Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 32 of 32
  1. #21
    Peniaga Supreme @ Vcoast Plaza
    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    537

    Default Re: Masalah slip disk,perut buncit,senggugut,sakit perut,sakit pinggang - meh cuba barut, Mudah!


    Kak Lani terima emel daripada seseorang. Bacalah...

    Cerebral Palsy : Uie Lin 2 and a half year old girl
    Premature baby born at 7 month
    Use whole set (seluar, baju, stokin, seluar dalam)
    Mother - Tung Sue Jan

    During my daughter delivery her brain did not get enough oxygen. Her right and left brain hemorrhaged. The doctor assessed cerebral palsy. This was followed by all extremity handicaps. We relied on rehab to help her.

    June 2001 she started rehab. She has been in Rehab for about 2 years. Until now there has been no improvement in her hands. Her feet are still stiff. At the end of March 2003 my sister told me about a miracle fiber called Teviron that was helping people. In the beginning of April I bought the whole set of negative ion clothes for my daughter. In May she was eating by herself and was improving a lot. Now my daughter can memorize poems. She can count 1 to 10 and she can recognize and name the colors. In daily communication she can express her self well. Her extremities and her hands and feet have no problems at all. She can move any way she wants. She has good hand eye coordination and good large and small motor skills. Now she can walk with big steps and she can crawl. When she sits down she can stand up with the support of the rail. My daughter used to be very agitated with a bad temper. Now she is mellow and gentle. She constantly had lung congestion. She had mucus all of the time now her lungs are clear.

    As a parent I am so happy to see my child have health and a normal life. There is nothing you can compare to the joy of seeing your child healthy. It is most important.

  2. #22
    Peniaga Supreme @ Causeway Mall
    Join Date
    28 Oct 2008
    Posts
    184

    Default Re: Masalah slip disk,perut buncit,senggugut,sakit perut,sakit pinggang - meh cuba barut, Mudah!

    Quote Originally Posted by kaklani View Post
    Testi testi testi tentang ion negatif ni...

    Kak Lani ada sekeping kain teviron yang boleh digunakan bila-bila ada rasa tak selesa.

    Jadi kami satu rumah guna kain ni la, saja cuba-cuba nak tengok ada ke rasa kurang sakit dan sebagainya. Contohnya,

    1) Anak kecil 5 tahun sakit perut lalu akak suruh dia baring dalam 5 minit dan tutup perut dia dengan kain ni. Bagi dia pakai kejap sebab dia dah nak ke sekolah. Tak lama lepas tu dia sembuh.

    2) Aunty kami sakit gigi lalu dicabut. Tiba-tiba ada pendarahan dan dia dalam keadaan menderita hari tu. Waktu malam, akak bagi pinjam kat dia kain ni, suruh dia tekap kat bahagian tengkuk. Alhamdulillah esoknya dia sembuh. Ini kali ketiga dia cabut gigi selama setahun dia dengan kami. Waktu pertama dan kedua tu, dia memang cukup menderita hinggakan air mata menitis menahan sakit. Kali ni, dia sakit sehari (hari dia cabut gigi, lepas tu dia sibuk menjaga anak walaupun sedang kesakitan, sebab tu dia gunakan kain tu pada waktu malam masa tidur).

    3) Bagi diri saya sendiri, saya gunakannya sebagai lapik di bahagian pinggang bila tidur sebab selalu lenguh. Sekarang saya sedang batuk dan berkahak, saya lapik di bahagian dada masa tidur.

    4) Baru-baru ni aunty dapat period pain so waktu malamnya suruh dia tekap kat perut. Baik juga. Dia memang hairan macam mana sehelai kain tu boleh baikkan kesakitannya.

    Semua ini hanyalah teknologi. Tiada magik.

    Memang banyak testi yang gah gah tapi kami hanya kongsi pengalaman sendiri buat masa ni... mungkin lain kali citer lagi.

    Kami sekarang ni memang dah kurang ambil ubat. Itu yang bestnya.
    tengah malam tadi saya terjaga sebab sakit pinggang yang amat sangat, lalu saya letakkan kain teviron di bahagian bawah pinggang dan di atas perut saya... pagi tadi rasa lega sedikit, 2 jam selepas itu rupanya period pun keluar ... kali ni bukan mcm biasa .. tiada lagi tanda2 (stain) tetapi yang terus keluar adalah darah period ..

  3. #23
    Peniaga Supreme @ Causeway Mall
    Join Date
    28 Oct 2008
    Posts
    184

    Default Re: Masalah slip disk,perut buncit,senggugut,sakit perut,sakit pinggang - meh cuba barut, Mudah!

    Saya ada sorang kawan yg baru mengalami masalah slipped disc .. buat masa ni dia kena buat physio saja .. ada cara nak bantu dia?

  4. #24
    Peniaga Supreme @ Vcoast Plaza
    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    537

    Default Re: Masalah slip disk,perut buncit,senggugut,sakit perut,sakit pinggang - meh cuba barut, Mudah!

    Terima kasih atas soalan ini, ya Haslan!

    Kak Lani mohon maaf lambat jawab.

    Masalah slip disc boleh cuba dirawat dengan memakai bengkung daripada kain bulu (atau woolen waist support). Harganya RM800. Keistimewaan bengkung ini ialah ianya dapat menarik 100,000 ion negatif bagi memulihkan slip disc itu.

    Harganya memang tinggi tapi jika diambil kira bayaran fisioterapi, ubat-ubatan, rawatan doktor dan sebagainya (dalam jangka masa yang panjang) jumlahnya mungkin akan mencapai lebih daripada harga bengkung ini. Tempoh rawatan mungkin juga lama. Tetapi, dengan memakai pakaian ini, pesakit mungkin sembuh dalam tempoh sebulan (bergantung kepada tahap kronik sakit itu).

    Katakanlah bengkung ini tahan selama tiga tahun (lebih kurang 1000 hari). Kita hanya membelanjakan sehari RM1.25 sahaja!
    Last edited by kaklani; 10th April 2009 at 05:52 PM. Reason: betulkan maklumat

  5. #25
    Peniaga Supreme @ Vcoast Plaza
    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    537

    Default Re: Masalah slip disk,perut buncit,senggugut,sakit perut,sakit pinggang - meh cuba barut, Mudah!

    Baru betulkan maklumat untuk sakit slip disc.

  6. #26
    Peniaga Supreme @ Causeway Mall
    Join Date
    28 Oct 2008
    Posts
    184

    Default Re: Masalah slip disk,perut buncit,senggugut,sakit perut,sakit pinggang - meh cuba barut, Mudah!

    saya berminat dengan teviron bra tu .. yg mana lebih sesuai untuk menegangkan kembali payudara? sebelum ni saya pakai beautiful, tapi besi corsetnya dah patah .. so tak selesa kalau pakai bra saja ..rasa mcm nak try teviron bra ni. saya difahamkan ader 2 jenis bra .. shaping bra and teviron bra .. mana lebih sesuai ..
    tolong pm rege nya ye ..
    kalau boleh nak try dulu sblm beli ..

  7. #27
    Peniaga Supreme @ Vcoast Plaza
    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    537

    Default Re: Masalah slip disk,perut buncit,senggugut,sakit perut,sakit pinggang - meh cuba barut, Mudah!

    Salam haslan

    Mekasih atas soalan tuh.

    Memang ada dua jenis bra, satu untuk kecantikan payudara dan satu lagi untuk kesihatan.

    Bra untuk mencantikkan, menegangkan payudara agar ia sentiasa terletak dan tidak mengelebar, kak lani syorkan bra elle. Ia akan merangsang pengeluaran kolagen semula jadi dalam badan. Begitulah tindakan semula jadi kecantikan ini akan berlaku. Jadi tidak perlu guna sebarang krim lain.

    Bra untuk kesihatan sekiranya terdapat bonjolan sama ada benign ataupun malignant, gunakan bra teviron. Bra teviron dapat memerangkap ion negatif bagi meningkatkan ketahanan diri dan seterusnya memulihkan apa saja sakit (termasuklah barah payudara) yang terdapat di kawasan payudara.

    Sewaktu penggunaan bra teviron ini, bahagian payudara mungkin berpeluh, terasa gatal, banyak kali buang air kecil dan air besar. Jangan bimbang. Ini bermakna bra ini sedang melakukan tindakan membuang toksin atau racun daripada kawasan payudara.

    Setiap produk ini boleh digunakan selama sekurang-kurangnya tiga tahun.

    Kalo nak cuba produk ni sebelum beli, akak boleh temankan haslan ke showroom. Ukuran yang tepat akan diambil di sana nanti. Tapi kalo pakai semasa di rumah, saiz tak sesuai, boleh tukar produk tu dengan syarat label dan kotaknya masih dalam keadaan baik dan sempurna.

    Untuk rege, akak akan pm untuk diskus-diskus.

  8. #28

    Lampu genital warts

    thanks for sharing this

  9. #29
    Ahli Baru
    Join Date
    22 Jan 2008
    Posts
    144

    Default Re: Masalah slip disk,perut buncit,senggugut,sakit perut,sakit pinggang - meh cuba barut, Mudah!

    kak lani minatla dgn produk2 ni. mana yg cepat dpt mhilangkan buncit? harap kalani bole sajes sy n pm hage nye. kak x blog ker? sy x dpt tgk gmbr2 yg akak paste due tu limitation almaklumla intenet opis.

  10. #30
    Peniaga Supreme @ Vcoast Plaza
    Join Date
    08 Apr 2007
    Posts
    537

    Default Re: Masalah slip disk,perut buncit,senggugut,sakit perut,sakit pinggang - meh cuba barut, Mudah!

    Hi Linda,

    Akak dah pm ya!

  11. #31

    Default Re: Masalah slip disk,perut buncit,senggugut,sakit perut,sakit pinggang - meh cuba barut, Mudah!

    mcm best aje kain teviron ni.. tp mahal jugak kan... ingat nk beli utk ayah yati... dia selalu cramp kaki tiap2 malam

  12. #32

    Default Re: Masalah slip disk,perut buncit,senggugut,sakit perut,sakit pinggang - meh cuba barut, Mudah!

    memang menarik ni..

 

 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي