Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 10 of 16 FirstFirst ... 67891011121314 ... LastLast
Results 181 to 200 of 315
  1. #181

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak Ditutup Bulan Puasa & Menerima Tempahan Baju Kurung Shj (rujuk pg.4)

    Sori....akak ni bru nak belajar tgok2 forum kat wanitamelayu.com ni..puas pusing sini tekan sana...tak tau mana nak tgok...huhu...ni pun pening lagi..huhu..takpela..asalkan dah beela cnfirm kan ok ler...anyway..jumpe nanti...dah bergelora nak belajar ni...huhu

  2. #182
    Peniaga Mini @ Plaza eZSi
    Join Date
    02 Aug 2007
    Posts
    2,045

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak Ditutup Bulan Puasa & Menerima Tempahan Baju Kurung Shj (rujuk pg.4)

    Quote Originally Posted by AzmahMN View Post
    Sori....akak ni bru nak belajar tgok2 forum kat wanitamelayu.com ni..puas pusing sini tekan sana...tak tau mana nak tgok...huhu...ni pun pening lagi..huhu..takpela..asalkan dah beela cnfirm kan ok ler...anyway..jumpe nanti...dah bergelora nak belajar ni...huhu
    Saya pun x sabar nk jumpa akak ni hehehe.....

  3. #183
    Peniaga Mini @ Plaza eZSi
    Join Date
    02 Aug 2007
    Posts
    2,045

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak Ditutup Bulan Puasa & Menerima Tempahan Baju Kurung Shj (rujuk pg.4)

    Quote Originally Posted by beela View Post
    Update kelas.

    Tarikh: 16/7/2011
    Lokasi : Jalan Penchala, PJ
    Nama Student: Wan

    Sebenarnya Wan dh ada basic menjahit dan dh tau nk buat baju kurung traditional. Jadi beliau nk lebih advanced skit dan nk belajar pesak gantung + kain lipat batik. Sebelum ni beliau dh cuba jahit (belajar dari internet) tapi x berjaya. So far alhamdulillah dlm masa yg singkat shj wan dh dpt faham teknik/cara2nya.
    Feedback yg diterima melalui wan by sms kul 9.54mlm 18 jun 2011.
    Salam kak, skrg ni tgh menjahit baju pesak gantung...... alhamdulillah menjadi kak. Bila berguru ni senang jadinya....kalau x sebelum ni dh byk kain yg hancur gara2 cuba buat sendiri. Time kasih kak ye.

  4. #184
    Peniaga Mini @ Plaza eZSi
    Join Date
    02 Aug 2007
    Posts
    2,045

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak(dari rumah ke rumah) Ditutup Bulan Puasa

    Update kelas utk hari ini.

    Tarikh: 23/7/2011
    Lokasi : Seksyen 1, Bangi
    Nama studen : K. Azmah
    Jahitan: Bj kurung Pesak Gantung + kain susun

    Kelas dpt dijalankan seperti yg telah dijadualkan. Kak Azmah dah ada basic dalam jahitan so nmpak senang dan mudah faham bila diterangkan semasa sesi kelas. Cuma bhgn kain perlu kefahaman yg lebih sbb pd bhgn pinggang menggunakan alas pengeras + getah. Disini perlu campur dan tolak utk menghasilkan keliling pinggang yg diperlukan spt yg telah diukur. Juga macamana cara nk ambik ukuran dan buat polar jika ukuran peha lebih besar drp ukuran punggung. Alhamdulillah akhirnya dpt disiapkan oleh beliau 1 psg baju kurung dgn beberapa tips yg telah diajar. Gambar sepanjang aktiviti akan diupload dlm masa terdekat. Harap Kak Azmah dpt memberi feedback utk second baju pula nnt.


  5. #185
    Peniaga Mini @ Plaza eZSi
    Join Date
    02 Aug 2007
    Posts
    2,045

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak(dari rumah ke rumah) Ditutup Bulan Puasa

    Update kelas

    Tarikh: 27/7/2011
    Lokasi : Bndr Tun Hussein Onn, Cheras
    Nama studen : K. Anini
    Jahitan: Bj kurung Pesak Gantung + kain lipat batik

    Ini merupakan kelas kali ke-2. K.Anini ingin belajar buat baju kurung pesak gantung dan kain selisih utk anak yg berumur 5 tahun tapi nk buat pola macam pola dewasa. Nnt utk anak yg peringkat remaja pun boleh guna cuma saiz je beza. Beberapa keping gambar diambil sepanjang kelas semalam.


  6. #186
    Peniaga Mini @ Plaza eZSi
    Join Date
    02 Aug 2007
    Posts
    2,045

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak(dari rumah ke rumah) Ditutup Bulan Puasa

    Update kelas hari ni

    Tarikh: 30/7/2011
    Lokasi : Taman Melati, Gombak
    Nama student : Yati
    Jahitan: Bj kurung traditional

    Kelas dpt dijalankan seperti yg telah dijadualkan. Yati dh ada basic dalam jahitan dan ingin membuat baju utk anak sulong beliau. Alhamdulillah akhirnya siap la sepasang baju utk anak. Gambar baju yg dh siap bersama modelnya shj dimasukkan kt sini dan beliau x nak gambarnya dipaparkan kt sini......


  7. #187
    Peniaga Mini @ Plaza eZSi
    Join Date
    02 Aug 2007
    Posts
    2,045

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak(dari rumah ke rumah) Ditutup Bulan Puasa

    Feedback yg diterima dari Noor (Seri Kembangan)

    Hari Sabtu sy ada berjumpa dgn Noor, dia begitu seronok dan beritahu saya yg beliau dh berjaya menyiapkan 2 pasang baju kurung pesak gantung lagi setelah kelas ari tu. Kalau boleh dia nk sambung lagi kelas dgn saya utk baju kurung moden pula lepas raya (jika saya dh open utk kurung moden nnt). TAHNIAH Noor dari sy sebab x ambik masa yg lama utk continue utk second baju dan seterusnya. Semoga Ilmu yg diajari dapat digunakan sepenuhnya dan jgn takut utk membuatnya pada kain yg selain daripada cotton pula nnt. Kalau tiada cabaran x seronok juga kan
    Jika ada kemusykilan jgn segan2 utk hubungi saya. Insya'allah saya akan bantu setakat yg mampu.


  8. #188

    Kenyit Mata Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak(dari rumah ke rumah) Ditutup Bulan Puasa

    semangat berkobar2 nk blaja menjahit. linx mmg xpenah menjahit baju kurung & whatnot sblm ni... insyaallah 1/10 ni my turn berguru ngan kak beela...

  9. #189
    Peniaga Mini @ Plaza eZSi
    Join Date
    02 Aug 2007
    Posts
    2,045

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak(dari rumah ke rumah) Ditutup Bulan Puasa

    Quote Originally Posted by alinx79 View Post
    semangat berkobar2 nk blaja menjahit. linx mmg xpenah menjahit baju kurung & whatnot sblm ni... insyaallah 1/10 ni my turn berguru ngan kak beela...
    Alin, ramai juga yg ambik kelas dgn saya tiada basic langsung (Zero knowledge) tapi dgn semangat nk belajar tu akhirnya siap 1 psg baju dlm masa yg ditetapkan. Bila dapat buat sendiri baju (hasil jahitan sendiri) akan dapat rasa satu kepuasan dan rasa macam x percaya pun ada. Nasihat saya selepas habis kelas sentiasalah membuat secara praktikal dan dari situ baru tau kt mana yg perlu diperbaiki lagi. Actually jika dapat membuat baju ni secara tidak langsung dapat menambah pendapatan sampingan. Ada juga segelintir dari student saya bercita-cita menjadi tukang jahit. Saya tumpang gembira ye.....jika ada soalan selepas sesi kelas jgn segan2 tanya saya melalui tel or berjumpa mana2 je (jika dekat la.....).

    So, insya'allah jika tiada halangan 1hb Okt kita berjumpa ye. Satu minggu sebelum kelas saya akan hubungi anda. sekian.

  10. #190

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak(dari rumah ke rumah) Ditutup Bulan Puasa

    salaam,kalau saya tinggal di seremban, akak boleh dtg ke tempat sy?sy berminat utk belajar menjahit

  11. #191
    Peniaga Mini @ Plaza eZSi
    Join Date
    02 Aug 2007
    Posts
    2,045

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak(dari rumah ke rumah) Ditutup Bulan Puasa

    Quote Originally Posted by mini87 View Post
    salaam,kalau saya tinggal di seremban, akak boleh dtg ke tempat sy?sy berminat utk belajar menjahit
    w'salam mini, detail check PM ye. TQ

  12. #192

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak (dari rumah ke rumah) Ada Kekosongan Bulan Oktober 8hb,15hb,22hb & 29hb

    salam kak beela,

    saya berminat juga nak blaja basic baju kurung tapi saya 'zero knowledge'. Kak ade ajar kelas untuk hari biasa tak coz saya bekerja shift hour-cuti hari biasa. then kak ade ajar untuk wat baju melayu sekali x?

    pm me. TQ

  13. #193
    Peniaga Mini @ Plaza eZSi
    Join Date
    02 Aug 2007
    Posts
    2,045

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak (dari rumah ke rumah) Ada Kekosongan Bulan Oktober 8hb,15hb,22hb & 29hb

    Quote Originally Posted by mizbella View Post
    salam kak beela,

    saya berminat juga nak blaja basic baju kurung tapi saya 'zero knowledge'. Kak ade ajar kelas untuk hari biasa tak coz saya bekerja shift hour-cuti hari biasa. then kak ade ajar untuk wat baju melayu sekali x?

    pm me. TQ
    W'salam,
    Actually zero knowledge x jadi masalah, yg penting MINAT. Kalau x berminat semua perkara x menjadi/sekerat jalan je. Jika x tau x salah kita belajar, dan cara saya ajar adalah yg senang difahami dan ringkas. Detail sy dh PM. Check ye.
    TQ.

  14. #194
    Peniaga Mini @ Plaza eZSi
    Join Date
    02 Aug 2007
    Posts
    2,045

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak (dari rumah ke rumah) Ada Kekosongan Bulan Oktober 8hb,15hb,22hb & 29hb

    Update kelas 17/9/11.

    Tarikh: 17/9/11.
    Lokasi : Setiawangsa
    Nama Student: Munira
    Jenis: Baju kurung Traditional

    Alhamdulillah, kelas after raya telah dibuka kembali dan munira adalah org yg pertama bg kelas tersebut setelah ditutup sementara pd Ogos (bulan puasa). Beliau tiada basic langsung dlm seni jahitan ini dan kali pertama memegang mesin jahit. So far semua berjalan seperti dirancang dan beliau dpt menyiapkan baju kurung dlm tempoh yg ditetapkan. Gambar tidak dapat diupload kat sini kerana menghormati permintaannya. Diharap munira dapat mempraktikkan segala tip2 yg telag diberi bg next baju nnt.

  15. #195

    Default student price oem software for sale

    Photoshop extended cs5 - 65$ adobe flash cs5 for mac discount cheap Summary: illustrator cs4 price The short answer is no. Although widely available and a component of most web browsers when they are installed, not everyone has flash installed with their web browser. If a visitor who does not have a flash plug-in on their PC visits a site that requires the Flash plug-in, their web browser will prompt them to install it. PC and web savvy visitors will likely go ahead and do it, but some users (like my mother) panic if a pop-up window asks a question and they walk away, or surf away, thinking they just infected their PC with the latest doomsday virus. All of that said, a large percentage of people can see Flash without too much anxiety. adobe dreamweaver cs4 full download Of course this could also be a negative. If you 'mainly' target the UK but indeed sell to overseas clients this may have just lost a potential sale. where can i buy autodesk autocad 2011 cheapest First of all, consider any feedback you have received in terms of your previous work and abilities. If, for instance, you have been specifically trained in a college or university program for web design, and have received grades that are high, the odds are you are better at this job than most of the people out there. Take confidence from that fact, and move accordingly when it comes time to establish your prices. adobe acrobat professional x suite for cheap So That's What Goes On A Home Page! download online ms sql server 2008 Article Body: 3dmax wow discount corel coreldraw x5 buy cheap JSP Hosting, Cheap Windows Hosting, Bangalore Windows Hosting, Web hosting Bangalore Keywords: onl ine microsoft windows home server download Summary: flash cs5 professional cheap academic ms business contact manager 2010 full version I’m pretty aware that you can find thousands of articles on web design, but how many exactly can help you learning the basics of web design and sharpening the web design skills. Yes, you can get, but still you can get something out of world statement that may leave wondering the things. No one knows you and your web design skills better than your TL (i.e. Team Leader). So here I’ve just tried to type in my personal experience as Web Design TL in Modulesoft Solutions Pvt. Ltd. – a leading web dev Word Count 572 dreamweaver cs5 low price This can be seen as a positive in the sense that it actually has had the effect of qualifying your traffic even more. It just successfully stopped a user visiting your website that would have found out that your products are UK specific and that they could not purchase their requirements from your website anyway. buy microsoft windows xp on linereal cheap autocad 2011cheap windows xp professional sp2 oem license adobe photoshop cs5 for mac cheapest place to buy ms windows xp

  16. #196

    Default low price oem software for you

    Photoshop extended cs5 - 65$


    discount autocad 2011 for college students web design
    buy Microsoft Windows XP Professional online Article Body: get adobe dreamweaver cs5 cheap Navigation around and through your business web site must be clearly visible and easy to use. See my article on web site navigation for more details.
    where to purchase Microsoft Office Enterprise 2007 low price Keywords:
    best place to buy ms windows vista at low price Unlike the classic “shovel and hard-hat” logo, even this simple page or site needs an identity and content. It will be visited and looked at by your potential costumers. Have you noticed how real-world construction-sites start to be tidy and nicely wrapped up - sometimes even following corporate design guidelines. Many people are walking past construction-sites - and they just might link the image of the company to the piles of bricks carelessly lying about. Sometimes you even find a little description what the new store will look like, offer and when it will be opened - a smart move. downloadable windows xp student edition web design delhi, web design services delhi, web design services, web design, web design india, web design services india
    lowest price for dreamweaver cs5 for mac cheap oem microsoft office 2008 for mac By Stage 3, after spending an exorbitant amount of money on pretty web site designs and various marketing strategies, web site owners generally figure out that they did not design or write an effective Web site for their target audience. Typically, web site owners will bring in a usability expert to analyze potential problems and present various solutions. Bringing in a search engine marketing expert to help with search-engine friendly web designs &templates early in the design phase can save a company thousands of pounds in online marketing costs.
    Conclusion cheap legal acrobat x pro Stylesheets can also be created specifically for PDA's and such. As you will understand, this adds some great flexibility to the presentation of your web document.
    cheap legal adobe flash cs5 professional adobe acrobat 7 academic cheap Article Body:
    - Are less intimidating order mac office 2008 Choosing the right colors, images, fonts and graphics it is sometimes hard to do if you are not a professional designer. We all know that a high-quality and professional eBook cover will inspire confidence and will increase the sales of the book, but it is not such easy to get one.
    cheap adobe cs4 design premium mac oem
    cheap download cyberlink powerdvd 11
    microsoft biztalk server 2009 for cheap

    licence acrobat x pro mac

    discount autodesk 2012

  17. #197
    Peniaga Mini @ Plaza eZSi
    Join Date
    02 Aug 2007
    Posts
    2,045

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak (dari rumah ke rumah) Ada Kekosongan Bulan Oktober 8hb,15hb,22hb & 29hb


    Salam,

    Sesiapa yg berminat nk belajar jahit baju kurung
    Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak (dari rumah ke rumah)

    Ada Kekosongan Bulan Oktober 2011:

    8hb - kartini (Kota Damansara) - booking
    15hb - Siti Rohayu (Kuarters Kastam, Kelana Jaya) - deposit done
    22hb -
    29hb -


    Jom sertai kelas ini.
    Berminat? boleh PM/call @sms terus beela 012-6085887

    Banyak tips yg akan dipelajari antaranya:
    - utk elakkan baju drp terjungkit
    - bagaimana nk buat "bulan" @ leher baju
    - keselesaan pada bhgn tangan
    - dll......

  18. #198

    Default Росси

    Парусный спорт на сайте о всех видах спорта ves-sport.ru. На нашем информационном сайте Вы узнаете все о зимних и летних видах спорта.

  19. #199
    Peniaga Mini @ Plaza eZSi
    Join Date
    02 Aug 2007
    Posts
    2,045

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak (dari rumah ke rumah) Ada Kekosongan Bulan Oktober 8hb,15hb,22hb & 29hb

    Kelas Bg Bulan Oktober masih ada yg kosong.

    Sesiapa yg berminat? Boleh sertai kelas jahit baju kurung.

    Saya ajar perseorangan dan juga boleh ajak kwn2.

    Minima : 1 orang
    Maksima : 2-3 org shj


    Juga boleh hubungi sy 012-6085887 utk sebarang pertanyaan/kemusykilan.

    Harap maklum.

  20. #200

    Default Re: Kelas Jahitan Baju Kurung Secara Bergerak (dari rumah ke rumah) Ada Kekosongan Bulan Oktober 8hb,15hb,22hb & 29hb

    Quote Originally Posted by beela View Post
    Kelas Bg Bulan Oktober masih ada yg kosong.

    Sesiapa yg berminat? Boleh sertai kelas jahit baju kurung.

    Saya ajar perseorangan dan juga boleh ajak kwn2.

    Minima : 1 orang
    Maksima : 2-3 org shj


    Juga boleh hubungi sy 012-6085887 utk sebarang pertanyaan/kemusykilan.

    Harap maklum.
    Kos kira mcm mana? Tq

 

 
Page 10 of 16 FirstFirst ... 67891011121314 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •