Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 61 to 77 of 77
  1. #61
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,519

    Default Re: FREE CD Portfolio : Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge, Belajar Sanggul Dgn HERI



    Pada bengkel dandanan sanggul yg lalu, Mekap Artis HERI telah memberikan tips dan teknik yang sungguh banyak. Tak menang tangan dibuatnya.

    Para peserta kebanyakannya datang dari jauh seperti BRUNEI. Yang lain2 dari Perak, Terengganu, Melaka. Tak mengira kepenatan dan kejauhan semata2 utk menuntut ilmu.

    Masing2 begitu supportive dan bertenaga mengikut panduan dan arahan diberikan oleh HERI demi memastikan para peserta yg menghadiri kelas ini dapat memberikan hasil yg terbaik.

    Jadual terbaru bersama HERI ialah pada 25 April 2010... Jangan lepaskan peluang ini!!!! Bukan senang HERI hendak melapangkan masanya.
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  2. #62
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,519

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut


    Model Rahimah dengan teknik pemakaian tudung 3 lapis. Tampil bergaya ala model dengan lace kebaya labuh berwarna pink. Sesuai untuk majlis pertunangan atau persandingan.
    Malu2 kucing tapi sanggup menyahut cabaran demi menghasilkan sesuatu yg menarik.


    Rahimah datang dari jauh. Terengganu.
    Tampak sangat ceria setelah berjaya menghasilkan solekan pengantin yang cantik dan natural.

    Rahimah ZERO Knowledge tentang mekap. Apatah lagi nak solek pengantin. Memang jelas kelihatan segala kekok dan keliru semasa hari pertama. Tapi pada hari kedua, Rahimah tampil bertenaga dan berjaya menghasilkan sesuatu yg kami sendiri bangga melihatnya.

    Lihatlah hasil sentuhan Rahimah.
    Manis. Bertenaga. Beremosi. Cantik!!!

    Untuk makluman, semua hasil kerja di sini tidak dilakukan sebarang editing utk smoothkan atau glowkan result spt yg sering dilakukan bagi menampilkan solekan yg cantik. Semua hasil kerja di sini adalah bebas dari teknik photoshop dan kami hanya menambah teks sebagai trademark AzzaLynn Bridal.

    ********
    Azzalynn's Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour
    D RAZ Enterprise - Wedding Planner & Event Organizer
    Tel :: 012-2399629 - Lynnda
    Yahoo Messenger :: YARNTZ

    Gambar2 bengkel dan wedding package di:
    http://pengantin.fotopages.com

    Informasi bengkel kecantikan, bengkel solekan, bengkel andaman di:
    http://d-raz.fotopages.com
    http://azzalynnbridal.blogspot.com
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  3. #63
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,519

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut


    Model Hairie memberikan pose istimewa dalam kebaya pendek french lace berwarna kuning keemasan. Sesuai digayakan ketika majlis persandingan.
    Solekan flawless. Licin. Gebu. Manis. Istimewa!


    Kami kagum dengan kesungguhan Hairie sepanjang sesi pembelajaran bersama Azza dan Lynnda. Kursus 2 hari digunakan sepenuhnya oleh Hairie menimba ilmu dan mengorek tips dan teknik dari kami.

    Hebat bukan?


    Lihatlah hasil solekan Hairie. Kellaaasss!!! Hairie sering mengikut teman2 untuk menyolek kawan2. Namun tak pernah mengikuti sebarang pengajian secara formal seperti ini dan tiada keyakinan untuk memulakan tugas sebagai jurusolek.

    Pada hari pertama, Hairie masih pening lalat untuk mengikuti dan mengenalpasti teknik foundation base yg kami tunjukkan. Namun pada hari kedua, tampil malatopss!!! Lihatlah hasilnya. Mantappp!!!

    Untuk makluman, semua hasil kerja di sini tidak dilakukan sebarang editing utk smoothkan atau glowkan result spt yg sering dilakukan bagi menampilkan solekan yg cantik. Semua hasil kerja di sini adalah bebas dari teknik photoshop dan kami hanya menambah teks sebagai trademark AzzaLynn Bridal.

    ********
    Azzalynn's Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour
    D RAZ Enterprise - Wedding Planner & Event Organizer
    Tel :: 012-2399629 - Lynnda
    Fax :: 03-80603130
    Yahoo Messenger :: YARNTZ

    Gambar2 bengkel dan wedding package di:
    http://pengantin.fotopages.com

    Informasi bengkel kecantikan, bengkel solekan, bengkel andaman di:
    http://d-raz.fotopages.com
    http://azzalynnbridal.blogspot.com
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  4. #64
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,519

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut


    Model Mimi memberikan jelingan manjanya untuk simpanan portfolio Mimi. Portfolio CD telah kami berikan kepada para peserta pada hari terakhir bengkel. Balik boleh terus print, simpan dalam album atau upload saja ke blog.

    Untuk makluman, semua hasil kerja di sini tidak dilakukan sebarang editing utk smoothkan atau glowkan result spt yg sering dilakukan oleh anda semua bagi menampilkan solekan yg cantik. Semua hasil kerja di sini adalah bebas dari teknik photoshop dan kami hanya menambah teks bagi melindungi trademark AzzaLynn Bridal.


    Inilah hasil sentuhan Mimi. Model Mimi tampil anggun bergaya dalam lace kebaya labuh berwarna fuchsia. Ceria dan istimewa sesuai digayakan utk majlis pertunangan mahupun persandingan.
    Mimi memberikan sentuhan hebatnya. Tampil anggun, bergaya, kellaasss!!!
    Sepanjang 2 hari, komitmen Mimi tiada tolok banding. Tekun mengikuti pembelajaran yg kami sediakan.
    Sabar apabila menerima teguran.

    Inilah hasilnya!!!

    ********
    Azzalynn's Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour
    D RAZ Enterprise - Wedding Planner & Event Organizer
    Tel :: 012-2399629 - Lynnda
    Fax :: 03-80603130
    Yahoo Messenger :: YARNTZ

    Gambar2 bengkel dan wedding package di:
    http://pengantin.fotopages.com

    Informasi bengkel kecantikan, bengkel solekan, bengkel andaman di:
    http://d-raz.fotopages.com
    http://azzalynnbridal.blogspot.com
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  5. #65
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,519

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut

    JADUAL JULAI 2010: BENGKEL ANDAMAN PENGANTIN ZERO KNOWLEDGE & LANJUTAN



    BENGKEL ANDAMAN PENGANTIN
    PROFESSIONAL ini terbuka kepada mereka yg berminat utk menjadikan bidang ini sebagai satu bidang kerjaya professional di masa hadapan.

    Format kami yg menekankan latihan PRAKTIKAL LANGKAH DEMI LANGKAH sememangnya telah terbukti dapat membantu mereka yg masih baru di dalam bidang andaman pengantin. Kami juga telah menambahbaik isi kandungan program agar dapat membantu anda yang baru bermula dalam bidang ini seterusnya yakin dengan diri sendiri. Teknik pengajaran kami slow and steady jadi anda yang rasa diri sendiri agak lambat untuk mengikuti sistem pembelajaran yg laju, usah risau, kami bersedia utk sama2 memastikan agar anda tidak pulang dengan tangan kosong.

    Anda berpeluang mengorek tips hebat dan idea baru dari para mekap artis kami yg berpengalaman luas dalam bidang solekan pengantin dan dandanan pengantin. Kami akan berkongsi pengalaman sebagai mekap artis kerana sering terlibat dengan aktiviti solekan untuk para artis bagi program2 televisyen, majalah, kumpulan kebudayaan dan banyak lagi.


    ************************************************** ************



    ************************************************** ************


    Bil Peserta TERHAD kerana kami mementingkan kualiti dan bukan kuantiti



    ************************************************** ************
    Bil Peserta TERHAD kerana kami mementingkan kualiti dan bukan kuantiti


    Bengkel Dandanan Rambut Lanjutan - Sanggul pada 11 Julai 2010

    ************************************************** ************



    ********
    Azzalynn's Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour
    D RAZ Enterprise (Wedding Planner & Event Organizer)
    Tel :: 012-2399629 - Lynnda
    Fax :: 03-80603130
    Yahoo Messenger :: YARNTZ
    Email :: nlynnda@yahoo.co.uk
    Blog :: http://azzalynnbridal.blogspot.com/

    Gambar2 bengkel dan wedding package di:
    http://pengantin.fotopages.com/

    Informasi bengkel kecantikan, bengkel solekan, bengkel andaman di:
    http://d-raz.fotopages.com/
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  6. #66
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,519

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut















    ********
    Azzalynn's Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour
    D RAZ Enterprise (Wedding Planner & Event Organizer)
    Tel :: 012-2399629 - Lynnda
    Yahoo Messenger :: YARNTZ
    http://azzalynnbridal.blogspot.com
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  7. #67
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,519

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut

    Sekitar Bengkel Solekan Pengantin Menggunakan KRYOLAN



    Priya dalam sesi Bengkel Solekan Pengantin menggunakan KRYOLAN oleh Lynnda @ AzzaLynn Bridal pada bulan Ogos 2010 yg lalu (semasa bulan Puasa youuuuu!!!!)



    Hasil sentuhan Priya - SEBELUM dan SELEPAS
    Teknik solekan natural
    KRYOLAN Professional Make-up by AzzaLynn Bridal

    Lynnda menerima kunjungan Priya yang datang dari jauh. Pulau Pinang. Priya mendapat sokongan padu kedua orang tuanya untuk mempelajari teknik solekan yang 'malatop' di AzzaLynn Bridal. Itu yang Priya bagitau Lynnda. Pintanya, "kak, saya nak minta tolong sangat2 akak ajar teknik solekan yang meletup."

    Lynnda faham sangat. Untuk gadis India, anak mami ataupun keturunan mamak sememangnya mementingkan solekan yang asli tanpa sebarang perubahan warna mahupun rupa yang ketara pada wajah pengantin. Berdasarkan pengalaman kami sepanjang menyolek pelanggan berbangsa India, keturunan mamak dan anak mami, kami di AzzaLynn Bridal sememangnya sudah masak dengan permintaan yang sukar ini. Namun kami berjaya melakukannya dan sentiasa mendapat senyuman puas hati dan ucapan jutaan terima kasih dari para pelanggan. Syukur sangat-sangat, Alhamdulillah.

    Sepanjang sesi 2 hari bersama Lynnda, Priya memberikan komitmen tanpa sebarang komplen. Pada hari pertama, sememangnya ketara Priya amat kekok dan tak kenal produk. Maklumlah, Priya masih zero knowledge tentang selok belok solekan pengantin. Namun pada hari kedua, Lynnda sudah boleh lepas tangan dengan banyak mengambil gambar Priya beraksi menyolek model yang dibawanya.

    Sayangnya, Lynnda tak ada koleksi sari untuk digunakan semasa sesi fotografi. Terpaksa la 'pengantin' = model menyamar jadi pengantin melayu. hehehehehe.... sorry yer Priya... mujurlah model Priya sporting. Siapa lagi kalau bukan adik Priya. Sementara itu, dapatlah model menggunakan set pakaian lenggha berwarna merah menyala bagi menggantikan sari.

    SELAMAT BERJAYA buat PRIYA!!! Akak doakan Priya dapat membina nama di Pulau Pinang dengan solekan yang meletup!!!

    *** seronok bila tengok ramai bekas anak murid yang asalnya bermula dgn ZERO Knowledge dari AzzaLynn Bridal dan kini jadi mekap artis dan wedding planner terkenal. Sehinggakan ada seorang pelanggan setia Lynnda berkata "You are building competitor to compete with yourself"
    "Tak sia-sia you didik anak murid you tu" katanya lagi
    Lynnda cuma tersenyum gembira dan tumpang seronok. Syukuuuuuurrrr Alhamdulillah!!!

    ********
    Azzalynn's Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour
    D RAZ Enterprise - Wedding Planner & Event Organizer
    Tel :: 012-2399629 - Lynnda
    Fax :: 03-80603130
    Yahoo Messenger :: YARNTZ
    Email :: nlynnda@yahoo.co.uk (sila add kami di facebook)

    Gambar2 bengkel dan wedding package di:
    http://pengantin.fotopages.com

    Informasi bengkel kecantikan, bengkel solekan, bengkel andaman di:
    http://d-raz.fotopages.com
    http://azzalynnbridal.blogspot.com
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  8. #68
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,519

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut

    Sekitar Bengkel Solekan Pengantin Menggunakan KRYOLAN di SABAH


    Muka Pucat tampil berseri. Hasil kerja Dayana yang baru belajar mengandam pada hari pertama ni.


    Dayana bersama model. Tersenyum puas sebab akhirnya berjaya menghasilkan solekan yang menarik pada hari pertama. ZERO Knowledge tu. Macam tak caya!!!


    Hasil kerja Dayana pada hari kedua bengkel andaman pengantin zero knowledge.
    ________________________________
    KLIK Untuk Jadual Bengkel Andaman Pengantin
    KLIK Untuk Jadual Bengkel Dandanan Rambut atau Sanggul
    ________________________________

    Selesai sesi Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge yang diadakan di Kota Kinabalu SABAH pada bulan Ogos yang lalu. Bulan puasa. Penat tak penat. heheehehe

    Namun kami tabik spring dgn Dayana yang tak kenal jemu dan tak kenal penat. Rancak dan rajin menyalin nota dan setia mendengar pesanan demi pesanan dari tenaga pengajar kami.

    Hari pertama, sudah dijangka, hasilnya agak tidak bagus. Namun pada hari kedua, kami sudah boleh tersenyum melihat Dayana memberikan hasil solekan yang mantap. Wajah model yang pucat tampil gebu dan kemas. Solekan yang tidak berubah secara face to face mahupun di kamera.

    Tahniah buat Dayana! Jutaan terima kasih kerana menjadi anak murid yang rajin dan sporting. Cikgu cakap dengar dan tulis. Biar lekat di kepala. Semoga berjaya menjadi jurusolek yang berjaya di SABAH.



    ********
    Azzalynn's Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour
    D RAZ Enterprise - Wedding Planner & Event Organizer
    Tel :: 012-2399629 - Lynnda
    Fax :: 03-80603130
    Yahoo Messenger :: YARNTZ
    Email :: nlynnda@yahoo.co.uk (sila add kami di facebook)

    Gambar2 bengkel dan wedding package di:
    http://pengantin.fotopages.com

    Informasi bengkel kecantikan, bengkel solekan, bengkel andaman di:
    http://d-raz.fotopages.com
    http://azzalynnbridal.blogspot.com
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  9. #69

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut

    Salam berminat nak beljar bersolek...zero tak tau apa2..duduk di Kajang SElangor..macamaner?

  10. #70
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,519

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut

    Quote Originally Posted by mazlinakt View Post
    Salam berminat nak beljar bersolek...zero tak tau apa2..duduk di Kajang SElangor..macamaner?
    boleh booking tarikh dan masa anytime, pagi ke petang ke siang ke malam ke
    rm400 weeday 2 hari
    rm550 weekend 2 hari
    wajib bawa model, alat solek disediakan semasa kelas
    kalu nak suh saya ke kajang, boleh, kos pengangkutan akan dikenakan utk 2 hari
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

  11. #71

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut

    bila nak buat kat perak untu tahun 2011...area taiping atau sitiawan

  12. #72
    Ahli Baru
    Join Date
    29 Jul 2008
    Posts
    372

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut

    Salam.

    ada tak sebarang cadangan untuk kelas Bengkel Solekan Peribadi ZERO Knowledge - Teknik Solekan Asas di area Cheras @ shah Alam dalam masa terdekat. Saya sangat berminat.

    Tq

  13. #73

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut

    Quote Originally Posted by cikren View Post
    Salam.

    ada tak sebarang cadangan untuk kelas Bengkel Solekan Peribadi ZERO Knowledge - Teknik Solekan Asas di area Cheras @ shah Alam dalam masa terdekat. Saya sangat berminat.

    Tq
    saya pun berminat jugak

  14. #74

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut

    klu ada apa-apa kursus kat penang tolong pmkan ye...interested sangat

  15. #75

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut

    Lynda,
    nak kena bayar deposit dulu ke. atau bayar habis ek.

  16. #76

    Default Re: Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge & Lanjutan, Dandanan Rambut

    Dah msg kat yahoo detail k

  17. #77
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    26 Aug 2005
    Posts
    1,519

    Default Re: "KRYOLAN Professional Makeup Course"

    CANTIK - Tips Solekan








    Cetusan warna hangat menghiasi kanvas majahmu. Solekan mata ditegaskan dengan rona gelap membingkai ruang mata memberikan ilusi berani dan seksi.
    TRUE COLOR LIPSTICK
    Serlahkan godaan solekan gothic pada bibirmu dengan pilihan warna dari True Color Lipstick. Rona garang dan gelap menjadi pilihan agar penampilan menjadi lebih berani dan hebat. Teksturnya lembut dan berkirim apabila dioles ke bibir dan kekal lama. Memberi litupan yang menyeluruh pada bibir yang seksi.
    TENDER BLUSH ON
    Hiasi pipi gebumu dengan sapuan pemerah pipi ini yang bakal menyerlahkan pesona wajah yang memukau. Teksturnya lembut serta sehalus sutera saat dilayangkan pada tulang pipi. Membantu menaikkan tulang pipi saat rona pemerah pipi ini melekat di pipi. Pelbagai pilihan warna yang menarik dan sesuai untuk semua jenis ton warna kulit.
    SOFT TOUCH MONO EYESHADOW
    Kerdipan mata yang menawan mampu diserlahkan dengan sapuan pembayang mata yang hebat. FCC turut menyediakan beberapa pilihan warna untuk pembayang mata yang menarik hanya dengan satu sentuhan. Pesona matamu akan lebih bersinar dan menggoda. Solekan juga akan tahan lebih lama.
    TWEEN EXTENSION MASCARA
    Mata memukau dengan sapuan maskara yang hebat, Tween Extension Mascara terbaru dari FCC. Didatangkan dalam dua tube dengan dua berus yang berbeza warna. Berus putih ialah untuk memisahkan setiap helaian bulu mata agar nampak satu persatu. Manakala berus hitamnnya ialah bagi menaikkan volumn bulu mata yang maksimum. Mengandungi vitamin E dan melindungi bulu mata akan kekal lama.
    TIP SOLEKAN
    1. Solekan smokey eyes memberikan ilusi besar kepada mata yang bersaiz kecil.
    2. Caranya, memulakan garisan dari penjuru mata membawa ke tengah mengikut bentuk mata supaya mata tampak lebih besar. Kemaskan dengan rona pembayang mata pilihan.
    3. Jangan lupa lentikkan bulu mata anda dengan maskara hitam untuk kesan yang lebih dramatik.

    Oleh: EDITORIAL NONA
    Tarikh: 25 April 2012
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=21826&type=sigpic&dateline=1253154351

 

 
Page 4 of 4 FirstFirst 1234

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •