Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 36 of 135 FirstFirst ... 263233343536373839404686 ... LastLast
Results 701 to 720 of 2682
  1. #701
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    06 May 2009
    Posts
    73

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    LSN saya nak order jarum emas 2 paket
    Bio Sireh dan Macam2 lagi
    http://kedaiku.sosblog.com

  2. #702

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    mr.LSN
    kawan akak nak jual mesin jahit tepi 2nd hand PROTEX TY-737.
    adakah ini model industri atau sesuai untuk kegunaan biasa-biasa sahaja.adakah mesin ini sebagus model yang LSN pernah cadangkan pada makcik m dalam forum terdahulu.kalau mr.LSM ada jual model ini (yg baru) berapakah pula harganya?

  3. #703
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    06 May 2009
    Posts
    73

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    LSN saya nak tanya pasal Elastic foot- tapak jahit getah elastik nie untuk jahit getah pinggang 2 ke dan blh kan pakai pada mesin NV50?
    Bio Sireh dan Macam2 lagi
    http://kedaiku.sosblog.com

  4. #704
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by kak_ayu View Post
    mr.LSN
    kawan akak nak jual mesin jahit tepi 2nd hand PROTEX TY-737.
    adakah ini model industri atau sesuai untuk kegunaan biasa-biasa sahaja.adakah mesin ini sebagus model yang LSN pernah cadangkan pada makcik m dalam forum terdahulu.kalau mr.LSM ada jual model ini (yg baru) berapakah pula harganya?
    Mesin Protex TY737 kualitinya adalah baik. Protex TY737 boleh digunakan untuk kegunaan biasa dan juga jahit tepi tudung yang halus ( kena beli tapak tambahan). LSN cadangkan Mesin Japan Brother DL752-3 RM2450, atau Zoje ZJ737 RM 1695 kpd makcik_m. Protex TY-737 adalah sama dengan Zoje ZJ-737, namun Japan Brother DL-752-3 adalah jauh baik mantap dan berkualiti dari model2 yg lain. Harga Protex TY-737 adalah lebih kurang sama dgn Zoje ZJ-737.

  5. #705

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Japan Brother DL-752-3 / Japan Brother DL-752-4 tu boleh jahit tepi tudung yang halus juga ker?

  6. #706
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by mainmain View Post
    LSN saya nak order jarum emas 2 paket
    LSN akan menguruskan penghantaran melalui pos ekspress hari ini juga. Sila bank in bayaran,

    Jarum emas, RM10 x 2 paket= RM20

    Kos pos ekspress= RM2.50

    Jumlah pembayaran= RM22.50

    NO akaun Maybank= 514851112253

    Nama: Lings Service Network (M) S/B

  7. #707
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by makcik_m View Post
    En.LSN,
    Makcik nak tau juga harga barang kat kedai LSN ni tetap ke bleh nego...
    Bilakah masa yg sesuai untuk beli??manalah tau ada perancangan jualan murah ker..dapatlah diskaun skit.jimat tu kan bagus
    Harga yang LSN tawarkan adalah harga yg sangat berpatutan untuk servis yg diberi. LSN tiada sebarang perancangan untuk jualan murah pada masa ini atau masa yg akan datang kerana mesin2 jahit yg LSN jual adalah berjenama dan harganya terkawal. Namun, LSN boleh menguruskan KRLSN daripada pemenang kuiz utk mendapatkan rebet khas.

  8. #708

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    boleh En.LSN menguruskan KRLSN daripada pemenang kuiz utk mendapatkan rebet khas untuk makcik tak?

    Terima, kasih

  9. #709
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by kak_ayu View Post
    Japan Brother DL-752-3 / Japan Brother DL-752-4 tu boleh jahit tepi tudung yang halus juga ker?
    Boleh, anda perlu membeli tapak tambahan utk hasilkan jahitan tepi yg halus.

  10. #710
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by mainmain View Post
    LSN saya nak tanya pasal Elastic foot- tapak jahit getah elastik nie untuk jahit getah pinggang 2 ke dan blh kan pakai pada mesin NV50?
    Elastik Foot adalah tapak tambahan utk mesin jahit tepi portable shj. Tapak tersebut tidak boleh digunakan pada mesin NV50. Harap maklum

  11. #711
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by makcik_m View Post
    boleh En.LSN menguruskan KRLSN daripada pemenang kuiz utk mendapatkan rebet khas untuk makcik tak?

    Terima, kasih
    Boleh, sila PM
    1.Nama penuh
    2.Alamat penuh
    3.No telefon
    4.Model mesin yg anda berminat

  12. #712
    Ahli Sensasi
    Join Date
    13 Sep 2005
    Posts
    481

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    mari2 dapatkan kupon ..

  13. #713

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    kupon diskaun ker en.LSN??
    brapa % diskaun?
    ada tarikh lupus ker??sbb sy nak beli hujung tahun kot2 ada bonus.hehehe kalaubleh diskaun lagi cantik..

  14. #714
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by kak_ayu View Post
    kupon diskaun ker en.LSN??
    brapa % diskaun?
    ada tarikh lupus ker??sbb sy nak beli hujung tahun kot2 ada bonus.hehehe kalaubleh diskaun lagi cantik..
    Anda boleh mendapatkan rebet 5% apabila menggunakan KRLSN utk membeli mesin jahit di LSN. Semua KRLSN mempunyai tarikh lupus, namun KRLSN yg baru sentiasa diberi kpd semua pemenang kuiz LSN.

  15. #715

    Ibu Jari Keatas Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Hi Mr Ar Liinggam,

    We are Chia & his gf, the one who bought NV 30 from you just now. Thanks for your good service and patient to teach us how to use the sewing machine.(more than 2 hours )
    U r the best seller we ever met!!
    AND u r really giving honest advices & comments..

    gd luck on ur business n looking to deal with u again...huhu~~


    p/s: kakak2 & kawan2 semua, LSN memang service bagus dan sanggup jawab apa yg di tanya dgn demo yg profesional sekali...hebat!!

  16. #716
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by pupunoka View Post
    Hi Mr Ar Liinggam,

    We are Chia & his gf, the one who bought NV 30 from you just now. Thanks for your good service and patient to teach us how to use the sewing machine.(more than 2 hours )
    U r the best seller we ever met!!
    AND u r really giving honest advices & comments..

    gd luck on ur business n looking to deal with u again...huhu~~


    p/s: kakak2 & kawan2 semua, LSN memang service bagus dan sanggup jawab apa yg di tanya dgn demo yg profesional sekali...hebat!!
    Tq for the comment and tq very much for the business.

  17. #717
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    06 May 2009
    Posts
    73

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    LSN,
    Saya ada mesin jahit tepi Brand ACME model WS 518 5 benang dah di ubah kepada 3 benang. Kalau saya tolak mesin nie brp blh dapat ye?


    Satu lagi,untuk jahit getah pinggang bagi mesin NV50 tak perlu foot special ke?Tak rosak ke dia punya gigi....atau ada suggestion lain ke?...
    Bio Sireh dan Macam2 lagi
    http://kedaiku.sosblog.com

  18. #718
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by mainmain View Post
    LSN,
    Saya ada mesin jahit tepi Brand ACME model WS 518 5 benang dah di ubah kepada 3 benang. Kalau saya tolak mesin nie brp blh dapat ye?

    Satu lagi,untuk jahit getah pinggang bagi mesin NV50 tak perlu foot special ke?Tak rosak ke dia punya gigi....atau ada suggestion lain ke?...
    Mesin jahit brand ACME tu mesin " Cap Ayam", mesin dalam kategori kualiti paling rendah.

    Kalau trade-in, LSN ambil pada harga RM50 sahaja.

    Untuk jahit getah pinggang bagi NV50, anda boleh gunakan tapak biasa "J" atau non stick foot.

  19. #719
    Ahli Baru
    Join Date
    19 Feb 2009
    Posts
    292

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    LSN...
    kalau stok tapak mesin brother dah sampai pls inform yer.... nak order sekali ngan tapak mesin jahit tepi singer tuh...

    satu lg.. kalau tapak sulam yg free flow (sulam with our own design) for NV50 ada tak?

  20. #720
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by milakami View Post
    LSN...
    kalau stok tapak mesin brother dah sampai pls inform yer.... nak order sekali ngan tapak mesin jahit tepi singer tuh...

    satu lg.. kalau tapak sulam yg free flow (sulam with our own design) for NV50 ada tak?
    Tapak mesin Brother dah ada stok. Tapak apa yg anda nak beli?

    Quilting foot, tapak sulam free flow tinggal 1 unit shj. Kod: FOOIN Quilting Foot RM31.

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي