Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 53
  1. #1
    Peniaga Mini @ Nusantara-Biz Square
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    189

    Default TEMPAHAN JAHITAN DAN KELAS INTENSIF MENJAHIT BAJU KURUNG

    Salam...
    Untuk pengetahuan rakan-rakan semua, saya ada mengambil tempahan pakaian wanita.

    Berikut adalah harga-harga tempahan :-

    a) Baju Kurung tradisional - RM 40.00
    b) Baju Kurung Pahang / Riau / Pesak Gantung - RM 45.00
    c) Baju Kurung Moden - RM 55.00
    d) Baju Kurung Kedah - RM 35.00
    e) Baju Kebaya - RM 55.00


    Tempahan yang melebihi 3 pasang, akan disediakan pickup dan delivery untuk kawasan yang berhampiran.

    Selain itu, saya juga mengambil tempahan untuk Tudung Ekin...


    Saya juga menganjurkan Kelas jahitan INTENSIF untuk baju kurung.

    Yuran : RM 150.00
    Tarikh : Mengikut kelapangan pelajar (Weekend sahaja selama 2 hari)
    Masa : 10.00 pagi - 5.00 petang
    Tempat : Puncak Jalil


    Sesiapa yang berminat, sila hubungi :

    Mdesign : 012-6103573
    email : mariatidesign@gmail.com
    blog : http://mariati-design.blogspot.com

  2. #2
    LITTLEONES' CLOSET
    Join Date
    24 Jul 2008
    Posts
    1,104

    Default Re: TEMPAHAN JAHITAN DAN KELAS INTENSIF MENJAHIT BAJU KURUNG

    selamat buka kedai MDesign .. semoga sukses ..

    ** letak lah contoh2 gambar jahitan kak tie ... kasi jamu mata ..
    lokasi kak tie ni di mana ye? murah tu baju kurung RM25 je
    http://www.wanitamelayu.com/forum/forumdisplay.php?f=906


  3. #3
    Peniaga Mini @ Nusantara-Biz Square
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    189

    Default Re: TEMPAHAN JAHITAN DAN KELAS INTENSIF MENJAHIT BAJU KURUNG

    Quote Originally Posted by nusantarabiz View Post
    selamat buka kedai MDesign .. semoga sukses ..

    ** letak lah contoh2 gambar jahitan kak tie ... kasi jamu mata ..
    lokasi kak tie ni di mana ye? murah tu baju kurung RM25 je

    kak tie kat seri kembangan. kalau 3 psg ke atas, kak tie boleh dtg collect sekiranya masih dalam kawasan liputan.

    Ni contoh kak tie jahit untuk baju sekolah tadika di Kajang.. dah 6 tahun kontrak ngan sekolah tu.


  4. #4
    Peniaga Mini @ Nusantara-Biz Square
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    189

    Default Re: TEMPAHAN JAHITAN DAN KELAS INTENSIF MENJAHIT BAJU KURUNG

    ni antara contoh baju yang ditempah




  5. #5

    Default Re: TEMPAHAN JAHITAN DAN KELAS INTENSIF MENJAHIT BAJU KURUNG

    kak, kalau ofis saya area KL dekat2 Kg baru tu akak boleh dtg pick up ke? nak tempah untuk raya..... .. kawan saya pon nak tempah gak...

  6. #6
    Peniaga Mini @ Nusantara-Biz Square
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    189

    Default Re: TEMPAHAN JAHITAN DAN KELAS INTENSIF MENJAHIT BAJU KURUNG

    Quote Originally Posted by imla78 View Post
    kak, kalau ofis saya area KL dekat2 Kg baru tu akak boleh dtg pick up ke? nak tempah untuk raya..... .. kawan saya pon nak tempah gak...
    Boleh.... tapi kalau lebih 3 psg lah... bagi no. phone, nanti akak call

  7. #7

    Senyum Re: TEMPAHAN JAHITAN DAN KELAS INTENSIF MENJAHIT BAJU KURUNG

    cam best jgk nak tempah baju ni..kain berlambak-lambak kat rumah tu..ha..camne eh nak gi hantar kain kat kak tie? saye kat putrajaya je

  8. #8
    Peniaga Mini @ Nusantara-Biz Square
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    189

    Default Re: TEMPAHAN JAHITAN DAN KELAS INTENSIF MENJAHIT BAJU KURUNG

    Quote Originally Posted by tika_85 View Post
    cam best jgk nak tempah baju ni..kain berlambak-lambak kat rumah tu..ha..camne eh nak gi hantar kain kat kak tie? saye kat putrajaya je

    Kalau byk kak tie boleh gi ambik.. kena set masa...

  9. #9
    Peniaga Mini @ Nusantara-Biz Square
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    189

    Default Re: KELAS DI PUTRAJAYA - 25/4/09 - 26/4/09

    KELAS DI PUTRAJAYA - 25/4/09 - 26/4/09

    Yuran : RM 170.00
    Masa : 10.00 pagi - 5.00 petang
    Tempat : Presint 9

    Kepada yang berminat, silalah:

    pm/sms/call/email

    Tel : 012-6103573
    Email : mariatidesign@gmail.com
    Blog : http://mariati-design.blogspot.com

  10. #10

    Default Re: KELAS DI PUTRAJAYA - 25/4/09 - 26/4/09

    salam. kak dok mana ek? nak tempah baju la. saya kat bdr tasik selatan.

  11. #11

    Default Re: KELAS DI PUTRAJAYA - 25/4/09 - 26/4/09



    kak, kalau buat baju kurung moden biasa tapi tangan mcm dlm gambar tu, berapa akak charge?

  12. #12
    Peniaga Mini @ Nusantara-Biz Square
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    189

    Default Re: KELAS DI PUTRAJAYA - 25/4/09 - 26/4/09

    Quote Originally Posted by ladybee2 View Post


    kak, kalau buat baju kurung moden biasa tapi tangan mcm dlm gambar tu, berapa akak charge?
    Kalau kurung moden tangan gelembung tu akak ambik RM45, tapi kalau nak tambah butang kat depan tu, akak kira RM1 utk satu butang. Maknanya kalau 5 butang, tambah RM 5 lah, jadi RM 50.

  13. #13
    Ahli Baru
    Join Date
    30 Mar 2007
    Posts
    119

    Default Re: KELAS DI PUTRAJAYA - 25/4/09 - 26/4/09

    Salam,
    Memang tgh cari tailor.
    Duk area mana?
    Saya area Serdang

  14. #14
    Ahli Baru
    Join Date
    20 Oct 2006
    Posts
    254

    Default Re: KELAS DI PUTRAJAYA - 25/4/09 - 26/4/09

    Quote Originally Posted by MDesign View Post
    Kalau kurung moden tangan gelembung tu akak ambik RM45, tapi kalau nak tambah butang kat depan tu, akak kira RM1 utk satu butang. Maknanya kalau 5 butang, tambah RM 5 lah, jadi RM 50.
    salam kak... ok lah rege RM45 nie... nnti zie nak tmpahlah... baju melayu akak ada jahit tak?
    zie nak tempah baju melayu dewasa, bju melayu kanak 7 tahun, baju kurung utk budak 2 tahun dan 6 bulan... nie utk tmpahan raya nie... nnti akak bagi tau rege dia yer... boleh dtg ambilkan... zie dekat Pulau Meranti... akak tau tak?

  15. #15
    Peniaga Mini @ Nusantara-Biz Square
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    189

    Default Re: KELAS DI PUTRAJAYA - 25/4/09 - 26/4/09

    Quote Originally Posted by zeyzie View Post
    salam kak... ok lah rege RM45 nie... nnti zie nak tmpahlah... baju melayu akak ada jahit tak?
    zie nak tempah baju melayu dewasa, bju melayu kanak 7 tahun, baju kurung utk budak 2 tahun dan 6 bulan... nie utk tmpahan raya nie... nnti akak bagi tau rege dia yer... boleh dtg ambilkan... zie dekat Pulau Meranti... akak tau tak?
    baju melayu akak tak jahit. utk baju wanita tu bolehlah. call lah nanti ye

  16. #16
    Peniaga Mini @ Rafflesia
    Join Date
    17 Feb 2009
    Posts
    660

    Default Re: KELAS DI PUTRAJAYA - 25/4/09 - 26/4/09

    salam kak...nak tempah baju cem gini jugak lah....baju kurung moden tangan cam gini...nanti sy sms untuk confirmation k

    Quote Originally Posted by MDesign View Post
    Kalau kurung moden tangan gelembung tu akak ambik RM45, tapi kalau nak tambah butang kat depan tu, akak kira RM1 utk satu butang. Maknanya kalau 5 butang, tambah RM 5 lah, jadi RM 50.

  17. #17
    Peniaga Mini @ Nusantara-Biz Square
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    189

    Default Re: KELAS DI PUTRAJAYA - 25/4/09 - 26/4/09

    Quote Originally Posted by muchi View Post
    salam kak...nak tempah baju cem gini jugak lah....baju kurung moden tangan cam gini...nanti sy sms untuk confirmation k

    ok.. nanti calling-calling lah ye dik...

  18. #18

    Default Re: TEMPAHAN JAHITAN DAN KELAS INTENSIF MENJAHIT BAJU KURUNG

    akak yang kat putrajaya ni kan, kelas 25 & 26 ni dh bper org yg join kak.....akak bwk mesin ker.....

  19. #19
    Ahli Baru
    Join Date
    25 Jan 2008
    Posts
    146

    Default Re: TEMPAHAN JAHITAN DAN KELAS INTENSIF MENJAHIT BAJU KURUNG

    salam..

    k. tie amik tempahan baju pregnant x? yg simple mimple je..

  20. #20
    Peniaga Mini @ Nusantara-Biz Square
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    189

    Default Re: TEMPAHAN JAHITAN DAN KELAS INTENSIF MENJAHIT BAJU KURUNG

    Quote Originally Posted by fiza_afza View Post
    akak yang kat putrajaya ni kan, kelas 25 & 26 ni dh bper org yg join kak.....akak bwk mesin ker.....
    sorrylah... akak dah alih tempat ke puncak jalil... mesin akak sediakan

 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •