Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 33 1234511 ... LastLast
Results 1 to 20 of 656
  1. #1
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    12,583

    Default Sambal + Kicap Char keoy Teow, RxLite (ada testimoni diri sendiri) ,PES SUP GEAR BOX, TEPUNG AYAM GORENG BEREMPAH



    ASSALAMUALAIKUM...
    DGN LAFAZ BISMILLAH SAYA MEMBUKA KEDAI INI..

    Cara pembayaran:

    Maybank

    157401023788 (MAZIAH BT MAT)

    Cimb

    07180070171521 (MAZIAH BT MAT

    e-mail: aziema@yahoo.com

    tel: 017-4702818 | 013-4341023

    Sila sertakan bukti pembayaran melalui email/ pm bersama alamat...

    Pos yang digunakan buat masa ini PosLaju, pos parcel dan Pos ekpress

  2. #2
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    12,583

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    Sambal Char Keoy Teow

    Untuk pengemar char keoy teow di sini diperkenalkan sambal segera..yang amat mudah,cepat di sediakan



  3. #3
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    12,583

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    Cara membuat amat mudah..

    Bahan

    1 sudu besar sambal char keow teow(c.k.t)
    1 piring keoy teow
    1 biji telur
    1 senduk kecil kicap
    5 senduk kecil air (sama saiz dgn yang atas)
    3 ekor udang
    kucai dan taugeh
    sedikit minyak

    caranya

    Masuk minyak di dalam kuali, tumis sambal c.k.t,
    masukkan air, kicap,udang biar empuk
    masukkan keoy teow dan kerang
    Pecahkan telur dan kacau sebentar.
    Akhir sekali masuk kucai dan taugeh
    Siap untuk di hidang ....






  4. #4
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    12,583

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    RESEPI MUDAH SAMBAL SERBAGUNA




    Char Koay Teow
    Bancuh sambal bersama air dengan nisbah 1 sambal 1 air. Bancuh kicap masin nisbah 1 kicap 5 air. Goreng udang dan kerang hingga masak dan masukkan 1 senduk sambal bancuh tadi, masukkan bahan tambahan lain seperti taugeh, koay teow . Masukkan 2 senduk kicap tadi serta telur, sedikit daun kucai, kacau hingga telur masak dan hidangkan.

    Sambal tumis
    Panas minyak, masukkan sambal dan sedikit air, masukkan bahan tumis (udang, sotong, ketam atau apa saja). Setelah itu, angkat dan hidangkan.

    Nasi Goreng Nenas
    Panaskan minyak, masukkan 2 camca ayam dipotong dadu, 2 ulas bawang putih, masukkan telur ayam serta 1 sudu sambal, setelah dikacau sedikit, masukkan nasi serta kicap masin, nenas yang dipotong dan kismis, kacau dan hidangkan.

    Ikan Cencaru Masak Sumbat
    4 ulas bawang besar dan 3 ulas bawang putih dikisar dan dicampur 100gm sambal dan dicampur cawan air limau purut, sedikit garam dan gula. Gaul kesemua bahan dengan rata. Sumbat ke dalam ikan cencaru yang dibelah belakang dan bakar/goreng sampai masak.

    Sos pencicah
    Panaskan kuali, masukkan sambal dengan nisbah 1 sambal 2 bahagian gula, tambahkan sedikit air mengikut kepekatan yang diingini.
    Di sini akak nak perkenalkan satu produk baru...iaitu sambal char keoy teow atau sambal serba guna

    Diguna untuk memasak selaian char keow teow, mee,behoon, nasi goreng dan pelbagai lagi..contoh nak bakar, ikan sumbat, mee goreng mamak, dan lain-lain lagi.






    [/FONT][/COLOR]

  5. #5
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    12,583

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya


    memang berbalui dan sedapppppppppp..keluaran Bumiputera di jamin HALAL


    Secukup Perisa Seenak Rasa

    Sos Asli kicap Char Koay Teow Mai dari Pulau Pinang

    Dijamin Halal keluaran Bumiputra

    Cara Penyediaan untuk 1 hidangan.

    1. Masukkan sesenduk kecil minyak ke dalam kuali dan panaskan.
    2. masukkan udang dan kerang.
    3. Masukkan secubit bawang putih.
    4. Masukkan cili secukup rasa
    5. Masukkan koay teow, taugeh dan kucai.
    6. Kacau sehingga teradun
    7. Pecahkan dan masukkan sebiji telur.
    8. Tuang kan 2 senduk kecik sos (kicap) char keoy teow.
    9. Kacau sekejab dan hidangkan...

    SELAMAT MENCUBA







  6. #6
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    12,583

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    Jum Kita tengok apa kata pengemar

    Quote Originally Posted by mamaboomboom View Post
    Dah terima semalam...
    dah masak pun..

    Ini macam menangis le tauke char kuey teow area umah mama...
    hilang sorang regular customer..


    Masak sebijik macam kat kedai...campak2 je..siap..

    Semua duk makan dgn selera..
    Quote Originally Posted by keladiharum View Post
    Kak Geb,
    Barang dah amik kat pejabat pos tadi..kalau nak order kena guna poslaju..posmen datang rumah call..kalau guna pos express dia kata kita xder rumah..padahal den dalam pantang lagi nih..huhu lama sungguh tunggu.. baru hari ni dapat masak untuk husband sama anak char kuey teow penang ni.. Masa nak masak xleh masuk internet... bila tgk resepi kak geb rupanya kena letak air.. tapi saya masak tadi jenis kering... husband sama anak kata sedap sangat...Nanti nak beli lagi.. ni lah rupa char kuey teow versi kering saya yang lupa letak air tu.. pas nih dah tahu dah..

    Quote Originally Posted by baby_comel View Post
    SALAM KAK.....

    KAK SY NAK ODE SAMBAL LAGI.....YG SY PUNYA ABIS DAH....NAK ODE 6 BOTOL TERUS...HEHEHE WAT STOK NAK PUASA NIH...

    NANTI AKAK PM SY BRAPA EK KAK....TQ...CAYANG AKAK.....
    Quote Originally Posted by sabira View Post
    Kak...
    Dah try kicap & sambal c.k.t tu...
    Wahhh... bestla kak... mudah dan sedap sgt... husbd pun suker....
    Pas goreng, xsabar nak makan, lupa lak nak snap gbr...
    Next time saya amik gbrnyer...
    Tq kak...
    Quote Originally Posted by sabira View Post
    Kak...
    Dah snap gbr dah ni...
    Baru pas buat ni...
    Ummmm... yummyyyyy....

    Quote Originally Posted by sabira View Post
    Hehe... masak kak, jgn xmasak... sedap betoi...
    Saya dan husbd mmg gilez ngan c.k.t...
    Everyweek mmg kami pi pekena c.k.t kat kg/pulau ni...
    Dah ada yg segera ni, alamat rugi ler bro yg juai c.k.t tu... hahah...
    Owh ya kak... saya oter sket resepi tu, saya goreng sekejap dulu udang tu, pastu saya gunakan myk gorengan udang td utk tumis sambal. Sambal lak saya masukkan double... heheh... tu yg merah, xgelap.... heheh... tp yg pastinya mmg best sgtttt.... nnt saya order lg kak...
    Makasih ya....
    Quote Originally Posted by princess_xena View Post
    Botol die plastik... ade kemek sket tp dlmnyer ok..

    Dah buat pun tp x amik gambar ler... Kicap pun dh pakai 3/4 botol kekekeke

    Nyumm... nyum... nyummm...

    Mmg sedap...
    Quote Originally Posted by afizaz93 View Post
    salam geb...
    sedap sungguh aih sambai tu...kak x wat CKT pun lg, udang x dak..hehe..
    tp mlm tu kak wat sambal ikan bawal, kak campoq ckitt sambai tu..ternyato mmg sdoapppp!! pastu soq kemarin wat ns grg ja...boh sambai tu, lalu plak mkn!!hehehe...

    tima kasih byk2 la mai hntq sampai dpn btg idung kak no...nti leh beli lg...nk bg kat mak kak sama...
    dok tgu udang lak nk wat CKT...hehehe
    Quote Originally Posted by puandonut View Post
    salam kak,
    donut nak order lagik nie member2 nak....dah try memang sedap lah kak...
    ok donut nak order 1 set=rm10 & 1 set yang 2 sambal 1 kicap=rm13.50
    jap lagik donut wat pembayaran yer.akak hantar pos berdaftar biasekan?kalo pos laju change bapa kak?
    Quote Originally Posted by afizaz93 View Post
    geb...

    stok sambai ka yg tinggai 5 ni?? ada belen bopa lg, reseb kat kak na...abg suka sambai niii...
    mlm kemarin wat mee bandung, dia soh kak cmpoq perencah mee bandung mrsm + sambai ckt ni..abih dh sebotoi..clear teruih 1 periuk...sedappp!!hehe
    Quote Originally Posted by isandra View Post
    salam akak...dh test dah buat ckt semalam..sedap la kak...
    abg tmbah 3 pinggan lg, heheh..
    nti boleh la nk oder lg...
    Quote Originally Posted by princess_xena View Post
    xena punyer dh reserve ke kak...
    sambal 10 botol k...
    check pm k
    Quote Originally Posted by isandra View Post
    salam..akak..
    nak bagitau...sedapla sambal akak buat nasi goreng..tak payah guna bawang pun..pakai sambal tu pastu buh telur ja.. sedap..
    pg td bgun sahur lewat nasib baik ada smbal kak..
    Quote Originally Posted by puandonut View Post
    salam kak...donut nak order lagik....4 botol ckt,kicap 1 botol bapa sume?akak yang hari tuh tak dapat lagik member kata actually pos biase bp hari sampai?
    kak order yang nie nak pos laju2 bleh hehhehe...bg quatation eks...
    cek abg yang perhabih sambal hari tu tiap2 malam supper ckt jer..tapi tak per dia masak sendirik hehheheh donut tumpang mkan skit sedap sangat.......
    Quote Originally Posted by nuin83 View Post
    sy pon buat nasik goreng segera gune sambal ni...taruh udang kering skitttt(ikan bilis lambat nk kene perisi) apstu telur..fuh sedapppppp..sehingga menjilat jariiiii
    Quote Originally Posted by afizaz93 View Post
    geb,
    smlm kak msk mee bandung lagi seperiukkk..abih licin wooo...hehe..anak2 kak sampai menghirup kuah!! abih dh kicap sebotoi & sambai 2 botoi yg memula kak beli dulu...abg non kata nti raya msk mee bandung guna sambai + kcp ni la sng...jamu jiran2..

    sib bek hr tu ambik lebih...tu tinggai 3 ja sambai...
    abang kata smlm, apa la rahsianya sambai tu sampai hero kak hirup licin kuah mee....

    pg td soq pun wat ns grg guna sambai n kcp tu ja + brg puyuh grg.....sodapppp!!!
    Quote Originally Posted by afizaz93 View Post
    salam geb,
    dh bukak kedai kaaaa???hehe..
    sambai kak dh tinggai 1 botoi ja lg..kcp pun ada lg 1/2 botoi ja...kena oder lagiii...sng nk msk bl tetamu mai umah kalut2...hehe...
    Quote Originally Posted by puandonut View Post
    salam,selamat pagi kak geb wah kedai dah buka no...kak donut nak oder sambal 8 botoii kicap 4 btl yer...bapa sume kak pm herge plus pos laju mmg betul2 nak CPT NIE...hhehe stok kat umh dah abes kak rindu nak mengetiaw....hehhe akak pm cepat yer nak transfer wit...
    Quote Originally Posted by princess_xena View Post
    salam kak...
    sambal 10 botol tuh dh sampai 16hb... di rumah mama xena
    Balik cuti tgk dh ade... hehehe

    3 botol xena bagi mama try sbb xena beraye di terengganu.

    Die kate setiap kali die goreng untuk tetamu, mesti licin...

    x de balance utk die rase... hehehe at last die ketepikan dulu

    Nanti xena nk order 10 botol lagi... hehehehe


    Quote Originally Posted by princess_xena View Post
    Ok kak noted..
    Dah sampai saya bgtau ye kak
    Klu ummpphhh akan ade next , next n next order
    zurainah76: kak memang sedap sambal dan sos akak
    zurainah76: hari isnin hari tu
    zurainah76: suami saya suka
    zurainah76: dia kata blh buat berniaga
    zurainah76: hehehe
    zurainah76: kak ada tak sambal dan sos 1kg?
    Quote Originally Posted by addasara View Post
    salam........

    sambal + kicap sampai dah smlm...
    dah try...........pergh........mmg sedapppppppppppp
    dua kali masak c.k.t mlm nih...
    Quote Originally Posted by nisr79 View Post
    Salam,akak...tadi promosi kt kawan2 kicap/sambal ckt
    ni intan nk order lagi 6 set utk kicap/sambal ckt
    akak kalau 10 set bape rm?
    nnti akak tolong sms kt intan 012-4574641 regenye k
    sbb sabtu/ahad intan x on9 tq
    Quote Originally Posted by wany606 View Post
    assalamualaikum. kak geb, barang saya sudah sampaiiii....kemas sungguh akak bungkuih barang saya tu...dlm kotak besaq lagi...

    memang berbaloi2 la beli kat kak geb ni..ni bukan bodek ni...nanti nak ulang beli lagi..rasanya lah kan..masak 5 kali mesti habih dah ni..pasai saya ni kalau masak suka boh banyak2...heheheh...

    Quote Originally Posted by carrot
    salam kak, semalam dah dapat barang tuh, terus buat untuk berbuka.. mmg sedap ler. tak sangka bole buat CKT sendiri hihihi..

    Quote Originally Posted by kayra_27
    [n]akak..sy da trima da order..da try masak da..sedapppp sgtttttttt...
    ni sy nk lau sy nk jg agent bwah akak ble ke?
    sy nk jual off line jer..

    Quote Originally Posted by fuchsia View Post
    kak, lupa nk bgtau..
    brg dh dpt, dh buat mi goreng smlm..
    mmg sedap la..x rugi beli..

    sup daging nk buat ujung minggu ni guna rempah sup tu..

  7. #7
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    salam kak...ni nak panggil k gebang ke ni..heheheh
    sedap sungguh nampak ketam tu.....
    selamat meniaga ye...didoakan semoga bisnes kt OAM bertambah maju n maju..amin

  8. #8
    Peniaga Supreme @ One Access Mall
    Join Date
    13 Aug 2006
    Posts
    4,264

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    assalamualaikum gebang..ahlan wasahlan
    selamat menjadi warga ONE ACCESS MALL..terkejut sesaat tadi bila nmpk gebang jadi peniaga OAM.
    semoga murah rezeki di sini...

  9. #9

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    salam k gebang..tgh jln2 kat kedai ni..nak tanya perencah ni ada jenis kicap dan ada jenis sambal juga ye..emm..yum..yum sedapnya tengok gambar kue tiow ni...

  10. #10
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    12,583

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    Quote Originally Posted by fatimatunismail View Post
    salam kak...ni nak panggil k gebang ke ni..heheheh
    sedap sungguh nampak ketam tu.....
    selamat meniaga ye...didoakan semoga bisnes kt OAM bertambah maju n maju..amin

    salam

    terima kasih dtg kedai akak...panggil kak le akak dah 38 dah .....terima kasih atas doa tu...doa utk tun juga

  11. #11
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    12,583

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    Quote Originally Posted by zairafim View Post
    assalamualaikum gebang..ahlan wasahlan
    selamat menjadi warga ONE ACCESS MALL..terkejut sesaat tadi bila nmpk gebang jadi peniaga OAM.
    semoga murah rezeki di sini...
    waalaikumusalam

    aha jd warta terbaru oam....sama2 kita moga murah rezeki aman damai dan sihat selalu

    azila1 Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya
    salam k gebang..tgh jln2 kat kedai ni..nak tanya perencah ni ada jenis kicap dan ada jenis sambal juga ye..emm..yum..yum sedapnya tengok gambar kue tiow ni...
    salam azila

    aha ada sambal ada kicap..bole masak mcm2 segera

  12. #12
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    12,583

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    HARGA Termasuk POS PARCEL

    1 set RM10
    2 Set RM17
    3 set RM26

    lagi byk set anda beli lg murah..harga adalah termasuk pos untuk semenanjung

  13. #13
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    12,583

    Hantar Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya




  14. #14
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    12,583

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    cepat-cepat ..pasti anda tidak menyesal

  15. #15
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    12,583

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    Keropok Sotong dan Ikan Bilis

    Keropok Sotong dan Ikan Bilis Keluaran Persatuan Nelayan Tanjung Dawai
    Memang sedap di jamin sedap sangat.....Harga RM3.50 sebungkus




  16. #16
    Ahli Baru
    Join Date
    04 Aug 2008
    Posts
    295

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    CEK PM YE...NNT DAH POS BGTAU YE TQ..

  17. #17
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    12,583

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    Quote Originally Posted by nanazack View Post
    CEK PM YE...NNT DAH POS BGTAU YE TQ..

    nana

    terima kasih jd pelanggan pertama akak....nanti datang lg...akak bg diskaun lg nanti

  18. #18
    Ahli Baru
    Join Date
    15 Oct 2008
    Posts
    193

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    salam k gebang

    uih...tertarik & terliur tengok ketam & char keow teow akak

    selamat berniaga...moga murah rezeki selalu

    jom jln2 kedai amfeaz kat sini: amfeaz's creative collections

  19. #19
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    12,583

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    Quote Originally Posted by amfeaz View Post
    salam k gebang

    uih...tertarik & terliur tengok ketam & char keow teow akak

    selamat berniaga...moga murah rezeki selalu

    terima kasih....nanti akak balas kunjungan ya

  20. #20

    Default Re: Selamat Datang,...Nak diskaun Sila Pm ya

    Salam kak......amboiiii tukaq tapak plak ka hehe

    semoga sukses bisnes dan murah rezeki

 

 
Page 1 of 33 1234511 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي