Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    17 Apr 2007
    Posts
    191

    Default VCO CATALYST (virgin coconut oil ) UTK MSLH RAMBUT GUGUR, MUKA BERMINTYAK, JERAWAT, SENGGUGUT DL.D'ASIA COSMETIK & HEALTHCARE

    SALAM SEMUA SUDI2 LAH BERKUNJUNG KE SINI
    MENJUAL PRODUK VIRGIN COCONUT OIL



    CARA PEMBELIAN


    1. Pembelian boleh dilakukan secara TUNAI sahaja. Untuk setiap pembelian, bayaran harus dilakukan sebelum
    penghantaran dibuat.
    2. Boleh buat pembayaran ke salah satu account dibawah ini




    NO ACC: 113042034354
    NAMA : NOR HAFIZAH BT MOHD NASIR



    NO ACC : 1251-0063071-52-2
    NAMA: NOR HAFIZAH BT MOHD NASIR



    3. Lampirkan kan bukti pembayaran melaui :
    Email : noorfa_cutess@yahoo.com
    Sms : 016-9528209


    Penghantaran akan dibuat sehari selepas pembayaran diterima. Sekiranya stok tiada di tangan, Saya perlu membuat tempahan dgn HQ terlebih dahulu dan ia mengambil masa kurang dari 2 hari. Anda jugak boleh buat pre-oder untuk booking barang tersebut.

    Untuk tempahan, sila PM / email butir2 seperti berikut:-
    - Nama:
    - Alamat (Rumah atau Pejabat):
    - No. Tel:
    -Item :

    PENGHANTARAN
    Menggunakan perkhidmatan POS LAJU / SKYNET . Setiap kos adalah berbeza.
    RM7 - Semenanjung Malaysia
    RM9 - Sabah & Sarawak

  2. #2
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    17 Apr 2007
    Posts
    191

    Default Re: VCO CATALYST (virgin coconut oil )




    Apa itu VCO

    VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel .Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.

    VCO ada 2 jenis.
    Ada yang liquid dan ada yang softgel.
    Yang saya utarakan ini ialah VCO soft gel.

    VCO softgel paling laris sebab senang nak telan dan boleh apply ke whole face. Means if beli VCO ni memang tak rugi sebab boleh digunakan secara 2 in 1. Kalau VCO yang liquid tu memang tak ramai yang sanggup beli sebab tak tahan dengan bau dan rasa dia. Kalau soft gel ni memang takde bau ape2 pon Telan dan ngap ngap je terus!




    VCO BENTUK CAPSUL
    RM 39.90 / 60 KAPSUL



    VCO BENTUK CECAIR
    RM 39.90
    RM 43.90 (S&S)



    kegunaan luaran

    i) dapat mengurangkan berat badan
    ii)melembut dan mengurangkan kekeringan
    iii) menghasilkan tenaga dan sentiasa segar
    iv)mengatasi masalah kulit berminyak

    kegunaan dalaman

    i)mencegah risiko penyakit jantung& kadar kolestrol tinggi
    ii)mengurangkan perasaan mudah lapar
    iii)melancarkan kitaran haid
    iv)melegakan pernafasan
    v)membaiki kadar pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
    vii)sebagai agen pelincir dalam hubungan suami isteri

    Pengambilan VCO bagi wanita yang hamil


    Selain bagus untuk kulit.kesihatan dalaman dan luaran. VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin. Ada effect ke VCO ni? Jangan risau, Vco tiada side effect sbb dia bukan ubat. it's simply a great supplement. Setakat ni based on testimoni2 pengamal VCO, ada 3 orang dah bjaya hamil. Alhamdulillah..rezeki itu semuanya datang daripada Allah, tetapi kita jugak kene berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang baek. Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.


    Persoalan-persoalan yang sering ditanya mengenai VCO

    1. Lelaki boleh makan jugak ke?

    Yup! Lelaki pon memang boleh makan. Lelaki dan Perempuan memang digalalakkan makan VCO ni as suppliment

    2. Harga berapa dan dalam satu botol ada berapa soft gel? Boleh tahan berapa lama satu botol VCO ni?

    Harga VCO sebotol ialah RM 39.90 bagi semenanjung dan RM43.90 bagi Sabah dan Sarawak.
    Dalam satu botol ada 60 kapsul soft gel dan boleh tahan selama sebulan

    3. VCO nih sesuai dengan semua peringkat umur ke?

    Of course semua peringkat umur digalakkan makan VCO ni. Daripada golongan muda sehinggalah golongan tua. Umur 8 tahun pon ada yang makan.


    Bagaimana cara pengambilan/pemakanan VCO ni ?

    Boleh digunakan dengan 2 cara. 2 in 1
    Makan dan Sapu di muka

    - 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum/selepas makan.
    - Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
    - Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

    -Lagi satu, boleh disapu kat muka. Lubangkan siket guna jarum dekat softgel tuh then apply kat muka. Kalau boleh wat before nk tido malam tuh.Kalau nk biarkan smpi pagi terpulang la..Tp 15 minit pon dh ok..kasi die serap kat kulit muka...tp utk kulit sihat n cntek,better mkn n sapu laa Yang penting, pengambilan VCO untuk makan 2 biji kapsul setiap hari jangan pernah skip. Amalkan.

    Tak bertambah berminyak ke bila sapu soft gel nih dekat muka?

    Tidak. Cuma ianya oily bila sapu dekat muka je. Then, boleh terus cuci dan dapat rasakan kelembutan kulit kita tuh

    Kalau dah memang sedia ada kurus, bila makan VCO nih, akan bertambah kurus lagi ke?

    Tak If u da kurus, dun worry takkan lagi kurus after makan sebab metabolisme dah tggi. Cume yang utk metabolisme rendah je die akan naikkan. So dun worry ok!

    Berapa lama boleh nampak kesannya selepas makan VCO ni?
    Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi. Depends

    Halal ke VCO ni?

    VCO from Catalyst Brand ni berasal daripada company Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd di Malaysia & it based from nature. 100% bumiputera dan tak perlu ragu-ragu.

  3. #3
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    17 Apr 2007
    Posts
    191

    Default Re: VCO CATALYST (virgin coconut oil ) utk kegunaan luaran & dlman, kulit berminyak, rambut gugur, parut2 jrwt, kulit kering

    TESTIMONI VCO



    Testimoni ni berdasarkan pengalaman diri sy sendiri setelah mengamalkan VCO.. mengalami perubahan dari segi parut2 jerawat sudah mula pudar dan wajah kulit muka kelihatan lebih sekata dan tidak lagi berminyak. Dan yg paling mengembirakan dan sungguh tidak percaya bila MASALAH KEGUGURAN RAMBUT yg dialami bertahun2 kini sudah temui jalan penyelesaian nya dengan hanya mengamalkan makan VCO SETIAP HARI sahaja.



    Sebelum


    Selepas



    Testimoni dari Customer: repeat oder VCO 2 botol
    h/p : 013-29162XX
    "Ada 2 perubahan.. muka dah kurang berminyak then metabolism dan tinggi.. kalu dulu seminggu sekali buang air besar, skrg dah terasa lawas dan perut pun selesa."



    "Seriously im really appreciate ur product..it makes me more confident see my client without make up..now, i dont have pimples at my face just after 3 days taken your product..after this, i want to buy your Collagen to help reduce my scar..thank you catalyst!!"
    yahira Shukri,Shah Alam, Selangor
    It increases my usually very low appetite to a far better rate, it fades my scars, noticeably faster, lessen my PMS symptoms. No more cramps and though I'm anemic, it gives me extra energy effectively! Yay!




  4. #4
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    17 Apr 2007
    Posts
    191

    Default Re: VCO CATALYST (virgin coconut oil ) D'ASIA COSMETIK & HEALTHCARE

    V'ASIA COSMETIC & HEALTHCARE




    Menawarkan produk yang sesuai bagi kecantikan dan kesihatan, dalaman dan luaran pada harga yang kompetitif dengan nilai pelaburan yang berbaloi.


    Antara produk yang mendapat sambutan hangat ialah :


    1. Ladies Collagen. ( RM 35.00 / 10 SACHET )


    Ianya adalah campuran 13 herba terpilih daripada makanan amalan sunnah yang mempunyai kebaikan bagi meningkatkan serta mengekalkan tenaga dalaman serta kecantikkan diri. Ia diadun daripada bahan semulajadi seperti lobata, mirifica, kacip fatimah, manjakani, akar serapat bersama habbatus sauda, madu, goji, delima, kismis, gingko biloba, kunyit dan kolagen.
    Ladies Collagen dapat memberikan kesan sehingga tiga kali ganda lebih baik berbanding produk lain.
    Pengambilan yang teratur dan berterusan membantu :
    mendapatkan bentuk badan yang menarik,
    menyeimbangkan hormon,
    mengembalikan keanjalan dan saiz payudara yang lebih menawan,
    menegangkan otot-otot punggung,
    mengecutkan rahim,
    seterusnya merapatkan vagina serta melambatkan proses menopaus.

    [COLOR="rgb(255, 0, 255)"]Kebaikan :[/COLOR]
    mencantik dan mencerahkan kulit,
    melancarkan peredaran darah,
    melancarkan haid dengan lebih teratur,
    melegakan masalah wanita seperti senggugut dan keputihan,
    mengembalikan keintiman hubungan.
    Produk ini juga membantu menyuburkan wanita bagi mendapat cahaya mata.
    Didatangkan dalam bentuk gel menyebabkan cara mengamalkannya mudah, hanya dengan mengambil terus dan tidak perlu dibancuh.

    2. Appleslym Dietary. ( RM 35 / 10 SACHET )


    Ianya adalah campuran pati epal hijau yang dirumus khas dengan serat Fiber, Kolagen dan Vitamin C
    membantu menurunkan berat badan dan membakar lemak,
    membantu mengatasi masalah perut buncit,
    memberi rasa kenyang, meransang sistem penghadaman, meningkatkan kadar metabolisma, melegakan sembelit, membuang lebihan angin, mengurangkan kesan ‘stretchmark’, mengawal paras kolestrol dan mempermudahkan sistem pelawasan.

    [COLOR="rgb(255, 0, 255)"]Kebaikan :[/COLOR]
    Kandungan kolagen dan vitamin C pula bertindak sebagai antioksida yang
    membantu mengekalkan kecantikan, kelembapan dan keanjalan kulit dari dalam seterusnya menguatkan imunisasi dan membekalkan zat-zat mineral yang mampu mencantikkan struktur kulit dan melambatkan penuaan.
    Produk ini dianggap bonus kerana mempunyai dua fungsi utama: -
    iaitu pelansingan dan kecantikan. Antara kelebihan produk ini berbanding produk lain di pasaran ialah kandungan inulin yang membantu meningkatkan bifido bakteria dalam usus dan mempercepatkan percernaan.


    3. Soy Collagen Premix (RM 30.00 / 10 SACHET )


    Adalah satu-satunya produk kolagen dengan kualiti premium yang diperkaya dengan 20 vitamin dan mineral.
    Ianya adalah campuran soy protein, kolagen, manggis, kolostrum dari susu kambing, kalsium dan vitamin C. Fungsi utamanya adalah untuk kesihatan dan kecantikan.
    membantu meningkatkan tenaga.

    [COLOR="rgb(255, 0, 255)"]Kebaikan :[/COLOR]
    Rumusan istimewa ini membantu melembap dan menganjalkan kulit,
    mengurangkan garis halus, kedutan, dan tanda penuaan, menghaluskan kulit, mencerah, dan menyerikan kulit yang kusam, mengurangkan parut dan pigmentasi, meningkatkan kesihatan mata, menguatkan kuku dan rambut yang mudah gugur, membantu melegakan sakit sendi, lutut, kebas kaki, tangan dan meningkatkan imunisasi badan.
    Paling membanggakan, ada diantara testimoni produk ini yang mengakui kadar gula mereka berkurangan, sakit dada dan asma berkurangan serta darah tinggi dan rendah kembali kepada paras normal.


    4. Fair N White ( RM 35.00 /10 SACHET )



    Adalah produk pencerahan berasaskan sarang burung
    Membantu mengekalkan kegebuan kulit dan mengekalkan berat badan.
    Selain mencerah, ia membantu melindungi kulit dari sinaran ultra ungu, mengurangkan kecacatan kulit dan meningkatkan stamina.
    Kebaikan :
    Antara kandungan lain ialah kolagen, tomato, acerola dan psyllium husk yang membantu melambatkan proses penuaan secara berkesan, menghilangkan lebam pada bawah mata, menggalakkan pertumbuhan rambut dan kuku, menganjalkan kulit, menghaluskan liang pori, menghalang pertumbuhan jerawat, menjadikan kulit kelihatan lebih gebu, cantik dan cerah serta mengekalkan berat badan.


    5. Pink Cream (RM 36.00 )



    Adalah produk kosmetik V’Asia yang digunakan pada bibir, puting dan sekitar alat sulit bagi mengembalikan kulit ke warna asal merah semulajadi seawal tempoh 7 hari.
    menyingkirkan sel kulit mati yang gelap akibat merokok atau faktor genetik dan membantu dalam penghasilan kulit baru yang merah semulajadi.
    Mengembalikan kulit ke warna asal merah semulajadi terutama kepada kaum wanita yang gemar menggunakan gincu bibir.
    Hasil penggunaan gincu bibir yang keterlaluan menyebabkan sel kulit pada bibir tidak dapat bernafas dan bibir menjadi kusam dan kehitaman.




    Setiap produk V’Asia terdiri daripada 10 sachet. Pengguna tidak perlu risau akan kesan sampingan yang memudaratkan kerana produk V’Asia telah diproses dan dihasilkan mengikut piawaian amalan pengilangan baik dan penyelidikan ketat sebelum ia dipasarkan. Malah ianya adalah bonus untuk pengguna Muslim kerana ianya dihasilkan melalui kaedah Halalan Toyyiban dan menepati Amalan Pengilangan Islam yang diproses mengikut syariat serta amalan sunnah. Pengendaliannya akan melakukan amalan berwuduk, solat sunat, berzikir dan berdoa mengikut syariat Islam bagi membentuk makanan yang suci.

  5. #5
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    17 Apr 2007
    Posts
    191

    Default Re: VCO CATALYST (virgin coconut oil ) UTK MSLH RAMBUT GUGUR, MUKA BERMINTYAK, JERAWAT, SENGGUGUT DL.D'ASIA COSMETIK & HEALTH

    salam semua.. kedai dh bukak.. jom singgah sini

  6. #6
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    17 Apr 2007
    Posts
    191

    Default Re: VCO CATALYST (virgin coconut oil ) UTK MSLH RAMBUT GUGUR, MUKA BERMINTYAK, JERAWAT, SENGGUGUT DL.D'ASIA COSMETIK & HEALTH

    sapa yg blm cuba VCO (virgin coconut oil ) boleh la try.. bagus tuk kesihatan dalaman dan luaran.. kalau anda ada masalah keguguran rambut, muka berminyak parut jerawat.. boleh try vco tuk mengatasi masalah anda..

  7. #7

    Default Re: VCO CATALYST (virgin coconut oil ) UTK MSLH RAMBUT GUGUR, MUKA BERMINTYAK, JERAWAT, SENGGUGUT DL.D'ASIA COSMETIK & HEALTH

    salam akak,

    brapa rm vco ni skali ngan postage?

  8. #8
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    17 Apr 2007
    Posts
    191

    Default Re: VCO CATALYST (virgin coconut oil ) UTK MSLH RAMBUT GUGUR, MUKA BERMINTYAK, JERAWAT, SENGGUGUT DL.D'ASIA COSMETIK & HEALTH

    Quote Originally Posted by senyum View Post
    salam akak,

    brapa rm vco ni skali ngan postage?
    rm 39.90 poslaju rm7

    kalau amik 2 botol free postage ( tapi pre oder dulu la )

 

 

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي