Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 2 of 135 FirstFirst 1234561252102 ... LastLast
Results 21 to 40 of 2682
  1. #21

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    apa beza mesin jahit tepi biasa dgn industri..kalau mesin jahit tepi biasa tu boleh pakai lama ker..atau pakai sejam kena stop 1/2 jam mcm mesin jahit motor biasa..

  2. #22
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Ok. mesin jahit tepi industri boleh digunakan selama 24 jam secara terus tanpa berhenti (tahan lasak).

    Mesin jahit tepi biasa, sekiranya anda jahit berterusan tanpa berhenti boleh digunakan untuk sejam sahaja dan perlu rehat untuk 15 minit. Tetapi, katakan sekejap jahit, lepas tu berhenti, lepas tu jahit semula, maka boleh digunakan secara berterusan.

    Cadangan dari LSN:
    sekiranya anda menerima tempahan menjahit dari luar, maka mesin jahit industri adalah yang paling sesuai. Sekiranya untuk kegunaan persendirian sahaja, maka mesin jahit tepi portable sudah cukup memadai.


    Quote Originally Posted by delisha View Post
    apa beza mesin jahit tepi biasa dgn industri..kalau mesin jahit tepi biasa tu boleh pakai lama ker..atau pakai sejam kena stop 1/2 jam mcm mesin jahit motor biasa..

  3. #23
    Ahli Baru
    Join Date
    28 May 2007
    Posts
    107

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by fazzlin View Post
    saya cari mesin jahit jenis biasa je...sbb nak jahit langsir n nak belajar jahit baju n macam2...kiranya sy beginner laa. xkesah jenis apa, asalkan simple n murah..sblm ni pun penah guna mesin jahit singer model lama, mak saya punya...kalau canggih sgt takut xtau gunaa...hehe..

    e ehh.. ev pon sama.. hehe.. dok guna mesin mama brand NELCO... mmg da lama mesin tu.. skrg ni nk survey2 mesin jahit + mesin jahit tepi.... kalo ada pakej combo lagi cantek..

    mesin jahit tepi mana yg ok + harga berpatutan..?

  4. #24
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by ev_love View Post
    e ehh.. ev pon sama.. hehe.. dok guna mesin mama brand NELCO... mmg da lama mesin tu.. skrg ni nk survey2 mesin jahit + mesin jahit tepi.... kalo ada pakej combo lagi cantek..

    mesin jahit tepi mana yg ok + harga berpatutan..?
    ev_love,

    Saya syorkan anda membeli Mesin Brother XL2630 dan mesin jahit tepi Brother M3034D.


    Brother M3034D dan Brother XL2630

    Tawaran Harga Promosi adlah sepeti berikut.


    Sila buat tempahan pada ada sebelum 10/2/09 untuk harga terhebat.

  5. #25
    Ahli Lama
    Join Date
    28 Jan 2008
    Posts
    982

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Salam, wah dh bukak kedai ya...

  6. #26
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by rodiah View Post
    Salam, wah dh bukak kedai ya...
    Rodiah,

    Ya, LSN baru buka kedai online di WMC. Sebab tu tengah buat promosi besar-besaran.

    Emm, LSN kenal kak Rodiah ke..?

    Tak nak beli mesin, harga hebat ni.

  7. #27
    Ahli Lama
    Join Date
    19 Sep 2008
    Posts
    698

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Salam, kalau untuk jahit quilt yang mana sesuai?

  8. #28
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by ronza View Post
    Salam, kalau untuk jahit quilt yang mana sesuai?
    ronza,

    Mesin Brother XL2630 boleh buat quilting, gunakan tapak khas (Quilting Foot).
    Mesin Brother XL2630

    Tapi, kalau ada budget lebih, saya recommend Model NV30, lagi senang dan mudah digunakan... mesin tu guna LCD screen.. digital mode. Boleh gunakan Quilting Foot untuk buat quilt.
    Mesin Brother NV30

    Sila rujuk harga tawaran promosi dalam jadual di bawah.

  9. #29
    Ahli Lama
    Join Date
    28 Jan 2008
    Posts
    982

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    em, mesin antar smpai umah ka?

  10. #30
    Peniaga Mini @ Plaza Rafflesia
    Join Date
    04 Dec 2007
    Posts
    92

    Gelihati MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Hye LSN...

    Sudah lama juga berangan nak beli mesin jahit...
    Saya beginner...menjahit secara suka-suka aje..
    Melalui thread ni... saya rasa mesin jahit BROTHER XL2630 sesuai juge..
    But..macam mana dengan kos penghantaran to Kerteh - Terengganu?..Disediakan or ada additional/transportation charge? Harap boleh dapat dengan harga RM600...hehehe

  11. #31
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by rodiah View Post
    em, mesin antar smpai umah ka?
    rodiah,

    LSN ada menyediakan perkhidmatan penghantaran ke rumah dengan caj kos penghantaran sebanyak RM50.00(dalam kawasan Lembah Klang).

    Technican dari LSN sendiri akan menghantar mesin tersebut, jadi cara-cara mengunakan mesin tersebut akan diajar di rumah anda sendiri.

    Boleh saya tahu, model apa yang anda minat?

  12. #32
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by tuanemma View Post
    Hye LSN...

    Sudah lama juga berangan nak beli mesin jahit...
    Saya beginner...menjahit secara suka-suka aje..
    Melalui thread ni... saya rasa mesin jahit BROTHER XL2630 sesuai juge..
    But..macam mana dengan kos penghantaran to Kerteh - Terengganu?..Disediakan or ada additional/transportation charge? Harap boleh dapat dengan harga RM600...hehehe
    Tuanemma,

    Untuk penghantaran mesin Brother XL 2630 ke Kerteh, Terengganu, LSN akan membuat penghantaran melalui Courier Service(kos penghantaran lebih kurang RM50.00)

    Jadi, jumlah yang perlu anda bank in adalah RM650.00
    Harga ini dah best offer kak.

  13. #33

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by LSN View Post
    fazzlin,

    Saya cadangkan mesin di bawah ini untuk anda. Jenama Brother, Model XL2630. Mesin ni boleh buat jahitan biasa, mempunyai 25 corak jahitan, termasuk pattern jahitan sembat, Jahitan Lubang Butang, Thread-Guide (Benang masuk secara otomatik dalam lubang jarum). Bunyi mesin ni memang senyap. Kalau beli sekarang, dapatlah harga special. Penghantaran boleh diuruskan.

    Model: Brother XL2630

    ermm..menarik..nnt diskas ngan hb dulu eh..

  14. #34
    Ahli Baru
    Join Date
    20 Oct 2008
    Posts
    158

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    trade in bole x?

  15. #35
    Ahli Baru
    Join Date
    20 Oct 2008
    Posts
    158

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    klau trade in mesin singer brape amik ye?

  16. #36
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by bluee View Post
    klau trade in mesin singer brape amik ye?

    bluee,

    Boleh trade in. Mesin Singer lama anda model apa dan sudah berapa lama mesin anda itu?

  17. #37
    Ahli Baru
    Join Date
    20 Oct 2008
    Posts
    158

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by LSN View Post
    bluee,

    Boleh trade in. Mesin Singer lama anda model apa dan sudah berapa lama mesin anda itu?

    sy x pasti model ape..tp yg bese portable warne putih.. da dlm10 thun keatas tp x libih 15 thun..mcm ne yea?

    bole bg details ttg XL2220 n LS2160...

    sempat ke nk dpt price yg before 10/2/ tu.hehe..

  18. #38

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Saya berminat dgn Model XL2630. Esok dah habis offer RM600. Sempat lagi ke kalau saya booking untuk dapat harga RM600. Saya tinggal kat area selayang.

  19. #39
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by rania73 View Post
    Saya berminat dgn Model XL2630. Esok dah habis offer RM600. Sempat lagi ke kalau saya booking untuk dapat harga RM600. Saya tinggal kat area selayang.
    rania,

    10 hb adalah hari terakhir untuk promisi kelas 1, jadi anda masih boleh dapat mesin Brother XL2630 pada harga RM600....

  20. #40
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by bluee View Post
    sy x pasti model ape..tp yg bese portable warne putih.. da dlm10 thun keatas tp x libih 15 thun..mcm ne yea?

    bole bg details ttg XL2220 n LS2160...

    sempat ke nk dpt price yg before 10/2/ tu.hehe..
    bluee,

    Sebenarnya, LSN tak berminat sangat utk trade-in mesin yg lebih 10 tahun sebab pertama model tu sudah lama dan tak ada lagi di pasaran. Kedua model yg lebih 10 tahun tidak boleh dijual semula, takde yg nak beli. Mesin baru pun kita jual pada harga $500++ sahaja, maka mesin 2nd kurang laku.
    LSN boleh buat bantuan dgn trade-in pada harga $50 hingga $100 sahaja.

    XL2220 (11 corak) adalah lebih baik berbanding LS2160 (8 corak). XL2220 menggunakan sistem Sekuchi Muatan Atas, jadi bunyi lebih senyap. LS2160 menggunkan sistem sekuchi tradisional (macam mesin hitam lama), jadi bunyinya bising sedikit berbanding XL2220. XL2220 ada corak jahitan sembat, manakal LS2160 tiada.

    Sekiranya anda membuat tempahan hari ini, masih boleh dapatkan mesin tersebut pada harga special. Hari ini adalah hari terakhir.

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي