Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 5 of 11 FirstFirst 123456789 ... LastLast
Results 81 to 100 of 212
  1. #81
    Peniaga Mini @ Royale Junction Mall
    Join Date
    08 Mar 2006
    Posts
    3,449

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: NOV FULLY BOOKED!!

    kalau sesiapa nak beli mesin jahit singer dan brother dialu-alukan. kalau beli cash saya kasi diskaun 5% + freegift worth RM30-RM60 (terms & condition apply )

  2. #82
    Ahli Baru
    Join Date
    26 Feb 2009
    Posts
    31

    Senyum Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: NOV FULLY BOOKED!!

    Quote Originally Posted by PuanZue View Post
    kalau sesiapa nak beli mesin jahit singer dan brother dialu-alukan. kalau beli cash saya kasi diskaun 5% + freegift worth RM30-RM60 (terms & condition apply )
    Salam, kak... nk tanya, utk yg '0' knowledge cm sy ni n xde peralatan mjahit lngsung, jika nk blajar n beli mesin ngan akak, mesin jnis apa yg sesuai ye kak? mahal ke kak? brapa ye harganya? sya bcita2 nk blajar jahit baju kurung, baju melayu, kemeja, slack n langsir... (hihihi angan2 bsar! )

  3. #83

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: BELI MESIN JAHIT DPT FREEGIFT :)

    Salam,
    K.Zue check PM yer..

  4. #84
    Peniaga Mini @ Royale Junction Mall
    Join Date
    08 Mar 2006
    Posts
    3,449

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: NOV FULLY BOOKED!!

    Quote Originally Posted by no_tlady View Post
    Salam, kak... nk tanya, utk yg '0' knowledge cm sy ni n xde peralatan mjahit lngsung, jika nk blajar n beli mesin ngan akak, mesin jnis apa yg sesuai ye kak? mahal ke kak? brapa ye harganya? sya bcita2 nk blajar jahit baju kurung, baju melayu, kemeja, slack n langsir... (hihihi angan2 bsar! )
    salam... ekceli mesin apa2 pun boleh..... semua ok jek hehehe... bergantung pada bajet la.... tp yg PALING sesuai utk beginner akak suggest guna brother model NV. ada 3 model NV10 (RM1099), NV30(RM1299) n NV50 (1499). 3-3 mesin ni sama functionnya beza pada jumlah corak jek. model NV ni otomatik/computerized. blh ctrl speed. ada 3 speed, slow sederhana dan laju... yg bestnya mesin ni senyap... kalau baby tgh tido pun confirm x terjaga . ada lagi model NV utk wat sulam sekali tp yg ni sgt mahalla.... utk org2 yg suka sulam-menyulam eloklah amik cthnya NV900 (RM3999). yg NV!),30,50 tu leh wat sulam jgk tp paten dia terhad. yg NV900 ada software dia.

    tp kalau bajet below RM1k, akak rekemenkan model brother XL2630 (RM799) sebijik functionnya dgn brand epal model janome (RM2049). blh wat sulam. tp corak brother lebih sket drp janome. brother ada 25 corak, janome 22 corak jer wpun reganya lebih mahal.

    tapi kalau terlalu la bajet sgt2... guna jer la model paling basic LS2160 (RM599). ada 8 corak jahitan, xleh wat sulam, leh buat lurus dgn zigzag biasa2 jer.. pastu tersgtla bisingnya. mesin basic ni akak sediakan utk student dlm kelas hehehe.... nak beli singer blh juga ada 7 corak jahitan dgn RM745 (model 8280)



    haaa.... cakap nak jahit langsirkan..... tersangatlah sesuai kalau guna model NV td sbb blh letak extension table..... model2 lain xde... jadi permukaan nak jahit tu lebih lapang.. langsir kan besar...

    tapi mcm saya cakap tadi.. terpulang pada bajet masing2.... tepuk dada tanya selera

  5. #85
    Peniaga Mini @ Royale Junction Mall
    Join Date
    08 Mar 2006
    Posts
    3,449

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: BELI MESIN JAHIT DPT FREEGIFT :)

    Quote Originally Posted by aeybie View Post
    Salam,
    K.Zue check PM yer..
    wsalam... saya dah reply pm

  6. #86
    Peniaga Mini @ Royale Junction Mall
    Join Date
    08 Mar 2006
    Posts
    3,449

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: BELI MESIN JAHIT DPT FREEGIFT :)

    salam...

    ini gambar terbaru yg sempat diupload.... esok nak belajar wat tudung plak... maklumlah tgh bersemangat nak belajar menjahit ni..


    ]

  7. #87

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: BELI MESIN JAHIT DPT FREEGIFT :)

    Salam Kak Zue... Saya (Maiza) dah email ke akak, deposit dah bank in kat CIMB

  8. #88
    Peniaga Mini @ Royale Junction Mall
    Join Date
    08 Mar 2006
    Posts
    3,449

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: BELI MESIN JAHIT DPT FREEGIFT :)

    Quote Originally Posted by meowmeow View Post
    Salam Kak Zue... Saya (Maiza) dah email ke akak, deposit dah bank in kat CIMB
    wsalam... ok tqvm for the payment

  9. #89
    Peniaga Mini @ Royale Junction Mall
    Join Date
    08 Mar 2006
    Posts
    3,449

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: BELI MESIN JAHIT DPT FREEGIFT :)

    bulan 12 masih ada lagi kekosongan. cepat2lah mendaftar

  10. #90
    Peniaga Mini @ Royale Junction Mall
    Join Date
    08 Mar 2006
    Posts
    3,449

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: BELI MESIN JAHIT DPT FREEGIFT :)

    ini gambar tudung yg dijahit student kelas hari ini


  11. #91
    Peniaga Mini @ Royale Junction Mall
    Join Date
    08 Mar 2006
    Posts
    3,449

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: BELI MESIN JAHIT DPT FREEGIFT :)

    disember ada 3 lagi kosong!

  12. #92
    Ahli Baru
    Join Date
    26 Feb 2009
    Posts
    31

    Gelihati Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: NOV FULLY BOOKED!!

    Quote Originally Posted by PuanZue View Post
    salam... ekceli mesin apa2 pun boleh..... semua ok jek hehehe... bergantung pada bajet la.... tp yg PALING sesuai utk beginner akak suggest guna brother model NV. ada 3 model NV10 (RM1099), NV30(RM1299) n NV50 (1499). 3-3 mesin ni sama functionnya beza pada jumlah corak jek. model NV ni otomatik/computerized. blh ctrl speed. ada 3 speed, slow sederhana dan laju... yg bestnya mesin ni senyap... kalau baby tgh tido pun confirm x terjaga . ada lagi model NV utk wat sulam sekali tp yg ni sgt mahalla.... utk org2 yg suka sulam-menyulam eloklah amik cthnya NV900 (RM3999). yg NV!),30,50 tu leh wat sulam jgk tp paten dia terhad. yg NV900 ada software dia.

    tp kalau bajet below RM1k, akak rekemenkan model brother XL2630 (RM799) sebijik functionnya dgn brand epal model janome (RM2049). blh wat sulam. tp corak brother lebih sket drp janome. brother ada 25 corak, janome 22 corak jer wpun reganya lebih mahal.

    tapi kalau terlalu la bajet sgt2... guna jer la model paling basic LS2160 (RM599). ada 8 corak jahitan, xleh wat sulam, leh buat lurus dgn zigzag biasa2 jer.. pastu tersgtla bisingnya. mesin basic ni akak sediakan utk student dlm kelas hehehe.... nak beli singer blh juga ada 7 corak jahitan dgn RM745 (model 8280)



    haaa.... cakap nak jahit langsirkan..... tersangatlah sesuai kalau guna model NV td sbb blh letak extension table..... model2 lain xde... jadi permukaan nak jahit tu lebih lapang.. langsir kan besar...

    tapi mcm saya cakap tadi.. terpulang pada bajet masing2.... tepuk dada tanya selera
    owh... mmm phm rsnya... ye lar, kalo nk blaja jahit ngan akak, better ada msin jahit ye x? yg NV tu snyap ye... mmm tahan lama x produk NV ni kak? yg sy dgr LSN tu jnama lain ke kak? mudah xnk kndalikan mesin tu? corak sulaman thad tu sulam yg cmana ye kak? maafla, byk btanya... hehehe

    eh jap, yg brother tu pn blh sulam cm apple ek... kualiti sm ngan NV yg blh sulam ke kak? mesin jahit tepi lain ye? sy ni br nk tau jnis2 mesin... seumur hidup x amik tau jahit2 msin ni, mak pn xde msin jahit..
    Last edited by no_tlady; 5th November 2010 at 01:55 PM. Reason: tmbah

  13. #93
    Peniaga Mini @ Royale Junction Mall
    Join Date
    08 Mar 2006
    Posts
    3,449

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: NOV FULLY BOOKED!!

    Quote Originally Posted by no_tlady View Post
    owh... mmm phm rsnya... ye lar, kalo nk blaja jahit ngan akak, better ada msin jahit ye x? yg NV tu snyap ye... mmm tahan lama x produk NV ni kak? yg sy dgr LSN tu jnama lain ke kak? mudah xnk kndalikan mesin tu? corak sulaman thad tu sulam yg cmana ye kak? maafla, byk btanya... hehehe

    eh jap, yg brother tu pn blh sulam cm apple ek... kualiti sm ngan NV yg blh sulam ke kak? mesin jahit tepi lain ye? sy ni br nk tau jnis2 mesin... seumur hidup x amik tau jahit2 msin ni, mak pn xde msin jahit..

    hehehe... ok la... biarlah akak terangkan kasi clear...

    akak ni sebenarnya salah satu drp dealer LSN (Lings Service Network), company yg jual mesin jahit. dia ada thread kat WMC ni. blh baca thread dia kalau nan tahu details.

    NV ni pulak singkatan drp innois..... satu model mesin jahit product Brother jugak. mcm hp nokia la jgk kan ada yg basic mcm model 3310 yg org wat baling anjing, model2 yg basic la... sampaila model yg canggih2 mcm yg bermula dgn N... N8 dan mcm2 lagi hehehe... yg canggih2 tu ada 3G la camera la... mengikut bajet masing la kan kalau mampu beli yg mahal beli yg mahal, yg penting kita tahu cara nak guna.... kalau rasa yg ada camera tu xpenting xyah la beli kan hehehe.....


    ok.... yg Brother NV ni plak .... mesin sulaman.mesin otomatik, berkomputer. paten2 sulaman mcm corak bunga, pokok, buaya kita pilih jer pastu bila kita tekan mesin then dia jln lah wat corak tersebut. NV10, NV30 dan NV50 ni mesin sulam komputer tp biasa jer... utk org2 yg nak wat suka2 jer.. kalau nak buat bisnes kenalah beli mesin sulam yg canggih macam NV90E, NV900, NV700E atau NV1500.danyg pasti harga pun canggih jugak hehehe....

    soalan pasal tahan lama tu ek..... produk brother ni mmg tahan lasak berbandig singer..... kalau pergi kedai yg servis mesin jait tu, intailah kat dlm... mesin apa yg byk direpair kat situ. mesti mesin singer..... itu tandanya mesin singer cepat rosak. sbb tu spare part dia pun berlambak hehehe.....

    utk belajar menjahit dgn saya, saya xwajibkan utk beli mesin jahit sbb dlm kelas saya mmg ada mesin jahit utk student2 saya guna. tapi kalau utk jahit kat rumah nnt mestilah kena ada mesin jahit kan? kalau x mcmana nak praktis kan?

    yg mesin yg sama dgn epal tu pulak model brother XL2630. blh cek kat internet tgk reviews utk mana2 model yg berkenan hehehe...


    ini akak amik drp thread LSN:
    ===============
    Harga pasaran Epal 2049 adalah RM2499 (22 corak jahitan). Spesifikasi yg sama bagi mesin ini adalah Brother XL2630 (25 corak jahitan), RM799 sahaja. Spesifikasi kedua2 model ini adalah sama namun XL2630 adalah jauh lebih murah. Malah sebahagian part XL2630 adalah buatan Jepun. Kualiti XL2630 adalah sangat dijamin. Sila rujuk link di bawah bagi spesifikasi XL2630.
    http://lsn-sewingmachines.com/Home-S...ines/test.html

    Jika anda mempunyai budget yg lebih LSN cadangkan anda Brother NV50 (130 corak jahitan), RM1499. Mesin ini adalah jenis computerized dan otomomatik. Mudah digunakan dan sangat sesuai bagi yg beginner atau sudah expert. NV50 jauh lebih senyap berbanding kedua2 model di atas. Mesin ini juga mempunyai fungsi lubang butang yg otomatik dan mempunyai 'speed control'. NV50 adalah salah satu model terbaru keluaran Brother. Sila rujuk link di bawah bagi imej dan spesifikasi NV50.
    http://lsn-sewingmachines.com/Home-S...her-NV-50.html

    =================

    mesin jahit tepi plak khas utk menjahit bahagian tepi kain jek...

    harap penerangan ini membantu... kalau xclear blh tanya.... xde hal punyer

  14. #94

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: BELI MESIN JAHIT DPT FREEGIFT :)

    xsabar nak pi kelas 27hb nie..teruja sangat, maklum la mesin jahit ada tapi x pernah guna sebab x pandai menjahit..

    dah terror kurung moden baru usha patern lain plak

  15. #95
    Peniaga Mini @ Royale Junction Mall
    Join Date
    08 Mar 2006
    Posts
    3,449

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: BELI MESIN JAHIT DPT FREEGIFT :)

    Quote Originally Posted by meowmeow View Post
    xsabar nak pi kelas 27hb nie..teruja sangat, maklum la mesin jahit ada tapi x pernah guna sebab x pandai menjahit..

    dah terror kurung moden baru usha patern lain plak

    xper.. pastu pulun la mesin jahit tu hehehe....

  16. #96
    Peniaga Mini @ Royale Junction Mall
    Join Date
    08 Mar 2006
    Posts
    3,449

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: BELI MESIN JAHIT DPT FREEGIFT :)

    ini student terbaru yg grad (dapat menyiapkan sepasang baju kurung) pada hari ini.


  17. #97

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: BELI MESIN JAHIT DPT FREEGIFT :)

    There are lot of things you can discuss like education, health and many others. Try to discuss these. Info related to children is always important.Try to discuss
    Craigslist Chicago

  18. #98

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: BELI MESIN JAHIT DPT FREEGIFT :)

    salam,kak...
    nk betulkn tarikh kelas jahitn yg sy booking tu...bukan 15hb Jan 2011 tp 8hb,9hb & 11hb Jan 2011....nk amik terus 3 hr berturut-turut....cepat ckit kelas tamat...hihihi...nanti klu selang tarikh takut liat plak nk dtg kelas lg...maknanyer 11hb tu sy amik cuti rehat ... hehehe...dh plan awal2 dh ni...
    Last edited by rohayana; 9th November 2010 at 12:59 AM.

  19. #99
    Ahli Baru
    Join Date
    26 Feb 2009
    Posts
    31

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: NOV FULLY BOOKED!!

    Quote Originally Posted by PuanZue View Post
    hehehe... ok la... biarlah akak terangkan kasi clear...

    akak ni sebenarnya salah satu drp dealer LSN (Lings Service Network), company yg jual mesin jahit. dia ada thread kat WMC ni. blh baca thread dia kalau nan tahu details.

    NV ni pulak singkatan drp innois..... satu model mesin jahit product Brother jugak. mcm hp nokia la jgk kan ada yg basic mcm model 3310 yg org wat baling anjing, model2 yg basic la... sampaila model yg canggih2 mcm yg bermula dgn N... N8 dan mcm2 lagi hehehe... yg canggih2 tu ada 3G la camera la... mengikut bajet masing la kan kalau mampu beli yg mahal beli yg mahal, yg penting kita tahu cara nak guna.... kalau rasa yg ada camera tu xpenting xyah la beli kan hehehe.....


    ok.... yg Brother NV ni plak .... mesin sulaman.mesin otomatik, berkomputer. paten2 sulaman mcm corak bunga, pokok, buaya kita pilih jer pastu bila kita tekan mesin then dia jln lah wat corak tersebut. NV10, NV30 dan NV50 ni mesin sulam komputer tp biasa jer... utk org2 yg nak wat suka2 jer.. kalau nak buat bisnes kenalah beli mesin sulam yg canggih macam NV90E, NV900, NV700E atau NV1500.danyg pasti harga pun canggih jugak hehehe....

    soalan pasal tahan lama tu ek..... produk brother ni mmg tahan lasak berbandig singer..... kalau pergi kedai yg servis mesin jait tu, intailah kat dlm... mesin apa yg byk direpair kat situ. mesti mesin singer..... itu tandanya mesin singer cepat rosak. sbb tu spare part dia pun berlambak hehehe.....

    utk belajar menjahit dgn saya, saya xwajibkan utk beli mesin jahit sbb dlm kelas saya mmg ada mesin jahit utk student2 saya guna. tapi kalau utk jahit kat rumah nnt mestilah kena ada mesin jahit kan? kalau x mcmana nak praktis kan?

    yg mesin yg sama dgn epal tu pulak model brother XL2630. blh cek kat internet tgk reviews utk mana2 model yg berkenan hehehe...


    ini akak amik drp thread LSN:
    ===============
    Harga pasaran Epal 2049 adalah RM2499 (22 corak jahitan). Spesifikasi yg sama bagi mesin ini adalah Brother XL2630 (25 corak jahitan), RM799 sahaja. Spesifikasi kedua2 model ini adalah sama namun XL2630 adalah jauh lebih murah. Malah sebahagian part XL2630 adalah buatan Jepun. Kualiti XL2630 adalah sangat dijamin. Sila rujuk link di bawah bagi spesifikasi XL2630.
    http://lsn-sewingmachines.com/Home-S...ines/test.html

    Jika anda mempunyai budget yg lebih LSN cadangkan anda Brother NV50 (130 corak jahitan), RM1499. Mesin ini adalah jenis computerized dan otomomatik. Mudah digunakan dan sangat sesuai bagi yg beginner atau sudah expert. NV50 jauh lebih senyap berbanding kedua2 model di atas. Mesin ini juga mempunyai fungsi lubang butang yg otomatik dan mempunyai 'speed control'. NV50 adalah salah satu model terbaru keluaran Brother. Sila rujuk link di bawah bagi imej dan spesifikasi NV50.
    http://lsn-sewingmachines.com/Home-S...her-NV-50.html

    =================

    mesin jahit tepi plak khas utk menjahit bahagian tepi kain jek...

    harap penerangan ini membantu... kalau xclear blh tanya.... xde hal punyer
    ermmm tq byk2 kak... rs cm dh nmpak mesin mn 1 pilihan hati... cm ada bbrapa lg soklan... hehehe...

    1) jenis2 jahitan tu cth cmana kak? jahit terus ngan zig zag kira jenis la ye? kalo mesin tu ada jenis tertentu je, jnis jahit lain kalo tetiba nak, xleh wat la ye?

    2) yg NV50 tu blh wat jahit lngsir dll gak ke?

    3) kat kelas akak blaja pakai msin apa ye??

    tq, kak... ilmu pngetahuan yg akak bg, Allah je dpt bls... tq a lot!

  20. #100
    Peniaga Mini @ Royale Junction Mall
    Join Date
    08 Mar 2006
    Posts
    3,449

    Default Re: KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA - SHAH ALAM: NOV FULLY BOOKED!!

    Quote Originally Posted by no_tlady View Post
    ermmm tq byk2 kak... rs cm dh nmpak mesin mn 1 pilihan hati... cm ada bbrapa lg soklan... hehehe...

    1) jenis2 jahitan tu cth cmana kak? jahit terus ngan zig zag kira jenis la ye? kalo mesin tu ada jenis tertentu je, jnis jahit lain kalo tetiba nak, xleh wat la ye?

    2) yg NV50 tu blh wat jahit lngsir dll gak ke?

    3) kat kelas akak blaja pakai msin apa ye??

    tq, kak... ilmu pngetahuan yg akak bg, Allah je dpt bls... tq a lot!
    1)ha-a... jahit terus tu satu corak, zig zag plak corak lain plak hehehe..... hehehe... corak jahitan tu fixed yg dia kasi jer la.... melainkan mesin NV900, corak-corak blh copy drp komputer. beribu2 corak blh dipilih...

    2) sume jenis mesin blh jahit langsir hehehe... nak jahit lurus jer kan? kecuali mesin jahit jenis mini yg rega kurang rm100 tu huhuhu... blh gak nak jait.. tp x sedap sbb mesin tu ringan sgt... senang gerak2.. langsir kan kain dia besar...

    3) kat kelas saya pakai mesin singer dan brother.

 

 
Page 5 of 11 FirstFirst 123456789 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •