Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Peniaga Supreme @ Online Shopping Paradise
    Join Date
    27 Mar 2010
    Posts
    25

    Default SET TILAM KEKABU BABY | TELEKUNG KIDS (3-4 yr) | BAJU KURUNG KIDS | BEDUNG BAYI



    Assalamualaikum semua,
    Selamat Datang ke Anakku @ SayangShop.com!!!!
    (www.sayangshop.com)

    ~Kami menyediakan set tilam kekabu baby, telekung kanak-kanak 3-4 tahun, baju kurung kids 6 bulan-3 tahun & bedung bayi khas untuk anda! Semua produk saya jahit sendiri tau! Kualiti terjamin!!!~




    ONLINE HOME BUSINESS

    Owned by: SayangShop.com™

    Website
    : www.sayangshop.com
    Email: mybizshop@gmail.com
    SMS: 019-7330429 [Yati]
    (jangan lupa nama anda bila sms saya ye..)



    LETS ORDER NOW!

    Serious customer only!

    Boleh order melalui 3 cara di bawah.
    Pastikan ada Nama, Alamat, No. Hp, Kod Item & Kuantiti barang yang ingin dibeli.

    1. PM je saya ATAU
    2. Email ATAU
    3. Isi order form di laman web kami (Sila lihat di How To Order)




    PAYMENT

    Sila buat bayaran ke salah satu akaun kami seperti di bawah:-

    (NOOR HAYATI HANAPI)
    MAYBANK : 1561-4130-7103
    CIMB : 0619-00000-47202

    *Note :
    Sila Email/SMS bukti pembayaran anda sebaik sahaja bayaran dibuat.
    Kami tidak akan menghantar barang sekiranya tiada bukti pembayaran yang diterima
    .


    SHIPPING CHARGES

    Sila lihat di bawah harga setiap produk.


    ~Arigatou~
    Yati SayangShop.com
    ™
    mybizshop@gmail.com
    www.sayangshop.com

  2. #2
    Peniaga Supreme @ Online Shopping Paradise
    Join Date
    27 Mar 2010
    Posts
    25

    Default TELEKUNG KIDS UNTUK KANAK-KANAK 3-4 TAHUN



    Telekung kids ini direka khusus untuk si kecil berumur3-4 tahun.
    Tujuan UTAMA kami adalah untuk mendidik anak-anak kita agar rajin solat bersama-sama ibu sejak dari kecil lagi...Insyaallah!!!


    Solat itu umpama tiang sebuah rumah. Andainya kukuh tiang yang menyokong itu berdiri, maka berdiri teguhlah rumah tersebut.
    Andainya rapuh tiang yang menyokong itu, maka runtuhlah rumah tersebut. Begitulah diibaratkan dengan keimanan seseorang jika solat kita tidak sempurna.

    Bagaimana kita hendak pastikan solat kita itu sempurna? Semua itu bergantung kepada asas didikan ibubapa kepada anak-anak mereka sejak dari kecil.
    Jika dari kecil sudah diajar cara-cara bersolat, kenapa kita perlu bersolat, apakah akibat jika tidak bersolat,
    InsyaAllah anak-anak kita akan sentiasa ingat untuk bersolat.

    Sebagai langkah permulaan, alangkah baiknya jika kita sediakan TELEKUNG khusus untuk si cilik perempuan kita sebagai perangsang untuk si kecil belajar solat.

    Namun agak sukar nak cari telekung untuk kanak-kanak berusia bawah 5 tahun di pasaran bukan? Jangan risau...kami sedia membantu anda!! Moga-moga usaha anda dirahmati Yang Maha Esa.




    ♥ ♥ CIRI-CIRI TELEKUNG KIDS ♥ ♥
    • Material : Cotton yang berkualiti.
    • Hiasan :Renda berwarna di keliling telekung.
    • Labuh telekung : 56cm dari bawah dagu.
    • Labuh kain : 58cm.
    • Pinggang kain : Bergetah.
    • Kategori umur : Kanak-kanak 3-4 tahun.

    p/s: Labuh kain sengaja dibuat hingga ke paras bawah tumit sahaja. Tidak labuh seperti kain dewasa. Bertujuan untuk memudahkan pergerakan si kecil.

    Ada 2 pilihan warna renda iaitu RENDA PINK & RENDA PUTIH.





    Telekung Kids
    Price : RM 33 only
    (FREE postage + FREE GIFT!!!)


    >>>>TEMPAH SEKARANG!!!<<<<



    ~Arigatou~
    Yati SayangShop.com

    mybizshop@gmail.com
    www.sayangshop.com



  3. #3
    Peniaga Supreme @ Online Shopping Paradise
    Join Date
    27 Mar 2010
    Posts
    25

    Default CARA WARDINA LATIH ANAK LEKAT SOLAT 5 WAKTU

    Arini saya nak share sikit bagaimana Wardina melatih anaknya, Amna mendirikan solat 5 waktu. Semoga semua mendapat manfaat..

    ------------------------------------------

    BERBALOI PENAT LELAH KU...
    by Wardina Safiyyah OfficialPage on Friday, March 11, 2011 at 8:47pm
    Dear Mama, Ummi, Mum, Ibu, Bonda...

    I have to share this with you... because i feel so happy and i feel that all
    my penat lelah paid off...

    I started to make my Amna to solat 5 times a day when she was 7, on her 7th
    birthday...we had a talk...(check note lama) tapi preparation since 6 la...tapi
    dari kecik memang selalu ikut2 la kami solat....she hasnt missed her solat
    since. Walaupun lambat, tetap solat. I made sure of that - because the key is
    SOLAT ni kalau tak tanam dari kecik memang LIAT nanti....But it is very
    important to keep this in mind:-

    1) Kalau kita bagi dia tinggal WALAUPUN sekali nanti we are sending the wrong
    signal - kena make sure - every waktu without fail, walaupun penat, ataupun
    lambat.

    2) Selalu kalau boleh solat together..mula2 memang kena solat together....kalau
    tak ada rumah make sure an adult in the house pastikan anak kita solat. (hari tu
    Amna pergi her reading class, i asked her teacher to take her to the suarau) -
    lepas solat time tu lah peluk cium, senyum - i always kiss her at the head and
    say "Barakallahufiha" Ya Allah make my Amna a good Muslim Ya Allah....make her
    never miss her solat Ya Allah.....kuat2 bagi dia dengar....ps:- kalau kena amik
    cuti ambillah - bukan waktu exam je amik cuti - buatlah STEP ini, yakni
    melangkah ke alam 7 thaun dan tidak meninggalkan solat A BIG Thing! "mama amik
    cuti hari ni sebab nak pastikan yang adik solat 5 waktu sehari!".

    3) Selalu cerita how IMPORATANT it is to solat..how Allah is watching us... how
    we are good Muslims when we solat, how Allah loves us, Solat tu, untuk kita,
    bukan untuk Allah.....TAPI selalu jugak cerita yang akan ada orang TAK
    solat...acknowledge the fact that sometimes we feel lazy to solat....itu semua
    kerja SETAN! Fight them off....! I tell Amna that even some grown ups tak solat!
    I tell Amna that....we have to be strong.. we have to tell ourselves we will
    NEVER miss our solat.....

    4) Awal2 subuh ni memang tak bangunkan, tapi as soon as dia bangun pagi, ill ask
    her to solat straight away.(yes memang leceh..but we have to, and we have to do
    it with LOVE diselang seli dgn strictness).

    5) Kalau dia tinggal - DENGAN sengaja, i take the rotan and hit her on her tapak
    tangan slowly, just as a reminder. After that i hug her and tell her i love
    her, and i just want her to remember - and guess what?? memang dia ingat!!! (3
    kali baru, i think not bad, sampai satu hari dia terlambat solat, sebab keluar
    dan memang tak ingat, dia yang suruh rotan) But i tell her kalau TERLUPA atau
    TERTIDUR its ok...but kena solat terus bila bangun.

    Macam ni ceritanya, i told Amna, kalau Ummi ambik Amna dari sekolah lambat, Amna
    solat dulu Asar kat sekolah....tadi memang datang lambat...i was loking for
    her..and guess what????

    She was actually praying her Asar prayers...sorang je kat dalam surau tu....i
    wanted to pengsan and cry...she did all by herself.... i pun told her how happy
    and how proud i was of her...i tanya dia kenapa? dia kata "Amna ingat apa Ummi
    cakap".....cair nya hatiku ini.

    Apa lagi, Ummi ni peluk cium dia....and called nenek at Australia...now im
    sharing with all of you!!! Because i want us to raise generation of good Muslims
    that are disciplined, smart, intelligent -that remembers Allah because the
    world so BADLY needs good QUALITY Muslims like this!!!

    And the foundation is - to start them off right - solat at SEVEN! Yes just as
    how Rasulullah asked us!

    I love you all!!! Good night.....

    But the key to all this is Mak Ayah KENA dan WAJIB solat dulu...anak ketam tak
    boleh diajar berjalan terus...fahamkan?

    --------------------------------------------------------------------------

    Sebagai langkah permulaan, hadiahkanlah sepasang telekung kecil untuk anak-anak anda. Mereka tentu lebih teruja nak solat bersama-sama ibu dan ayah nanti. ^-^ Percayalah!! ---> Teringat bagaimana terujanya anak pertama saya bila dapat telekung sendiri!! Semangat je bila kita ajak solat bersama..

    Anda boleh dapatkan telekung bersaiz kecil khusus untuk anak-anak berumur 3-4 tahun..2 tahun pon boleh juga...telekung untuk anak-anak 5 tahun masih tak banyak di pasaran sekarang kan...

    Dapatkan Telekung Kids SayangShop.com dengan harga yang sangat berpatutan!!!!


    ~Arigatou~
    Yati SayangShop.com

    mybizshop@gmail.com
    www.sayangshop.com

  4. #4
    Peniaga Supreme @ Online Shopping Paradise
    Join Date
    27 Mar 2010
    Posts
    25

    Default APRIL SPECIAL PROMO!!!!

    Sebagai menghargai anda yang sentiasa menyokong kami di SayangShop.com,
    bagi setiap pembelian bermula hari ini,
    23-Apr~30-Apr
    akan menerima FREE GIFT!!!!


    Nak tau apa dia....???
    Anda akan menerima gift comel ini...





    Dan istimewa hanya untuk pembelian TELEKUNG KIDS sahaja akan menerima hadiah ini.....





    Jangan lepas peluang ini sementara stok masih ada yer kawan2!!!
    Jom order sekarang.....




    ~Arigatou~
    Yati SayangShop.com

    mybizshop@gmail.com
    www.sayangshop.com


  5. #5
    Peniaga Supreme @ Online Shopping Paradise
    Join Date
    27 Mar 2010
    Posts
    25

    Default SET TILAM KEKABU BABY (100% kekabu asli+100% cotton)


    Koleksi terbaru SET TILAM KEKABU BABY kami dah ready!!!

    NEW & IMPROVED!!!



    Kini kami telah menambah baik kualiti produk TERHANGAT kami iaitu SET TILAM KEKABU BABY.
    Versi terbaru ini menampilkan tilam dan bantal kekabu yang lebih GEBU!!!
    Dengan pattern yang lebih SIMPLE dan lebih menarik untuk si manja baru anda.


    Bantal kekabu NEW version!!!
    -1 bantal tidur, 2 bantal peluk-



    Tilam kekabu NEW version!!!


    Ciri-ciri SET TILAM KEKABU BABY:-


    ♥ Bantal dan tilam diperbuat dari KEKABU dan kain belacu (warna cream) (improved!!).
    ♥ Tilam GEBU dengan saiz yang besar (tebal 4 inci).
    ♥ Sarung tilam dan bantal menggunakan 100% PURE COTTON berkualiti yang lembut dan sejuk.
    ♥ Corak sarung dengan karakter kartun yang comel khas untuk si manja.
    ♥ Sarung tilam dan bantal berzip. Boleh dibasuh!!!


    1 Set Tilam Kekabu + 1 Set Sarung
    New Price : RM 110 only
    Postage : RM20 (Semenanjung) / RM38 (Sabah/Sarawak)

    KEKABU ASLI!!!
    HARGA BERPATUTAN!!!


    1 Set Sarung (additional)
    Sale Price : RM 50 only
    Postage : RM6 (Semenanjung) / RM9 (Sabah/Sarawak) / FREE for RETURN customer


    SAIZ :-

    Tilam : 29 inci (lebar) x 35 inci (panjang)
    Bantal tidur : 9 inci (lebar) x 13 inci (panjang)
    Bantal peluk : 6 inci (lebar) x 17 inci (panjang)


    p/s: Corak-corak set tilam kekabu baby akan masuk sekejap lagi...tunggu!!!



    ~Arigatou~
    Yati SayangShop.com

    mybizshop@gmail.com
    www.sayangshop.com

  6. #6
    Peniaga Supreme @ Online Shopping Paradise
    Join Date
    27 Mar 2010
    Posts
    25

    Default KEMASAN TILAM DAN BANTAL

    Salam semua...Alhamdulillah...masih diberi kekuatan untuk menyiapkan semua tempahan.
    Insyaallah!! Semua tempahan akan disipakan seperti yang dijanjikan yer...(^_^)v

    Memandangkan ramai yang ingin lihat
    kemasan tilam dan bantal kami dengan lebih dekat...
    sudi2lah kiranya mencuci mata dengan gambar di bawah ni yer...
    beginilah rupenye tilam dan bantal2 yang anda akan terima nanti...



    Kemasan di sekeliling bantal



    Kemasan di sekeliling tilam


    ~Arigatou~
    Yati SayangShop.com
    ™
    mybizshop@gmail.com
    www.sayangshop.com


  7. #7
    Peniaga Supreme @ Online Shopping Paradise
    Join Date
    27 Mar 2010
    Posts
    25

    Default PATTERN SET TILAM KEKABU BABY : STOCK UPDATE!!

    Assalamualaikum semua,

    Untuk anda yang berminat untuk dapatkan set tilam kekabu baby kami, anda boleh tengok corak2 yang masih available seperti di bawah untuk dipilih yer..InsyaAllah saya akan update dari masa ke semasa..happy viewing!!!!

    #Nota : Fabrik untuk sarung ialah 100% cotton lembut yang berkualiti & tidak panas (fabrik yang sama seperti comforter dewasa)











    1 Set Tilam Kekabu
    + 1 Set Sarung

    New Price : RM 110 only
    Postage : RM15 (Semenanjung) / RM20 (Sarawak) / RM25 (Sabah)

    KEKABU ASLI!!!
    HARGA BERPATUTAN!!!


    1 Set Sarung (additional)
    Sale Price : RM 50 only
    Postage : RM6 (Semenanjung) / RM9 (Sabah/Sarawak) / FREE for RETURN customer


    SAIZ :-

    Tilam : 29 inci (lebar) x 35 inci (panjang)
    Bantal tidur : 9 inci (lebar) x 13 inci (panjang)
    Bantal peluk : 6 inci (lebar) x 17 inci (panjang)


    ~Arigatou~
    Yati SayangShop.com
    ™
    mybizshop@gmail.com
    www.sayangshop.com


  8. #8
    Peniaga Supreme @ Online Shopping Paradise
    Join Date
    27 Mar 2010
    Posts
    25

    Default Re: TELEKUNG KIDS (3-4 yr) | SET TILAM KEKABU BABY (100% kekabu asli+100% cotton) | BAJU KURUNG KIDS | BEDUNG BAYI

    Salam semua,

    Jemput singgah ye ke kedai saya...

  9. #9
    Peniaga Supreme @ Online Shopping Paradise
    Join Date
    27 Mar 2010
    Posts
    25

    Default SET TILAM KEKABU BABY DAH MASUK!!!

    Stok Set Tilam Kekabu Baby baru masuk!! Jom klik sekarang!!

    www.sayangshop.com









    ~ Full Set Tilam Kekabu Baby ~
    1 tilam - 29" x 35"
    1 bantal tidur - 9" x 13"
    2 bantal peluk - 6" x 17"
    berserta set sarung cotton
    (boleh pilih dari koleksi set sarung kami)


    Ciri-ciri SET TILAM KEKABU BABY:-

    ♥ Bantal dan tilam diperbuat dari KEKABU dan kain belacu (warna cream) (improved!!).
    ♥ Tilam GEBU dengan saiz yang besar (tebal 4-5 inci!!).
    ♥ Sarung tilam dan bantal menggunakan 100% PURE COTTON berkualiti yang lembut dan sejuk.
    ♥ Corak sarung dengan karakter kartun yang comel khas untuk si manja.
    ♥ Sarung tilam dan bantal berzip. Boleh dibasuh!!!

    ************************************************** ******************************
    1 Set Tilam Kekabu + 1 Set Sarung
    New Price : RM 110 only
    Postage : RM15 (Semenanjung) / RM20 (Sarawak) / RM25 (Sabah)

    KEKABU ASLI!!!
    HARGA BERPATUTAN!!!

    1 Set Sarung (additional)

    Sale Price : RM 50 only
    Postage : RM6 (Semenanjung) / RM9 (Sabah/Sarawak) / FREE for RETURN customer


    <<ORDER NOW!!!!>>



    ~Arigatou~
    Yati SayangShop.com
    ™
    mybizshop@gmail.com
    www.sayangshop.com

  10. #10
    Peniaga Supreme @ Online Shopping Paradise
    Join Date
    27 Mar 2010
    Posts
    25

    Default LATEST STOCK SET TILAM KEKABU

    Untuk lihat stok terkini set tilam kekabu baby, sila klik di bawah yer...

    STOCK UPDATE HERE!!!






  11. #11

    Default Re: SET TILAM KEKABU BABY | TELEKUNG KIDS (3-4 yr) | BAJU KURUNG KIDS | BEDUNG BAYI

    comelnya...

  12. #12
    Peniaga Supreme @ Online Shopping Paradise
    Join Date
    27 Mar 2010
    Posts
    25

    Default SAYANGSHOP.COM BERCUTI!!!

    Assalamualaikum semua,

    Saya ada satu pengumuman penting yer!
    SayangShop.Com akan BERCUTI mulai hari ini, 10 october 2011.
    Semua operasi SayangShop.Com akan dihentikan buat sementara waktu sehingga diberitahu kelak ek. Harap maklum!


    Terima kasih atas sokongan anda buat kami.

    Salam sayang,
    Ibuhanie



  13. #13

    Default Re: SET TILAM KEKABU BABY | TELEKUNG KIDS (3-4 yr) | BAJU KURUNG KIDS | BEDUNG BAYI

    Sila layari web laman kami untuk lampin bayi murah

    www.diapersmalaysia.com.my

  14. #14

    Default Re: APRIL SPECIAL PROMO!!!!

    mcm mane nk order telekung kids ni

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي