Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 17 of 24 FirstFirst ... 7131415161718192021 ... LastLast
Results 321 to 340 of 461
  1. #321
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by zaaza View Post
    mesin jahit industri brother
    Kemungkinan rotary hook mesin anda ada masalah. Perkara ini hanya dapat diperiksa oleh technician berpengalaman sahaja. Jika anda ingin pihak LSN periksa mesin anda dan servis sila PM butir2 di bawah. Caj RM60 dikenakan untuk periksa+servis mesin anda.

    1. Nama penuh
    2. Alamat
    3. No telefon

  2. #322

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    salam mesin basuh sy jenama sharp ess138 digital.problem skrg ni dh on/start tp air taknak kuar..kenapa ye?

  3. #323
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by sempurna View Post
    salam mesin basuh sy jenama sharp ess138 digital.problem skrg ni dh on/start tp air taknak kuar..kenapa ye?
    Berkemungkinan tempat aliran air tersumbat atau ada part yg telah rosak. Mesin anda perlu diperiksa dahulu punca masalah. Jika anda ingin mesin anda diperiksa sila PM butir2 di bawah.

    1. Nama
    2. No telefon
    3. Alamat

  4. #324

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    sy nk tanye mesin basuh sy jenis full automatik jenis sharp esp65, susah nk jalan, nak tggu sampai 2 or 3jam bru bleh jalan, tu pun kadang2 berenti kejap pastu jalan balik...screen digital de kuar perkataan LE, nape yek? brape anggaran cas klu diperbaiki? tq...

  5. #325
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by amybunga View Post
    sy nk tanye mesin basuh sy jenis full automatik jenis sharp esp65, susah nk jalan, nak tggu sampai 2 or 3jam bru bleh jalan, tu pun kadang2 berenti kejap pastu jalan balik...screen digital de kuar perkataan LE, nape yek? brape anggaran cas klu diperbaiki? tq...
    Kemungkinan besar PC board mengalami masalah ‘charge compression’ oleh kapasitor, jadi mengambil masa 2 hingga 3 jam untuk 'start'. Error LE disebabkan oleh sensor pintu.

    Berikut adalah anggaran kos membaiki mesin basuh anda.
    Sekiranya membaiki PC board = +/-RM150
    Sekiranya mengganti PC Bard baru= +/- RM250
    Sensor pintu= +/- RM85
    Caj servis = RM60

    Jumlah kos baik pulih yang sebenar adalah bergantung kepada masalah yang terlibat, LSN hanya dapat confirm selepas membuat inspection.
    Jika anda ingin membaiki mesin basuh anda sila PM butir2 di bawah.

    1. Nama
    2. No telefon
    3. Alamat

  6. #326

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    saya ada mesin basuh jenama panasonic model :NA-F70B1,muatan :7kg.
    problem dia: power x masuk bila ON suis...
    apa sebab dia ye???

  7. #327
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by i_briey View Post
    saya ada mesin basuh jenama panasonic model :NA-F70B1,muatan :7kg.
    problem dia: power x masuk bila ON suis...
    apa sebab dia ye???
    Anda perlu periksa dahulu samada plug point yg digunakan rosak atau tidak. Anda boleh cuba menggunakan perkakas elektrik yg lain untuk cuba pada plug point tersebut. Jika plug point anda tidak bermasalah, anda cuba periksa pula plug mesin anda dan tukar plug mesin tersebut kepada plug baru. Jika mesin anda masih tidak ON, berkemungkinan PC board mesin anda telah rosak. Anda perlu menghantar kepada technician berpengalaman untuk memeriksa PC board mesin anda.

  8. #328

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    plug point semua condition ok,tip top.fius untuk plug top pn ok.
    klu PC board rosak,brp anggaran dan kt mana bleh dpt??
    tq...

  9. #329
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by i_briey View Post
    plug point semua condition ok,tip top.fius untuk plug top pn ok.
    klu PC board rosak,brp anggaran dan kt mana bleh dpt??
    tq...
    Jika PC board anda masih boleh dibaiki, anggaran kos membaiki PC board anda adalah +/- RM150. Jika tidak boleh dibaiki, anda perlu tukar PC board mesin basuh anda dan anggaran kos tukar PC board adalah +/- RM280. Caj servis pula adalah RM60. Anda boleh mendapatkan khidmat LSN untuk membaiki mesin basuh anda. Jika anda hendak LSN membaiki mesin basuh anda sila PM butir2 seperti di bawah.
    1. Nama
    2. No telefon
    3. Alamat

  10. #330

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by LSN View Post
    Hubungi LSN utk MEMBAIKI Mesin Jahit dan Mesin Basuh anda dgn segera. Perkhidmatan servis hingga ke pintu rumah anda disediakan. Perkhidmatan servis oleh LSN adalah sangat pantas dan berbaloi utk kualiti kerja yg dilakukan.

    Perkhidmatan Membaiki Mesin Jahit
    LSN memiliki tukang2/ mekanik mesin jahit yg berpengalaman lebih 40 tahun. Maka, tidak kisah walaupun mesin jahit kurun ke 19 hingga sekarang, semuanya dapat dibaiki. Skop kerja mesin jahit:
    1. Servis biasa
    2. Overhaul 100% (Mesin anda akan dicuci menggunakan Minyak Api utk menghilangkan kesan2 karat dan kotoran sepenuhnya) *LSN adalah satu2nya syarikat yg menyediakan perkhidmatan Overhaul Mesin Jahit di Malaysia*
    3. Menukar Papan/ Kabinet mesin jahit jenis kayuh.
    4. Menukar/ Convert mesin jahit jenis kayuh kepada Jenis Elektrik (pemasangan motor)
    5. Memperbaharu mesin jahit anda, cth: Pakej lengkap spt Overhaul Mesin, Spray/ Cat (kompressor) semula mesin anda, Menukar alat2 ganti pd mesin yg rosak, Menukar kabinet dan Mengecat kaki mesin. Mesin lama anda akan kelihatan seperti baru keluar dari kilang (serba baru) walaupun sudah berusia 40 atau 50 tahun.
    6. Perkhidmatan tukar beli disediakan, anda boleh menukarbeli mesin lama anda dengan mana2 model baru yg anda minat.

    Perkhidmatan Membaiki Mesin Basuh
    LSN dapat menyelesaikan sebarang masalah2 yg ada pada mesin basuh anda spt:
    1. Tiada api/current
    2. Boleh basuh tapi tak bilas (spin)
    3. Boleh spin tapi tak basuh
    4. Air tidak boleh keluar
    5. Air tidak boleh takung
    6. Masalah pada board komputer
    7. Berbau hangit/ spt wayar terbakar
    8. Bunyi bising masa basuh/ spin
    9. Lain2 masalah yg berkenaan dgn mesin basuh anda

    Sila reply utk maklumat lanjut atau PM LSN maklumat Nama, Alamat dan No Telefon anda supaya LSN dpt hubungi kamu dgn segera. Saya syorkan bagi perbincangan masalah2 pada mesin2 anda, sila reply post di sini supaya yg lain2 pun dapat mengetahui serba sedikit ttg masalah2 mesin.

    Mesin basuh Elba EW6001
    Masalah :
    1) bunyi bising bila membilas ( pulsator )
    2) air dari paip tak boleh masuk secara auto ( pump air )
    Brp angaran baik pulih
    nama: refi
    hp no : 0142666273

  11. #331
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by zamrah View Post
    Mesin basuh Elba EW6001
    Masalah :
    1) bunyi bising bila membilas ( pulsator )
    2) air dari paip tak boleh masuk secara auto ( pump air )
    Brp angaran baik pulih
    nama: refi
    hp no : 0142666273
    Pihak LSN akan menghubungi anda dalam masa terdekat berkenaan masalah mesin basuh anda.

  12. #332

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    mesin basuh brand lg
    berusia lebih dari lima tahun
    problem apabila air dah masuk dan penuh tak boleh nak cuci or wash
    keluar bunyi error atau beep seolah olah macam error atau bunyi beep nak bagi tahu penutup mesin masuk tak tutup lg
    sensor penutup mesin basuh rosak ke?
    dah try cari sensor nak try buat bypass supaya penutup mesin basuh dah tutup nak avoid signal beep supaya boleh wash and spin
    mcm mana rupa sensor penutup mesin basuh dan kos nak ganti? rasa nak buat sendiri aje kalau senang beli spare part aje le.

  13. #333
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by azrul08 View Post
    mesin basuh brand lg
    berusia lebih dari lima tahun
    problem apabila air dah masuk dan penuh tak boleh nak cuci or wash
    keluar bunyi error atau beep seolah olah macam error atau bunyi beep nak bagi tahu penutup mesin masuk tak tutup lg
    sensor penutup mesin basuh rosak ke?
    dah try cari sensor nak try buat bypass supaya penutup mesin basuh dah tutup nak avoid signal beep supaya boleh wash and spin
    mcm mana rupa sensor penutup mesin basuh dan kos nak ganti? rasa nak buat sendiri aje kalau senang beli spare part aje le.
    PC Board pada mesin anda perlu dimodifikasi. Anda tidak digalakkan modifikasi PC Board anda sendiri kerana boleh jadi berkemungkinan mesin anda akan short dan komponen2 yg lain boleh jadi turut short. Hanya technician berpengalaman sahaja boleh melakukan perkara ini.

    Jika anda hendak technician periksa mesin anda sila PM butir2 di bawah.
    1. Nama
    2. No telefon
    3. Alamat

  14. #334

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Saya ada mesin jahit singer portable tapi tak ingat model apa. Masalahnya benang bawah tidak boleh ditarik oleh benang atas. Macamana ye?

  15. #335
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by Hayatee View Post
    Saya ada mesin jahit singer portable tapi tak ingat model apa. Masalahnya benang bawah tidak boleh ditarik oleh benang atas. Macamana ye?
    Berikut adalah antara punca masalah mesin anda.
    1. Jarum tidak dimasukkan dengan betul
    2. Jarum sudah bengkok
    3. Mesin anda mempunyai masalah timing.

    Berikut adalah langkah2 untuk mengatasi masalah2 di atas.
    1. Masukkan jarum semula pada kedudukan yg betul.
    2. Tukar ke jarum yg baru.
    3. Jika masih bermasalah walaupun sudah melakukan perkara no 1 dan 2. Sila hubungi pihak teknikal LSN bagi membetulkan semula timing mesin anda.

  16. #336

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    saya baru membeli mesin jahit raleigh portable yg mempunyai motor..tetapi baru hendak mencuba pakai, presser foot tidak boleh bergerak?boleh tolong bantu tak?

  17. #337
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by nani85 View Post
    saya baru membeli mesin jahit raleigh portable yg mempunyai motor..tetapi baru hendak mencuba pakai, presser foot tidak boleh bergerak?boleh tolong bantu tak?
    Adakah feet dog (gigi mesin) anda tidak boleh bergerak atau tidak boleh naik ke atas.

  18. #338

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by LSN View Post
    Adakah feet dog (gigi mesin) anda tidak boleh bergerak atau tidak boleh naik ke atas.

    feet dog tidak bergerak...naik atas boleh tapi bila jarum bergerak feet dog tak bergerak...

  19. #339
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by nani85 View Post
    feet dog tidak bergerak...naik atas boleh tapi bila jarum bergerak feet dog tak bergerak...
    Jika feet dog telah dinaikkan namun masih tidak bergerak, anda boleh cuba adjust jarak jahitan mesin anda. Standard jarak jahitan bagi mesin anda adalah no 7.



    Jika feet dog masih tidak bergerak, kemungkinan ada skru di bahagian feet dog telah longgar atau ada part yg telah patah pada bahagian bawah tersebut. Masalah mesin anda mungkin dapat diselesaikan jika diperiksa oleh technician berpengalaman LSN.

  20. #340

    Default mesin basuh rosak

    saya ade sebuah mesin basuh manual.. masalahnya tempat spin tidak berfungsi jika letak pakaian untuk dikeringkan.. jika tanpa pakaian, spin tersebut berfungsi.. apakah kerosakan yang berlaku pada mesin basuh tersebut???

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي