Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 39
  1. #1
    Peniaga Supreme @ Nisyra e'Mall 2 U
    Join Date
    22 Mar 2007
    Posts
    1,942

    Default MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    Salam semua...

    kat sini EILA ada nk offer minyak 1001 kegunaan .. Minyak Kelapa Dara ( MKD ) atau Virgin Coconut Oil ( VCO ).. ianya merupakan minyak kesihatan yg amat berguna ...

    eila punya company baru NH USAHASAMA TRADING ada proses minyak nie secara borong .... boleh gunakan untuk minum , pembuatan kosmetik ( sabun , losyen dan sebagainya ....

    mungkin ada kat WMC nie yg dah biasa amalkan minyak nie seisi keluarga... mesti arif tentang kesannya ...

    kami menerima tempahan x kira berapa kuantiti nya ..

    1 liter . l0 liter , l00 liter ...

    untuk percubaan atau menilai kualiti buatan kami ... eila bukak dengan harga special kat bawah ...

    1 liter = RM120
    600ml - rm75
    250 ml rm45
    200 ml rm39
    100 ml rm24
    50 ml rm15


    PENGEDAR SELURUH MALAYSIA DI PERLUKAN -

    ...


    Sijil Kursus kat UTM ( hantar pekerja )



    MARDI TEST



    Manfaat Minyak Kelapa Murni (VCO, Virgin Coconut Oil)
    Riset dan uji klinis telah membuktikan keampuhan dan khasiat virgin coconut oil (VCO)untuk menyembuhkan berbagai penyakit dan kehidupan sehat lainnya.



    KELAPA DAN KEHIDUPAN ANDA.

    1001 kegunaan dan merupakan pohon yg di iktiraf paling rapat dengan kehidupan manusia seharian. Kajian demi kajian telah membuktikan bahawa minyak kelapa dara merupakan minyak kesihatan yang mempunyai 1001 kegunaan sepertimana juga pohon kelapa.

    Pemprosesannya yang tidak menggunakan haba dan bahan kimia membolehkan minyak kelapa dara bersifat asli sepenuhnya kerana struktur dalamannya di kekalkan.

    Pada tahun 1966, seorang penyelidik yang merupakan professor farmakologi dari Universiti Michigan telah membuat suatu penemuan besar yang mencungkil rahsia alam yang disimpan oleh minyak kelapa dara. Beliau mendapati bahawa minyak kelapa dara berupaya membunuh virus, bakteria, kulat dan parasit. Cuba anda bayangkan betapa besarnya makna penemuan ini kerana dengan bersifat anti virus, bakteria, kulat dan parasit, minyak kelapa dara berupaya melawan atau menyembuh pelbagai penyakit.

    Melihatkan kekuatan sifat minyak kelapa dara, pakar-pakar barat terus mencari kesan-kesan seterusnya yang boleh dilakukan oleh minyak kelapa dara ke atas pelbagai penyakit. Sekiranya berjaya, sudah pasti minyak kelapa dara di anggap sebagai kejadian tuhan yang paling bermakna untuk manusia sejagat.

    Kajian-kajian dekad seterusnya telah mendapati bahawa minyak kelapa dara memberi pelbagai kesan positif seperti berikut:

    1. meningkat dan memperbaiki sistem pertahanan badan
    2. meningkat kadar metabolisma badan
    3. anti virus, bakteria, kulat dan parasit yang semulajadi
    4. anti oxida semulajadi
    5. meningkat fungsi kelenjar tairoid
    6. melindungi kesan sinaran ultra violet dalam cahaya matahari
    7. tidak meningkatkan kepekatan atau platelet darah
    8. meningkat penghadaman dan penyerapan khasiat makanan
    9. berupaya menurunkan berat badan
    10. meningkat pertumbuhan sel kulit, rambut dan badan manusia
    11. membekal sumber tenaga dengan cepat
    12. melembab dan melembutkan kulit
    13. mengurangkan kesan penuaan dan kedutan pada kulit
    14. mengurangkan kesan keracunan makanan
    15. membakar dan mengurangkan kolesterol dalam badan
    16. menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat
    17. mengurangkan risiko dan kesan penyakit jantung
    18. mengurangkan risiko dan kesan darah tinggi
    19. mengurangkan risiko dan kesan kencing manis
    20. mengurangkan risiko dan kesan demam
    21. mengurangkan risiko dan kesan batuk biasa
    22. mengurangkan risiko dan kesan batuk kering
    23. mengurangkan risiko dan kesan selsema dan resdung
    24. mengurangkan risiko dan kesan demam campak dan cacar air
    JUALAN BATIK SUTERA TERENGGANU TERUS DARI KILANG

  2. #2
    Peniaga Supreme @ Nisyra e'Mall 2 U
    Join Date
    22 Mar 2007
    Posts
    1,942

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    srijatimas testi :

    alhamdulillah... dah dua hari sapu minyak nie kat kulit anak, ruam merah dah makin kurang dan kering...
    terima kasih tuan... produk baik nie..
    JUALAN BATIK SUTERA TERENGGANU TERUS DARI KILANG

  3. #3
    Peniaga Supreme @ Nisyra e'Mall 2 U
    Join Date
    22 Mar 2007
    Posts
    1,942

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    pengedar di perlukan di seluruh negeri - sila pm -- TQ
    JUALAN BATIK SUTERA TERENGGANU TERUS DARI KILANG

  4. #4

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    salam...

    baby saya nie kena ekzema...dah lama dari umur dia 2 bulan lebih..now dia dah 7 bulan...pipi dia teruk sangat, kedua belah pipi....ruam tu sampai melepuh, berair kadang2 berdarah sket...kulit pun dah nipis sbb asyik sapu ubat yg doc bagi....

    saya ingat nak cuba minyak kelapad dara nie...sesuai kan tuk baby 7 bulan dan bagaimana cara penggunaaanya?

  5. #5
    Ahli Baru
    Join Date
    19 Feb 2010
    Posts
    61

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    wahh..cam best je...kumpul wit lu..hehehe..t i singgah gi tgk..

  6. #6
    Peniaga Supreme @ Nisyra e'Mall 2 U
    Join Date
    22 Mar 2007
    Posts
    1,942

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    Quote Originally Posted by sofia81 View Post
    salam...

    baby saya nie kena ekzema...dah lama dari umur dia 2 bulan lebih..now dia dah 7 bulan...pipi dia teruk sangat, kedua belah pipi....ruam tu sampai melepuh, berair kadang2 berdarah sket...kulit pun dah nipis sbb asyik sapu ubat yg doc bagi....

    saya ingat nak cuba minyak kelapad dara nie...sesuai kan tuk baby 7 bulan dan bagaimana cara penggunaaanya?

    wasalam ...

    sesuai sgt2 - just sapu je kat pipi ... nanti minyak tu menyerap dan ruam kering ... tryla dulu , insyaallah ok - sgt sesuai untuk ruam2 nie ---
    JUALAN BATIK SUTERA TERENGGANU TERUS DARI KILANG

  7. #7
    Peniaga Supreme @ Nisyra e'Mall 2 U
    Join Date
    22 Mar 2007
    Posts
    1,942

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    Quote Originally Posted by fara_shu View Post
    wahh..cam best je...kumpul wit lu..hehehe..t i singgah gi tgk..
    jgn lupa singgah ye -
    JUALAN BATIK SUTERA TERENGGANU TERUS DARI KILANG

  8. #8
    Peniaga Supreme @ Nisyra e'Mall 2 U
    Join Date
    22 Mar 2007
    Posts
    1,942

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    pengedar diperlukan - komisen yg sgt lumayan - modal x perlu keluarkan -
    JUALAN BATIK SUTERA TERENGGANU TERUS DARI KILANG

  9. #9
    Peniaga Supreme @ Nisyra e'Mall 2 U
    Join Date
    22 Mar 2007
    Posts
    1,942

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    up skit -
    JUALAN BATIK SUTERA TERENGGANU TERUS DARI KILANG

  10. #10
    Peniaga Supreme @ D'Boom Plaza
    Join Date
    02 Nov 2009
    Posts
    22

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    Assallammkum wbt. HARAP SEMOGA SIHAT DAN CERIA

    Akak dah lama nak cube minyak ni.. Leh tolong hantar x.. Nanti pm yee..
    Tkasih byk2

  11. #11
    Peniaga Supreme @ Nisyra e'Mall 2 U
    Join Date
    22 Mar 2007
    Posts
    1,942

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    Quote Originally Posted by Kak An View Post
    Assallammkum wbt. HARAP SEMOGA SIHAT DAN CERIA

    Akak dah lama nak cube minyak ni.. Leh tolong hantar x.. Nanti pm yee..
    Tkasih byk2
    wasalam ...

    kak ann nk yg berapa ml nie ? ...
    JUALAN BATIK SUTERA TERENGGANU TERUS DARI KILANG

  12. #12
    Peniaga Supreme @ Nisyra e'Mall 2 U
    Join Date
    22 Mar 2007
    Posts
    1,942

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    semua pm da reply -- sorry lama x jenguk .. ada hal offline -
    JUALAN BATIK SUTERA TERENGGANU TERUS DARI KILANG

  13. #13
    Peniaga Supreme @ Nisyra e'Mall 2 U
    Join Date
    22 Mar 2007
    Posts
    1,942

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    1001 kegunaan untuk 1001 penyakit -
    JUALAN BATIK SUTERA TERENGGANU TERUS DARI KILANG

  14. #14
    Peniaga Supreme @ Nisyra e'Mall 2 U
    Join Date
    22 Mar 2007
    Posts
    1,942

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    update - sold to johnjenin 600ml ....

    elok sgt musim2 org demam nie amal minyak nie -
    JUALAN BATIK SUTERA TERENGGANU TERUS DARI KILANG

  15. #15
    Ahli Baru
    Join Date
    09 Jan 2009
    Posts
    111

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    Quote Originally Posted by ei-la View Post
    pengedar diperlukan - komisen yg sgt lumayan - modal x perlu keluarkan -
    Salam, boleh citer tak cara-caranya.berminat la...tq

  16. #16
    Peniaga Supreme @ Nisyra e'Mall 2 U
    Join Date
    22 Mar 2007
    Posts
    1,942

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    Quote Originally Posted by umisiti View Post
    Salam, boleh citer tak cara-caranya.berminat la...tq
    wasalam.. klau akak mmg dah peniaga lama lam WMC nie , akak boleh amik pic dan segala keterangan produk dan jual sendiri ... klau bukan peniaga ..min order hanya 2 botol per saiz ... harga pengedar akan di berikan ... pm kat inbox klau betul2 berminat - TQ
    JUALAN BATIK SUTERA TERENGGANU TERUS DARI KILANG

  17. #17
    Peniaga Supreme @ Nisyra e'Mall 2 U
    Join Date
    22 Mar 2007
    Posts
    1,942

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    amalkan untuk kebaikan bersama -
    JUALAN BATIK SUTERA TERENGGANU TERUS DARI KILANG

  18. #18

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    Quote Originally Posted by ei-la View Post
    amalkan untuk kebaikan bersama -
    ei-la, nk order yg 50ml tuh 2 botol...bape kos p'hantaran + brg?
    rambut byk sgt gugur, so nk try gune minyk ni..hopefully berkesan...

  19. #19
    Peniaga Supreme @ Nisyra e'Mall 2 U
    Join Date
    22 Mar 2007
    Posts
    1,942

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    Quote Originally Posted by nasamia View Post
    ei-la, nk order yg 50ml tuh 2 botol...bape kos p'hantaran + brg?
    rambut byk sgt gugur, so nk try gune minyk ni..hopefully berkesan...

    ok...rm36 sahaja kak termasuk pos laju -- check pm --
    JUALAN BATIK SUTERA TERENGGANU TERUS DARI KILANG

  20. #20

    Default Re: MINYAK KELAPA DARA - VCO-PURE.COM

    kak,
    kalau untuk tiroid boleh terang tak macam mana pengunaan..berapa lama blh nmpk kesan pas guna..TQ

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي