Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 8 of 8 FirstFirst ... 45678
Results 141 to 147 of 147
  1. #141

    Default Re: Klinik Kesuburan dan Perawan: Kembalikan Nikmat Malam Pertama dan Selesaikan Masalah Kesuburan Anda Bersama Dr Nisha

    salam sy berminat nk beli gurah vagina....blh ker gv ini di mkn bersama ubt kampong lain{maajun}

  2. #142
    Peniaga Mini @ Elmy Mall
    Join Date
    14 Apr 2010
    Posts
    95

    Default Re: Klinik Kesuburan dan Perawan: Kembalikan Nikmat Malam Pertama dan Selesaikan Masalah Kesuburan Anda Bersama Dr Nisha

    Quote Originally Posted by adilan View Post
    salam sy berminat nk beli gurah vagina....blh ker gv ini di mkn bersama ubt kampong lain{maajun}
    salam adilan.GV boleh dimakan bersama ubat lain tetapi dengan jarak pengambilan 6 jam sebelum atau selepas

  3. #143
    Peniaga Mini @ Elmy Mall
    Join Date
    14 Apr 2010
    Posts
    95

    Default Re: Klinik Kesuburan dan Perawan: Kembalikan Nikmat Malam Pertama dan Selesaikan Masalah Kesuburan Anda Bersama Dr Nisha

    Quote Originally Posted by safiya83 View Post
    Salam...

    Saya ingin btanyakan soalan kepada Dr. Nisya, semoga ianya dpt m'bantu saya...Begini Dr. sy mengalami ketumbuhan pd bibir faraj sy (lbeh kurg 2 thn lebih) tapi sy tak buat apa2..ngatkan benda biasa2 jer..ianya agak keras, dulu kcil jer..tapi sekarang dah m'besar plak mcm size biji mata kucing. ianya x sakit..kecuali ble di picit la...bila dipegang atau ditarik ianya nmpk mcm melekat di bahagian bawah kulit...tapi sy rasa kurang selesa sbb bila dia dah makin m'besar...sy dah berkahwin jd ble b'sama suami sy rasa ianya mcm mengganggu & x slesa..ader org kata kalu selalu terkena jari ble mencuci 2 ia boleh lagi cepat m'besar...

    Jadi soalan saya..
    1) adakah itu di namakan ketuat?
    2) adakah ia sejenis cancer atau boleh menjejaskan kesihatan vagina & rahim sy?
    2) Bagaimana cara atau kaedah utk saya m'hilangkannya?

    Buat pengetahuan Dr. Nisha saya juga pernah keguguran. TP selepas keguguran 2 sy xda pegi b'urut cme b'pantang mkn jer...sjak akhir2 ni selalu rasa lenguh2 badan, sakit pinggang, vagina juga mgkin kurang mencengkam kemutan tak kuat...boleh kah masalah sy diselesaikan dg GV?
    Diharap Dr. dpt m'bantu...

    Thanks Dr. NIsha
    salam safiya83

    jawapan pd soalan pn

    1) adakah itu di namakan ketuat?
    masalah yang dihadapi oleh pn bukannya ketuat.ia adalah sejenis ketumbuhan benign hyperplasia pada bahagian adipose tissue (biasanya jenis lipoma).ketumbuhan jenis ini biasanya bukan sejenis kanser.tetapi ketumbuhan ini boleh membesar dan menyebabkan berlakunya ketidakselesaan dan mengundang pada risiko jangkitan pd bhg alat sulit.

    2) adakah ia sejenis cancer atau boleh menjejaskan kesihatan vagina & rahim sy?
    spt yang saya katakan ianya bukan kanser dan ia tidak menjejaskan kesihatan tetapi ia boleh semakin membesar dan menyebabkan ketidakselesaan

    3) Bagaimana cara atau kaedah utk saya m'hilangkannya?
    biasanya apabila pesakit datang dengan mengadu masalah seperti ini,doktor akan membuat pemerhatian secara berkala.jika pembesaran ketumbuhan bertambah dan pesakit mengadu mengenai masalah2 yang timbul,prosedur pembuangan ketumbuhan akan diambil kira.proses pembuangan adalah secara pembedahan kecil sahaja

    4.sjak akhir2 ni selalu rasa lenguh2 badan, sakit pinggang, vagina juga mgkin kurang mencengkam kemutan tak kuat...boleh kah masalah sy diselesaikan dg GV?

    insyaallah..keberkesanan amat terbukti.utk lebih merasai keberkesanannya seperti kembali perawan pn disarankan utk mengambil selama 3 bulan dan hasilnya sangat menakjubkan

  4. #144

    Default Re: Klinik Kesuburan dan Perawan: Kembalikan Nikmat Malam Pertama dan Selesaikan Masalah Kesuburan Anda Bersama Dr Nisha

    Quote Originally Posted by Dr Nisha View Post
    untuk pengetahuan semua

    Gurah vigina juga boleh di jadikan set bersalin . caranya lepas habis nifas, terus makan Gurah vigina selama 100 hari . itulah rahsia kembali perawan. Ianya sudah cukup sebagai jamu selepas bersalin .
    salam Dr,

    Kalau ambil GV dalam pantang selama 100 hari, perlukah sye amik jamu lain lg untuk memulih kesihatan saya selepas bersalin?

  5. #145
    Peniaga Mini @ Elmy Mall
    Join Date
    14 Apr 2010
    Posts
    95

    Default Re: Klinik Kesuburan dan Perawan: Kembalikan Nikmat Malam Pertama dan Selesaikan Masalah Kesuburan Anda Bersama Dr Nisha

    Quote Originally Posted by sofeazunnuur View Post
    salam Dr,

    Kalau ambil GV dalam pantang selama 100 hari, perlukah sye amik jamu lain lg untuk memulih kesihatan saya selepas bersalin?
    salam sofeazunnuur
    sebenarnya sudah memadai untuk mengambil GV secara berterusan utk berpantang kerana rumusan herba ini utk mengembalikan keperawanan,menstabilkan hormon dan memulihkan tenaga.

    semasa berpantang,bukan sekadar ubat diperlukan utk kembali bertenaga dan kencang seperti sedia asal,pemakanan dan exercise juga sangat perlu disamping amalan massage dan bertungku(tangas, sauna ect.)

    ini menjamin pemulihan tubuh berkekalan luar dan dalam.

    perlu di ingatkan bahawa tubuh wanita semasa hamil 9 bulan dan bersalin berada dalam keadaan tidak stabil,stress dan stretch...amalan berpantang sangat perlu (mengikut kadar kemampuan dan tidak membebankan) kerana tubuh tersebut juga akan menanggung beban utk proses kehamilan seterusnya.jika tidak dijaga akan timbul pelbagai masalah kesihatan.

    Ada beberapa petua berpantang yang tidak berapa praktikal dan tidak munasabah perlu di kaji semula seperti tidak boleh mandi, minum air dalam kuantiti yang sedikit ect. utk menjamin pemuihan kesihatan wanita berpantang.

  6. #146

    Default Re: Klinik Kesuburan dan Perawan: Kembalikan Nikmat Malam Pertama dan Selesaikan Masalah Kesuburan Anda Bersama Dr Nisha

    salam dr,
    saya dah 6 thn menikah tetapi belum dapatkan zuriat lagi. Saya dah pegi ke beberapa dr.. dan mereka kata, rahim saya tak de masalah walau saya selalu mengadu setiap kali period, saya sering kali mengalami senggugut.. pinggang dan rahim sebelah kanan selalu sakit. period saya selalu datang setiap bulannya, cycle 28 hari.
    2 dari 4 dr yang saya datangi berkata maybe saya ada endometriosis tapi tak nampak pun pabila di scan. saya tak boleh makan ubat yang ada kacip fatimah ataupun manjakani.. sebab period saya akan bertambah sakit sekali setiap saya konsum ubat tu. oooh one more thing, saya kerap mengalami keputihan disebabkan candida.. dah berubat.. tetapi seringkali datang lagi. saya harap dr boleh bantu saya... terima kasih...

  7. #147
    Ahli Baru
    Join Date
    10 Feb 2007
    Posts
    331

    Default Re: Klinik Kesuburan dan Perawan: Kembalikan Nikmat Malam Pertama dan Selesaikan Masalah Kesuburan Anda Bersama Dr Nisha

    where's the doctor..?

 

 
Page 8 of 8 FirstFirst ... 45678

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي