Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 20 of 103
  1. #1
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!

    Pelbagai Jenis Foundation, Eyeshadow, Lipstick, Blusher yg mudah digunakan dengan harga menarik





    ********
    Azzalynn's Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour
    D RAZ Enterprise (Wedding Planner & Event Organizer)
    Tel :: 012-2399629 - Lynnda
    Tel SOHO:: 03-80515446
    Email :: nlynnda@yahoo.co.uk

    Official Blog :: http://azzalynnbridal.blogspot.com
    Related Links ::
    http://azzalynn.blogspot.com
    http://runcitdanborong.blogspot.com

    http://kryolanstokis.blogspot.com
    http://pengantin.fotopages.com
    http://d-raz.fotopages.com

    Facebook :: House of AzzaLynn Bridal
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  2. #2
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!

    How To Contact Us?



    Email: nlynnda@yahoo.co.uk
    SOHO Office: +603-80515446
    Lynnda: +6012-2399629
    Sue: +6013-2028986

    Official Blog :: http://azzalynnbridal.blogspot.com
    Related Links ::
    http://azzalynn.blogspot.com
    http://runcitdanborong.blogspot.com

    http://kryolanstokis.blogspot.com
    http://pengantin.fotopages.com
    http://d-raz.fotopages.com

    Facebook :: AzzaLynn Bridal

    AzzaLynn Bridal Showroom (Wedding Boutique & Product) :
    D RAZ Enterprise (SA0000524-T) -
    UG23, Kompleks Puchong Perdana
    Taman Puchong Perdana, 47100 Puchong,
    Selangor, MALAYSIA
    Person In Charge - Sue: +6013-2028986
    Operation Hour (Tuesday-Sunday):
    11:00am to 08:30pm (Walk-in allowed but please check below: Solat & Break Time)
    02:00pm to 03:00pm (Solat & Break Time)
    04:30pm to 05:00pm (Solat & Break Time)
    07:30pm to 08:00pm (Solat & Break Time)
    *** Please make appointment if you want to come on Monday & Public Holiday.

    HQ:
    AzzaLynn Bridal
    Taman Puchong Intan, 47150 Puchong,
    Selangor, MALAYSIA
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  3. #3
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!





    Kami adalah stokis untuk FARMASI COLOR Cosmetics

    Kepada anda yg ingin jadi usahawan FCC boleh hubungi kami untuk mendapatkan info dan latihan
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  4. #4
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!



    Bedak Asas Stay Matte (Kekal Matte/Polos)

    Penerangan Produk
    * Ringan, tekstur berkrim kekal sepanjang hari serta mampu mengelakkan kilauan yang tidak dikehendaki.
    * Dirumus dengan mineral multi kompleks yang mengandungi kalsium, zink, magnesium dan tembaga meminimumkan penghasilan sebum berlebihan (lebihan minyak yg menghasilkan jerawat) dan kawalan sinaran untuk tampil matte/polos.
    * Terdapat dalam 3 warna yang berbeza.

    RM37.90 (WM) RM39.90 (EM)

    Stay Matte Foundation

    PRODUCT DESCRIPTION
    * Light, creamy texture stays on all day long and prevents shine.
    * Formulated with multi mineral complex which contains calcium, zinc, magnesium and copper minimizes the excess sebum and shine control for matte look.
    * Available in 3 different shades.

    RM37.90(WM) RM39.90(EM)

    Email: nlynnda@yahoo.co.uk
    SOHO Office: +603-80515446
    Lynnda: +6012-2399629
    Sue: +6013-2028986

    Official Blog :: http://azzalynnbridal.blogspot.com
    Related Links ::
    http://azzalynn.blogspot.com
    http://runcitdanborong.blogspot.com

    http://kryolanstokis.blogspot.com
    http://pengantin.fotopages.com
    http://d-raz.fotopages.com

    Facebook :: AzzaLynn Bridal
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  5. #5
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!



    Cara mudah dan cepat menanggalkan mekap anda!!!
    Tak perlu bawa botol2 makeup remover yg besar2 tu.
    Tak perlu menghadapi masalah beg basah dan melekit akibat mekap remover yang tumpah.

    Gunakan FCC Makeup remover wet wipe yang mengandungi Vitamin E dan Aloe Vera.
    Sangat sesuai untuk mereka yg mempunyai kulit sensitif terhadap AHA di dalam makeup remover.
    Menjaga kulit agar tampil lembut dan gebu.

    Harga RM9.90 sahaja!!!
    Dapatkan dari AzzaLynn Bridal hubungi 012-2399629

    - FCC make up remover wet wipe cleanse eyes and face make-up with a gentle and soothing action.
    - Contains Vitamin E and Aloe Vera


    Email: nlynnda@yahoo.co.uk
    SOHO Office: +603-80515446
    Lynnda: +6012-2399629
    Sue: +6013-2028986

    Official Blog :: http://azzalynnbridal.blogspot.com
    Related Links ::
    http://azzalynn.blogspot.com
    http://runcitdanborong.blogspot.com

    http://kryolanstokis.blogspot.com
    http://pengantin.fotopages.com
    http://d-raz.fotopages.com

    Facebook :: AzzaLynn Bridal
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  6. #6
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!

    Eyeshadow: Terracota Harmony Mono Eyeshadow

    Morning ladiesss....

    What colour are your eyes today?
    Have you bought FCC Terracotta Harmony?
    Get it now at our counter or you can simply order online.
    Interested??
    Pls email nlynnda@yahoo.co.uk right NOW!!!


    Eye Shadow Terracotta Harmony Mono Eyeshadow
    Product Code:THE


    Tips Warna:
    01(Dark Brown)
    02(Light Brown to Yelowish)
    03(Silvery)
    05(Dark to Navy Blue)
    06(Light Purple)
    07(Yellowish Cream)
    08(Soft Pink - I love this one )
    12(Very Dark Brown - I also adores this one. Natural )
    13(Green - I love this for smokey effect
    14(Dark Pink - Natural and soft)


    Tips Aplikasi :
    * Sapuan kering memberikan hasil yang lembut. Gunakan berus lembut seperti sponge brush.
    * Sapuan lembab menjadikan warna lebih berkilau dan intens. Paking mudah - gunakan jari.

    PRODUCT DESCRIPTION
    * Pigments to create brilliant shine, does not damage eye area.
    * Versatile colors designed for easy application, smudge-proof and long wear.
    * Moisturizes the eye area.
    * Available in 10 different exotic colors.

    CALL for order: 012-2399629/03-80515446/013-2028986

    TQ for support FCC.
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  7. #7
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!

    FCC: Foundation Stay Matte









    FCC Stay Matte Foundation (Shine Control) RM37.90





    The latest addition to FCC, the Stay Matte Foundation is moving fast to become their best-selling item.
    This foundation gives moderate coverage, has a light and creamy texture that stays on all day
    and prevents shine.

    Formulated with multimineral complex which contains calcium, zinc, magnesium and copper.
    This foundation minimises excess sebum and shine control for a flawless and matte look.
    Suitable for all skin types. Recommended for oily skin.


    Comes in 3 shades.
    Shade No 04 (Sand Beige) 05 (Sun Tan) 06 (Soft Beige)
    Skin Tone fair skin medium dark

    Sesuai untuk mereka yg memiliki kulit wajah jenis berminyak.
    Memberikan hasil matte
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  8. #8
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!

    FCC Stick Foundation (Enriched with Collagen) RM41.90


    One of the most popular Halal cosmetic brands in Malaysia, FCC (formerly known as Farmasi) is widely distributed in 117 countries around the world. The brand features a wide range of high-quality makeup that celebrates colours and is kept affordable too.



    A creamy stick foundation which is slightly creamy in texture. This stick foundation gives the heaviest coverage and is thicker compared to other foundations from FCC.

    It contains Vitamin E and collagen thus reducing appearance of wrinkles and conceals imperfections to give a radiant and flawless look.

    Mix with liquid foundating for a thicker and flawless coverage.


    Suitable for all skin types, but advised to mix with liquid for those with very dry skin.


    Comes in 4 shades.


    Shade No 05 06 07 08
    Skin Shade Fair Skin Beige Skin Yellow Skin Normal Skin

    TO whom with acne or pigmentation problem, you are highly advised to use this FCC foundation stick and see how it works wonders to your skin. Collagen and Vitamin E will improves your skin back to normal.



    ALL Orders are Next Day Delivery.
    Delivery Days:Tuesday-Wednesday-Thursday ONLY.
    NO URGENT Request. Please Plan Your Purchase.
    If you insists on URGENT delivery, please pay additional RM30 for service charge.

    How to Order?
    CALL 03-80515446/012-2399629
    Email: nlynnda@yahoo.co.uk


    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  9. #9
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!

    Tips Solekan Bersama FCC



    Untuk membeli produk FCC boleh datang ke butik kami atau hubungi 012-2399629.
    Anda berpeluang mendapatkan tips-tips solekan daripada kami.
    Untuk mengikuti kelas solekan seperti ini pun boleh hubungi no yg diberi

    Saya kongsikan hasil kerja pelajar saya sewaktu sesi bengkel solekan peribadi FCC (4 style makeup) bersama Makeup Artist AzzaLynn Bridal di KUALA LUMPUR pada 16 Jun yg lepas.

    Untuk contoh yg ni, saya ajar peserta untuk guna concealer 03, high performance, touch up dgn Wet & Dry.

    Nampak tak perbezaan before and after? Before mekap ketara nampak ada macam kesan scar di kiri wajah. Tapi lepas guna High Performance terus hilang. My student mmg seronok guna.

    Untuk mata dia gunakan EYE KOHL Pencil. Peserta yg ni tak minat solek over2 so, mereka memilih untuk buat Natural Style makeup. Untuk Eyeshadow semua peserta memilih untuk guna Eyeshadow Terracotta Quattro mengikut pilihan warna masing2. Warna pilihan yang ni mmg natural iaitu dari koleksi warna coklat.

    Sebelum selesai makeup, saya ajar peserta gunakan Tender Blush On untuk buat shading di hidung dan juga tulang rahang (teknik untuk sorok/cover double chin hehehhehe).
    Pastu sweet blusher di pipi guna Tender Blush On juga.
    Untuk effect glowing sweet sweet mereka guna Terracotta Powder 01.

    Sorry gambar tak cantik sbb guna digicam je.









    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  10. #10
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!

    Tips Solekan Bersama FCC


    ini adalah hasil solekan peserta biasa yang zero knowledge yang berjaya mengikuti teknik dan pembelajaran oleh AzzaLynn Bridal dalam tempoh satu hari sahaja



    FCC High Performance mmg best.

    Ni satu lagi saya kongsikan hasil kerja pelajar saya sewaktu sesi Bengkel Solekan Peribadi FCC (4 style makeup) bersama Makeup Artist AzzaLynn Bridal yang diadakan di KUALA LUMPUR pada 16 Jun yg lepas.

    Untuk contoh yg ni, saya ajar peserta untuk guna concealer 03 utk cover masalah jerawat dia yg banyak tu (dlm gambar tak nampak sbb ada flash). Pastu untuk masalah kulit dia yg terlampau berminyak, saya bagi peserta guna high performance liquid foundation yg ada anti aging system. Pastu kena la touch up dgn Wet & Dry Powder.

    Nampak tak perbezaan before and after? Before mekap ketara nampak kesan kilat dan jerawat di dahi dan bawah hidung. Tapi lepas guna High Performance terus nampak smooth je. My student mmg seronok guna.

    Untuk kening yg rata macam sinchan tu saya ajar cara dan teknik mata bentuk kening guna Gam Kening. Katanya nak bentuk kening cantik mcm Ziana Zain. haaa... kawww... jadi dah pun selepas saya ajar.

    Kemudian peserta gunakan EYE KOHL Pencil utk besarkan mata dia yg sepet tu. Peserta yg ni suka solekan yang Glamorous dan bertemakan hitam so nampak la a bit ala gothic style. Untuk Eyeshadow semua peserta memilih untuk guna Eyeshadow Terracotta Quattro mengikut pilihan warna masing2. Warna pilihan yang ni lebih kepada koleksi hitam dan silver. Nak bagi outstanding dan lebih glamorous lagi anak murid saya ni memilih glitter eyeliner warna silver utk layangkan bawah mata dan juga kat waterline.

    Lipstick utk tahan lama mereka guna lip pencil 203/205 dan juga gleam rouge 06/08

    Sebelum selesai makeup, saya ajar peserta gunakan Tender Blush On untuk buat shading di hidung dan juga tulang rahang (diorang nak cover double chin hehehhehe). Pastu sweet blusher di pipi guna Tender Blush On juga. Untuk effect glowing sweet sweet mereka guna Terracotta Powder 01.

    So ni semua hasil kerja peserta sendiri selepas melalui 4 teknik solekan dalam tempoh 1 hari saja.

    Sorry gambar tak cantik sbb guna digicam je.










    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  11. #11
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!

    FCC Stick Foundation (Enriched with Collagen) RM41.90


    Bagi anda yang ada masalah jeragat, scar, jerawat, gunakan FCC Stick Foundation ini kerana ia kaya dengan Vitamin E dan collagen yang dapat membantu memperbaiki tekstur kulit anda.

    One of the most popular Halal cosmetic brands in Malaysia, FCC (formerly known as Farmasi) is widely distributed in 117 countries around the world. The brand features a wide range of high-quality makeup that celebrates colours and is kept affordable too.



    A creamy stick foundation which is slightly creamy in texture. This stick foundation gives the heaviest coverage and is thicker compared to other foundations from FCC.

    It contains Vitamin E and collagen thus reducing appearance of wrinkles and conceals imperfections to give a radiant and flawless look.

    Mix with liquid foundating for a thicker and flawless coverage.


    Suitable for all skin types, but advised to mix with liquid for those with very dry skin.


    Comes in 4 shades.


    Shade No 05 06 07 08
    Skin Shade Fair Skin Beige Skin Yellow Skin Normal Skin

    TO whom with acne or pigmentation problem, you are highly advised to use this FCC foundation stick and see how it works wonders to your skin. Collagen and Vitamin E will improves your skin back to normal.



    ALL Orders are Next Day Delivery.
    Delivery Days:Tuesday-Wednesday-Thursday ONLY.
    NO URGENT Request. Please Plan Your Purchase.
    If you insists on URGENT delivery, please pay additional RM30 for service charge.

    How to Order?
    CALL 03-80515446/012-2399629
    Email: nlynnda@yahoo.co.uk


    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  12. #12
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!

    Terracotta Powder RM54.90


    Bagi yg suka bermain dgn warna dan teknik solekan:

    Gunakan Terracotta Powder untuk dapatkan effect glow (berseri) dalam seni solekan anda. Kod 01 memberi impak lembut (soft) dgn teknik shaping/buffing/highlighting. Kod 04 lebih kpd shading. Kod 05 utk dapatkan effect rosy cheeky cheek. Kod 07 lebih kepada contouring dan shading bagi tanned skin.


    Terracotta Powder / Bronzer (4 colours available) RM54.90

    FCC Terracotta Powder / Bronzer (4 colours available) RM54.90



    FCC's Terracotta range
    is their premium mineral-packed range with slight shimmery effect.


    FCC's Terracotta Powder is used for shading, highlighting and finishing purposes. This sun-kissed powder provides natural to tanned finishing. It blends on easily and absorbs excess oil to help skin remain fresh all day. This powder can be applied dry, or applied wet which will give a longer lasting effect and higher colour intensity.


    Suitable for all skin types.


    Comes in 4 shades.
    No 01: Soft brown & gold - a bit shiny
    No 04: Dark brown - matte
    No 05: Soft pink & red earth tone - a bit shiny
    No 07: Gold & Soft Choco - a bit shiny

    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  13. #13
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!

    Terracotta Powder RM54.90


    Bagi yg suka bermain dgn warna dan teknik solekan:

    Gunakan Terracotta Powder untuk dapatkan effect glow (berseri) dalam seni solekan anda.
    Kod 01 memberi impak lembut (soft) dgn teknik shaping/buffing/highlighting.
    Kod 04 lebih kpd shading.
    Kod 05 utk dapatkan effect rosy cheeky cheek.
    Kod 07 lebih kepada contouring dan shading bagi tanned skin.


    Terracotta Powder / Bronzer (4 colours available) RM54.90


    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  14. #14
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!

    Tips MUA: Foundation tak melekat kat muka?

    Question: Nak tanyer u all penah tak mengalami faudation stick tak melekat kat muka. walaupun primer or pelembab telah digunakan? shared sikit...





    Answer by AzzaLynn Bridal:
    kalau foundation stick tak melekat, elakkan guna primer atau pelembab berlebih2an..
    perkara ni berlaku sbb ada sesetengah kulit customer 'reject' foundation baik jenis stick/cream/liquid/dll...
    'Rejection' berlaku disebabkan kulit manusia menghasilkan sejenis rembesan cecair halus (kombinasi peluh dan minyak).... perkara ni mmg akan selalu kita jumpa sbb kulit kita memerlukan ruang utk bernafas...
    semua jenis foundation tak kira cream ke stick ke liquid ke spray ke akan beri effect sebegini... cara atasi, boleh guna jari atau berus foundation kecil.. bukan berus yg besar 3 inci tu ye.... guna yg saiz 1/2 inci je sbb kita nak elakkan masalah berlaku lebih besar. kena berhati2... blend guna berus berselang seli dgn span pink atau latex (tak berapa digalakkan guna) sehingga ia kembali OK ke asal...
    Di antara kawasan yg akan ketara nampak masalah ni ialah atas bibir di antara hidung dan bibir, di atas hidung yg kawasan bulat tu atau di atas batang hidung... kawasan2 tu paling selalu berlaku...
    Selepas dah kemas, cepat2 dab dengan fixing powder...
    Dermacos fixing powder mempunyai tekstur yg sangat halus, senang meresap kat kulit yg bermasalah 'rejection' ni... Dermacolor Fixing powder ataupun Translucent Powder agak kurang sesuai sbb tekstur dia mcm rice powder sket...
    Elakkan guna sebarang jenis cake makeup utk atasi masalah ini... cake makeup akan menambahkan masalah ini... selamat mencuba... sebab saya pun sentiasa hadapi masalah ni...
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  15. #15
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!

    FCC Intensive Bridal Makeup Course: Ogos 2012






    Sesapa berminat nak join. Ambil peluang ni.

    FCC Intensive Bridal Makeup
    Tarikh: 4 Ogos 2012 (SABTU)
    Masa : 11am
    Lokasi: AzzaLynn Bridal, Puchong
    Yuran: RM99 seorang (normal RM150)
    - Praktikal lengkap (foundation - shading - blending - eyeshadow - eyebrow - blusher etc)
    - sesuai untuk zero knowledge


    ** Sijil - Nota - Doorgift disediakan **

    Berminat sila hubungi - 012-2399629 lynnda@azzalynn.my





























    * photos credit to google search *
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  16. #16
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!



    FCC Terracotta 4 Colour Eye Shadow (6 palettes available) RM59.90


    FCC's Terracotta range is their premium mineral-packed range with slight shimmery effect.

    FCC's Terracotta 4 Colour Eye Shadow is a four-colour coordinated palette of sparkling jewel-toned eye shadows that allows you to create stunning looks that will last all day long. Each colour contains high colour pigments to provide a vibrant and long-lasting effect. Blend the different shades on the creases of your eye lids to intensify or soften your look. Can be applied both wet and dry.


    Suitable for all skin types.
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  17. #17
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!



    Terracotta 4 Color Eyeshadow
    Kombinasi warna: Putih + Hitam Matte + Hitam KeSilveran + Silver

    Tips:
    Sesuai untuk yang nak dapatkan effect solekan mata Arab. Boleh hasilkan solekan mata natural dan juga outstanding.
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  18. #18
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!


    Terracotta 4 Color Eyeshadow
    Kombinasi warna: Silver + Dark Purple + Hitam KeSilveran + Light Purple

    Tips:
    Sesuai untuk yang nak dapatkan effect solekan mata menggoda. Paling cantik bila gunakan teknik Smokey. Mata tampil bening dan menggoda. Boleh hasilkan solekan mata natural dan juga outstanding.
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  19. #19
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!

    Terracotta 4 Color Eyeshadow





    CC Terracotta 4 Colour Eye Shadow (6 palettes available) RM59.90


    FCC's Terracotta range is their premium mineral-packed range with slight shimmery effect.

    FCC's Terracotta 4 Colour Eye Shadow is a four-colour coordinated palette of sparkling jewel-toned eye shadows that allows you to create stunning looks that will last all day long. Each colour contains high colour pigments to provide a vibrant and long-lasting effect. Blend the different shades on the creases of your eye lids to intensify or soften your look. Can be applied both wet and dry.

    Suitable for all skin types.

    Comes in 6 palletes.
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  20. #20
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,514

    Default Re: FARMASI Cosmetics - Alat solek disahkan HALAL - Cantik dan Mampu Milik - Berbaloi!!!

    Some Feedback from end user attending FCC Bridal Makeup Class by AzzaLynn Bridal
    (using Stick Foundation FCC + Hydravite + Wet & Dry Foundation)
    "Aah betol.sbb ms blik class akk tu.zeela uploads pic so ade membe ske dgn lipstick tu la..hehe....ye la hrga dy xla mhl.tp mmg kelasss la FCC.smpai lps buka n mlm pun xberminyak n xberpeluh lgsung la.maintain je makeup ni.."




    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

 

 
Page 1 of 6 12345 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي