Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 40 of 69
  1. #21
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    ~~**TESTIMONI TERBARU GOGEN (PURE COLLAGEN POWDER)**~~


    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  2. #22
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    ~~**SOALAN MENGENAI GOGEN (PURE COLLAGEN POWDER)**~~


    Soalan: kalau period boleh makan Gogen tak?
    Jawapan: Boleh, takde masalah nk ambil Gogen walaupon sedang period

    Soalan: kalau ambik lepas makan boleh tak?
    Jawapan: Boleh, tak kisah nak ambil Gogen sebelum makan,masa tengah makan atau selepas makan.

    Soalan: Berapa umur paling sesuai utk ambil Gogen?
    Jawapan: Seawal 15 tahun dah boleh mula ambil Gogen,tapi dlm kuantiti berbeza dr yg disarankan. cuma ambil 2 sudu kecil setiap hari utk yg berumur bwh 20tahun.

    Soalan: Kalau makan Gogen ni berat badan naik tak?
    Jawapan: Tak,berat takkan naik. Gogen sesuai utk diambil walaupun anda sedang diet.

    Soalan: Boleh ke ambil Gogen dgn Jamu atau Slimming Product?
    Jawapan: Boleh,takde masalah makan Gogen semasa sedang ambil Jamu atau slimming product.

    Soalan: Kalau ada kencing manis,darah tinggi,redung boleh ke ambil Gogen?
    Jawapan: Boleh,takde masalah walaupon ade masalah kesihatan diatas utk anda tetap mengambil Gogen.

    Soalan: Boleh bancuh Gogen guna air panas tak?
    Jawapan: Boleh,sebab Gogen diformulasikan utk mengekalkan khasiatnya walaupun dicampur dgn air panas atau sejuk.

    Soalan: Boleh tak campur Gogen dlm kopi,sbb kopi ade caffein.
    Jawapan: Boleh takde masalah nk campur Gogen dgn kopi,takkan pengaruhi apa2 khasiat yg ada dalam Gogen.

    Soalan: Ada pantang larang tak?
    Jawapan: Dinasihatkan jangan campur Gogen dengan Soft Drink mcm Coke,Pepsi.

    Soalan: Boleh campur Gogen dengan susu tak?
    Jawapan: Boleh sgt,tetapi yg terbaik campurkan Gogen dlm Milo sbb takde rase yg pelik2.

    Soalan: Kalau saya ada masalah allergic dgn ikan macam mana nk ambil Gogen?
    Jawapan: Kurangkan intake,cuma ambil separuh atau suku sudu kecil setiap kali nk campurkan Gogen dlm minuman.

    Soalan: Boleh ke campur Gogen dalam pelembap,lotion?
    Jawapan: Boleh,cuma taburkan sikit ke dalam pelembap atau lotion. Lepas tu dah apply pada muka dan badan mcm biasa.

    Soalan: Botol 20g tahan berapa lama? Kalau sy nak stok sebulan patut ambil botol yg mana?
    Jawapan: Botol 20g tahan 5 hari kalau ambil ikut saranan. Kalau nk stok sebulan boleh ambil botol 180g sebab boleh tahan sebulan setengah.
    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  3. #23
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    ♥♥ Jom jadi DEALER atau Agent utk GOGEN + BEAUTEE PRODUCTS. Nama akan diletakkan di FB dan Forum. Senang customer berdekatan boleh COD je dgn Dealer atau Agent. Modal rendah je...Jom jd sebahagian dr warga Gojez Houz ♥♥
    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  4. #24
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    ~~**TESTIMONI TERBARU GOGEN (PURE COLLAGEN POWDER)**~~

    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  5. #25
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    Senarai Dealer Gojez Houz:
    Boleh hubungi dealer berhampiran dengan anda utk penghantaran yg lebih cepat atau COD.

    Nama: Cikgu Simantarkar U
    Contact Num: 019-9206455
    Area cover: Jerantut/Temerloh
    E-mail: Hurinilmi@gmail.com
    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  6. #26
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    ~~**Video Cara Bancuh GOGEN**~~

    http://www.youtube.com/watch?v=J1yfce0Inxo
    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  7. #27
    Ahli Lama
    Join Date
    28 Mar 2008
    Posts
    506

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    Quote Originally Posted by tabul View Post
    ♥♥ Jom jadi DEALER atau Agent utk GOGEN + BEAUTEE PRODUCTS. Nama akan diletakkan di FB dan Forum. Senang customer berdekatan boleh COD je dgn Dealer atau Agent. Modal rendah je...Jom jd sebahagian dr warga Gojez Houz ♥♥
    berapa model kalau nak jadi delaer

  8. #28
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    Quote Originally Posted by jojoxoxo View Post
    berapa model kalau nak jadi delaer
    salam wak,sy da pm ye. tq
    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  9. #29
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    ~~**TESTIMONI TERBARU GOGEN (PURE COLLAGEN POWDER)**~~







    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  10. #30
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    ~~**TESTIMONI TERBARU GOGEN (PURE COLLAGEN POWDER)**~~















    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  11. #31
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    Jom jadi Dealer/Agent produk berikut:

    BEAUTEE. Modal permulaan RM400,repeat order RM200.

    GOGEN. Dealer - Modal permulaan RM800,repeat order RM400.
    GOGEN. Agent - Modal permulaan RM500,repeat order RM250.


    Sila PM sy utk maklumat lanjut.
    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  12. #32

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    Baru lepas jumpa tabul inperson. hehe cantik orgnya,sweet n sejuk mata memandang. Kulit tabul mmg cantikkkk sgt.
    Agaknya brp teaspoon tabul ambil/day ek?
    nak minum ptg jap sambil bergojen.hehe
    Hari pertama mencuba gojen,berdebar debar jugak, takut tekak takleh terima.
    Btw, deal dgn tabul best n cepat dapat brg. thz coz bg freegift.




    .

  13. #33
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Ibu Jari Keatas Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    Quote Originally Posted by keen76 View Post
    Baru lepas jumpa tabul inperson. hehe cantik orgnya,sweet n sejuk mata memandang. Kulit tabul mmg cantikkkk sgt.
    Agaknya brp teaspoon tabul ambil/day ek?
    nak minum ptg jap sambil bergojen.hehe
    Hari pertama mencuba gojen,berdebar debar jugak, takut tekak takleh terima.
    Btw, deal dgn tabul best n cepat dapat brg. thz coz bg freegift.




    .
    sy jual ye keen. mcm sy slalu ambil: 1 1/2 teaspoon pgi, 1 teaspoon ptg,mlm b4 tdow 1 1/2 teaspoon. sbb slalunya x sempat nk ambil 4x sehari. Paling baik awk campur dgn milo,insyallah x de rase pelik2 ye. letak sikit dulu,dlm half teaspoon,klu tekak ok bru la letak lebih. kalau ade ape2 roger sy. tq keen.
    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  14. #34
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    ~~**TESTIMONI TERBARU GOGEN (PURE COLLAGEN POWDER)**~~





    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  15. #35
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**



    Seperti yg sy pernah bgtau sebelum ni,kebanyakkan produk dipasaran hanya ade sikit je kandugan kolagen dlm tu ,banyak campuran bahan2 lain dr kolagen. Jadi,apa tunggu lagi,kenapa nk bayar utk produk yg kita da tau kandungan kolagen nya sikit je. Jom tukar suppliment collagen anda kepada GOGEN. Sbb Gogen ni mmg Pure Collagen Powder.

    1 botol mengandungi 155,000mg collagen (180gram bottle)
    4 teaspoon = 5000mg collagen + 1000mg vit c


    FUNGSI KOLAGEN



    • menghasilkan asid amino penting seperti :
    • lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
    • hydroxyprolin-memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan tulang glisin -melembapan kulit.
    • alanin, prolin dan asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan kulit lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
    • arginin -memudahkan tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
    • mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
    • melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
    • menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
    • menampung air dalam tubuh.
    • meningkatkan penyerapan kalsium.
    • menguatkan salurdah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
    • meningkatkan isyarat induksi
    • menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik


    KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN


    • memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
    • memelihara kelembapan kulit
    • menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
    • menguatkan otot dan tulang
    • membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
    • memelihara kelenturan sendi
    • mengurangkan keradangan(inflammation)
    • memberi tenaga
    • membantu pola tidur
    • memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf
    KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN


    Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
    Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.

    TANDA TANDA PENUAAN


    • kulit kusam

    tak bermaya
    tiada seri
    kulit kedut dan mula kendur
    pigmentasi kulit
    cepat letih dan lesu
    sakit badan dan sendi
    mudah lupa
    kurang penglihatan
    KOLAGEN YANG DIAMBIL SEBAGAI SUPLEMEN MAKANAN




    • Kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung

    Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit
    Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal Ia adalah dari jenis kolagen1.
    Berat molikul rendah daripada 1000 adalah lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi seberat 400 000.
    Menyediakan predigested collagen telah dicernakan dahulu dan cepat diserap.
    Kolagen ikan dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix’, struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini .
    Memperbaiki konsentrasi hydrooxyproline (HyPro).
    Menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan).
    Memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk pembentukan kolagen dalam badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida.
    Menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tissue, dan untuk mengekalkan fungsi sel..
    Mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan
    Mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak .
    Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga.
    Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tissue penyokong terutamanya pada sendi.
    Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya melembapkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit.
    Merupakan bahan yang baik untuk pemakanan ahli sukan.Ini penting bagi olahragawan untuk memulihkan kadar protein selepas latihan.
    Mempercepatkan process pemulihan kecederaaan
    Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi.
    Ia boleh membentuk dan menegangkan badan.
    Peningkatan tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan.
    Memelihara dan menguatkan rambut dan kuku.
    Ia membantu menegang kulit dalam melambatkan penuaan. Ia memberikan keseimbangan nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan
    Hati manusia juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga.
    Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.
    KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN


    Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
    Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.
    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  16. #36
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    ~~**TESTIMONI TERBARU GOGEN (PURE COLLAGEN POWDER)**~~


    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  17. #37
    Ahli Lama
    Join Date
    28 Mar 2008
    Posts
    506

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    Quote Originally Posted by tabul View Post
    ~~**TESTIMONI TERBARU GOGEN (PURE COLLAGEN POWDER)**~~


    sy nak order gogen ni kalau dgn harga dah termasuk pos ke belum

  18. #38
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    Quote Originally Posted by jojoxoxo View Post
    sy nak order gogen ni kalau dgn harga dah termasuk pos ke belum
    salam wak,nk yg berapa gram?
    botol 90g & 180g harga termasuk poslaju.
    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

  19. #39
    Ahli Lama
    Join Date
    28 Mar 2008
    Posts
    506

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    Quote Originally Posted by tabul View Post
    salam wak,nk yg berapa gram?
    botol 90g & 180g harga termasuk poslaju.
    90g no acc berapa ye

  20. #40
    Peniaga Supreme @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    12 Feb 2009
    Posts
    572

    Default Re: GOGEN Collagen Powder ~ 155,000mg Collagen in 1 Bottle **Kawal intake collagen anda sendiri**

    Quote Originally Posted by jojoxoxo View Post
    90g no acc berapa ye
    Ok ni akaun,
    Cimb-14160000917100
    Maybank- 512763116846
    Nama akaun- Mobile beyond borders
    Total rm90 ye. Nanti bg details ye. Tq wak
    STOKIS SLIMWHIZZ - LOST 4-8 KG IN A MONTH

 

 
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي