Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 16 of 19 FirstFirst ... 61213141516171819 LastLast
Results 301 to 320 of 365
  1. #301

    Default Re: Sembang2@Rafflesia ~ kad keahlian rafflesia..

    akak..kite nak tanye la..

    forum ni khas utk peniaga melayu jer ker?
    kalu bangsa lain xleh meniaga kat sini ker?

  2. #302

    Default Re: Sembang2@Rafflesia ~ kad keahlian rafflesia..

    dapatkan harian metro hari ini 14 jan 2010


  3. #303

    Senyum Re: Sembang2@Rafflesia ~ kad keahlian rafflesia..

    Quote Originally Posted by belina2u View Post
    dapatkan harian metro hari ini 14 jan 2010


    ada berita apa?? sensasi ke

  4. #304
    Pemilik Plaza Rafflesia
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    1,107

    Default Re: Sembang2@Rafflesia ~ kad keahlian rafflesia..

    Quote Originally Posted by belina2u View Post
    akak..kite nak tanye la..

    forum ni khas utk peniaga melayu jer ker?
    kalu bangsa lain xleh meniaga kat sini ker?
    hai awak..
    isu sensitip ni..
    memang ada yg bkn melayu dlm wmc ni. tp sikittt sgt. terpulang pd pemilik plaza. tp rafflesia blum ada lg..

  5. #305

    Ibu Jari Keatas Re: Sembang2@Rafflesia ~ kad keahlian rafflesia..

    Quote Originally Posted by belina2u View Post
    dapatkan harian metro hari ini 14 jan 2010


    ahaks..tau dah..tahniah belina

  6. #306
    Pemilik Plaza Rafflesia
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    1,107

    Default Re: Sembang2@Rafflesia ~ kad keahlian rafflesia..

    Quote Originally Posted by nisha82 View Post
    ahaks..tau dah..tahniah belina
    berita psl bisnes belina2u ke?. akak baca metro online je.. x jumpa lg hehe.

  7. #307

    Default Re: Sembang2@Rafflesia ~ kad keahlian rafflesia..

    Quote Originally Posted by AdminRaf View Post
    berita psl bisnes belina2u ke?. akak baca metro online je.. x jumpa lg hehe.
    http://www.hmetro.com.my/myMetro/art...rujual/Article


  8. #308
    Pemilik Plaza Rafflesia
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    1,107

    Default Re: Sembang2@Rafflesia ~ kad keahlian rafflesia..

    wah wah. tahniah ye awak. yg sorang lg ni pun (ayrineshop).. peniaga wmc gak kan

    Cuba dulu baru jual

    Oleh Rosmaliana Aida Mohd Adnan
    rosmaliana@hmetro.com.my



    BERGELAR suri rumah sepenuh masa bukan menjadi penghalang untuk wanita membantu mendapatkan pendapatan sampingan bagi isi rumah.

    Ini yang dilakukan perunding produk Belina Cosmetics, Nura Hilwa Johari, 28, yang kini berbangga kerana berjaya memperoleh pendapatan empat angka setiap bulan melalui jualan produk kecantikan terbabit.

    Walaupun pada mulanya, laman belina2u.blogspot.com dihasilkan sebagai percubaan, dia mula mengaplikasikan sebaik mungkin penggunaan teknologi terbabit apabila ia mendapat sambutan hangat daripada pelayar blog.

    Ditambah dengan sokongan suami yang banyak membantu dari segi penyediaan modal permulaan dan pengangkutan, dia mampu untuk menyeimbangkan perniagaan diceburi dan kerja rumah.

    "Saya mengetahui keberkesanan produk ini melalui rakan dan akhirnya mencuba sendiri untuk merasai kelainannya.

    "Saya sangat berpuas hati kerana produk Belina membantu menyelesaikan masalah kulit berminyak dan jerawat yang dihadapi selama ini," katanya ketika ditemui di pejabat Belina Cosmetics di Lorong 6C/91, Taman Shamelin, Cheras, Kuala Lumpur baru-baru ini.

    Bagi Norazaliza Ahmad, 32, sungguhpun mempunyai pekerjaan tetap, kerjaya sampingan ini memberikan peluang kepadanya untuk bertemu ramai orang.

    Dia memperoleh pendapatan lumayan sebanyak RM4,000 sebulan hasil jualan barangan terbabit secara dalam talian.

    Katanya, melalui laman www.ayrineshop.blogspot.com yang dikendalikan sejak 2007, ia menjadi suatu perniagaan yang amat menguntungkan dan memberikan pulangan sewajarnya.

    "Walaupun ketika mula menubuhkan laman blog berkenaan, sambutan pelanggan tidak begitu menggalakkan, lama-kelamaan ia makin membuahkan hasil.

    "Biarpun berdepan dengan risiko, ia adalah lumrah berniaga dan kita perlu berusaha untuk memastikan barangan diambil dapat dijual," katanya.

    Rangkaian produk kecantikan dan kesihatan Belina menggunakan bahan semula jadi. Bahan utamanya adalah susu kambing asli dari New Zealand yang baik untuk kulit dan sememangnya sesuai dijadikan produk penjagaan kulit.

    Belina menyediakan penjagaan lengkap barangan kesihatan dan penjagaan kulit dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Untuk memastikan pelanggan berpuas hati, disarankan supaya pengguna menggunakan satu produk saja tanpa perlu mencampuradukkan dengan barangan lain.

    Susu kambing kaya dengan protein, vitamin dan mineral serta amat berkhasiat untuk kulit serta membantu untuk mengatasi penyakit kulit seperti ekzema dan jerawat.

    Untuk memantapkan lagi penjualan produk, pengedar Belina, Siti Aisyah Abdullah, 50, pula ingin mengaplikasikan sistem perniagaan pemasaran pelbagai peringkat di kalangan pelanggannya.

    "Saya ingin menghidupkan kembali sistem perniagaan ini dengan cara baru yang lebih berkesan.

    "Ia bertujuan menarik lebih ramai wanita terutama suri rumah mengikuti perniagaan ini supaya mereka mempunyai pendapatan sampingan yang lumayan di samping memenuhi aktiviti harian mereka di rumah," katanya.
    Untuk mendapatkan maklumat lanjut, hubungi talian bebas tol Belina di 03-92008911/016-2191219 (KL)/04-8297776 (Pulau Pinang) serta layari laman web www.belina.com.my.

  9. #309
    Ahli Baru
    Join Date
    23 Sep 2008
    Posts
    3

    Default Re: Sembang2@Rafflesia ~ kad keahlian rafflesia..

    Salam kenal..
    saya ahli baru Plaza Rafflesia, sila tunjuk ajar..

    Jemputlah cuci mata ke kedai saya, IZ ONLINE SHOP..

    http://www.wanitamelayu.com/forum/sh...ad.php?t=28859


  10. #310
    Pemilik Plaza Rafflesia
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    1,107

    Default

    Quote Originally Posted by artila View Post
    Salam kenal..
    saya ahli baru Plaza Rafflesia, sila tunjuk ajar..

    Jemputlah cuci mata ke kedai saya, IZ ONLINE SHOP..

    http://www.wanitamelayu.com/forum/sh...ad.php?t=28859

    salam artila..
    tahniah dh bukak kedai... moga murah rezeki kt sini

  11. #311
    Pemilik Plaza Rafflesia
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    1,107

    Default Re: Sembang2@Rafflesia ~ Jom delete post/gbr yang lama2 :)

    salam..

    pengumuman :
    kpd peniaga2 lama (tahun 2007, 2008, 2009..), mana2 post yg lama.. elok kita delete bg memudahkan customer melihat brg2 yg available shaja. gbr2 produk yg dah dijual pun elok deletekan bg elak kesesakan porum. tq ye atas kerjasama anda

    nnt kan pengumuman baru mengenai Kadar sewa kedai (ada kenaikan), deposit meniaga bg peniaga bru (ada kenaikan) & penalti2 yg akan dikenakan jika langgar peraturan meniaga wmc...

    psst : pd peniaga yg dh tamat tempoh sewa, disarankan buat byaran secepat mungkin sblum KADAR BARU SEWA diumumkan

    t kasih

  12. #312

    Default Re: Sembang2@Rafflesia ~ Jom delete post/gbr yang lama2 :)

    Quote Originally Posted by AdminRaf View Post
    nnt kan pengumuman baru mengenai Kadar sewa kedai (ada kenaikan), deposit meniaga bg peniaga bru (ada kenaikan) & penalti2 yg akan dikenakan jika langgar peraturan meniaga wmc...

    psst : pd peniaga yg dh tamat tempoh sewa, disarankan buat byaran secepat mungkin sblum KADAR BARU SEWA diumumkan

    t kasih
    huhuhuh

  13. #313
    Pemilik Plaza Rafflesia
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    1,107

    Default

    Quote Originally Posted by belina2u View Post
    huhuhuh
    jgn nangis ye. ditangguhkan kenaikan. lbt lg lak

  14. #314
    Peniaga Plaza Rafflesia
    Join Date
    18 Nov 2008
    Posts
    21

    Default Re: Sembang2@Rafflesia ~ Jom delete post/gbr yang lama2 :)

    hai k.ida&semua........aneqs nk edarkan sampel sabun susu beras secara percume..pada sesiapa yg berminat blh la pm kan address pada aneqs@post kan address anda di sini:

    http://www.wanitamelayu.com/forum/sh...ad.php?t=28066

    jgn malu jgn segan,dh ramai bg address nk cube...u'll bile lagi?
    semuanya FREE!!FREE!!FREE!!

  15. #315
    Pemilik Plaza Rafflesia
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    1,107

    Default

    salam aneqs...
    wah, menarik tu. minat gak ni.. bleh try pakai

    nnt akak kasi alamat kt pm ye. akak pakai alamat opis abg hehe

  16. #316
    Pemilik Plaza Rafflesia
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    1,107

    Default Re: Sembang2@Rafflesia ~ Jom join jualan Murah Bulan Mac :)

    salam rakan peniaga..
    smua dialu2kan utk menyertai jualan murah sepanjang Mac ini (1-31Mac)

    syarat :
    1) setiap peniaga boleh buka SATU kedai shaja di thread tersebut
    2) wajib paparkan harga sebelum & selepas diskaun
    3) Free POS bukan termasuk jualan murah

    slamat berniaga ye

    --------------------
    PENGUMUMAN :
    Ida akan mula cuti bersalin pd 1Mac ~ 1Mei. Dlm msa tersebut, ida x online. jd, klu ada apa2, bleh sms ida : 013-3425025.
    Doakan ida & baby slamat semuanya ye. t kasih

  17. #317
    Peniaga Plaza Rafflesia
    Join Date
    18 Nov 2008
    Posts
    21

    Default Re: Sembang2@Rafflesia ~ Jom join jualan Murah Bulan Mac :)

    Quote Originally Posted by AdminRaf View Post
    salam aneqs...
    wah, menarik tu. minat gak ni.. bleh try pakai

    nnt akak kasi alamat kt pm ye. akak pakai alamat opis abg hehe
    blh2 k.ida......nnt sy poskan.......utk k.ida spesial sampel sy bg....huhu

  18. #318
    Ahli Lama
    Join Date
    21 Aug 2009
    Posts
    355

    Default Re: Sembang2@Rafflesia ~ Jom join jualan Murah Bulan Mac :)

    Quote Originally Posted by AdminRaf View Post
    salam rakan peniaga..

    --------------------
    PENGUMUMAN :
    Ida akan mula cuti bersalin pd 1Mac ~ 1Mei. Dlm msa tersebut, ida x online. jd, klu ada apa2, bleh sms ida : 013-3425025.
    Doakan ida & baby slamat semuanya ye. t kasih

    Ida,

    semoga selamat bersalin yer..
    anak yg ke berapa ni?
    senyap2 jer hhehe...dah nk bersalin baru tau pregnant rupanya
    nanti pantang kt mana?

  19. #319
    Pemilik Plaza Rafflesia
    Join Date
    19 Jan 2009
    Posts
    1,107

    Default

    Quote Originally Posted by aneqs View Post
    blh2 k.ida......nnt sy poskan.......utk k.ida spesial sampel sy bg....huhu
    ya ka hehe. spesel lg tu. tq awak

    Quote Originally Posted by Ninie KD
    Ida,
    semoga selamat bersalin yer..
    anak yg ke berapa ni?
    senyap2 jer hhehe...dah nk bersalin baru tau pregnant rupanya
    nanti pantang kt mana?
    Amin. t kasih ninie. bru nk msuk anak ke-2. nnt pantang umah mak kt perak

  20. #320
    Peniaga Plaza Rafflesia
    Join Date
    18 Nov 2008
    Posts
    21

    Default Re: Sembang2@Rafflesia ~ Jom join jualan Murah Bulan Mac :)

    Quote Originally Posted by AdminRaf View Post

    PENGUMUMAN :
    Ida akan mula cuti bersalin pd 1Mac ~ 1Mei. Dlm msa tersebut, ida x online. jd, klu ada apa2, bleh sms ida : 013-3425025.
    Doakan ida & baby slamat semuanya ye. t kasih
    Laa....k.ida,tak prasan plak akak nk dpt bb...sronoknye,huhu,nnt blh la try sabun sy ni....mesti berseri2 muke..nk2 lps bersalin ni...haha...nnt bg address ye...tahniah kak....sy bg sampel merangkap present tuk akak...huhuhu

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •