Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Results 1 to 5 of 5

Thread: Kid's Store

  1. #1
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    18 Apr 2009
    Posts
    185

    Default Kid's Store

    There are so much about kids and babies products. We at Team Baby Tunes will guide you what we know or even better share our experience and knowledge on product that might be essential and useful, Insyaallah.

    Team Baby Tune!

  2. #2
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    18 Apr 2009
    Posts
    185

    Default About Baby Bottles

    Walaupun you are expecting to breast feed your newborn does not means tak leh introduce bottle. Well, akak bukan experience tapi based dari survey and pendapat org, ramai yang mengatakan jgn introduce bottles pada newborn. Tapi kalau kita refer pada some profesional mid-wives, rata rata meminta kita introduce bottle as early within 1 week anak kita lahir. Beberapa tujuan adalah MASA.

    Masa yang merangkumi time for urself, husband and other family members. If you spend to much time sticking urself breastfeed your newborn and so on, time for urself is so limited and also to family members. So introduce bottles BUT content strictly mom's milk, non formula la... bagus gak idea ni. So I will introduce some of the brand names as guideline and where to get the bottles. Mudah mudahan ianya membantu to spare some time for urself dengan tiada effect kita menyusukan anak kita.

    Pendapat akak mungkin tidak disetujui TETAPI some may agree. Having 5 kids with a very short time breastfed them buat akak rasa 'hilang'... this time I am working on this very very hard. Thanks to supporters yang help me and guide me on this. Appreciate sangat sangat! Insyallah, besides having product to sell, segment on kids and babies ni kita share panduan tentang product etc... dan, sambil tu jgn lupa, pakai MOLFIX pada ur anak anda
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=60349&type=sigpic&dateline=1240900632

  3. #3
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    18 Apr 2009
    Posts
    185

    Default TOMMEE TIPPEE PRODUCTS

    Bukan nak promote product ni tapi salah satu range of baby bottles etc for moms guideline yang berikan yang terbaik dan good quality. So I present to you.....



    Apa yang bagus tentang product ni ianya famous kat UK. Breastfeeding mom mengatakan walaupun pada asal dia berikan direct breast feed pada baby dan kemudian switch pada bottle Tommee Tippee (TT) dan kemudian balik ke direct breast feed, ianya tetap diterima oleh baby. Ini kerana product TT ni is designed close to nature.

    I have one set with me, Insyaallah with my newborn, this would be a challenge to see it works or not. Mudah mudahan!

    It's BPA free, itu yang penting dan price range between RM47.00 to RM70.00 depending bottle size etc. Akak purchased a box of these bottles contains 2 bottles of 0+ month di Mothercare Alamanda, price dalam RM46.90. Ianya wide neck dan mudah dicuci. Dan cara puting tu works nampak it's close to nature. Also available puting sahaja incase ianya worn out, dalam harga yang berpatutan dengan quality. 2 puting dalam satu pack, harga dalam RM20++ depending pada size jugak.

    So far akak dapati di Mothercare sahaja jual bottle ni dan juga di Bebehaus at Bangsar Village (1st Floor, old building sebelah Masjid Bangsar).



    This is the box look like. Ada 2 bottle dan price actually sedikit murah dari Avent.

    Harap info membantu.
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=60349&type=sigpic&dateline=1240900632

  4. #4
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    18 Apr 2009
    Posts
    185

    Default LAGI ON TOMMEE TIPPEE

    Baru spotted TT nyer bottle ni cuma yang ni memang tak jumpa kat Mothercare...



    It's called decorated bottle. Kalau interested kena beli on line at http://www.tommeetippee.co.uk/depart...eeding/page/2/
    dijual pada currency British pound... convert la yer.

    Dan ini pula untuk anti-colic. Sama gak, dalam kotak ada 2 botol. Try and see kat Mothercare Bangsar Shopping Center ada ke sebab kat sana is the biggest Mothercare in Malaysia nyer store. La ni pun ada sale.... moms still looking for newborn items and so on, leh ke sana



    Kalau tak ada, leh beli kat http://hugzkisseseveryday.blogspot.c...E%20%28BNIB%29
    hanya pre order jer... price leh ke sana.

    Harap info membantu.
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=60349&type=sigpic&dateline=1240900632

  5. #5
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    18 Apr 2009
    Posts
    185

    Senyum Re: Kid's Store

    Nak tambah sikit...

    Actually Bottle yang ada "BPA Free" dah banyak sekarang di pasaran. From my experience yang baru ada one daughter(my lil humairah mysarah) dan InsyaALLAH next year tambah lagi seorang.

    Ni link salah satu online shop yang menjual bottle "BPA Free" http://www.mybbstore.com/

    Saya sendiri dah banyak beli barang2 dari kedai online ini. Now i'm using 2 brands yang mana botolnya "BPA Free" iaitu MAM & Avent. Preciously avent x ada Botol "BPA Free" tetapi sekarang dah ada. InsyaALLAH for my newborn saya akan cuba cari brand lain untuk sama2 buat comparison...biasa lah seorang ibu ni akan cuba cari yang terbaik untuk anak2.

    Update By Mahya
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=60349&type=sigpic&dateline=1240900632

 

 

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •