Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

View Poll Results: Baju mandi yang menjadi pilihan anda?

Voters
59. You may not vote on this poll
  • Ketat dan mempamerkan bentuk badan supaya nampak lebih seksi

    2 3.39%
  • Longgar sikit supaya tidak mempamerkan bentuk badan

    57 96.61%
Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 20 of 108
  1. #1
    Peniaga Supreme Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    28 Dec 2008
    Posts
    129

    Lampu Baju Renang Muslimah Harga Murah

    PENGUNJUNG YANG SAYA HORMATI,
    SAYA HANYA MENGGUNAKAN SATU THREAD SAHAJA DI PAGE PERTAMA UNTUK MELETAKKAN IMEJ READY STOK SAYA UNTUK KEMUDAHAN ANDA MEMBELI BELAH. SEMUA STOK YANG TERJUAL TIDAK AKAN DILIHAT DI PAGE INI. TERIMA KASIH KEPADA SEMUA PELANGGAN YANG BERBELANJA DI SINI.



    About Us;
    Kami menjual baju renang muslimah, pelbagai jenis tudung,
    selendang, shawl, pakaian wanita dan beg. Perniagaan dibuka
    pada 9.30 pagi dan ditutup pada 10.30 malam setiap hari.



    PC07, Giant Superstore Sunway City Ipoh, No 2, Persiaran
    SCI 1/1, Sunway City Ipoh, Ipoh, Perak.
    Menjual tudung brand HAWA, ID, D'norries, SOPHY, D'Lizza, Arabiah
    dan tudung lain tanpa jenama. Pelbagai jenis tudung boleh didapati disini
    seperti tudung siti, tudung butterfly, tudung labuh, tudung dubai dan
    stok baru masuk setiap dua minggu. Juga menjual macam-macam selendang
    dan shawl. Brooch katun juga dijual di sini.



    PS15, Giant Superstore Sunway City Ipoh, No 2, Persiaran
    SCI 1/1, Sunway City Ipoh, Ipoh, Perak.
    Pelbagai pakaian moden size kecil dan besar untuk muslimah dijual
    disini. Tshirt, blouse dan dress style korea gilaan muda mudi juga ada
    dijual dengan harga yang amat berpatutan. Pelbagai jenis seluar hingga
    size 4L termasuk beg dan wallet juga di jual di sini. Stok baru masuk
    setiap dua minggu. Kami juga menjual BAJU RENANG MUSLIMAH
    untuk mereka yang gemar sukan renang.




    Payment Option;

    Maybank 1511 2813 8580
    Rohaya Redzuan


    1. Sms no kod pilihan anda dan tunggu confirmation dari kami.
    2. Bank in duit bajurenang + duit penghantaran ke dalam akaun. ( Siapa masuk duit dulu dia punye.)
    3. Sms nama, alamat & no telepon.
    4. Kami hanya membuat penghantaran pada hari isnin, rabu, jumaat.

    BAJU RENANG MUSLIMAH
    Baju Renang Muslimah koleksi kami direka khusus untuk memenuhi
    (mendekati) akidah syariah bagi wanita muslim yang meminati sukan
    air. Rekaan brand licra ini adalah yang terbaik kerana ia melindungi
    bentuk badan anda. Diperbuat dari bahan Licra, bahan yang umum
    dipakai untuk baju renang. Boleh hubungi saya jika ingin buat bisnes
    bajurenang ni.

    Dan berkatalah Umar bin Khattab r.a. :
    "Ajarlah anak-anakmu berenang dan memanah; dan perintahlah
    mereka supaya melompat di atas punggung kuda"


    Model berumur 4 tahun memakai size S. Baju dan seluar bersambung supaya senang dipakai.


    Design baru Semi Babydoll yang tidak bersambung. Terdapat tali untuk mengikat di kedua-dua belah sisi supaya baju tidak
    terangkat ketika berada di dalam air.

    HARGA SIZE KANAK-KANAK S,M,L,XL ~ RM85
    HARGA SIZE KANAK-KANAK XXL ~ RM95


    Stok adalah terhad. Siapa cepat dia dapat.

    SIZE S~ 3thn dan 4thn
    panjang seluar 24in
    pinggang 18in
    dada 22in
    pangkal leher ke tangan 17.5in


    SMS SAYA. TQ

    SIZE M~ 5thn dan 6thn
    panjang seluar 25.5in
    pinggang 19in
    dada 23in
    pangkal leher ke tangan 18in

    SMS SAYA. TQ


    SIZE L~ 7thn dan 8thn
    panjang seluar 26in
    pinggang 20in
    dada 24in
    pangkal leher ke tangan 19in

    SMS SAYA. TQ


    SIZE XL~ 9thn dan 10thn
    panjang seluar 29in
    pinggang 21in
    dada 26in
    pangkal leher ke tangan 21in

    SMS SAYA. TQ


    SIZE XXL~ 11thn dan 12thn
    panjang seluar 29.5in
    pinggang 22in
    dada 28in
    pangkal leher ke tangan 21in


    SMS SAYA. TQ





    Berat model 95kg memakai size 2L.
    Bajurenang koleksi kami tidak akan mencetak bentuk badan anda. Sesuai untuk yang berbadan
    kecil atau besar. Bentuk baju mandi mana yang menjadi pilihan anda?
    1. Nampak bentuk badan?
    2. Lindung bentuk badan?
    Tepuk dada tanya selera.

    HARGA SIZE DEWASA S,M,L,XL,XXL ~ RM159


    Stok adalah terhad. Siapa cepat dia dapat.

    Size S
    Babydoll
    Bahu 13
    Dada 16
    Bodysuit
    Dada 14
    Pinggang 14
    Punggung 16

    SMS SAYA. TQ
    Size M
    Babydoll
    Bahu 13
    Dada 17
    Bodysuit
    Dada 15
    Pinggang 15
    Punggung 17

    SMS SAYA. TQ

    Size L
    Babydoll
    Bahu 14
    Dada 18
    Bodysuit
    Dada 16
    Pinggang 16
    Punggung 18

    SMS SAYA. TQ
    Size XL
    Babydoll
    Bahu 15
    Dada 19
    Bodysuit
    Dada 17
    Pinggang 17
    Punggung 19

    SMS SAYA. TQ

    Size 2L
    Babydoll
    Bahu 17
    Dada 21
    Bodysuit
    Dada 19
    Pinggang 19
    Punggung 21

    SMS SAYA. TQ

    Design Nike Slim Fit Baru

    Warna
    Merah+Hitam
    Merah+Coklat
    Merah+Kelabu

    NIKE SIZE M (QTY 3 PCS)
    RM159

    NIKE SIZE L (QTY 3 PCS)
    RM159
    Last edited by mariposa; 3rd March 2009 at 11:07 AM.

  2. #2

    Default Re: Baju Renang Muslimah

    harganya berapa yek?

  3. #3
    Peniaga Supreme Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    28 Dec 2008
    Posts
    129

    Default Re: Baju Renang Muslimah

    saya ada dua jenis. Yang mahal rm155 untuk dewasa dan 105 untuk kanak-kanak, yang murah tu rm130 untuk dewasa dan remaja 10thn dan 12thn rm95, yang kanak-kanak saya belum ada stok lagi. Saya cuba download secepat mungkin. Trmksh.

  4. #4
    Peniaga Supreme Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    28 Dec 2008
    Posts
    129

    Default Re: Baju Renang Muslimah


    Akak ni perenang profesional dik ooiii. Tapi kali ni terlemas pasal ternampak ikan duyung pakai bajurenang yang kak jual kat atas nun. Dia kata nak tutup aurat dik ooiii... Katanya lagi nak lindung kulit dia yang mulus tu dari terkena sinaran UV!!


  5. #5

    Default Re: Baju Renang Muslimah

    salam kak,
    saya nak tanya yg utk budak laki umur 4thn ada stok x?

  6. #6
    Ahli Emas
    Join Date
    31 May 2007
    Posts
    1,134

    Default Re: Baju Renang Muslimah

    askm...
    Nak tanya dulu....

    Anak saya ada 4 orang ..

    1) Perempuan - 12 tahun
    2) lelaki - 10 thn
    3) perampuan - 6 thn
    4) perampuan - 4 thn

    Size apa & Berapa regenya..?

  7. #7
    Ahli Baru
    Join Date
    12 Mar 2008
    Posts
    136

    Senyum Re: Baju Renang Muslimah

    alahai comel2 baju2yer...

  8. #8
    Peniaga Supreme Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    28 Dec 2008
    Posts
    129

    Default Re: Baju Renang Muslimah

    Quote Originally Posted by izzanr View Post
    salam kak,
    saya nak tanya yg utk budak laki umur 4thn ada stok x?
    Akak ade selai je lg utk 4 thn [yang kaler hijau n coklat kat atas tu]. Rasa tak order lagi sbb focus kak kat yang perempuan je sbb yang menutup aurat susah nak dpt kat pasaran. Kalau nak urgent reply sms kt hp.
    Trmksh.

  9. #9
    Peniaga Supreme Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    28 Dec 2008
    Posts
    129

    Default Re: Baju Renang Muslimah

    Quote Originally Posted by JAZZUE8848 View Post
    askm...
    Nak tanya dulu....

    Anak saya ada 4 orang ..

    1) Perempuan - 12 tahun
    2) lelaki - 10 thn
    3) perampuan - 6 thn
    4) perampuan - 4 thn

    Size apa & Berapa regenya..?
    Utk lelaki sy takde stok.Utk perempuan ada stok yg murah smpi lg minggu dpn.Harga boleh rujuk kat atas.Biasanya size ukuran baju tu standard kecuali kalau anak cik chubby atau tinggi skt kena order satu size lebih besar atau pun pilih yang A cut[yang takde jait kat pinggang].Untuk yang 4 thn stok murah belum ada lg. Kalau minat boleh direct sms saya. Saya boleh bantu. Apa2 pun saya suggest order 1 dulu.
    Trmksh

  10. #10
    Peniaga Supreme Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    28 Dec 2008
    Posts
    129

    Default Re: Baju Renang Muslimah

    Quote Originally Posted by cikiah View Post
    alahai comel2 baju2yer...
    Trmksh cikiah,
    Boleh rekemen kat kwn ye.

  11. #11
    Ahli Baru
    Join Date
    23 Nov 2007
    Posts
    31

    Default Re: Baju Renang Muslimah

    kak, saya mmg dok tercari baju renang ni lama dah.klu ada stok baru nnt bgtau ye..kot2 ada design yang lebih menarik.

    saya nak bli utk saya dgn anak lelaki umur 2 tahun

    ps:apa beza jenis yang mahal denagn yang murah tu?

  12. #12
    Peniaga Supreme Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    28 Dec 2008
    Posts
    129

    Default Re: Baju Renang Muslimah

    Quote Originally Posted by rienz View Post
    kak, saya mmg dok tercari baju renang ni lama dah.klu ada stok baru nnt bgtau ye..kot2 ada design yang lebih menarik.

    saya nak bli utk saya dgn anak lelaki umur 2 tahun

    ps:apa beza jenis yang mahal denagn yang murah tu?
    Klu dah smpi saya pm tp rienz pakai saiz apa? Untuk budak lelaki sy cuma ada dua lg yg kat atas tu.
    Beza nya yang mahal tu kain dia lg bagus dan dijait kemas compare dgn yang murah tu. Tp yang murah tu pun elok jugak.

  13. #13

    Default Re: Baju Renang Muslimah

    Aslm..
    Nk tanya.. kalau agak2 dh beli, sekali salah size, leh tukar tak?
    Bukan apa anak umur 8 tapi badan montel sket...

  14. #14
    Ahli Baru
    Join Date
    12 Mar 2008
    Posts
    136

    Senyum Re: Baju Renang Muslimah

    Quote Originally Posted by mariposa View Post
    Trmksh cikiah,
    Boleh rekemen kat kwn ye.
    boleh beli asing2 ke..seluar n baju..

  15. #15
    Peniaga Supreme Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    28 Dec 2008
    Posts
    129

    Default Re: Baju Renang Muslimah

    Quote Originally Posted by sufa4 View Post
    Aslm..
    Nk tanya.. kalau agak2 dh beli, sekali salah size, leh tukar tak?
    Bukan apa anak umur 8 tapi badan montel sket...


    Kes macam adik ni kak boleh tolong. Kak boleh ukur dulu baju renang tu. Kalau sesuai dengan saiz anak baru kak hntar. Selalunye ok la. Tapi kalau tak boleh gak boleh tukar dengan syarat;
    1. Tag harga belum dikoyak
    2. Pos balik selewatnya 2 hari selepas tarikh terima barang.
    3. Kos penghantaran ditanggung pembeli

  16. #16
    Peniaga Supreme Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    28 Dec 2008
    Posts
    129

    Default Re: Baju Renang Muslimah

    Quote Originally Posted by cikiah View Post
    boleh beli asing2 ke..seluar n baju..
    Alahai cikiah oiii....

    Mintak maap la tak buleh... Kan cantiq pakai satu set. Harga pun berpatutan...

  17. #17
    Peniaga Supreme Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    28 Dec 2008
    Posts
    129

    Default Re: Baju Renang Muslimah

    Ada empat tanda orang yang berakal;
    Cinta pada ilmu, tidak berubah mukanya waktu menerima umpat dan pujian, bagus jawapannya dan banyak benarnya

    ~Cendiakawan

  18. #18

    Default Re: Baju Renang Muslimah Harga Murah

    salam kak...nak booke baju ni...klu ada nak sz s. klu xde M pun ok kot...




    BRM004 ~ M

  19. #19
    Peniaga Supreme Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    28 Dec 2008
    Posts
    129

    Default Re: Baju Renang Muslimah Harga Murah

    Quote Originally Posted by wev79 View Post
    salam kak...nak booke baju ni...klu ada nak sz s. klu xde M pun ok kot...
    BRM004 ~ M
    Boleh. Yang ade kaler tu size m tp biasa orang pakai satu saiz lebih besar supaya tak fit sgt. Nanti kak sms ukuran nya.

  20. #20

    Default Re: Baju Renang Muslimah Harga Murah

    salam kak..dah byr ya..nti sy pm adrs.tq

    Reference Number : 98334545
    Transaction Status : Accepted for Processing
    Transaction Date Time : 07-Mar-2009 13:02:29 PM
    Transfer From : 01180042914529
    Account Type : Savings Account
    Beneficiary Name : ROHAYA REDZUAN
    Beneficiary Bank : MAYBANK
    Beneficiary Account Number : 151128138580
    Beneficiary ID/Reg No. :
    Amount : RM95.00
    Bank Charges : RM2.00
    Remarks : brm001-sz L

 

 
Page 1 of 6 12345 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي