Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 30 1234511 ... LastLast
Results 1 to 20 of 596
  1. #1
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default PROMOSI PATI DELIMA, CUKA EPAL, CUKA ANGGUR, PATI KURMA RM16/ EACH..CCPP RM48 FREE POS..JOM BELI!!!

    ASSALAMUALAIKUM


    SELAMAT DATANG ............



    PEMBAYARAN BOLEH DILAKUKAN KE AKAUN:

    MAYBANK
    157380051379

    CIMB
    07100001836208

    NOR BAIZURA BINTI ZULKIFLI


    NO. HP : 013-4475900

    SELEPAS BAYARAN DILAKUKAN, SILA SERTAKAN MAKLUMAT BERIKUT:

    NAMA, NO. TEL, ALAMAT DAN
    NO. TRANSAKSI

    Harga yang diNYATAKAN tidak termasuk kos pos kecuali dinyatakan

  2. #2
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: AGEN DICARI..PRODUK TIMUR TENGAH..PATI DELIMA, PATI KURMA, CUKA EPAL, CUKA KURMA,CUKA DELIMA,HABBATUSSAUDA, BELIAN BORONG

    JOM MAKAN COKLAT UTK KURUS



    LEPTIN WEIGHT LOSS CHOCOLATE FOR SLIMMING
    RETAIL: RM70-75
    MY PRICE: RM46 INCLUDE POSLAJU

    STOCK AVAILABLE: 11 BOXES ONLY

    FDA certified Product of USA
    Manufactured by American Leptin Pharmaceutical Co. Ltd.
    Contents: 75g (15 x 5g)
    Ingredients:
    • Cocoa powder
    • Cocoa butter
    • Skimmed milk powder
    • Xylithol
    • Lecithin (flavour)
    • HCA
    Instructions:
    • Consume before meal
    • Take one piece (in sachet)
    • Drink water frequently
    Benefits:
    • Deep detoxification - completely absorbed to rule out toxins in the deep folds of the intestine, while accelerating cell movements to remove toxins from the body
    • Slimming - one piece a day can burn 40% of fat to maintain a good shape
    Results may vary according to body type and condition
    FREE delivery within Peninsular Malaysia

  3. #3
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: AGEN DICARI.HARGA RUNTUH RM15 SHJ.PATI DELIMA, PATI KURMA, CUKA EPAL, CUKA KURMA,CUKA DELIMA,HABBATUSSAUDA, BELIAN BORONG


    InsyaAllah, manfaat Habatussauda:
    Diriwayatkan dari Aisyah ra, beliau mendengar Rasulullah saw bersabda:





    Sesungguhnya Al-Habbatus Sauda’ boleh menyembuh segala penyakit kecuali Al-Sam”. Aku bertanya. “Apakah Al-Sam itu? Baginda menjawab, “Al-Sam itu ialah mautRiwayat Imam Bukhari.
    1. Antiinflamasi, mengubati sakit kerongkong.
    2. Antiarthritis, mengubati reumatik.
    3. Analgesik, mengubati sakit gigi dan sakit kepala (migrain).
    4. Mengatur kitaran haid dengan lancar dan meningkatkan aliran susu bagi ibu.
    5. Antiseptik, mengubati bau mulut.
    6. Antivirus, mengubati demam dan selsema.
    7. Dermatologi, mengubati jerawat,eczema dan menghasilkan kulit muka yang cerah.
    8. Urinary tract, mengubati saluran pundi kencing.
    9. Sistem kekebalan, meningkatkan daya tahan tubuh untuk menangkal penyakit.
    10. Gastrointestinal tract, mengubati rasa loya, cirit-birit dan sembelit
    11. Mengubati masalah tidur
    12. Nematocidal, mengubati cacing pita.
    13. Respiratory tract, mengubati sesak nafas (asma).
    14. Merawat batu karang
    15. Mengurangkan kolesterol.
    16. Meremajakan sel-sel sehingga kulitpun menjadi bersih, sehat, tegang, dan lembut.
    17. Menurunkan kelebihan berat badan
    18. Meningkatkan energi
    19. Peningkatan deria rasa, dengar dan hidu.
    20. Pengecutan tumor (jika ada)
    21. Memperbaiki daya ingatan
    22. Memperbaiki kadar gula darah dan tekanan darah.
    23. Memperbaiki fungsi hati dan ginjal.
    24. Meningkatkan daya tahan tubuh.
    HARGA: RM15 SEBOTOL

  4. #4

    Default Re: AGEN DICARI.HARGA RUNTUH RM15 SHJ.PATI DELIMA, PATI KURMA, CUKA EPAL, CUKA KURMA,CUKA DELIMA,HABBATUSSAUDA, BELIAN BORONG

    salam. sis, nak try jual pati delima la..saya memg amik produk ni. mantop pejal punggung n breast! kat kilang saya ni dapat sambutan. ada sorang kakak tu jual dalam sebulan dekat 100 botol boleh jalan! tapi diorang jual mahal gak! saya berminat nak jadi agen. pm saya ye bape harga sedozen. oh ye penghantaran camane? botol kaca kan? mesti mahal.

  5. #5
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: AGEN DICARI.HARGA RUNTUH RM15 SHJ.PATI DELIMA, PATI KURMA, CUKA EPAL, CUKA KURMA,CUKA DELIMA,HABBATUSSAUDA, BELIAN BORONG

    Iffah, dah pm..bkenaan pos..akak prefer guna bus ekspres. rm20 je kasi upah kat driver.. akak phm brg kaca kos tinggi lau nak pos..pati delima mmg byk khasiat. akk sndiri guna. soal buang air besar mmg lawas..sblum ni akak smbelit, tmbh2 masa ngandung ni. skang dah xda masalah. hari2 leh temenung kat toilet tu. heheh

  6. #6

    Default Re: AGEN DICARI.HARGA RUNTUH RM15 SHJ.PATI DELIMA, PATI KURMA, CUKA EPAL, CUKA KURMA,CUKA DELIMA,HABBATUSSAUDA, BELIAN BORONG

    kak..bdasarkan discussion kite las nite, iffah confirm nak eh..1carton pati delima n 1 habbtussauda. nak meniagei, hehe. bley anto ri ni x by bus?

  7. #7
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: AGEN DICARI.HARGA RUNTUH RM15 SHJ.PATI DELIMA, PATI KURMA, CUKA EPAL, CUKA KURMA,CUKA DELIMA,HABBATUSSAUDA, BELIAN BORONG

    ok..akak anta petang ni dgn bus transnasional ye. iffah tgu di stesen bus butterworth k

  8. #8
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: AGEN DICARI.HARGA RUNTUH RM15 SHJ.PATI DELIMA, PATI KURMA, CUKA EPAL, CUKA KURMA,CUKA DELIMA,HABBATUSSAUDA, BELIAN BORONG

    pape akak sms iffah balik..

  9. #9

    Default Re: AGEN DICARI.HARGA RUNTUH RM15 SHJ.PATI DELIMA, PATI KURMA, CUKA EPAL, CUKA KURMA,CUKA DELIMA,HABBATUSSAUDA, BELIAN BORONG

    Zura...mcmana nak beli ni? kalau guna bas ekspress kat mana boleh amik?
    saya berminat la dgn jus delima dgn jus cuka epal ni...saya kat s.alam.

  10. #10
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: AGEN DICARI.HARGA RUNTUH RM15 SHJ.PATI DELIMA, PATI KURMA, CUKA EPAL, CUKA KURMA,CUKA DELIMA,HABBATUSSAUDA, BELIAN BORONG

    Quote Originally Posted by liza3579 View Post
    Zura...mcmana nak beli ni? kalau guna bas ekspress kat mana boleh amik?
    saya berminat la dgn jus delima dgn jus cuka epal ni...saya kat s.alam.

    maaf lambat balas..saya akan hantar melalui bus ekspress..transnasional..boleh ambik di stesyen bus ekspress, seksyen17 s.alam..

  11. #11
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default KOPI LEPTIN KEMBALI! CUKA EPAL, PATI DELIMA, CCPP RM45, CUKA KURMA, PATI KURMA, CUKA ANGGUR RM20, MINYAK AJAIB, BABY HEADBAND

    sms @ kol........

    0134475900

  12. #12
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: PATI DELIMA, PATI KURMA, HABBATUSSAUDA, MINYAK AJAIB MORHABSHI DARI RM3.25!! ANAK KENCING MALAM, SAKIT GIGI, BUASIR, GATA

    MINYAK AJAIB MORHABSHI






    HARGA PASARAN: RM12.50

    Berapa botol anda perlukan?

    harga borong pek kecil baru
    1 botol = RM12.50
    3 botol = RM30;
    12 botol = RM100
    50 botol = RM350
    100 botol = RM600
    200 botol = RM1000

    Promosi: pos percuma.

    KEGUNAAN:

    histeria
    dirasuk syaitan
    sihir (buatan orang)
    santau
    bayi 'diganggu'
    bayi 'kembung'
    sawan tangis
    pusat bayi (agar mudah tanggal)
    batuk
    lelah/asma
    sakit gigi
    senak
    cirit birit
    kanser (luar)
    kayap
    kurap
    gatal-gatal (termasuk celah jari kaki & pangkal paha)
    jerawat batu (termasuk bisul kecil pada muka, kepala, tubuh)

    Cara penggunaan:

    Untuk penyakit luaran, sila gunakan secara sapuan. Manakala untuk masalah 'dalaman' seperti santau, sila masukkan 2-3 titik ke dalam 1/3 air suam dan diminum.

    Minyak Morhabshi tidak beracun. Oleh itu jika anda sakit gigi, anda boleh menyapunya terus pada gusi atau gigi yang berlubang dan sakit itu. Caranya, ambil secebis tisu, celupkan dalam Minyak Morhabshi dan tampalkan ke dalam gigi yang berlubang. Saya telah mencubanya 3 tahun lalu dan hingga sekarang tidak pernah mengalami sakit itu lagi.

    Untuk bayi dan kanak-kanak, calitkan pada kening, ubun-ubun, belakang cuping telinga, sendi-sendi kaki dan tangan, serta tengkuk bagi menghindari daripada gangguan. Amalkan setiap hari (sebelum maghrib) pada bayi anda.
    Amalkan menyapu pada perut bayi setiap hari dapat mengelakkan bayi diserang kembung perut. Insya-Allah.


    Tambahan:
    Untuk lelaki, sila sapukan pada alat kelamin dari pangkal ke hujung dengan cara mengurutnya perlahan-lahan. Elakkan minyak daripada memasuki lubang kencing anda. Boleh dilakukan pada bila-bila masa tetapi bukan untuk berjimak (bersetubuh). Pastikan anda mencuci hingga bersih sebelum bersama isteri. Ramuan herba ini bertindak melancarkan perjalanan darah seterusnya membantu zakar anda sihat dan hebat.
    Demikianlah pengalaman yang dikongsikan oleh beberapa orang rakan yang telah mencubanya.
    Alhamdulillah.


    Originally Posted by aleeza77
    assalammualaikum zura.....

    hari tu dah beli minyak morhabshi 10 botol,memang bagus......ingat nak order lagi sepuluh botol lagi untuk kegunaan sendiri dan bagi2 kat mak dan adik2....

    nie nak bagi testi sikit...saya dah abis guna 2 botol...ada lagi dlm 4 botol tinggal tuk diri saya sebab selebihnya bagi adik dan mak...

    sebenarnya mcm nie,saya nie dah lama sakit...sakit misteri gak...sebab dah banyak tempat gi jumpa perawat .sakit dekat 2 tahun....dah banyak tempat dan banyak perawat yg saya jumpa sebagai ikhtiar...tapi tulah,sampai tak larat...asal pergi,baiknya 2-3 hari jer,pastu datang balik....sbb ustaz kat darusyifa bagitau yg saya kena gangguan akibat jin dan sihir...

    so,ikhtiar terakhir saya disamping mengamalkan ayat2 rukyah dan quran sebagaimana dalam buku2 dan kitab2 agama....saya iktiar guna minyak mohabshi nie dengan menyapu kat sendi2 badan dan belakang badang yang sakit2 macam ada benda bergerak2 kalo tiba time dari asar dan masuk maghrib hingga isyak....saya bole rasa macam ada benda yg mencengkam bahu dan tengkuk saya....tapi alhamdulillah,bila saya amalkan minum mohabshi nie dgn dititikkan dlm cawan bsama air suam....memang terasa ada makhluk asing dlm badan yg sedang bergerak2 kat seluruh sendi2 badan.....agaknya dia rasa tak sedap kot...pastu saya sapu gak minyak tu kat seluruh badan yang terasa sakit time nak tido....alhamdulillah,tido nyenyak hingga ke subuh...

    insyaallah,mudah2an ikhtiar terakhir ini diberkatiNya dan moga dengan izin Allah,segala gangguan ini sembuh...doakan saya yer...

    jgn lupa yer,saya nak oder lagi 10 botol....
    nanti pm saya bole saya bank in sok pagi...

    tqvm...
    aleeza

  13. #13
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: PATI DELIMA, PATI KURMA, HABBATUSSAUDA, MINYAK AJAIB MORHABSHI DARI RM3.25!! ANAK KENCING MALAM, SAKIT GIGI, BUASIR, GATA

    KURUS DGN CEPAT DGN GREEN COFFEE 800

    HANYA RM45 SEKOTAK DGN POSLAJU!!!


    FENOMENA BARU UTK KURUSKAN BADAN DGN CEPAT DAN MUDAH!!


    Leptin Green Coffee 800 (HARGA RM45 SHJ TMASUK POS!!!)

    ... Detail: 18 sachets Leptin green coffee 800 dibungkus dalam kotak dan setiap pack 5grams,
    90grams berat bersih setiap kotak, (bekalan untuk 18 hari)


    Fungsi:
    1. Untuk obesiti, lemak post partum, dan orang-orang yang ingin sentiasa fit.
    2. Mengurangkan saiz pada perut, pinggang, paha, dan punggung
    3. Penguna rasa selesa setiap hari apabila proses membakar lemak badan dilaksanakan.


    ARAHAN:
    Minum sebungkus sehari di pagi hari dengan 100ml air panas, minum setengah jam sebelum sarapan pagi
    (bancuh sebagai kopi instan biasa). Tambah susu atau gula yang dikehendaki. Disyorkan minum 2 hingga 3 liter air sehari. Untuk digunakan oleh orang-orang berusia antara 18 tahun dan 60 tahun




    PENTING :
    Tidak sesuai untuk orang di bawah 16 tahun, mereka yang menderita sakit jantung, tekanan darah tinggi atau diabetes. Tidak disyorkan untuk ibu mengandung atau menyusu bayi. Jika ada kepekaan terhadap produk ini atau sedang mengambil ubat apa pun, sila berunding dengan pakar kesihatan anda.
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah penyakit.




    Bahan:
    70 mg kalsium
    250 mg kromium (sebagai chromium glycinate dinicotinate)
    700 mg Herbal Proprietary Blend:
    Daun teh hijau ekstrak standard (180 mg polifenol antioksidan, 90 mg epigallocatechin gallate (EGCG), 50 mg alami kafein, Asia Panax Ginseng root standard.)



    Apa Bukti Ianya Berkesan
    Keputusan Penyelidikan Perubatan Pada bulan November 1999 American Journal of Clinical Nutrition
    menerbitkan hasil kajian di Universiti Geneva di Switzerland. Ada penyelidik mendapati bahawa orang yang
    diberi kombinasi kafein dan teh hijau ekstrak membakar kalori lebih banyak dari yang diberikan hanya kafein.




    URAIAN
    Formula Green coffee 800 adalah "drug free" suplemen diet yang di developekan dari campuran ekstrak herba. Apabila digunakan dengan rencana diet sihat, Green coffee 800 peredaman nafsu makan dan merangsang tubuh anda untuk membakar kalori dan lemak. Green coffee mengandungi high anti-oksidan yang diperlukan untuk menyebabkan thermogenesis yang meningkatkan metabolisme lemak. Kromium dan meningkatkan vanadium karbohidrat membakar dan tahap metabolisme, dan Panax. Ginseng membantu untuk mengekalkan tahap tenaga saat diet. bahan lain, heartleaf memulakan proses pembakaran lemak sementara menyekat nafsu makan.
    Daun Teh Hijau ekstrak adalah antioksidan utama yang meningkatkan kesedaran mental dan membantu mengurangkan nafsu makan, juga dapat menurunkan kadar kolesterol dan mengurangkan jumlah kolesterol berbahaya.



    EGCG epigallocatechin gallate-adalah antioksidan semula jadi yang paling unggul Vit C dan Vit E.
    ia dapat memberikan kesan kesihatan dengan melindungi sel-sel kita dari kerosakan oksidatif akibat radikal bebas.
    Sejumlah penyakit kronik telah dikaitkan dengan kerosakan radikal bebas, termasuk kanser,
    arteriosclerosis, penyakit jantung dan penuaan.



    RM45 termasuk pos! Lakukan pesanan anda sekarang!

  14. #14
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: PATI DELIMA, PATI KURMA, HABBATUSSAUDA, MINYAK AJAIB MORHABSHI DARI RM3.25!! ANAK KENCING MALAM, SAKIT GIGI, BUASIR, GATA

    KHASIAT CUKA BUAH


    "Sebaik-baik makanan adalah cuka"
    (Hadis Riwayat: Muslim-Ahmad)


    "Ya Allah, berkatilah cuka kerana ia adalah makanan para Nabi sebelumku"
    (Hadis Riwayat: Ibnu Majah)



    Saya ingin berkongsi dengan anda semua bagaimana cara untuk mendapatkan penjagaan kesihatan dan kecantikan luaran dan dalaman cara Islam dengan kos yang sangat murah dan berkesan. Tidak perlu berbelanja lebih untuk mendapatkan khasiat-khasiat yang diperlukan oleh tubuh badan kita kerana khasiat yang terkandung di dalam cuka buah ini sudah mencakupi segala khasiat yang diperlukan oleh tubuh badan kita yang dijamin selamat dan halal. Cuka buah mengandungi pelbagai vitamin semulajadi yang sangat tinggi khasiatnya.

    Cara pengambilan: 1 sudu besar pagi dan malam (sebaik-baiknya gunakan sudu plastik). Boleh juga dicampurkan bersama segelas air suam,jus kegemaran, pelbagai jenis minuman seperti teh dan kopi atau dicampurkan dengan sedikit madu. Ia juga boleh dicampurkan di dalam makanan harian. Kesannya akan terhasil apabila diamalkan setiap hari...Insyaallah. Segala apa jua yang kita usahakan dan lakukan semuanya adalah dengan izin Allah SWT. Mudah-mudahan diperkenankan olehNya. Amin...


    *Pastikan minum air secukupnya.
    *Bagi ibu-ibu mengandung, cuka buah hanya boleh diminum selepas kandungan melebihi 4 bulan.



    Cuka Epal KEMAL KUKRER
    RM20 SHJ!!!




    Nabi saw memakan roti bercecahkan cuka dan minum cuka bercampur air sejam sebelum makan apa2 adalah cara rawatan Tibb Nabawi yang AJAIB!!!


    Cuka epal (Apple Cider Vinegar) memang sudah diketahui mempunyai banyak khasiat sejak dulu lagi. Ia telah lama digunakan sebagai tonik kesihatan sejak beribu tahun oleh orang- orang Greek dan Mesir.


    Cuka epal ialah sejenis cuka yang diperbuat daripada bahan yang diproses dengan fermentasi yang mana gula di dalam air buah epal dipisahkan oleh bakteria dan ragi yang berwarna kuning keemas-emasan dan dijual dalam bentuk semula jadi.



    Cuka epal sering digunakan untuk tujuan kesihatan selain daripada digunakan dalam masakan. Ia mula popular setelah Dr D.C. Jarvis, penulis buku kesihatan, mengesyorkan cuka epal diminum setiap hari sebagai “home cure” (ubat di rumah).



    Merupakan makanan sunnah rasulullah saw...



    Dalam perubatan Islam:



    1) Amat baik untuk rawatan Santau Makan



    2) Santau atau sihir merosakkan kulit



    Antara khasiat cuka epal ialah:



    1. Memecahkan molekul lemak dan secara tidak langsung membantu proses penurunan berat badan.



    2. Menyembuh berbagai penyakit atau masalah kesihatan, seperti alergi (disebabkan oleh binatang kesayangan, makanan atau persekitaran), jangkitan sinus, selesema, jerawat, kolesterol tinggi, keletihan yang kronik, sakit ulu hati, sakit tekak, dermatitis, artritis (bengkak sendi), gout dan menurunkan tekanan darah tinggi.



    1. Meningkatkan kadar metabolisma badan menyebabkan kadar pembakaran lemak lebih tinggi dari biasa. Ini akan memberikan anda lebih tenaga dan menurunkan berat badan.



    2. Menurunkan kadar kolestrol dan kadar triglyceride dalam badan. Ini membantu menurunkan berat badan disebab oleh lemak.



    3. Jika diambil sebelum makan, anda akan lebih cepat berasa kenyang. Epal cider juga akan melambatkan rasa lapar.



    Jika anda memilih untuk turunkan berat badan secara tradisional, epal cider adalah jawapannya. Kita agak bimbang dengan kesan jangkamasa panjang pelbagai ubat kurus baru dicipta yang terdapat di pasaran.



    Pengambilan Cuka plus madu, beserta senaman dan menjaga pemakan adalah cara yang betul untuk menurunkan berat badan secara tradisional.



    Kepada yang tidak mengalami berat badan yang berlebihan jangan risau, pengambilan apple cider tidak akan menjadikan anda kurus kering kerana yang dipecahkan adalah lemak bukan tisu otot anda.



    Senarai khasiat cuka epal dan madu adalah seperti dibawah:



    1. Merangsang pemecahan lemak



    2. Melancarkan perjalanan darah



    3. Menguatkan tenaga dalaman



    4. Meningkatkan kecergasan, daya ingatan, emosi, kreativiti, hafalan dan kepintaran anak-anak



    5. Melawaskan usus besar dan kecil



    6. Juga berfungsi sebagai: Anti-alergik, Anti-septik, Anti-anemia, Anti-ulcer



    7. Masalah kulit seperti jerawat



    8. Menghalang penyerapan atau timbunan lemak



    9. Meningkatkan metabolisme di bahagian tubuh tertentu



    10. Menyingkirkan air berlebihan dan bahan buangan (Pemparitan Limfatik)



    11. Melembapkan dan mengencangkan kulit



    12. Mencegah dan mengawal selulit



    13. Melangsingkan bonggol lemak yang tidak perlu terutama di bhgn perut, tepi dan belakang lengan, pinggul dan peha



    14. Meredakan sakit dan sengal sendi



    15. Menurunkan risiko masalah jantung dan barah



    16. Mengandungi anti-oksidan yang menjaga kesihatan jantung dan pengelak barah



    17. Meningkatkan kesihatan membran paru-paru



    18. Meningkatkan kesihatan tulang dgn menambah bahan kimis (boron) padas mineral tulang



    19. Membantu kesihatan sistem kardiovaskular dgn mengekalkan tahap kolesterol darah



    20. Membantu mengekalkan berat badan yang ideal



    21. Menghilangkan stress dan membantu tidur yang nyenyak, dan sebagainya.



    Cuka apple digunakan sejak 400BC oleh Hippocrates (bapa perubatan moden) sebagai tonik tenaga dan penyembuh



    "Since 400BC, Hippocrates, the father of modern medicine, and others, have used vinegar and vinegar mixed with honey, as an energizing tonic and a healing elixir"



    Julius Ceaser menggunakan cuka epal sebagai tonik untuk tenaga dan kekal sihat dan pahlawan Samurai jepun menggunakannya sebagai minuman tenaga


    Kandungan: 500ml
    HARGA PROMOSI: RM20!!!


    rujuk: http://www.detox-for-life.com/apple-cider-vinegar.html


    CUKA ANGGUR ( KEMAL KUKRER ) ( 500ml - TURKEY )




    HARGA PROMOSI RM20 SHJ!!!


    - juga mempunyai pelbagai khasiat dan vitamin yang sangat baik untuk badan. Kandungan gizi yang terdapat di dalam cuka anggur tidak hanya baik untuk mencegah gangguan kesihatan malah ia juga baik untuk mengubati penyakit. Ramai pengamal kesihatan menekankan kandungan vitamin antioksidaan yang terdapat padanya dapat membantu ...anda dalam mencegah pelbagai penyakit yang berkaitan dengan faktor usia.

    Khasiat CUKA ANGGUR:

    - Dapat membantu menurunkan kadar kolestrol dan mencegah pengoksidaan kolesterol LDL(kolesterol jahat).

    - Dapat mencegah dari risiko serangan penyakit jantung dan stroke.

    - Mengawal paras gula dalam darah (untuk penghidap kencing manis sangat digalakkan).

    - Membantu penyerapan kalsium & menentang bakteria berbahaya.

    - Melancarkan sistem penghadaman.

    - Melangsingkan badan dan mengembalikan keremajaan kulit (awet muda).

    - Merawat radang kulit dan keadaan kulit yg merekah dan pecah-pecah.

    - Meredakan masalah keletihan dan sakit-sakit badan serta memudahkan tidur.

    - Meredakan sakit kepala, hidung tersumbat dan asthma.

    Khasiat & Kelebihan Cuka Anggur: Tahukah Anda?


    Antara khasiat & kelebihannya:-

    ** (1)
    Boleh melangsing badan & meremajakan sel-sel kulit, caranya sama seperti menggunakan cuka epal & kurma - masukkan 2 sudu besar cuka angggur bersama 1 sudu besar madu ke dalam segelas air kosong, kacau sebati & minum (3 kali sehari = sebelum sarapan, makan tengahari & makan malam).

    ** (2)
    Cuka anggur membantu penyerapan kalsium, mengawal paras gula darah, melancarkan penghadaman & menentang bakteria berbahaya (sangat digalakkan untuk pengidap kencing manis - type 2).

    ** (3)
    Gosokkan cuka anggur (un-deluted) ke bahagian kulit yg berselulit untuk menguraikan kolesterol yg tersumbat.. kulit beransur lembut, licin & cerah! .. tapi ambil masa juga ye.. bukan hari ni buat, esok terus hilang selulit tu..

    ** (4)
    Ratakan campuran cuka anggur & air mineral ke seluruh wajah anda menggunakan pad kapas (seperti memakai ‘toner’) untuk menghilangkan kesan ‘sunburn’, mengecilkan pori-pori yg terbuka, mengeringkan jerawat & mengawal kulit berminyak. Biarkan selama 10 minit, kemudian bilas bersih. Lakukan setiap malam sehingga nampak kesan.. pejam mata ketika melakukannya untuk elak pedih mata.

    ** (5)
    1 sudu besar cuka anggur dikacau bersama segelas air & diminum sebelum tidur boleh meredakan masalah keletihan & sakit2 badan serta memudahkan tidur.

    ** (6)
    Cuka anggur boleh merawat radang kulit & keadaan kulit yg merekah & pecah-pecah. Caranya, sapu cuka anggur ke bahagian kulit yg bermasalah itu. Untuk bahagian tumit kaki yg pecah-pecah, rendamkan kaki anda ke dalam sebesen air bercampur cuka anggur (sediakan 1 besen air suam, masukkan 1 cawan cuka anggur ke dalamnya & rendam kaki anda selama 20 minit, kemudian cuci bersih >> lama-kelamaan kesan rekahan & pecah-pecah beransur hilang..).

    ** (7)
    Berkumur dgn sedikit cuka anggur dapat menghilangkan sakit tekak! Masukkan 1 sudu besar cuka anggur ke dalam 1/2 gelas air, kacau & kumur (..juga dapat mencegah jangkitan bakteria).

    ** (8)
    Jika anda sakit kepala, masukkan 2 sudu besar cuka anggur ke dalam 1 mangkuk air panas & wapkan muka anda sambil pejamkan mata.. insyaAllah dapat meredakan sakit kepala, hidung tercumbat & asthma serta boleh merawat masalah bintik-bintik hitam pada kulit wajah! ..plus exclusive bonus.. you will get a skin that glows too!..

    ** (9)
    Cara membuang kutil / ketuat. Celupkan bola kapas ke dalam 1 sudu besar cuka anggur, kemudian tekapkan pada kutil / ketuat, kemudian lekatkan dgn medical tape, biar semalaman (bawa tidur), cuci bersih keesokan pagi. Ulang setiap malam sehingga kutil / ketuat tanggal. (bahagian bermasalah itu hendaklah dicuci bersih sebelum & selepas rawatan)

    Harga PROMOSI: RM20


    CUKA KURMA
    SOHRA
    PROMOSI RM20 SHJ!!!!!!


    CUKA KURMA mengandungi pelbagai vitamin seperti vitamin C, vitamin E, vitamin B1, beta-karotena, vitamin P(bioflavonoid) dan kaya dengan
    Cuka Kurma

    Kandungan Cuka Kurma:-
    -----------------------------------
    Vitamin C, vitamin E, vitamin B1, vitamin B6, beta-karotena, vitamin P (bioflavonoid) & kaya dgn potassium (keremajaan kulit). Cuka kurma juga dapat membuang lemak, kolestrol, asid-asid & garam berlebihan dlm badan (yg membawa pelbagai penyakit berbahaya).

    Khasiat Cuka Kurma Menurut Perubatan Islam:-
    -------------------------------------------------------------------
    Menerusi kitab Al-Qanun Fi Al-Tib (Ibnu Sina) & Al-Tib Al-Nabawi (Ibnu Qaiyyim), cuka kurma:-

    ** 01: dapat mencegah berlakunya pembengkakan pd badan spt bisul & kanser

    ** 02: membuang darah kotor & melancar aliran darah

    ** 03: mangatasi proses pencernaan makanan dlm perut

    ** 04: melancarkan pergerakan usus

    ** 05: merawat masalah kerongkong, kahak & batuk yang berpanjangan

    ** 06: memelihara kulit dari kesan kepanasan matahari

    ** 07: menurunkan tahap kolesterol

    ** 08: mengimbang tahap asid-alkali dlm badan & mengeluarkan lebihan garam

    ** 09: membakar kalori dgn cepat, terutama ketika bersenam

    ** 10: membuang toksin

    ** 11: merawat masalah rahim, menguatkan gigi, deria mata & telinga

    ** 12: penyerapan kalsium lebih sempurna - menguatkan tulang

    ** 13: mengubati masalah gastrik akibat asid berlebihan dlm perut

    ** 14: merawat masalah hempedu (membersih hempedu dr lemak yg membentuk batu)

    ** 15: mencegah berlakunya keracunan akibat penggunaan ubat-ubatan an yg pelbagai

    ** 16: melancarkan pengeluaran susu ibu

    ** 17: melancarkan perjalanan darah yg berketul dlm perut (masalah gangguan haid)

    ** 18: memperbaiki fungsi limpa

    ** 19: menghilang masalah dahaga & mengurangkan panas badan

    Darul Fikri, Bairut Tahun 1414H, m.s 908 - 909 & Darul Kitab Al-Arabi, Bairut 1410 H, m.s 233.

    Cuka dihasilkan drpd buah-buahan spt kurma, epal, anggur & tin (fig) yg disimpan atau diperam dlm jangka masa tertentu. Jus buah bertukar menjadi alkohol (haram). Alkohol bertukar menjadi yis-asid asetat-cuka (halal).
    kandungan potassium (keremajaan kulit). Cuka kurma juga dapat membuang lemak, kolestrol, asid-asid dan garam berlebihan dalam badan yang membawa pelbagai penyakit berbahaya.


    Menurut tokoh perubatan Islam, Ibnu Sina dalam kitab beliau 'Al-Qanun Fi Al-Tib' menyatakan bahawa "Cuka kurma dapat mencegah sebarang pembengkakkan di dalam badan seperti bisul dan kanser, memperbaiki masalah pencernaan di dalam perut, masalah usus, menyucikan darah, kerongkong, kahak, batuk berpanjangan, menjaga kulit dari kepanasan matahari, mengatasi masalah lemak-lemak di badan (kolestrol), menstabilkan asid dan garam di dalam badan, membuang keracunan badan (menyingkir toksik), masalah rahim, menguatkan gigi, mata, telinga serta mengembalikan tenaga lelaki dan perempuan" - Darul Fikri, Bairut Tahun 1414, m.s 908-909.

    Ibnu Qayyim dalam kitab beliau 'Al-Tib Al-Nabawi' menyatakan cuka kurma bermanfaat untuk mengatasi masalah gastrik di perut, masalah hempedu(membersih hempedu dari lemak yang berbentuk batu), mencegah terhadap bahayanya ubat-ubatan (kesan sampingan dari ubat yg pelbagai) yang boleh membawa kepada kematian. Cuka kurma dapat melancarkan susu ibu dan melancarkan perjalanan darah yang berketul di dalam perut (masalah gangguan haid). Cuka kurma bermanfaat mengatasi masalah limpa, membersihkan usus(membuang toksik dalam perut), menguatkan sistem perut (buasir), menghilangkan masalah dahaga (kepanasan padan), mencegah sebarang pembengkakkan yang akan terjadi di dalam badan manusia (seperti bisul, kanser dan sebagainya), membantu sistem penghadaman makanan yang kasar dan membersihkan darah manusia (darah yang beracun) - Darul Kitab Al-Arabi, Bairut 1410H, m.s 233.

    Harga promosi: RM20



    PATI DELIMA

    PATI JUS DELIMA PEKAT SEMULAJADI GULSAN DARI TURKI —
    PROMOSI RM20!!!
    Kandungan: 250ml


    Pati Jus Delima Pekat Penuh Khasiat! 100% perahan buah delima tulen, mengandung khasiat semulajadi utk menjaga kesihatan tubuh badan secara menyeluruh & berupaya merawat pelbagai jenis penyakit.. InsyaAllah..

    Antara khasiat delima yg dikenalpasti & teruji ialah:-


    01 Menyihatkan fungsi jantung & hati, melancarkan kerja2 mengepam darah utk keperluan sel2 badan

    02 Melancarkan peredaran darah

    03 Melancarkan proses penghadaman makanan, membersih usus & mengeluarkan keracunan badan

    04 Menyingkirkan lemak berlebihan

    05 Membakar kalori dgn cepat, meningkatkan tenaga & memulih keletihan

    06 Mengelakkan rasa mual

    07 Memelihara kadar keseimbangan hormon semasa haid

    08 Menegangkan payudara, membentuk perut & punggung yg lebih kemas

    09 Dikenali sebagai \'natural viagra\', dapat meningkatkan tenaga seksual secara semulajadi

    10 Merapatkan rahim, menyuburkan rahim = kembali dara. I tell you.. memang ketat!

    08 Mencuci darah kotor, mencantikkan kulit muka & badan dari dalam

    09 Menurunkan paras glukosa dlm darah, membantu pesakit kencing manis

    10 Menghapuskan kahak, mereda penyakit batuk

    11 Mencegah berlakunya serangan angin ahmar bagi golongan warga tua >> jangan lupa berikan pati delima ini utk bonda kesayangan anda

    12 Anda hamil? Ambil lah pati delima ini utk menambah-cantik-gebu kulit bayi anda..

    13 Awet muda.. amal dari sekarang.. tengok lah dlm 10 tahun lagi (kalau umur panjang), anda pasti menghargai & bersyukur.. InsyaAllah..



    Pati Kurma Sohra
    InsyaAllah ,manfaat Pati Kurma:
    Kata Nabi, “Berilah makan buah kurma kepda isteri-isteri kamu yang sedang hamil, karena isteri-isteri kamu yang sedang hamil. Karena sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, niscaya anak yang akan lahir kelak akan menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas. Sesungguhnya makanan Siti Maryam takkala melahirkan Nabi Isa a.s adalah buah kurma. Sekiranya, Allah s.w.t., menjadikan suatu buah yang lebih baik dari pada buah kurma, maka Allah telah memberi makan buah itu kepada Siti Maryam.” (H.R. Bukhari)
    Adalah Q.S. Maryam, ayat 25-26 perihal Siti Maryam yang disinggung Nabi diatas. Firman Allah, “Dan goyanglah pangkal pohon kurma itu ke arahmu, maka pohon itu akan menggugurkan buah yang masak kepadamu, maka makan serta minumlah dan bersenang hatilah kamu.
    1. Makanan dan minuman terbaik untuk ibu hamil dan selepas melahirkan serta menstabilkan kembali darah dan nutrisi yang sempurna untuk bayi melalui susu ibu yang mengambil kurma
    2. Menstimulasi pengeluaran susu ibu.
    3. Mencegah dan mengobati strok.
    4. Mengobati anemia, lesu dan letih.
    5. Menambah berat badan anak.
    6. Memperlancar saluran kencing.
    7. Meningkatkan platelet dalam darah.
    8. Mengatasi sakit-sakit sendi.
    9. Mencegah tubuh dari bakteria dan kanser.
    10. Memelihara dari rabun.
    11. Memperlambat penuaan tubuh,
    12. Menyihatkan kulit lebih lembut.
    13. Membantu pertumbuhan tulang dari kekurangan kalsium, sangat baik untuk diet,
    14. Mengatasi buasir.
    15. Dalam kurma terdapat hormon yang mirip dengan hormon oksitosin yang membantu proses melahirkan bagi ibu. Setelah melahirkan, hormon oksitosin juga bermanfaat untuk mengeringkan rahim.
    HARGA PROMOSI: RM20
    KanDungan: 500ml

  15. #15
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: PATI DELIMA, PATI KURMA, HABBATUSSAUDA, MINYAK AJAIB MORHABSHI DARI RM3.25!! ANAK KENCING MALAM, SAKIT GIGI, BUASIR, GATA


    InsyaAllah, manfaat Habatussauda:
    Diriwayatkan dari Aisyah ra, beliau mendengar Rasulullah saw bersabda:



    Sesungguhnya Al-Habbatus Sauda’ boleh menyembuh segala penyakit kecuali Al-Sam”. Aku bertanya. “Apakah Al-Sam itu? Baginda menjawab,
    “Al-Sam itu ialah maut



    Ibnu Qayyim Al-Jauziyyah menukil di dlm kitabnya 'Al Tibb An-Nabawi bahawa Habbatus Sauda (Al Habbah Al Barokah) dapat mengubati 50 macam penyakit tanpa kesan sampingan.





    Riwayat Imam Bukhari.
    1. Antiinflamasi, mengubati sakit kerongkong.
    2. Antiarthritis, mengubati reumatik.
    3. Analgesik, mengubati sakit gigi dan sakit kepala (migrain).
    4. Mengatur kitaran haid dengan lancar dan meningkatkan aliran susu bagi ibu.
    5. Antiseptik, mengubati bau mulut.
    6. Antivirus, mengubati demam dan selsema.
    7. Dermatologi, mengubati jerawat,eczema dan menghasilkan kulit muka yang cerah.
    8. Urinary tract, mengubati saluran pundi kencing.
    9. Sistem kekebalan, meningkatkan daya tahan tubuh untuk menangkal penyakit.
    10. Gastrointestinal tract, mengubati rasa loya, cirit-birit dan sembelit
    11. Mengubati masalah tidur
    12. Nematocidal, mengubati cacing pita.
    13. Respiratory tract, mengubati sesak nafas (asma).
    14. Merawat batu karang
    15. Mengurangkan kolesterol.
    16. Meremajakan sel-sel sehingga kulitpun menjadi bersih, sehat, tegang, dan lembut.
    17. Menurunkan kelebihan berat badan
    18. Meningkatkan energi
    19. Peningkatan deria rasa, dengar dan hidu.
    20. Pengecutan tumor (jika ada)
    21. Memperbaiki daya ingatan
    22. Memperbaiki kadar gula darah dan tekanan darah.
    23. Memperbaiki fungsi hati dan ginjal.
    24. Meningkatkan daya tahan tubuh.
    HARGA: RM15





    BERAT: 100g

    ~~~Amalkan habbatussauda..ia mengembangkan saluran darah yg tersumbat dan melarutkan lemak2 di sekeliling arteri.. sesuai diamalkan oleh pesakit jantung~~~

    #####Orang2 Amerika dan Eropah juga telah mengamalkan Habataus Sauda’ (black cumin seed / nigella sativa) kerana mereka mengetahui khasiat dan kebaikannya yg banyak. Oleh itu adalah sedih sekali ramai orang Islam masih kurang mengenali Habbatus Sauda ini. Masih ramai yg tidak mengetahui bahawa ianya menjadi amalan Baginda Nabi S.A.W####

  16. #16
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: PATI DELIMA, PATI KURMA, HABBATUSSAUDA, MINYAK AJAIB MORHABSHI DARI RM3.25!! ANAK KENCING MALAM, SAKIT GIGI, BUASIR, GATA

    TESTIMONI PELANGGAN
    ANAK KECIL MENANGIS MALAM
    husband saya bekerja di KL dan kadang2 dah maghrib baru sampai rumah. Bila selalu dia balik time mcm tu...anak kecil saya mesti meragam..menangis...mata pejam sambil menggaru-garu telinga kiri dan kanan....bila mcm tu, saya letak minyak Morhabshi di belakang telinga kiri dan kanan dan juga di kening anak saya...alhamdulillah, terus dia senyap dan tak menggaru lagi...bukan baru sekali jadi macam tu dah byk kali dah...saya selalu jugak sapu ke perut anak kecil saya selepas mandi...alhamdulillah tak ada pulak kembung perut...kalau kena gigit nyamuk atau semut...saya sapu minyak morhabshi saje...kalau terkena percikkan minyak masak panas tu cepat2 sapu minyak morhabshi...tak ada melepuh pun...kalau dulu..kena minyak panas aje..terus naik gelembung...saya mesti standby minyak morhabshi satu kat dapur...
    Nor Azmah Binti Ab. Aziz - Putrajaya



    pengidap kencing manis yg terbakar kakinya,


    seorg penguna minyak moehabshi telah menceritakan kpd sy tentang khasiat minyak ini, di mana dia telah mengalami luka akibat terbakar, yg merisaukan rakan kita ni ialah dia ni pengidap kencing manis, kesan luka ni sememangnya mengambil masa yg lama baru akam sembuh, bila menguna minyak morhabshi yg di sarankan oleh seorg rakan yg lain, rakan ni membeli 1 btl dan menyapukan minyak ini kepada lukanya, selama 3 hari menggunakan minyak ini, luka tersebut telah kering sepenuhnya...sy yg mendgr cerita dr rakan sy merasa benar2 bersyukur brtapa besarnya kurniaan allah yg menemukan penyembuh yg mujarab ini...
    hashimah ramli - SARAWAK



    sakit kepala dan untuk menegangkan muka.


    sy mengalami sakit kepala yg teruk hingga ke bhg belakan, bila saya sapu dan buat urutan di kepala tengkok n bahu..allhamdulillah, berat n sakit kepala sy hilang..dan yg paling bestnya bila sy jdkan untuk urutan d muka, kulit muka terasa tegang dan nampak berseri....walaupun kdg kurang tidur...mesti cuba...
    hashimah ramli - 100 BOTOL



    Minyak Morhabshi Baik Untuk penawar gigitan serangga.


    Saya telah melanggan minyak ini sejak awal tahun 2010.Pengalaman saya pertama ia lah saya pernah digigit serangga berbisa dan menggunakan minyak ini sebagai ubat dan ternyata hanya 2 minit sakitnya hilang. Yang kedua ialah Saya terkena benda tajam yang melukakan ditangan saya dan darah terlalu banyak. Syukor saya terbawa minyak ini dan menggunakannya dan ternyata darah terhenti dan kulit pun terus melakat dan tidak bernanah. Yang ketiga saya sejak 10 tahun yang lalu saya sering datang ke hospital untuk ambil ubat gatal,jika tidak gatal-gatal itu membawa kulit saya terluka (berkudis).Selepas saya melanggan minyak ini saja yang saya gunakan dan dia berkesan menyembuhkan yang gatal. Saya jarang ke hospital selepas saya gunakan minyak in. Terima kasih kepada pihak admin yang membantu saya memperkenalkan ubat minyak ini. Oleh kerana saya merasakan keberkesanan minyak ini maka saya mahu membuat pesanan lagi. TQ
    Jaimis Bin Luntau - 20 botol.



    Minyak yang berkesan samada dalaman atau luaran


    Mengambil kesempatan bagi saya utk menulis di ruangan ini dimana sebelum ini telah disiarkan sms saya mengenai penyakit saraf yg telah saya alami selama 2 bln maka dgn ini saya nak berkongsi satu lagi cerita mengenai cucu kepada abang saya yg mana dia ni terlalu hyper, maka saya telah memberi 1 botol pada anak saudara saya, dia pun menyapukan keseluruh badan anaknya minyak tersebut, setelah beberapa hari dia pun menjadi hairan kenapa anaknya menjadi tenang(cool down)nenek dia pun hairan ingatkan dia tak sehat, dia sarankan anak nya buatkan ayam goreng untuk cucu dia, rupa2nya bukan dia tak sehat itu adalah penangan minyak morhabshi, dan ada lagi kawan2 saya yg mendapat menafaat dr minyak tersebut.
    Halimah Morshidi - 20 botol



    Memang berbaloi..


    Pengalaman kakak saya sendiri.Dia memakai minyak ini kerana mengalami sakit kepala yang teruk setiap hari.Bagaikan tak percaya, sakit kepala nya hilang tiba2.Dia sendiri berkata minyak ini minyak ajaib.
    JUSNIWATI BINTI SALLEH - 20



    Minyak Morhabshi


    Apabila saya menggunakan pertama kali,alhamdulilah ia amat mujarab sekali.Lenguh-lenguh dibadan saya hilang
    wan suhaimy iskandar - 8



    3 thn tak dapat tanggalkan cincin


    Aslkm Kawan saya mengadu hal cincin emas dijarinya tidak dapat dicabut hampir 3 tahun.Pelbagai ikhtiar telah dilakukan seperti sabun,minyak masak dan minyak herha.Putus asa beliau nk pergi potong cincin tersebut.Saya syorkan minyak Mohabshi dengan berselawat atas Nabi 7 x beliau sekelip mata tanpa rasa sakit dengan mudah cincin tersebut berjaya ditanggalkan. Satulagi anak buah saya menangis setiap masuk magrib cuma sapu kat antara dua kening dia terus berhenti nangis. Sekian,KISAH BENAR
    Azizul Rahman B.Manja - 16



    kucing kena racun


    Oleh krn beberapa pengguna bercerita ttg kucing, saya ingin berkongsi cerita drpd pemilik syrkt printing morhabshi. Anak beliau menemui seekor anak kucing yg termakan racun. Mereka memberi minum minyak morhabshi dan kini boleh dikatan sembuh sepenuhnya. Pada peringkat awal, racun itu menyebabkan ia bisu. Kini sudah bersuara semula. Alhamdulillah.
    Cheguman (admin) - Melaka



    Ubat Patah


    Kucing jiran saya baru je berusia 2 bulan .Malang menimpa kerana dilanggar motor ,kaki kiri belakang patah,tulang pinggul patah serta tulang rusuknya sekali...saya terus suruh ambil minyak Mohabshi yg dibeli oleh jiran saya..Minyak di sapu dan sedikit urutan pada anak kucing tersebut...esok dah boleh berjalan walau pun terhincut-hincut sedikit...Terima kasih pada Allah kerana menemukan minyak mustajab ini...Amin..
    Azizul Rahman B.Manja - 16

    Alhamdulillah.Minyak morhabshi memang berkesan
    Anak sulung saya mengalami sakit gigi yang agak teruk..Oleh sebab dia juga mengalami masalah 'Autism'.jadi saya susah untuk mengetahui mana satu giginya yang bermasalah.Ini kerana giginya berlubang atas dan bawah.Lebih mengecewakan lagi,doktor gigi yang saya temui tidak mahu menampal atau mencabut gigi anak saya dengan alasan belum berumur 6 tahun.Lagi satu alasannya ialah tidak boleh menampal gigi yang sedang sakit.Hampir kesemua klinik gigi di bandar Kota Tinggi telah saya pergi, namun itu saja alasan yang saya dengar.Alhamdulliah,Allah itu Maha Besar.Selepas sembahyang Subuh saya tergerak untuk membuka laman web berkenaan ubat sakit gigi,dan Allah telah menemukan saya dengan satu laman blog (saya terlupa siapa blogger tu),dan terbaca khasiat minyak Morhabshi.Dari situlah saya terus menempah minyak morhabshi dan terus menggunakannya sebaik saja tempahan saya itu diterima.Dalam 2 hari saya menggunakan minyak morhabshi ( dengan mencelupnya ke kapas dan menyumbatkan di lubang gigi anak saya yang skit),Alhamdulillah kesannya amat ketara.Anak saya kurang nangis, boleh makan macam biasa dan tidurnya juga nyenyak..Kini setelah 3 minggu menggunakannya sakit giginya seperti tiada lagi.Saya mengucapkan syukur kepada Allah kerana menyembuhkan anak saya dan berterima kasih kepada semua pihak Morhabshi.com, kerana menghasilkan minyak Morhabshi yang bermanfaat kepada semua golongan.Amin.
    mohd hakimi rizal bin abdullah - 5 botol



    Selain berubat, dapat juga menjana income!


    Alhamdulillah, kemujaraban minyak Morhabshi memang tidak dpt dinafikan lagi. Banyak yang telah sembuh dengan asbab minyak ini. Sakit gigi, luka, kurap, sakit perut, cirit birit, semuanya sembuh dgn izin Allah melalui minyak ini. Malah dengan minyak ini juga saya mampu menjana income sehingga cukup untuk menampung sementara menunggu hari gaji saya. Ini kerana sambutan yg hangat dan permintaan yang tinggi di Sarawak terhadap minyak Morhabshi amatlah memberangsangkan!
    Asri bin Sapiee - 5 botol



    Penawar Santau


    Saya mengalami penyakit kulit sejak berkahwin ,setelah menyapu minyak tersebut terasa sejuk dan tidak gatal lagi ,Syukur Alhamdullillah
    Azizul Rahman B.Manja - 16



    Penyakit Kulit akibat sihir


    Saya pengamal perubatan tradisoinal telah memberikan sebotol minyak Morhabshi kat kawan saya kerana terkena sihir seluruh badannya berkudis,InsyaAllah hampir sembuh baru dua kali sapu.
    Azizul Rahman B.Manja - 16



    Kegunaan untuk binatang


    Boleh juga di gunakan untuk binatang. Pelangan ana , ada seekor kucing yang tidak boleh membuka mata, tapi alhamdulillah ana suruh titikkan minyak Mohabarshi ke mata kucing sambil berselawat, keesokan harinya kucing itu dapat membuka mata . semua dengan keizinanNya . Wallahu'alam
    Muhammed Raffi Shaik Allaudeen - 16



    Testi dari Sarawak..


    Mungkin ramai daripada anda sudah mengetahui atau telah membaca sedikit sebanyak info mengenai minyak Morhabshi sama ada melalui rakan atau link yang disediakan dalam blog ini. Memang saya tidak mahu komen lebih-lebih sehingga saya sendiri yang mencuba atau mereka yang terdekat dengan saya melihat keberkesanannya terlebih dahulu sebelum berkongsi manfaatnya dengan anda. Berikut ini adalah catatan ringkas seperti yang diceritakan kepada saya daripada mereka-mereka yang telah mencubanya.. ‘Kulit Melecur’-Lokasi:Bandar Baru Samariang Seorang surirumah terkena air panas ketika bekerja didapur dibahagian lengan menyebabkan kulitnya melecur teruk. Dalam keadaan kesakitan itu beliau telah menyapukan sedikit minyak dibahagian yang melecur tersebut dan dalam beberapa minit kulit tersebut tiba-tiba menjadi kempis dan kering serta kesakitannya berkurang. Ia juga telah menggurangkan kesan melecur/parut pada kulit berkenaan’ ‘Bengkak Bahagian Peha’-Lokasi:Kpg Kudei Seorang pelajar sekolah rendah sedang mengalami kesakitan beberapa hari dibahagian peha akibat bengkak. Walaupun sudah berurut tetapi masih tidak sembuh sepenuhnya. Ibu yang sudah risau telah cuba mengurutnya dengan minyak ini dan dengan tidak semena-mena bengkak dan sakit semakin hilang dan sembuh sepenuhnya. Ibu yang gembira itu telah berkongsi pengalaman dengan jiran sebelah dan berita baik itu telah menjadikan ibu yang asalnya tidak pandai mengurut tiba-tiba menjadi tukang urut asbab minyak yang digunakan. ‘Rambut Gugur’-Lokasi emak Laut Seorang kanak2 mengidap sejenis masalah kulit kepala yang kering sehingga keguguran rambut.Telah banyak usaha dilakukan tetapi apabila mencuba minyak ini dengan menyapu sedikit dibahagian kulit kepala,masalahnya terus berkurangan dan hilang. ‘Luka Kena Parang’-Lokasi:Kenyalang Park Seorang pekerja ukur tanah telah terkena parang semasa melakukan kerja-kerja dalam hutan dan telah menyebabkan luka sepanjang 1 inci serta dalam mengakibat darah keluar dengan cepat. Dalam hutan yang serba kekurang peralatan kecemasan minyak diletakkan sedikit dihujung jari dan disapu pada tempat luka dan dalam beberapa minit darah terus berhenti. Beliau dapat menyambung kerja-kerja yang masih berbaki tadi. ‘Sakit Gigi’-Lokasi: Perindustrian Demak Seorang pekerja kilang tiba-tiba mengalami sakit gigi yang amat sangat dan akibat menahan kesakitan itu.sehingga tidak dapat melakukan kerjanya. Seorang rakan yang melihat keadaan itu membantu dengan menggunakan minyak tersebut meletakkannya sedikit pada kapas dan ditekan pada bahagian gigi yang sakit. Tidak lama selepas itu kesakitannya hilang dan pekerja tersebut telah berminat dengan keberkesanan minyak tersebut dan telah membeli lebih 10 botol untuk dikongsikan manfaatnya kepada mereka yang lain. Sebenarnya banyak lagi cerita yang telah disampaikan kepada saya namun ruang masa yang agak terbatas untuk saya menulis kesemuannya disini. Itu belum lagi termasuk mereka-mereka yang mengalami gangguan yang berunsur rohani seperti (sihir, rasuk, bayi menangis malam, murung,sakat dan sebagainya. InsyaAllah mungkin pada kesempatan lain sambung cerita. Perlu diingat! Yang menyembuh bukannya makhluk, tetapi Allah jua yang Maha Menyembuh melalui makhluknya yang berupa minyak yang telah dibaca Quran dan doa dengan izin-Nya. Tujuan saya memperkenalkan minyak ini juga ada sebahagian dari usaha mengurangkan kebergantungan pesakit kepada perawat secara terus samada masalah yang beruba fizikal atau rohani. Ini kerana perawat juga adalah makhluk yang sudah semestinya mempunyai banyak kelemahan dan kemampuan yang terbatas dan Allah jualah sebaik-baik Penolong. Wallahu’alam.
    sudir-rahman



    Tidak boleh berjalan


    Seorang saudara saya berusia 70an tahun tidak boleh berjalan, tempurung lututnya teramat kejap dan tidak bergerak langsung bila digoncang. InsyaAllah selepas saya sedekahkan sebotol minyak Morhabshi untuk diurut pada tempurung lutut dan pelipat kakinya, tempurung lututnya sudah boleh bergerak dan Alhamdulillah sudah boleh berjalan.
    Md Junid Abdullah - 5 botol



    Gatal-gatal


    Minyak Morhabshi ini berkesan untuk membantu menyembuhkan penyakit gatal2 yg dialami oleh anak saya, alhamdulillah..
    Shifa

    Gangguan makhluk halus


    Salam,saya sangat berpuas hati dgn minyak Morhabshi ini kerna dia membantu saya utk perubatan yg saya lakukan,sebelum ini saya menggunakan aura serta ayat2 Al'Quran utk menghalau makhluk halus tapi setelah saya menggunakan minyak ini lebih mudah lg bagi saya utk menghalaunya,rupa2nya makhluk halus ini takut juga dgn miyak morhabshi yg saya letakkan pada tubuh pesakit..bukan itu saja dia juga boleh merawat luka yg terkena benda yg tajam..saya berpuas hati dgn myk Morhabshi ini,terima kasih pd cikgu Azman kerna sudi memberi peluang pada saya utk menggunakan..myk morhabshi ini adalah myk serbaguna yg mana setiap rumah harus ada sebotol begitu juga didlm kenderaan kita..wassallam..
    Rosli Bin Hj Md Darus - Pahang

    Sakit Tulang Bahu,Pinggang Dan Kaki.


    Sejak kecil lagi saya menggunakan minyak morhabshi sampai skrg.. Tahun 2000 Saya terlibat dalam kemalangan dan menyebabkan Tulang belakang bahu dan pingga saya sengal² dan saya menggunakan minyak morhabshi tiap² hari stelah telah memulihkan semula. Pinggang sya mengalami retak otot yang perlu memakan vitamin dan ubat sepanjang hayat. kaki kiri saya pula(food drop)atau kurang upaya sepauh kekal dan tak berfungsi. hampir 6bulan kaki sya membengkok dan xdapat lurus dengan sempuna.. Doc. kata kalau buat operation 50-50 sama ada sembuh atau terus lumpuh.. saya menggunakan minyak morhabshi dan alhamdulillah kembali lurus dan boleh berjalan semula sampai hari ini.. Jitra,Kedah (0126179128) http://biztomoney.blogspot.com
    kHuzaiMie Mansur - 100



    Mujarab!


    Adik saya terkena pisau pemotong sayur, darah yang keluar agak banyak, sebaik sahaja menyapu minyak Morhabshi, dengan izin Allah, darah berhenti mengalir dan luka ditangan sudah hilang rasa sakit. Alhamdulillah
    Mohd Nazri Ab Aziz - 5 botol



    Serasi dengan keluarga


    Saya mengenali minyak morhabshi kerana Cikgu Azman menempah iklan elektronik bagi mempromosikan morhabshi di Melaka. Beliau menghadiahkan saya sebotol dan rupa-rupanya telah menyelesaikan masalah anak-anak yang 'ketakutan' di waktu malam. Sekarang anak-anak saya sudah berani tidur di bilik masing-masing dan tidak 'diganggu' lagi. Ia baik utk kembung perut dll. Bermula dengan sebotol percuma, kini saya sudah membeli 20 botol krn rakan2 turut berminat.
    Othman - Melaka



    berak darah


    Assalam, Alhamdulillah suami saya yg idap berak darah dah sembuh sepenuhnya bru 1 mggu minum. tqvm (mesej daripada chatrolMorhabshi)
    kamariah - ...



    Minyak morhabshi yang BAGUS....


    Sebelum Aidilfitri 2009 saya telah pun membuat pembelian minyak morhabshi ini dan telahpun menggunakannya. Saya juga telah memberi beberapa botol kepada kawan saya dan beliau telah memberikannya kepada datuk dan adik beliau yang mana datuk beliau mengalami sakit kaki yang tidak dapat dibengkokkan... alhamdullillah sebaik sahaja meyapu bahagian lutut tidka berapa lama kaki dapat dibengkok dan dapat bergerak dengan lebih baik. Adik beliau pula telah menitikkan minyak morhabshi ini ke atas gigi yang sakit dan alhamdulillah gigi beliau tidak berasa sakit lagi...Terima kasih kepada Cikgu Man atas minyak morhabshi ini dan kesyukuran atas limpah kurnia ALLAH SWT atas nikmat dan khasiat alam yang tiada bandingannya.
    MD NIZAM BIN HASHIM



    baik untuk bayi


    tahniah cheguman kerana berjaya memasarkan morhabshi melalui internet. Kami lebih mudah mendapat bekalan sekarang berbanding dulu. Alhamdulillah saya baru mendapat cucu lagi dan kiriman cikgu telah diterima sebelum raya. nampaknya cukup serasi dengan cucu baru saya ni.
    Puan Aminah - Johor



    lelah/batuk


    sejak diperkenalkan minyak morhabshi oleh cikgu azman, anak saya (fatin) sudah jarang diserang lelah. Ia juga serasi menyembuhkan batuk.
    Ibu Fatin - Melaka



    ruam bayi


    kulit bayi saya yang ruam/alahan semakin baik setelah saya sapu minyak ini beberapa kali. Suami saya juga gunakan di celahan jari kaki dia.
    Samsiah Azrieen - Perlis



    kulit alahan


    Kulit saya memang alahan sejak kecil. Kalau salah makan, teruk le tergaru-garu terutama malam. Minyak morhabshi membantu saya menghilangkan kegatalan terutama di tempat-tempat tersorok seperti celah jari kaki, kelengkang dll. hargapun amat berpatutan...
    Zack - Selangor



    Bayi


    Saya setuju dgn Puan Hazreen. Kita tak tahu sebab sebenar bayi kita menjerit terutama di waktu malam. Mungkin hanya kembung dan mungkin juga kerana sesuatu yang lain (gangguan dsb)
    Nurhana - N. Sembilan
    untuk bayi


    saya syorkan ibu/bakal ibu menggunakan minyak morhabshi untuk bayi anda. Sebelum ini saya guna minyak Yuyi. Ternyata minyak ini lebih baik dari beberapa aspek.
    Hazreen - Johor



    minyak moharbshi teman setia anda...


    Alhamdulillah,minyak moharbshi sangat mujarab untuk kegatalan kulit akibat alahan baik alahan makanan ataupun peluh(heat rashes). Begitu juga untuk bisul dan jerawat akan mengecut dengan cepat. Tidak menjadi masalah kita sapu berulangkali pada tempat yang gatal sebab ia tiada kesan sampingan berbanding ubat sapuan doktor yang meninggalkan kesan tompok pada kulit terutama pada kulit muka selain kesan sampingan steroid. Selain itu minyak ini juga mujarab untuk sakit gigi,titikkan pada gigi yg sakit,insyaAllah sakit gigi hilang. Begitu juga untuk sakit perut,baik apa juga sakit perut termasuk senggugut,insyaAllah. Botol minyak moharbshi yg kecil dan diperbuat daripada plastik memudahkan kita untuk membawanya kemana-mana sebagai teman disaat kecemasan...
    Puan Maymot - Johor



    Semakin hebat


    Memang hebat! Saya telah mencubanya. Hanya sapu beberapa kali seminggu pada alat kelamin, urut perlahan-lahan dari pangkal ke hujung zakar, hasilnya ketara lebih hebat dari dulu. Malah isteri saya merasa perbezaannya. (ditulis semula berdasarkan email yg diterima - Admin)
    Anak Jantan - Pahang



    Pelajar Histeria


    Saya adalah guru/warden asrama SM di Kelang. Minggu lalu seorang pelajar perempuan tiba-tiba kerasukan. Apabila saya sapukan minyak morhabshi pada badannya, dia menjerit: "panas... panas..." Namun dalam masa yg sekejap, pelajar itu terus diam.
    Syamsul Hisham - Selangor



    Serasi dengan anak-anak


    Salam cheguman, Saya telah masukkan RM30 ke akaun bank cheguman untuk kiriman tempohhari.Produk memang bagus dan ada keserasian dengan anak-anak saya. Saya doakan usaha cheguman mendapat keberkatan dan terus menempah kejayaan. T.kasih Hamdan 019-3103271
    hamdan samad - KL



    Histeria di asrama


    Saya memang dibekalkan oleh ibu saya minyak Morhabshi utk dibawa ke kolej. Pada suatu malam beberapa org rakan asrama saya menjerit secara tiba-tiba. Saya segera memberikan minyak ini kepada warden kami dan menyuruhnya menyapu pada leher, kening, ubun-ubun, dan sendi-sendi pelajar yg menjerit-jerit itu (sambil bersalawat). Dengan serta merta mereka berhenti menjerit. Alhamdulillah. Sebenarnya saya ada beberapa pengalanan lagi dgn minyak ini kerana keluarga kami memang sudah lama menggunakan minyak ini. Nanti saya ceritakan.
    Maisara Mohd - Selangor



    Penyakit kulit


    Saya dapati minyak ini cukup baik utk sakit kulit. Anak kecil saya yang alahan pada kulit (bersisik) pun sekarang dah nampak tambah bersih kulitnya.
    Sulaiman Basir - KL



    Buasir


    Saya telah lama mengidap buasir. Bila buang air besar, bercampur darah. Akhirnya rakan sekerja saya memberi saya sebotol minyak morhabshi. Alahamdulillah, setelah minum minyak ini, sudah lebih setahun tidak keluar darah lagi. Sekarang, saya dan keluarga memang sentiasa menyimpan minyak ini di rumah dan di dalam kereta. Minyak ini juga amat bagus untuk bayi saya.
    Murad M Nor - Perak



    Stroke dan Kebas Sebelah Badan


    Nama : Normala Binti Md Desa email : mala.desa63@gmail.com Alamat : No 34,Lorong Mahsuri 4,Taman Mahsuri,11950,Bayan Baru,P.Pinang Telepon : 0135167414 Blog: http://cikgumala.blogspot.com Saya telah mengalami kemalangan jalanraya pada awal Mei lalu yang menyebabkan kecederaan pada bahagian kepala dan kesan dari kecederaan itu saya telah mengalami kebas dan lemah pada separuh dari tubuh saya sebelah kanan, dan setelah merujuk pada pakar dinyatakan saya menghidapi serangan strok TIA yang menyebabkan kesakitan dan kebas beberapa kali dalam tempoh 24 jam. Pada petang 24 Julai yang lalu saya menerima pesanan minyak morhabshi dan terus menggunakannya dengan mengurut bahagian sebelah badan yang kebas. Subhanallah...selepas solat Maghrib kesan kebas pada bahagian badan saya terasa beransur kurang. Sehingga kini saya teruskan rawatan mengurut sendiri bahagian badan saya dengan minyak Morhabshi. Kesan kebas dan lemah terasa berkurangan dan saya akan menjalani ujian ct scan pada 29 Julai ini mengikut jadual temu janji dengan doktor dan tak sabar untuk mengetahui perkembangannya.
    Normala Binti Md Desa - Pulau Pinang



    BARAH HATI


    saya adalah pengamal perubatan tradisional. baru-baru ini saya dikunjungi pesakit barah hati yang kronik!! terlintas dihati saya ingin mencuba kemujarapan minyak morhabsi!!! lantas saya menyuruh pesakit tersebut menggunakan minyak tersebut dengan menitikkan minyak morhabshi lima titik kedalam air suam kemudian diminum airnya 3x sehari. ALHAMDULILLAH...nampak amat ketara perubahannya selepas 2 minggu dia mengamalkan seperti yang saya anjurkan, sehingga DOKTOR merasa hairan!!!
    samsudin bin ibrahim - terengganu
    Luka


    Untuk luka memang mujarab. Kalau masuk hutan (perkhemahan), saya mesti bawa.
    sakroni - Pahang



    Sakit Gigi


    Minyak morhabshi ini sungguh berkesan untuk sakit gigi. Saya pernah mengalami sakit gigi di tengah malam sehingga berair mata menahannya. Alhamdulillah, saya segera teringat pada minyak morhabshi yang memang telah lama keluarga saya gunakan. Saya mencelup secebis kapas ke dalam minyak ini dan menyumbat ke dalam gigi yang berlubang. Malam itu saya boleh tidur lena dan bercadang utk ke klinik esoknya. Namun, sakit itu terus hilang dan tak pernah berulang. Alhamdulillah.
    azura - Pahang



    Ulat air/gatal celah jari kaki


    Sudah puas saya menggunakan pelbagai jenis ubat dan krim tapi tak sesuai. Celah-celah jari kaki saya berkulat dan berlendir. Apabila terkena air, pedih. Akhirnya seorang rakan menyuruh saya mencuba minyak Morhabshi. Alhamdulillah. Masalah tersebut telah selesai.
    Mohd azmi - Kedah



    Bayi menangis maghrib


    Pada suatu petang saya mendengar bayi jiran saya menangis tak henti-henti. Saya segera melihatnya dan membawa minyak morhabshi. Mata bayi itu terbeliak sambil memandang ke atas. Saya menyuruh suami jiran saya itu menyapu minyak ini ke ubun-ubun, belakang telinga, tengkuk, dan sendi-sendi bayinya sambil membaca selawat. Alhamdulillah, bayi itu terus diam.
    Norazhar - Selangor



    testimoni saya


    1. Isteri saya yang baru melahirkan anak sering sakit/lenguh belakang/pinggang. Setelah menggunakan minyak morhabshi beransur-ansur reda dan terus hilang (sekali sapu pada malam tu lepas tu tak pernah merungut sakit/lenguh belakang lagi sampai sekarang.. Alhamdulillah) . 2. Anak saya mengalami sakit perut memulas dan muntah2 baru2 ini. Setelah diberi minum air yang dicampurkan dengan beberapa titik minyak morhabshi disertai dengan menyapu minyak pada perut Alhamdulillah sembuh. 3. Bisul pada kaki yg kemerahan baru hendak menjadi Alhamdulillah terus terhenti dan tidak aktif lagi selepas disapukan minyak morhabshi. 4. Bnegkak/lebam akibat tersepit dan jatuh pulih dalam sehari semalam setelah disapu minyak morhabshi dua kali (Saya guna utk sahari semalam shj. Mungkin terus hilang bekas jika terus disapu pada hari ke2 dan ke-3, wallahua'lam) Dzulkhairi bin Yusoff - 68000 selangor
    Dzulkhairi bin Yusoff - Selangor



    asma/lelah


    Saya ok. Tapi ada kakak di ofis saya mengadu anaknya yang berumur 6 tahun sudah beberapa kali diserang lelah. Baru lagi agaknya. Oleh kerana saya pernah membeli minyak morhabshi 5 botol, saya berikan pada akak tu sebotol. Beberapa hari slps tu akak tu bgtau asma anaknya dah kurang. Sekarang, sy jadi tukang order minyak morhabshi (agen sukarela) utk rakan-rakan ofis.
    Saiful Anuar - Selangor

  17. #17

    Default Re: AGEN DICARI.HARGA RUNTUH RM15 SHJ.PATI DELIMA, PATI KURMA, CUKA EPAL, CUKA KURMA,CUKA DELIMA,HABBATUSSAUDA, BELIAN BORONG

    cuke apple ada stok tak? sekali ngn pos laju berapa?

  18. #18
    Ahli Lama
    Join Date
    25 Apr 2007
    Posts
    526

    Default Re: PATI DELIMA, PATI KURMA, HABBATUSSAUDA, MINYAK AJAIB MORHABSHI DARI RM3.25!! ANAK KENCING MALAM, SAKIT GIGI, BUASIR, GATA

    habatussauda tu nak makan mcm mane..nanti cek pm k

  19. #19
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: PATI DELIMA, PATI KURMA, HABBATUSSAUDA, MINYAK AJAIB MORHABSHI DARI RM3.25!! ANAK KENCING MALAM, SAKIT GIGI, BUASIR, GATA

    Quote Originally Posted by zura86 View Post
    KEBAIKAN & TESTIMONI SABUN SUSU BERAS 100% NATURAL





    SABUN SUSU BERAS

    Ia mengandungi 100% dari bahan semulajadi dan di rumus khas dari susu beras yang asli.
    • Khasiat susu dan beras membuatkan kulit muka anda lebih cerah, lembut dan tegang
    • Menanggalkan semua kotoran, minyak, dan sel kulit mati
    • Berkesan menanggalkan -sel kulit mati, parut-parut jerwat, jeragat & kulit berminyak.
    • Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
    Jika digunakan sebagai sabun mandi pula, ia membantu:
    • Menanggalkan bintik hitam atau kesan hitam di ketiak, siku dan peha anda.
    • Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit bermasalah
    • Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
    • Badan anda tidak akan melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
    • Boleh menghilangkan bau badan
    • Boleh digunakan sebagai pencuci muka untuk menanggalkan make up pada kulit wajah
    * Menaikan Aura Seri Wajah secara semula jadi
    * Menjadi kulit lebih cerah, halus dan tegang tanpa penglupasan
    * Berkesan menanggalkan kotoran, minyak, sel kulit mati, parut jerawat dan jeragat
    * Berkesan menanggalkan bekas Makeup pada kulit muka
    * Menghilangkan kesan hitam pada bawah ketiak, di celah paha dan siku
    * Sesuai digunakan untuk orang yang menghadapi masalah kulit dan resdung
    * Mampu memberi kesegaran sepanjang hari serta badan tidak melekit walaupun berpeluh
    * Boleh mengatasi masalah bau badan

    ----------------------------------------------------------------------
    TESTIMONI PENGGUNA


    TESTIMONI 1
    Saya telah mengguna sabun kecantikan susu beras dan setakat ni amat puas hati. Buih sabunnya yang halus dan lembut membuatkan kulit wajah jadi lebih licin dan tidak kusam. Ia dapat membuang sel kulit mati, kesan jerawat, mengecil pori muka dan mencerah kulit. Saya sangat berpuas hati


    TESTIMONI 2
    Saya sungguh berpuas hati setelah menggunakan sabun kecantikan ini, kerana ia menghaluskan kulit muka saya , lebih licin , liang roma semakin kecil, muka terasa tegang saya mendapat keyakinan apabila berurusan dengan ramai orang. Anda patut mencubanya ...barulah mendapat tahu kebaikannya, lagi ianya menjimatkan"


    TESTIMONI 3
    Selama ini saya mempunyai masalah kulit wajah yang tidak bermaya, kusam dan berjeragat. Selepas 3 hari menggunakannya, wajah saya nampak bersinar dan berseri. Jeragat juga semakin hilang. Saya sangat gembira dengan keberkesanan SABUN SUSU BERAS. Suami dan keluarga saya pun sangat berpuas hati dan mengalami perubahan seperti yang saya alami.


    TESTIMONI 4
    SABUN SUSU BERAS bagus kerana bila kita menggunakannya kulit kita tidak berminyak dan kulit kita juga menjadi tegang. Bekas hitam yang ada di muka juga beransur hilang.Yang paling bagus ialah kulit wajah bertambah halus.


    TESTIMONI 5
    Setelah saya memakai SABUN SUSU BERAS ,kulit saya yang selalu kelihatan berminyak telah berkurangan.Bintik-bintik hitam di muka saya pun telah berkurangan. Saya suka sabun ini kerana keharumnya yang berbeza dengan sabun yang lain.Memang bagus lah!!


    TESTIMONI 6
    Setelah saya menggunkan SABUN SUSU BERAS , kulit saya menjadi tegang dan cerah.Sabun ini berkesan mengurangkan kesan kesan jeragat pada muka walaupun baru menggunakannya untuk beberapa hari. Kesannya amat ketara hingga sering ditegur oleh kawan-kawan.Kini saya yakin dengan produk ini dan akan terus menggunkannya.


    TESTIMONI 7
    Saya sudah berumur 54 tahan,wajah saya sudah ada tompok-tompok hitam.Setalah saya mencuba SABUN SUSU BERAS ,tompok-tompok hitam di wajah saya beransur hilang.Jadi saya pun mempromosikan sabun ini kepada kawan-kawan saya.- produk kecantikan dari alam semulajadi


    - produk dari thailand
    - mengebukan dan mencerahkan kulit tanpa pengelupasan
    - menghilangkan bintik-bintik hitam
    - menghaluskan kulit
    - melembapkan kulit
    - menanggalkan kotoran minyak, sel kulit mati, parut jerawat dan jeragat.
    - menanggalkan bekas make-up pada kulit muka.
    - menghilangkan kesan hitam pada bawah ketiak, celah-celah paha dan siku.
    - sesuai digunakan untuk orang yang mengalami masalah kulit dan resdung.
    - mampu memberi kesan kesegaran sepanjang hari serta badan tidak melekit walaupun berpeluh.
    - boleh mengatasi bau badan.



    Natural handmade rice milk soap from the local of Thailand, containing ( 100%) rice milk soap, beeswax and moisturising oil. Rice milk oil is a natural anti-oxidant and also offers a small degree of sunscreen protection and solve the pimple problem, acne blemish, dark spot and the dead skin cell problem. The rice milk soap makes you feel smooth and relax. Moreover, rice milk soap can be used in all kinds of skin and It’s suitable for everyone.

    This product you looking for is a skin care line. This product is 100% natural rice milk that extract from young grown jasmine rice that yeild good quality milk enriched with vitamin and nutrition which help to reduce blemish and dark spot on face, reduce freckle and wrinkle-free, make your skin feeling soft and bright and enjoy the young rice fragance smelling.

    Ingredients: Coconut oil, Palm oil, Olive oil, Sodium Hydroxide solution, Milk, Young rice milk, Seed, Rice Milk, Vitamin E, B,C, AHA, Jojobar Oil, Honey, Collagen, Natural Glycerin etc.


    Directions : To apply on your face and body daily, massage gently 2-3 minutes, then clean off. it can be used both face and body.


    Harga RM5/pc
    beli 3pcs RM12 shj

  20. #20
    Ahli Baru
    Join Date
    21 Feb 2008
    Posts
    125

    Default Re: PATI DELIMA, PATI KURMA, HABBATUSSAUDA, MINYAK AJAIB MORHABSHI DARI RM3.25!! ANAK KENCING MALAM, SAKIT GIGI, BUASIR, GATA

    pati delima..mcmmana cr pengambilannya?

 

 
Page 1 of 30 1234511 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •