Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Default Untuk anak-anak kita : hilang selera makan, sembelit, baru pulih dr demam teruk..?Berilah Mealshake..

    Shaklee Mealshake..Ape itu Mealshake..?

    Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda.

    Kelebihan Mealshake ini sebab ianya kaya dengan protein.

    Protein berfungsi untuk membentuk sel baru bagi menggantikan sel mati atau sel yang telah rosak
    Protein digunakan untuk membina tisu penghubung pada ligamen, tendon dan otot
    Protein digunakan untuk mensistesiskan antibodi bagi mempertahankan badan daripada penyakit
    Protein berfungsi untuk mensintesiskan hormon bagi koordinasi badan



    More info and testimoni di sini

    Normal price RM121, Sale price RM100 (including postage)

    Berminat boleh hubungi saya ditalian 012-2541296 atau pm saya or email ke rafaliah@yahoo.co.uk


    Maybank (MBB) account no: 1622 6340 4075Rafaliah binti Md Yusop
    Last edited by rafaliah; 14th July 2011 at 09:26 PM. Reason: update contact info

  2. #2
    Ahli Baru
    Join Date
    28 Jan 2010
    Posts
    145

    Default Re: Untuk anak-anak kita : hilang selera makan, sembelit, baru pulih dr demam teruk..?Berilah Mealshake..

    salam, ade produk untuk budak umur 2 & 3 tahun untuk tumbesaran n putihkan kulit...tqvm

  3. #3

    Default Re: Untuk anak-anak kita : hilang selera makan, sembelit, baru pulih dr demam teruk..?Berilah Mealshake..

    Boleh cuba MealShake .. sbb MealShake diperbuat drpd soya protein dan membantu tumbesaran anak2..

    Ni i share pengalaman anak I yg ambil Mealshake sbb asma dan hilang selera makan..
    boleh baca kat sini

    Dan mealshake ni mengandungi semua vit2 yg bdn perlu
    Sbb I notice.. if anak I bile mkn mealshake.. dia tak mkn bende2 merapu..
    Tp if I x kasi mealshake dlm seminggu dia tak minum.. dia tend to mkn bende2 merapu

    Sbb kalau u byk google dan surf dan baca pasal kesihatan ni.. salah satu fakta is.. bdn kita ni bile kurang nutrient yg sepatutnya.. kita tend to mkn bende2 yg tak berkhasiat..

  4. #4

    Default Re: Untuk anak-anak kita : hilang selera makan, sembelit, baru pulih dr demam teruk..?Berilah Mealshake..

    Aq pening nak rawat masalah sembelit bby kita skrg yg hampir 4 tahun, dah nak masuk tadika. Sudah lama anak aq susah nak buang air besar sampai isteri minta tolong drpd mak aq, katanya ambik susu tepung yg ade byk Prebiotics yg bagui utk rawatan sembelit kanak-kanak. Ade siape yg blh beri idea kat sini susu tepung yg mane ade byk Prebiotics?

  5. #5

    Default Re: Untuk anak-anak kita : hilang selera makan, sembelit, baru pulih dr demam teruk..?Berilah Mealshake..

    Saya tak pernah dengar susu tepung ada Prebiotics. Saya hanya tahu formula boleh membantu tumbuh pembesaran otak kanak2 but tak tahu boleh bantu dalam masalah sembelit kanak2. Mungkin badan mengalami kepanasan kerana minum terlalu banyak formula yg mengakibatkan anak ada masalah sembelit.. Ibu bapa kenalah bagi anak ada diet yg seimbang lah. Saya selalu bai anak minum air yg banyak, makan buah-buahan dan kurangkan makanan yg berminyak..

  6. #6

    Default Re: Untuk anak-anak kita : hilang selera makan, sembelit, baru pulih dr demam teruk..?Berilah Mealshake..

    Ade byk tepung susu yg ade Prebiotics kat pasaran skrg. Pergi kat supermarket mesti boleh dpt. Mcm Mamil dr Dumex yg sy biasa gunakan utk bby sejak tahun lepas. mmg sesuai utk rawatan sembelit kanak-kanak. Blh cuba la korg, tgk perbezaan dlm masa seminggu.

  7. #7

    Default Re: Untuk anak-anak kita : hilang selera makan, sembelit, baru pulih dr demam teruk..?Berilah Mealshake..

    jgn sesekali beli susu formula kanak2 yg murah utk anak anda krna susu formula akan tentukan pertumbuhan kanak2
    susu formula yg mengandungi prebiotics biasanya mahal skt tp klao tgk mase jangka panjang ia adalah baik utk pertumbuhan kanak2
    JANGAN sesekali beli susu formula yg murah tp BELI susu formula yg dh terbukti ia baik

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي سعودي انحراف شات غزل مدونة