Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 24 1234511 ... LastLast
Results 1 to 20 of 461
  1. #1
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Seruan MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Hubungi LSN utk MEMBAIKI Mesin Jahit dan Mesin Basuh anda dgn segera. Perkhidmatan servis hingga ke pintu rumah anda disediakan. Perkhidmatan servis oleh LSN adalah sangat pantas dan berbaloi utk kualiti kerja yg dilakukan.

    Perkhidmatan Membaiki Mesin Jahit
    LSN memiliki tukang2/ mekanik mesin jahit yg berpengalaman lebih 40 tahun. Maka, tidak kisah walaupun mesin jahit kurun ke 19 hingga sekarang, semuanya dapat dibaiki. Skop kerja mesin jahit:
    1. Servis biasa
    2. Overhaul 100% (Mesin anda akan dicuci menggunakan Minyak Api utk menghilangkan kesan2 karat dan kotoran sepenuhnya) *LSN adalah satu2nya syarikat yg menyediakan perkhidmatan Overhaul Mesin Jahit di Malaysia*
    3. Menukar Papan/ Kabinet mesin jahit jenis kayuh.
    4. Menukar/ Convert mesin jahit jenis kayuh kepada Jenis Elektrik (pemasangan motor)
    5. Memperbaharu mesin jahit anda, cth: Pakej lengkap spt Overhaul Mesin, Spray/ Cat (kompressor) semula mesin anda, Menukar alat2 ganti pd mesin yg rosak, Menukar kabinet dan Mengecat kaki mesin. Mesin lama anda akan kelihatan seperti baru keluar dari kilang (serba baru) walaupun sudah berusia 40 atau 50 tahun.
    6. Perkhidmatan tukar beli disediakan, anda boleh menukarbeli mesin lama anda dengan mana2 model baru yg anda minat.

    Perkhidmatan Membaiki Mesin Basuh
    LSN dapat menyelesaikan sebarang masalah2 yg ada pada mesin basuh anda spt:
    1. Tiada api/current
    2. Boleh basuh tapi tak bilas (spin)
    3. Boleh spin tapi tak basuh
    4. Air tidak boleh keluar
    5. Air tidak boleh takung
    6. Masalah pada board komputer
    7. Berbau hangit/ spt wayar terbakar
    8. Bunyi bising masa basuh/ spin
    9. Lain2 masalah yg berkenaan dgn mesin basuh anda

    Sila reply utk maklumat lanjut atau PM LSN maklumat Nama, Alamat dan No Telefon anda supaya LSN dpt hubungi kamu dgn segera. Saya syorkan bagi perbincangan masalah2 pada mesin2 anda, sila reply post di sini supaya yg lain2 pun dapat mengetahui serba sedikit ttg masalah2 mesin.


  2. #2

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    mm..bagusnya ada topik nih. problem kat mesin basuh saya cam no 8 tu..bunyi kuat bila basuh/spin. sebelum jadik camtu, saya ada cuci selimut toto, takde la berat sangat rasanya....mesin basuh saya fully auto, 6.8 kg.

  3. #3
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by fazzlin View Post
    mm..bagusnya ada topik nih. problem kat mesin basuh saya cam no 8 tu..bunyi kuat bila basuh/spin. sebelum jadik camtu, saya ada cuci selimut toto, takde la berat sangat rasanya....mesin basuh saya fully auto, 6.8 kg.
    fazzlin,

    Kita boleh hantar technican ke rumah anda untuk memeriksa punca bunyi bising mesin basuh tersebut. Kos baik-pulih akan dibincang dahulu dengan anda sebelum kerja penyelenggaraan dilakukan.

    Sila PM ke LSN:
    1. Nama penuh
    2. Alamat
    3. No.Telepon
    4. Masalah mesin anda

    Kerani/ Technician LSN akan membuat panggilan terus ke nombor anda untuk temujanji pemeriksaan mesin basuh tersebut.

  4. #4

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    mm...hantar technician ke? xpelaa..nak tau je, sebab kadang2 bila tengah guna mesin tu macam ada syiling je kat dalam...bunyi bising sangat..tapi bila cek, takde pulak. kadang2 ok, xbising.

  5. #5
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by fazzlin View Post
    mm...hantar technician ke? xpelaa..nak tau je, sebab kadang2 bila tengah guna mesin tu macam ada syiling je kat dalam...bunyi bising sangat..tapi bila cek, takde pulak. kadang2 ok, xbising.
    fazzlin,

    Kalau anda rasa ada syiling sangkut di dalam tub mesin, lebih baik hantar mesin tu untuk servis. Sebab, syiling yg sangkut dlm tub mesin basuh boleh menyebabkan,
    1. Tub mesin basuh akan mula berlubang selepas beberapa bulan akibat geseran, air akan bocor.
    2. Syiling akan sangkut di Valve-Packing (getah tempat tadah air), air akan keluar terus melalui saluran air keluar.
    3. Boleh merosakkan mangkuk pencuci yg terletak di dalam tub.

    Masalah syiling sangkut dalam tub mesin bukan perkara kecil. Lebih baik buat pemeriksaan segera.

  6. #6

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Salam,

    saya mempunyai mesin jahit tepi brother model 1034D Lock.
    andakah LSN ada jual part utk pisau (gunting) utk mesin tersebut. Rasanya mcm dah tumpul..
    saya kat klang..nak ke cheras jauhlah pulak..
    boleh pos dan bg detail harga..tq.

    mesin ni ada part utk takung benang tak?
    yg nie pon kalau boleh nak beli..

  7. #7
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by rozieq View Post
    Salam,

    saya mempunyai mesin jahit tepi brother model 1034D Lock.
    andakah LSN ada jual part utk pisau (gunting) utk mesin tersebut. Rasanya mcm dah tumpul..
    saya kat klang..nak ke cheras jauhlah pulak..
    boleh pos dan bg detail harga..tq.

    mesin ni ada part utk takung benang tak?
    yg nie pon kalau boleh nak beli..
    rozieq;

    LSN ada parts untuk mesin jahit tepi 1034D anda. LSN boleh hantar technician ke rumah anda.

    Part untuk letak benang pun ada. LSN akan bekalkan part letak benang besar (benang halus), jadi anda boleh gunakan benang besar lain kali.

    Sila PM nama penuh, alamat penuh, no telefon ke LSN. LSN akan buat panggilan sebelum hantar technician esok.

  8. #8
    Ahli Lama
    Join Date
    25 Jun 2008
    Posts
    45

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    shida ada masalah mesin basuh berbunyi bising...
    x tau la ab=pe kebenda nya yang wat bising ...

    kalu nak betulkan sume.. baper angaran charge dia..?
    harap leh membantu..

  9. #9
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by shidah04 View Post
    shida ada masalah mesin basuh berbunyi bising...
    x tau la ab=pe kebenda nya yang wat bising ...

    kalu nak betulkan sume.. baper angaran charge dia..?
    harap leh membantu..
    Bunyi bising masa basuh atau spin?

  10. #10
    Ahli Lama
    Join Date
    25 Jun 2008
    Posts
    45

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by LSN View Post
    Bunyi bising masa basuh atau spin?
    masa spin..

  11. #11
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by shidah04 View Post
    masa spin..
    Saya rasa masalah bearing rosak, mungkin air dlm tangki bocor melalui oil seal, dlm masuk dlm bearing. Jadi bearing berkarat dan buat bunyi bising mcm gedabak keretapi, betul tak?

    Utk confirmkan masalah mesin, technician LSN akan check 100% dah beiritahu kos baik pulih...Biasanya kalau bearing saja rosak dlm $150 hingga $180. Kalau gearbox rosak, mahal sikit, dlm $280 ke atas....

  12. #12
    Ahli Lama
    Join Date
    25 Jun 2008
    Posts
    45

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    oo.. biasa akan hantar kedai mesin basuh tu ker..?
    @ org datang rumah baiki terus...???

  13. #13
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by shidah04 View Post
    oo.. biasa akan hantar kedai mesin basuh tu ker..?
    @ org datang rumah baiki terus...???
    Kalau mesin basuh tersebut mengalami masalah yg kecil, maka LSN akan membaiki terus mesin tersebut di rumah anda.

    Sekiranya masalah teruk, maka mesin basuh tersebut terpaksa dihantar ke Hospital LSN di Cheras untuk mendapatkan rawatan rapi.

  14. #14

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    mesin basuh saya nyer prob adalah dia tempat wash tak berpusing.. kat spin ok jerk.. pastu ada la panggil org datang baiki.. dia kata masalah adalah kat tempat wash tu dah loose.. dan dia nyer belt kat belakang dah putus.. dia ambik barang yg rosak tu dan nak cari spare part.. dah lebih 2 minggu.. lum ada khabar berita.. saya dah bagi deposit kat dia Rm100... btw.. mesin basuh saya jenama pensonic.. susah ker nak cari spare part dia ek?

  15. #15

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    kt rmh saya ade 3 mesin jahit,da lama xpakai mak mentua kasi..
    ade mesin jahit tepi,mesin jahit lurus,dgn mesin sulam..
    blh repair x?
    klu nk tradein 3 mesin tu amek mesin br blh ke?
    mcm mane byrnnya??
    mesin tu jenama singer
    plzz pm me scpt yg mgkin k..

  16. #16
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by pearlsweets View Post
    mesin basuh saya nyer prob adalah dia tempat wash tak berpusing.. kat spin ok jerk.. pastu ada la panggil org datang baiki.. dia kata masalah adalah kat tempat wash tu dah loose.. dan dia nyer belt kat belakang dah putus.. dia ambik barang yg rosak tu dan nak cari spare part.. dah lebih 2 minggu.. lum ada khabar berita.. saya dah bagi deposit kat dia Rm100... btw.. mesin basuh saya jenama pensonic.. susah ker nak cari spare part dia ek?
    Dalam sejarah LSN membaiki mesin basuh, belum ada masalah cari sparepart 'Motor Belt' yg dah putus. Lebih-lebih lagi, terdapat berpuluh2 supplier di KL yg jual Motor Belt. Mungkin sparepart lain yg dicarinya, bukannya Motor Belt.

    Jenama Pensonic boleh dikatakan jenama yang Ok. Berbaloi kalau dibaiki semula.

  17. #17

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    LSN.. saya ada masalah besar ngan mesin jahit saya.. Saya nyer mesin murah jek.. tapi... ada satu bende penting ilang.. iaitu pemegang tapak mesin.. Ada spare part tak?? sedih tull.. dulu pindah umah, anak main.. cari tak jumpa.. Mesin saya jenis Yamata jek

  18. #18
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by HRshoppe View Post
    LSN.. saya ada masalah besar ngan mesin jahit saya.. Saya nyer mesin murah jek.. tapi... ada satu bende penting ilang.. iaitu pemegang tapak mesin.. Ada spare part tak?? sedih tull.. dulu pindah umah, anak main.. cari tak jumpa.. Mesin saya jenis Yamata jek
    Itu bukan masalah besar. Jangan risau, KAN ADA LSN. Sila bawa mesin bersama2 tapak tersebut ke LSN bila2 masa, tapi buat panggilan dahulu pastikan ada Technician LSN standby di premis.

    LSN jual sparepart hampir kesemua jenama mesin jahit.

  19. #19

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Alaaa.. saya kat penang... Leh beli bende alah tu jek?? saya tau nak pasang.. bende alah tu jek takde.. kalau ada, PM harga & nak secepat mungkin ekk...gembiranya dakuuu

  20. #20
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT/ MESIN BASUH- Rosak dan mempunyai Masalah?

    Quote Originally Posted by HRshoppe View Post
    Alaaa.. saya kat penang... Leh beli bende alah tu jek?? saya tau nak pasang.. bende alah tu jek takde.. kalau ada, PM harga & nak secepat mungkin ekk...gembiranya dakuuu
    Harga sparepart yang anda order termasuk kos penghantaran pos ke Penang adalah RM25.00. Sila PM butir2 anda ke LSN.
    1. Nama penuh
    2. No H/P
    3. Alamat penuh
    4. Butir2 bayaran

    SIla klik link di bawah dan lihat post no #22 utk mendapatkan maklumat akaun LSN.
    http://www.wanitamelayu.com/forum/showthread.php?t=19350&page=2

 

 
Page 1 of 24 1234511 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي