Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 11 of 67 FirstFirst ... 7891011121314152161 ... LastLast
Results 201 to 220 of 1324
  1. #201
    Ahli Lama
    Join Date
    16 Feb 2009
    Posts
    829

    Default Re: MESIN JAHIT LSN

    yanazu, setau saya promosi dah abis by 10/4. tapi saya ada banyak kupon diskaun. Jika minat sila pm saya atau sms no 0139320553. kadang2 kotak pm penuh

  2. #202
    Ahli Lama
    Join Date
    16 Feb 2009
    Posts
    829

    Default Re: MESIN JAHIT LSN

    BERITA BAIK! BERITA BAIK! BERITA BAIK!

    SAYA ADA BANYAK KUPON DISKAUN 10 %


    CEPAT PM SAYA ATAU SMS SAYA DI 0139320553 KALAU BERMINAT 10% diskaun besar JUGA nilainya SEKARANG..... rugi jika tak ambil peluang

  3. #203

    Default Re: SENARAI PENUH MESIN JAHIT JUALAN LSN

    Nak tanya, ada tak mesin jahit yang tak pakai letrik, tapi bukan yg kayuh tu.. yg putar pakai tangan je..tanpa kabinet..

    Edited by LSN: Ada, harganya sama dgn mesin jahit lurus yg jenis portable. Anda boleh pilih brand yg anda minat. Sila rujuk mesin no 6, 7 atau 8.


  4. #204

    Default Re: PROMOSI HEBAT MESIN JAHIT- Jualan Perasmian kedai online MESIN JAHIT @ LSN. Lebih cepat, Lebih murah!

    Ok..ingat nak gi kedai tengok sendiri. Stok ada je kan?

    Kalau dari Mines, lalu Balakong boleh ke Damai Perdana Cheras kan? Yg dekat sekolah cina tu ke?

    Edited by LSN: Mesin yg mana satu anda berminat. Sila cal (rujuk post no# 1) sebelum pergi ke premis LSN.
    Betul anda boleh lalu ikut Balakong utk sampai ke Bdr Damai Perdana. Berdekatan dgn sekolah Cina.

  5. #205
    Peniaga Mini @ Plaza eZSi
    Join Date
    15 Apr 2008
    Posts
    331

    Default Re: SENARAI PENUH MESIN JAHIT JUALAN LSN

    wah...promosi...
    kebetulan saya survey mesin jahit ni......
    yg mane satu ok......
    singer jahit lurus saja ok tak?
    kalau jahit jeans ok tak?

    sape ade kupon diskaun yg tak guna tu bolehlah bagi kat saya....hehehee...

    Edited by LSN: Bergantung kpd anda utk membeli model yg anda minat. Singer jahit lurus tu memang ok. Tapi terpulanglah kepada anda sekiranya hendak mengambil jenis portable yg boleh buat pelbagai corak jahitan.

    LSN dapat recommend mesin yg paling sesuai utk anda berdasarkan skop kerja dan budget anda.

    Sila rujuk Thread Kuiz LSN untuk melihat senarai pemilik2 Kupon Rebet KRLSN yg melayakkan anda membeli mesin jahit di LSN pada harga khas.

  6. #206

    Default Re: SENARAI PENUH MESIN JAHIT JUALAN LSN

    Saya minat antara mesin portable 6, 7 atau 8 tu.. Tak pakai letrik kan? Ni yg jenis kaler hitam ke?

    Nanti bila nak gi, saya kol dulu. Prefer kol no hp yg tertera tu ke?

    Edited by LSN: Mesin Butterfly BF-JA2C11Z, Flyingman FY-JA2C11Z, Singer 1518C11Z semuanya adalah mesin hitam jahit lurus jenis portable. Model mesin yg berakhir dgn kod ...C11Z adalah model yg menggunakan motor elektrik. Namun, anda ada option kedua, iaitu menggantikan motor elektrik tersebut kepada unit pemutar manual (putar dgn tangan).

    Tiada perbezaan harga.

  7. #207
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,927

    Default Pengumuman

    -Cancelled -

  8. #208
    Ahli Lama
    Join Date
    16 Feb 2009
    Posts
    829

    Default Re: Pengumuman

    ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKATUH
    BERITA BAIK.....BERITA BAIK.....
    NAK BELI MESIN LSN NI DENGAN HARGA LEBIH MURAH?
    SAYA ADA KRLSN 10% DAN ELSN JUGA .HUBUNGI 0139320553
    ATAU EMAIL :rosdida05@yahoo.com atau yahoo messenger id:rosdida05 atau pm liranina
    Last edited by liranina; 14th May 2009 at 04:27 AM.

  9. #209
    Ahli Sensasi
    Join Date
    28 Nov 2008
    Posts
    2,144

    Default Re: SENARAI PENUH MESIN JAHIT JUALAN LSN

    TUMPANG LALU... Kepada sesiapa yang berminat untuk memiliki mesin jahit dari LSN.. Disini ada berita baik.. mestila nak murahkan??.. Gunakan kupon rebate.. tapi, mana nak dapat yer??
    pm - ryanna
    email - ryanna74@yahoo.com
    atau msg or call di 012-5303169

  10. #210

    Default Re: SENARAI PENUH MESIN JAHIT JUALAN LSN

    LSN tak adakan promosi lagi ke, saya bajet tak banyak hanya surirumah je saya berminat nak beli xl2630, nak tanya skim ansuran tu macam pulak ye.

    Edited by LSN: Anda boleh beli mesin jahit XL2630 secara ansuran. Sila rujuk http://www.wanitamelayu.com/forum/sh...t=19692&page=2

  11. #211
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,927

    Default Pengenalan Mesin Sulaman Brother Innovis-1 (NV6000)

    Pengenalan mesin jahit sulam terbaru Innovis-1 juga dikenali sebagai Brother Quattro NV6000. LCD di mesin jahit peribadi, kenapa tidak. Bukan mesin jahit atau mesin obras manual biasa, NV6000 mengunakan teknologi LCD muntuk menampilkan motif kain yang akan dijahit.



    Brother Quattro NV6000 memiliki layar 4.5 x 7 inci dari Sharp HD LCD. Brother mengunakan teknologi InnovEye dan Up-Close viewer dengan menempatkan camera berdekatan dengan jarum jahit. Hasil jahitan akan tampil pada layar LCD dan pengukuran jahitan lebih presisi dengan NV6000.

    Penguna Brother Quattro NV6000 dapat terhubung dengan USB untuk menampilkan gambar ke LCD monitor. Harga sila rujuk pos No #1.

  12. #212

    Default Re: Pengenalan Mesin Sulaman Brother Innovis-1 (NV6000)

    wah..cantiknya..brp riban ni mr linggam....

    Edited by LSN: Harga Mesin Brother NV6000 = RM26,999.00

  13. #213

    Default Re: SENARAI PENUH MESIN JAHIT JUALAN LSN

    saya nak join skim ansuran, kalau saya booked minggu ni bila boleh dapat mesin jahit, kena tunggu list skim ansuran cukup 10 orang ke?

    Edited by LSN: Anda tidak perlu tunggu sebenarnya. Sila dapatkan butir2 LSN di post no #1 thread ini dan daftarkan segera nama anda untuk Skim Ansuran tersebut.

    Selepas bayaran pertama diterima, anda boleh mengambil terus mesin tersebut. Sekiranya bayaran melalui online, LSN akan menghantar mesin tersebut ke pintu rumah anda (Terdapat kos penghantaran sekiranya anda mahu mesin tersebut dihantar terus ke rumah)

  14. #214
    Ahli Baru
    Join Date
    25 Nov 2007
    Posts
    150

    Default Re: Pengenalan Mesin Sulaman Brother Innovis-1 (NV6000)

    Quote Originally Posted by citrakasih View Post
    wah..cantiknya..brp riban ni mr linggam....

    Edited by LSN: Harga Mesin Brother NV6000 = RM26,999.00
    mak oi...boleh buat belanja kawin ...he he he..

  15. #215
    Ahli Lama
    Join Date
    16 Feb 2009
    Posts
    829

    Default Re: Pengenalan Mesin Sulaman Brother Innovis-1 (NV6000)

    Quote Originally Posted by salimah9100 View Post
    mak oi...boleh buat belanja kawin ...he he he..
    lebih dari belanja kawin...tapi kalau pandai memanfaatkannya boleh balik modal tu.....

  16. #216

    Default Re: Pengenalan Mesin Sulaman Brother Innovis-1 (NV6000)

    Quote Originally Posted by LSN View Post
    Pengenalan mesin jahit sulam terbaru Innovis-1 juga dikenali sebagai Brother Quattro NV6000. LCD di mesin jahit peribadi, kenapa tidak. Bukan mesin jahit atau mesin obras manual biasa, NV6000 mengunakan teknologi LCD muntuk menampilkan motif kain yang akan dijahit.



    Brother Quattro NV6000 memiliki layar 4.5 x 7 inci dari Sharp HD LCD. Brother mengunakan teknologi InnovEye dan Up-Close viewer dengan menempatkan camera berdekatan dengan jarum jahit. Hasil jahitan akan tampil pada layar LCD dan pengukuran jahitan lebih presisi dengan NV6000.

    Penguna Brother Quattro NV6000 dapat terhubung dengan USB untuk menampilkan gambar ke LCD monitor. Harga sila rujuk pos No #1.
    wahhhh Mr LSN,
    canggihnya msn niii,screen pun besarrr...tapi kalau kita nak sulam logo company semua tu, still nak kena guna software dulu kan, baru leh sulam dgn msn ni??

  17. #217
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,927

    Default Re: Pengenalan Mesin Sulaman Brother Innovis-1 (NV6000)

    Quote Originally Posted by afizaz93 View Post
    wahhhh Mr LSN,
    canggihnya msn niii,screen pun besarrr...tapi kalau kita nak sulam logo company semua tu, still nak kena guna software dulu kan, baru leh sulam dgn msn ni??
    Betul, kalau hendak buat design sendiri, Software PE-Design perlu digunakan. Tetapi, anda tidak perlu risau. LSN memiliki software tersebut. Jadi, kalau hendak buat design atau logo sendiri, anda boleh email file image tersebut ke LSN. LSN dapat convert image JPEG/ Bitmap/ Gambar tersebut ke format yg sesuai dengan mesin Brother.

    File yg sudah diconvert dapat di-save dalam pendrive. Anda boleh muat-turun image atau logo tersebut terus ke mesin NV6000 dengan menggunakan pendrive.

  18. #218

    Default Re: Pengenalan Mesin Sulaman Brother Innovis-1 (NV6000)

    Quote Originally Posted by LSN View Post
    Betul, kalau hendak buat design sendiri, Software PE-Design perlu digunakan. Tetapi, anda tidak perlu risau. LSN memiliki software tersebut. Jadi, kalau hendak buat design atau logo sendiri, anda boleh email file image tersebut ke LSN. LSN dapat convert image JPEG/ Bitmap/ Gambar tersebut ke format yg sesuai dengan mesin Brother.

    File yg sudah diconvert dapat di-save dalam pendrive. Anda boleh muat-turun image atau logo tersebut terus ke mesin NV6000 dengan menggunakan pendrive.
    software brother tu boleh ke digunakan utk msn jaet komputer jenama lain2?

    Edited by LSN: Software Brother untuk mesin Sulaman jenis Brother sahaja. Format Image yg diconvert menggunakan software Brother adalah tidak sesuai untuk mesin sulaman jenama yg lain.

  19. #219
    Ahli Baru
    Join Date
    13 Sep 2007
    Posts
    422

    Default Re: SENARAI PENUH MESIN JAHIT JUALAN LSN

    LSN,

    Ape cite ngan twin needle tu? Dah ade ke?

    Edited by LSN: Twin needle dah on the way dari Germany. Harap bersabar.

  20. #220

    Default Re: SENARAI PENUH MESIN JAHIT JUALAN LSN

    hi..saya ada mesin jahit brother ls2160..
    tapi jarum holder asik tercabut jer...
    mungkin perlu di servis.. atau dia dh rosak
    actually mesin jahit tu my mother in law yg bagi...
    dia dah beli lama dah dan lama x guna...

    so ada apa cadangan x? nak beli mesin baru x cukup budget...
    so lsn ada apa2 idea?
    kat mana saya nk hanta servise atau lsn ada ada servs utk baiki mesin?

    Edited by LSN: Pada pendapat saya, mungkin anda jarang menggunakan mesin jahit, jadi tidak perlu tukar beli mesin tersebut sebenarnya. LSN cadangkan anda untuk membaik pulih semula mesin LS2160 tersebut.

    Kos servis: RM35 sekiranya anda hantar terus mesin ke premis LSN dan RM45 sekiranya anda require untuk in-house service (Dlm kaw lembah klang shj). LSN akan hantar technician terus ke rumah anda

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •