Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 23 1234511 ... LastLast
Results 1 to 20 of 442
  1. #1
    Tokeh Plaza Qasrina
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    1,256

    Default Jom Layan Game ~ Scrabble Game, Teka Logo etc

    Salam semua..

    Selamat datang ke Scrabble Game









    Bagaimana untuk menyertai permainan ini?

    1. Terbuka kepada sesiapa sahaja yang mendaftar di forum WMC
    2. Setiap minggu, soalan akan diberikan bersama klu2 untuk memudahkan peserta menjawab soalan
    3. Hadiah yang ditawarkan hanya diberikan kepada peniaga plaza/ahli plaza dimana setiap pembelian dengan peniaga plaza, secara automatik menjadi ahli plaza kami
    3. Soalan akan diberikan dalam BM/BI (saya akan beritahu sama ada soalan tersebut BM atau BI)







    senarai nama pemenang


    1. 22/01/2009 - imah78 (status : bukan ahli)
    2. 30/01/2009 - hasnah (status : bukan ahli)
    3. 02/02/2009 - anie_kamal (status : bukan ahli)
    4. 04/02/2009 - anie_kamal (status : bukan ahli)
    5. 05/02/2009 - hasnah (status : bukan ahli)
    6. 10/02/2009 - anie_kamal (status : bukan ahli)
    7. 17/02/2009 - azni-nor (status : bukan ahli)
    8. 19/02/2009 - niksu (status : bukan ahli)
    Last edited by QasrinaMall; 24th February 2009 at 10:03 AM.

  2. #2
    Tokeh Plaza Qasrina
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    1,256

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    SILA LIHAT SOALAN TERKINI DI PAGE 2..TQ
    Last edited by QasrinaMall; 29th January 2009 at 02:58 PM.

  3. #3
    Tokeh Plaza Qasrina
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    1,256

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    sy dh buka beberapa kotak kosong (hurup berwarna merah)..sila memerah otak anda

  4. #4

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    akak...
    kalau saya nak cuba bagi jawapan boleh tak?tapi malu la...takut salah lak...

  5. #5
    Tokeh Plaza Qasrina
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    1,256

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    Quote Originally Posted by afiera77 View Post
    akak...
    kalau saya nak cuba bagi jawapan boleh tak?tapi malu la...takut salah lak...
    boleh...cuba je..jangan malu2 rugi nanti

  6. #6

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    ok kak...ni jawapannya...
    1. UNFORGOTTABLE
    2. MENGASIHANI
    3. KECUAIAN
    4.PEMALINGAN (yg ni main hentam je..he..he...)
    5.CUNNINGED

    cuba je ni...main tembak je...

  7. #7
    Tokeh Plaza Qasrina
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    1,256

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    Quote Originally Posted by afiera77 View Post
    ok kak...ni jawapannya...
    1. UNFORGOTTABLE - ada satu huruf je lg yg salah, yg lain btol
    2. MENGASIHANI - btol
    3. KECUAIAN - btol
    4.PEMALINGAN (yg ni main hentam je..he..he...) - salah..sikit je lagi nak btol ni
    5.CUNNINGED - salah..cuba lagi

    cuba je ni...main tembak je...
    sikit je lagi ni..ade can nak menang afiera ni
    yg lain xmo cuba ke

  8. #8

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    Quote Originally Posted by QasrinaMall View Post
    sikit je lagi ni..ade can nak menang afiera ni
    yg lain xmo cuba ke
    sorry kak...
    soalan 1 tu jwpnnya UNFORGETTABLE
    yg soklan 4 & 5..nanti nak pikir sat...

  9. #9
    Tokeh Plaza Qasrina
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    1,256

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    Quote Originally Posted by afiera77 View Post
    sorry kak...
    soalan 1 tu jwpnnya UNFORGETTABLE
    yg soklan 4 & 5..nanti nak pikir sat...
    ok..so 3 dh btol dh tu..lg 2 tinggal sipi2 je

  10. #10
    Tokeh Plaza Qasrina
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    1,256

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    ade lagi 2 jam untuk jawab game ni

  11. #11

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    tak pe kak...kalau org lain xmo cuba..biar saya yg cuba lagi ye utk soklan 4 & 5
    4. PEMATANGAN
    5. CONNECTED

    saya main redah je...kalau betul nasib...kalau tak betul..bukan rezeki saya la tu..huhuhu..

  12. #12
    Tokeh Plaza Qasrina
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    1,256

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    Quote Originally Posted by afiera77 View Post
    tak pe kak...kalau org lain xmo cuba..biar saya yg cuba lagi ye utk soklan 4 & 5
    4. PEMATANGAN
    5. CONNECTED

    saya main redah je...kalau betul nasib...kalau tak betul..bukan rezeki saya la tu..huhuhu..
    afiera dear...yg no 5 btol dh tu..yg no 4 ckit je lagi..ade 1 huruf je silap..tp nk dekat2 dh tu

  13. #13

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    tang mana silap tu kak?huruf A ke..E ke...boleh gtau...dah nak berjaya ni..he..he...

  14. #14

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    ok saya cuba lagi...PEMATUNGAN...betu l ke?

  15. #15
    Ahli Sensasi
    Join Date
    16 Jan 2008
    Posts
    2,004

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    pemasangan ...

  16. #16

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    betul juga tu....kita tanya apa kata juri ye...

  17. #17

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    Quote Originally Posted by anadib View Post
    kalau betul pun terlebih masa dah hehehhehhe.tp bestlah ada scrabble online.kalau x duk main ngan asben jek hheheheheheh
    ok la tu...ni pun dah boring tahap maximum,sebab tu join scrabble ni...tapi mana juri kita ni...dah tak sabar nak tahu keputusannya ni..hehehe...yg syoknya peserta cuma 2 org je...lawak betulll...

  18. #18
    Ahli Sensasi
    Join Date
    16 Jan 2008
    Posts
    2,004

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    Quote Originally Posted by afiera77 View Post
    ok la tu...ni pun dah boring tahap maximum,sebab tu join scrabble ni...tapi mana juri kita ni...dah tak sabar nak tahu keputusannya ni..hehehe...yg syoknya peserta cuma 2 org je...lawak betulll...

    org lain x tau ada scrabble game kot.sy kalau main ngan asben ... siap kamus kat sebelah hehehehe takut x de ayat tu tp main tipu ... x pelah ... sibuk kot juri

  19. #19

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    he...he...tak pe la...nak juga asben layan perah otak ni ye...yg penting kita ENJOY!!!!!!!!sambil melayan krenah anak sambil tu saya duk fikir dah sampai cair kepala otak ni ha...JURI oooo JURI...dah lebih waktu ni ha...duk prepare hadiah ke?

  20. #20
    Tokeh Plaza Qasrina
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    1,256

    Default Re: Game Memerah Otak ~ Scrabble Game

    ok ni jawapan untuk soalan kali ini

    1. unforgettable
    2. mengasihani
    3. kecuaian
    4. pemasangan
    5. connected


    kepada afiera77 dan anadib..masa yang anda jawab lebih dari masa yang telah ditetapkan..dengan ini sy umumkan



    tiada pemenang bagi soalan kali ini




 

 
Page 1 of 23 1234511 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •