan.
    -Talasemia - sejenis penyakit darah keturunan yang banyak berlaku di kawasan Asia, Mediterranean dan juga Afrika.

    4) Siapa yang berisiko mengalami anemia?
    *********************************
    -Wanita mengandung yang tidak dapat makan dengan baik kerana masalah loya atau muntah.
    -Wanita yang mengandung kembar
    -Wanita yang hamil dalam sela masa kehamilan yang terlalu rapat.
    -Pemakanan yang tidak baik - kekurangan pelbagai jenis vitamin. Wanita yang tidak mengambil zat besi dengan cukup adalah lebih mudah mendapat anemia.

    5) Adakah anemia berbahaya kepada saya dan bayi?
    **************************************
    Anemia sangat bahaya kerana boleh menyebabkan perkara berikut :
    KEPADA IBU
    -Tumpah darah semasa dan selepas bersalin
    -Tekanan darah tinggi(eklampsia)
    -Keguguran
    -Kematian
    KEPADA BAYI DALAM KANDUNGAN
    -Kematian janin
    -Kelahiran bayi tidak cukup bulan
    -Kelahiran bayi kurang berat badan

    *Sebab tu kalau pergi check kat KK, nurse selalu marah kalau hb rendah kan??

    6) Seriuskan masalah anemia saya?
    ****************************
    Tahap keterukan anemia adalah seperti berikut:
    a) < 6.9 - SANGAT TERUK
    b) 6.9 < 8.0 -TERUK
    c) 8.0 < 9.5 - SEDERHANA
    d) 9.5 - 10.5 - RINGAN


    Bagi ibu-ibu yang hamil, jangan sesekali memandang remeh hal ini..Pengambilan supplemen 2 biji Vita-lea Shaklee setiap hari dapat membantu menangani masalah anemia semasa hamil.

    Tips Pengambilan Iron Supplement.
    --------------------------------------------
    1) Pengambilan zat besi bersama vitamin C akan dapat membantu penyerapan zat besi lebih OPTIMUM!
    2) Elakkan pengambilan zat besi bersama kalsium. Ini kerana, kalsium akan menggangu penyerapan zat besi yang maksimum.
    3) Pengambilan sumber asid folat (asid folik) akan membantu mengekalkan paras hemoglobin ang normal di dalam badan. Sumber asid folat boleh didapati di Shaklee Vita-Lea dan Shaklee B-complex.

    *Buat ibu-ibu hamil yang comel...Jom cuba SET EU-FOUR PACK kami..khas untuk preggy moms and bf moms....(^_-)Lihat seterusnya..

    Credit to : wonderful life.my

    * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

  6. #26
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Assalammualaikum dan selamat pagi

  7. #27
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Selamat Datang

  8. #28
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Ibu Jari Keatas Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    MENGAPA SAYA KAYA VITAMIN B SESUAI UTK KURUS

    Antara vitamin Shaklee yang tarawal saya makan ialah Kalsium Magnesium, Instant Protien [ nama lama bagi Energizing Soy Protien ESP], B complex, Lecithin dan Vitalea. Produk ini masih saya amalkan sehingga hari ini. Namun ada sesuatu yang ingin saya share kan, apakah sebenarnya manfaat pengambilan B complex?

    B complex Shaklee terdiri dari kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu

    1. Thiamin (B-1),
    2. Riboflavin (B-2),
    3. Niacin (B-3),
    4. Pantothenic acid (B-5),
    5. Pyridoxine (B-6),
    6. Folic acid (B-9)
    7. Cobalamin (B-12) dan
    8. Biotin.

    Setiap kumpulan B ini mempunyai fungsi yang tertentu. Bila diambil lengkap 8 kumpulan ini, akan saling melengkapkan keperluan B dalam tubuh kita.


    Minda kita telah diterapkan kononnya B complex adalah punca kegemukkan. Namun setelah saya kenali Shaklee dan amalkan vitamin ini dah masuk 13 tahun, saya dapati ianya tidak seperti yang digembar gemburkan.

    Mengapa sebenarnya orang kata vitamin B itu menggemukkan ya? Saya rasa ini kerana vitamin B akan membuatkan individu itu cepat lapar. Bila cepat lapar kita intend to eat more and more. Maka lama kelamaan akan menyebabkan kegemukkan. Namun mengapa ada sesetengah orang walau kuat makan, tapi dia tak mudah gemuk? Keadaan ini akan dikaitkan pula dengan kadar metabolisme yang tinggi dalam badan akan membantu mencernakan lemak dan karbohaidrat kepada tenaga dan tidak disimpan di dalam badan.

    Saya telah amalkan B complex selama hampir 13 tahun, jika benar ia menggemukkan...saya pasti mereka yang dah amalkan 20 tahun pasti mempunyai badan yang sangat besar sehingga tidak mampu menyokong tubuh badan mereka. Namun ada sesuatu yang tidak kita sedari....fungsi setiap vitamin B di dalam vitamin itu tadi....

    Saya beri contoh :

    B12 adalah ko faktor dalam metabolisme karbohaidrat

    B1 penting untuk pecahan karbohaidrat dan membantu menukarkan glukos[ gula ringkas] dan karbohaidrat kepada tenaga.
    Kekurangan vitamin B1 untuk akan menyebabkan glukos dan karbohaidrat hanya tersimpan dalam badan. Apabila ia berterusan, ia akan menjadi salah satu punca berat badan bertambah, kegemukkan dan hilang bentuk tubuh badan yang asal.

    B6 sangat penting dan diperlukan untuk penukaran glikogen[ tenaga yang tersimpan ] kepada glukos[ gula dalam darah].


    Maka pada saya secara peribadi vitamin B complex memang membantu dalam pembakaran glukos dan karbohaidrat menjadi tenaga. Pengambilan air sangat penting dalam membantu proses berjalan dengan lebih lancar.

    Memang benar kita akan mudah terasa lapar, namun tak salah jika makan sedikit yang makanan berkhasiat tetapi BUKAN kudapan ringan yang kaya dengan msg, bahan pengawet, perasa dan pewarna tiruan.

    Saya sendiri amalkan makan pagi [ jika sibuk sangat baru saya breakfast dengan ESP, MS dan PD], lunch dan dinner. In between meal kalau lapar makan biskut dengan air, makan buah dan paling banyak saya amalkan minum air kosong aje. Pada saya nafsu makan ini hanya boleh dikawal oleh minda yang rasional. Kalau ikutkan nafsu lapar memang takkan buat kerja lain selain makan dan makan sepanjang hari.

    Saya memang suka B complex Shaklee kerana saya yakin dengan pengambilan vitamin b ini membantu menukarkan segala [tenaga yang tersimpan @ stored energy ] kepada tenaga sepanjang saya aktif.

    Hakikat nya berat badan kita meningkat/ bertambah apabila banyak karbohaidrat , lemak dan gula yang diambil hanya disimpan di dalam badan dan tidak digunakan.

    Ia berpunca kurangnya B complex dalam badan yang berfungsi sebagai spark plug untuk membakar glukos/ karbohaidrat kepada tenaga.

    Bagi saya jika cukup vitamin B complex dalam badan, insyaALLAH penukaran glukos kepada tenaga dapat berjalan dengan lancar dan tidak hanya disimpan di dalam tubuh semata-mata.

    Maka jika anda ibu yang menyusu dan risau berat akan naik tidak turun2, amalkan makan vitamin B complex dengan konsisten selain pengambilan Lecithin dan Omega yang memang bagus untuk membakar lemak.
    B complex sangat membantu kepada ibu menyusu aktif sepanjang hari, mood yang baik, dapat mengawal stress dan ia jua perlu dan penting untuk keperluan bayi yang membesar.
    Boleh baca SINI untuk ketahui kebaikan dan manfaat B complex.



    * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

    Credit to Norita

  9. #29
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Salam Jumaat

  10. #30
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak



    Kebaikan ESP

    1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri
    2) ESP menganjalkan semula payudara yg kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
    3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih.
    ... 4) Bagi ibu2 yg menyusukan , ESP sgt membantu menghasilkan susu dgn lebih cepat dan salah satu milkbooster yg hebat
    5) ESP juga membantu menghasilkan susu yg lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi akan cepat kenyang dan kurang meragam
    6) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein utk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
    7) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit

    These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

  11. #31
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Testimoni customer yg telah mkn set berpantang Shaklee

    Credit to Izura Mohammad

    Salam...baru nak kgsi pgalaman...start mkn set 3M pd 8/1/2012...terasa perbezaan time pantang ank pertama dulu..ank pertama dulu just amik jamu2..yg kali ni jamu xsentuh lnsung cume ambil produk shaklee aje..tu pon kenal shaklee dlm fb.waktu pantang bila bby tido dptla online jd ntah cmne ble ternmpak post ttg shaklee kat fb so terus oder melalui Shaklee Nur Anakku.jamu yg dibeli simpan aje.so,kal...i ni terasa bertenaga..rambut xgugur cm wktu ank 1st dulu,susu mmg meriah..syukur..ank pertama dulu 3bulan start keje dah mix ngan formula..2nd ni so far still fully bf lg..6/3/12 ni baru 3bulan..bila kat tmpat keje sekali sy pam susu kanan dpt 8oz kiri pon 8oz,jd time kali pi keje sy kene standby byk bekas/plastik untuk simpan susu..member sume tegur kata susu sy banyak..hehe..suka sgt..syukur rezeki anak..ESP dah mkn 2nd can..n now sy dah pon jd ahli sbb nak dptkn harga ahli bila beli selain nak share ngan member2 kat tmpat keje apa yg sy dah amik ni..susu jd pekat ble nmpak perbezaan bila xminum esp susu mmg jd cair..bby tido lena kknyangan..genap 2bulan aritu timbang bby dah 6kilo..ms bersalin cuma 2.92kg aje...n yg best n***** jd pink kaler..hehe...dua2 ank sy bersalin operate dsbbkan bby lemas so 1st dulu scar mmg xcntik lnsung..kali ni scar cntik cm nmpak xnmpak je..puas ati...dulu xsuka minum air masak tp skg dah jd bff pi mana2..air sejuk plak rs xsedap..hehe..berat bdn dah kembali ke asal iaitu 45kg..cume skg ni tgh berusaha nak kempiskn perut yg buncit ni..hehe..baru try GLA n mealshake...

  12. #32
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Assalammualaikm

  13. #33
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Ramai yang telah mendapat kebaikan dgn mkn vitamin Shaklee secara konsisten, ni antara testimonial yg berjaya kredit kpd Sabrina Marzuki

    Assalaamualaikum.. Saya nak share testimoni saya pasal shaklee. Saya ambil Vitamin C, Vitalea, B-Complex, Ostematrix dan ESP. Eventhough tak sampai sebulan saya makan, banyak perubahan yang saya rasa. Firstly, saya breastfeed baby yang baru nak masuk 4 bulan. Susu badan saya Alhamdulillah tak ada masalah, tapi bila ambil Shaklee, lagi bertambah2 susu. Susu cepat penuh and berat. I work from home, ...so memang bagi direct, tapi ada masa sampai nak kena pam. Sebelum ambil Shaklee takda pulak macam tu. Secondly, saya ada masalah sakit pinggang yang teruk, sebab pernah jatuh tangga dulu. Ikutkan, bila duduk, and nak bangun, tak boleh laju2, kena slow2 and sampai terbongkok2 nak betul kan pinggang. Tapi sekarang, Alhamdulillah, tak sakit macam dulu. Bangun laju je. Lepas kemas rumah, mop, masak, tak sakit dah macam dulu. Sikit2 je tinggal. Orang kata makan masa kan. Thirdly, disebabkan saya banyak alahan, contoh: ikan besar, kentang, tepung gandum, telur, seafood, and kacang, baby saya pon kena tempiasnya. Kulit dia jadi kering and ade berkuping skit. Bila saya stop makan benda2 tu semua, badan saya pula yg takde khasiat. Now, saya makan sikit2, and Alhamdulillah kulit baby dah beransur OK! Takda dah nak sapu cream apa2. Syukur sangat2 dengan perubahan ni. And i will continue with Shaklee... hopefully forever. InsyaAllah

    These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

  14. #34
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Apa itu gout ?

    Penyakit radang sendi akut .Kebiasaannya melibatkan satu sendi sahaja terutamanya sendi ibu jari kaki.Terjadi akibat dari kadar uric acid yg tinggi didalam darah hyperuricaemia.
    Terbahagi kepada 2 kumpulan
    Gout Prima: Sejenis penyakit keturunan yang terjadi akibat dari gangguan proses metabolisma lantas menyebabkan hyperuricaemia.
    Gout sekunder: Terjadi pada semua peringkat umur dan terjadi akibat dari penyakit kegagalan ginjal kronik, kanser seperti Leukimia dan Lymphoma.
    Siapa yang berisiko ?
    Lelaki
    Wanita menopos
    Obes / berat badan berlebihan
    Makanan berprotein tinggi yg diambil secara berlebihan
    Makan makanan dari organ dalaman haiwan seperti hati,limpa dsd.
    Bagaimana mengelakkan dari terjadi?
    Hindarkan perkara perkara yang meningkatkan risiko seperti yang tersenarai di atas.



    Dan ini testimoni dari kak N,pengalaman bapa mertuanya
    “Utk kes gout ibu belajar dari bapak mertua ibu. Ayahtok dulu ada sakit gout yang teruk, bengkak kebanyakan sendinya sehinggalah beliau diperkenalkan dengan Shaklee. Dulu ayahtok tak boleh bangun dari katil kerana keadaannya yang sangat teruk tapi kini alhamdulillah beliau sihat namun perlu berpantang dalam mengambil makanan.Bagi pesakit gout, mereka disarankan TIDAK mengambil makanan yang berprotin tinggi terutama makanan laut seperti ketam, udang termasuklah ikan bilis. Ikan pula boleh tapi berpada2 juga terutama ikan sardin, memang boleh membuatkan lebih worst keadaan pesakit gout itu. Sayuran kekacang juga perlu dikurangkan. Buahan2 juga seperti pisang cuba dielakkan kerana ada sesetangah pisang memberi impak kepada pesakit gout yang boleh mengakibatkan sendi2 menjadi bengkak.”

    Jadi sudah semestinya saya takkan suggest beliau mengambil soy protin..bertambah teruk goutnya karang..Antara supplemen yang dapat membantu mengurangkan kadar urik asid di dalam badan mereka:
    1.Alfalfa- untuk menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Namun pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak.

    2. Performance drink- memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak dehydrate.


    3. Omega- Ini sangat penting bagi pesakit yang mengalami gout yang sangat teruk. Omega penting untuk mengelakkan inflamation pada sendi2 pesakit. Ianya sebagai langkah berjaga2 sebelum bengkak itu menjadi lebih teruk.

    Nampak banyak? Namun inilah yang paling asas..kalau gi jumpe doktor pun,pasti akan dibekalkan ubat..kene bergantung dengan ubat selama2nya... namun kesan mengambil ubat/drug ke atas buah pinggang???..hanya pesakit yang menanggungnya.

    These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

    Credit to Norita

  15. #35
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Wanita perlu protien
    Hakikatnya bukan sahaja wanita malah lelaki perlukan protien. Ahli bina badan turut mengambil supplement protien demi membantu pembentukan muscle dengan baik.
    Namun sebagai wanita, kecantikan itu perlu dihargai. Protien perlu untuk keanjalan tubuh badan terutama di bahagian punggung, payudara dan wajah. Pengambilan protien dengan seimbang [ non-essential and essensial] sangat membantu mendapatkan bentuk badan yang menawan.


    Ramai yang mengakui selepas pengambilan ESP, dengan izin ALLAH kulit wajah lebih tegang, badan lebih anjal malah lebih bertenaga. Malah pengambilan ESP oleh ibu menyusu turut memberi kesan yang baik pada penghasilan susuibu [ apabila semua syarat dipenuhi], dan bayi membesar dengan baik.




    These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

    Credit to Norita

  16. #36
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Pengalaman ibu bersalin secara ceaserian, baby berat 4.9kg

    "apa sj ttg shakleee saya teruja nak tau n cuba... apalagi baru baru ni saya terpaksa bersalin secara pmbedahan memandangkan baby melintang n besar 4.9 kg itu pun mujur awal dari tarikh jangkaan bersalin klu tak mgkan cecah 5kg atau lebih......keesokan selps bersalin saya tak mampu untuk makan ..tiba teringat pasal shakleee.. terus saya menelan vit zinc... b complex dan alfalfa dulu...... setelah itu barulah perut saya boleh menerima makanan... sblm menelan vit tersebut tuhan je tahu sakitnya stlh makann masuk walau hanya sesudu bubur. namun dgn vit shakleee alhamdullilah saya dipermudahan semuanya... bertenaga...perut tak lagi sakit.... ia turut mengatasi masalah rambut gugur.. biasanya lepas bersalin rambut saya byk gugur.. tp kini alhamdullilah.. tidak lg... saya cm guna alfalfa, vit lea, vit e, vit c, b cmplox,osto,esp,zinc..."


    Credit to Rosnani


    These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

  17. #37
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Tanda kekurangan Vitamin C

    Vitamin C dalah vitamin yang sangat sangat rapuh. Ia mudah rosak pada suhu yang terlalu tinggi. Maka apabila cuaca panas, vitamin C dalam badan yang sedia ada akan musnah. Apakah tanda kekurangan vitamin C yang sangat ketara?

    * Mudah tertekan ( stress)
    * Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik
    * Tapak kaki keras dan kasar
    * Luka yang lambat baik
    * Mudah selsema/ bersin

    # Wajah nampak tua berbanding umur (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
    # Mudah dapat ulcer
    # Mudah demam
    # penyakit Skurvi

    Credit to Cery

    Berikut adalah testimonial yg mkn vitamin C secara konsisten

    assalamualaikum.. sy baru je nak cuba2 try vitamin dari shaklee. Mula2 beli vitamin C je, alhamdullilah alahan di hidung sy dah semakin pulih x sampai 2 minggu, alahan ni menyebabkan didlm hidung sy ada ketumbuhan kecil mcm biji guli kini dah mengecil dan kempis... so, nanti pegi checkup dgn specialist ENT, alahan dah pulih sbb mkn suplemen je coz drugs doesn't work!!.

    Credit to NurAfni Hidayah

  18. #38
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Produk kami yg HOT utk turunkan berat badan secara selamat..

    Lagi, lagi dan lagi testimonial yg telah mendapat kebaikan dgn makan Lecithin, alfalfa dan omega

    "Best sungguh semalam bila suami tegur.." Abg tengok ayang ni makin kurus!. Dah boleh pakai baju kebaya nampak." Hati ini sungguh berbunga-bunga bila suami tegur dah kurus. Terima kasih sungguh pada lecithin + alfafa + omega.."

    Kredit Emma Kartika

  19. #39
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    Assalammualaikum dan Selamat Pagi

    Semoga hari ini lebih baik dari hari semalam, marilah kita ber SHAKLEE

  20. #40
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    23 Sep 2007
    Posts
    1,303

    Default Re: SHAKLEE - Ibu2 menyusu, mengandung, bersalin, org tua dan kanak-kanak

    CERITA SUSUIBU: PERLU VITAMIN UNTUK CANTIK DAN ANJAL

    Adakala bila kita dilanda kesulitan atau mendapat sakit kita pasti akan berfikiran bahawa penyakit itu datangnya macam ribut dan untuk baik makan masa dan sering diibaratkan macam siput.

    Allah sangat suka pada hambaNya yang mengingatinya ketika dia senang mahupun dia susah. Bila kita diberi nikmat, ucapkan alhamdulillah dan jika ada lebihan rezeki buatlah sedikit sedekah. Jika ditimpa kesulitan, ucapkan innalillah hi wa inna ilaihi rajiun.

    Selama 3 tahun saya mula fokus dengan konsultasi penyusuan dan supplement si ibu, saya mendapati ada separuh dari kumpulan customer saya yang mencari supplement sebagai langkah berjaga-jaga di masa depan.
    Mereka adalah golongan yang sebenarnya TIADA masalah penyusuan langsung tetapi mereka rata-rata mengakui mereka sering keletihan, kulit wajah yang kusam, kedinginan dan berat badan bertambah selari dengan umur anak.

    Maka pada saya mereka adalah golongan yang sangat beruntung sebab mereka dah menyediakan payung sebelum hujan. Alhamdulillah mereka sendiri mengakui bahawa pengambilan vitamin membantu mereka atasi masalah keletihan, tiada lagi wajah kusam, tiada lagi masalahan kedinginan dan yang paling seronok apabila berat badan mereka secara perlahan-lahan telah menurun.

    Antara sms/ email yang saya terima dari loyal customer saya :

    satisfied customer 1
    "Salam kak N, bestnya makan vitamin E dan Osteomatrix...masalah kedinginan dah ok dan paling best erola saya balik seperti anak dara. Dulu besar dan hitam so nampak buruk....sekarang tiada lagi. Terima kasih rekomen the right product to us."

    Satisfied customer 2
    " N just nak share, suami akak kata breast dah nampak anjal selepas sebulan minum ESP dan paling akak suka malam anak menyusu dah tak merengek macam dulu, agaknya dia kenyang. Suka pula minum ESP ni"

    Satisfied customer - Puan Faza
    " Puan , saya nak order lagi set yang hari tu...suami saya suka pula so bila makan share cepat la habis. Dah tak de letih2 macam dulu walau drive berjam2 pegi dan balik kerja. Susu makin meriah, saya happy!"

    Ini antara testi yang saya sharekan, yang tiada nama tu sebab saya terpaksa rahsiakan kerana ini permintaan customer saya.

    Mereka mendapat manfaat vitamin bukan sekadar atas permasalahan mereka tetapi nikmat itu juga terkesan pada perjalanan penyusuan mereka.

    Seperti yang pernah saya nyatakan, penyusuan susuibu bukan sekadar pada hasil susuibu semata-mata tetapi kesihatan ibu, nutrisi yang disalurkan, perhubungan suami isteri dan kecantikan yang menjadi milik setiap insan.

    Berbeza dengan sekumpulan kecil yang membeli vitamin kerana mengganggap vitamin akan banyakkan susu. Mereka membeli disaat mereka dilanda kemerunduman susu....akhirmya mereka kecewa kerana tidak mendapat apa yang dihajatkan dan paling teruk mereka mengatakan produk itu tidak bagus.
    Waktu hasil dah merundum, perlu masa untuk kita mendapat balik hasil seperti zaman kemewahan. Sama seperti mereka yang jatuh, perlu masa untuk bangun dan mengongkah semangat untuk maju semula. Pentingnya menyediakan payung sebelum hujan.

    Cuba renungkan...Apakah hebatnya jika stok susuibu yang banyak tetapi si ibu itu sering keletihan, sering merajuk dan mengamuk ( punca dari keletihan), merasa dingin dan tidak endah dengan hak seorang suami, kulit wajah yang hilang seri dan bentuk badan yang hilang kecantikan dan keanjalan?

    Kesimpulannya, jika ibu sihat, mood yang ceria dan bersemangat , isteri yang hebat untuk sang suami sangat penting membantu perjalanan penyusuan yang lebih hebat!



    Kredit Norita

    These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 

 
Page 2 of 21 FirstFirst 12345612 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •