Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 5 of 8 FirstFirst 12345678 LastLast
Results 81 to 100 of 143
  1. #81
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,270

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Quote Originally Posted by mimie_ee View Post
    salam...lana

    sya ni pengguna baru MB...masuk ari ni dah 3 hari makan MB ni...so nak citer sket la...harap lana komen yek..

    1st day
    - badan agak panas....tapi sya kuat minum air....sampai malam panasnya...tang angin..tak de pun buang angin seharian... sya juga tak masuk toilet langsung...kpala pening..... itu kesan yang sya dapat la...badan panas dan pening...

    2nd day
    pening ada lagi sket, dah start buang angin tapi tak banyak kali la...masuk toilet skali ja...pastu...bangun pagi ok la...ringan badan...still bertenaga smpai kat umah....

    3rd day
    selama 3 hari ni...nafsu makan sya kuat tapi bila nak makan sket ...dah kenyang pulak....so tak makan banyak la 3 hari ni....pagi ni lum ke toilet lagi...tapi buang angin dah pagi tadi....pening dah hilang....

    itu ja la kesan nya dalam 3 hari sya makan MB ni....sya akan teruskan makan MB ni ...untuk melihat hasilnya...

    k lana....bye2

    Wslm..
    Secara keseluruhan ingin kak lana rumuskan bahawa mimie harus telan MB seperti biasa kerna MB sedang membuat 'spring cleaning' utk menyucikan sume toksik yang ada..Lagi plak mimie baru jerk menjerumuskan diri ngan MB kan?

    Insyaallah nnt pening kepala akan ilang & bab 'membuang' akan berjalan ngan lancar..

    Bagi kak lana biar badan panas ... sebab kamu akan rasa sehat ,,,Haba yang panas itu dapat membantu kamu dari segi ;antibodi;

    Harap leh banti mimie..semoga apa yg diimpikan menjadi kenyataan.
    apa2 permasalahan bole tanya kak lana...kaklana sudi membantu kamu

  2. #82

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    salam....

    kak lana ..mie nak share sket lagi pasal mb yang mie amik ni...
    mie dah habiskan sebotol mb ni...kesan yang mie dapat...

    1. 1 botol makan mb ni mie hanya msuk tandas 3 kali ja untuk membuang....tak tau napa....mie tak kerap masuk toilet....

    2. dah tak pening, badan ok, cergas, PD makin kencang, hubungan sex ok ada perubahan ..(kata my hubby la)...

    tu ja la problemnya...mie tak membuang...selera makan kurang....tak kuat makan....makan sket2 ja....

    tapi mie teruskan juga botol ke 2 ni.... mie pun dah repeat order untuk stock 1 bulan...

    nak tanya kak lana...apsal mie kureng ke toilet yek....tapi kalu buang air kerapkali la.....

    napa yek?????

  3. #83
    Peniaga Supreme @ Elmy Mall
    Join Date
    16 May 2006
    Posts
    102

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    salam kak lana..

    saya n hubby dah try mb ni..mmggg superbbb!
    1. hubby jenis kalau bwk kete kompem ngantuk..selalu travel png-kl mesti 2,3 kali benti tp after amik mb die ckp xngantuk langsung n mmg bertenaga je..langsung xbenti png-kl
    2. after amik mb yg we all notice lg bila mkn mmg xbyk..mkn sket dh kenyang..hubby xpenahla seumur hidup mkn xabis skang mkn mmg xbykla..syokla die sbb mmg die tgh plan nk trnkan berat bdn..
    3. saya plak kbtln sari slps amik mb sy period, mmg skt jugakla n keluar darah yg agak byk n agak hitam..xmcm biasa tp pas 2 ok mcm biasa je..dr segi energy mmg superb..bdn rasa ringan jer..
    skang nk tunggu perubahan kt fizikal n muka sbb br sgt amik mb ni..akan di update later..
    tunggu my next order..

  4. #84

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Ekays mula amik MB since Oktober 2008..so sekarang dah almost 7 months setia ngan MB ..mula2 amik punyalah selera nak makan tapi berat tak naik2 maintain jer..tapi sekarang selera makan dah OK dan paling penting badan dah mantap..kiranya dah in shape ler.

    Ekays menyusu sendiri anak sampai 2 thn 7 bln..so PD dah tentu x cantik..lembik jer, tapi lepas makan MB..PD mula berdenyut sakit dan kesannya PD ku dah kembali tegang, penuh jer cup bra, hubby pun sukaa sgt . Bab period plak, mmg turun lebih lebat dari biasa, ketul2 kecik besar semua keluar..yg best cukup 6 hari gerenti habis period, takde meleret2..takde bau yg tidak menyenangkan dan keputihan pun terkwl..

    kulit muka plak rasa lebih moist, harap2 lps ni tambah2 berseri muka ku ini Jerawat kat dagu still ada..inilah masalah muka ekays sejak remaja lagi..
    lps google baru tau sebab jerawat kat dagu kerana fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah,haid yg tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah..harapnya MB dapat membantu memulihkan masalah jerawat ni.

    MB jugak byk bantu beri tenaga, sibuk uruskan rumahtangga mmg meletihkan..lps amik MB badan rasa lebih bertenaga...so takde le cepat nak marah ngan kerenah anak2..

    Bab hubungan suami isteri..hubby selalu puji best jer tau..tak pernah tak best

    Sekarang kesihatan adalah matlamat utama ekays, dengan memilih MB ekays tidak silap membuat pilihan, mmg superb ..best bole makan hari2 dan menjadi suppliment penting utk badan wanita sejati..

    Jom makan MB, insyaAllah badan kita kekal sihat, cantik dan hebatttt

  5. #85
    Peniaga Supreme Vcoast Plaza
    Join Date
    30 Aug 2007
    Posts
    1,537

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Lana! Makjun kamu mmg bagus!!!

    Satu2nya herba yg saya mkn mata x merah....saya dah try byk herba/makjun/jamu tp saya x tahan mkn2-3 hari mesti mata merah...x tau nape allergic kt mata plak tp MB kamu ni saya mkn habis 2 botol dah Alhmadulillah la ok je....'

    Seminggu mkn period dah dtg....elok je darah kuar....1st time period nih dkt setahun dah anak pas bersalin last yr....ni baru dtg period...hehehe pasni jenoh jga la aku takut buncit plak kang.....

    Kebas2 kaki tgn dah ok dah Alhamdullilah....pas bersalin hr tu sblh kiri kaki dan tapak tgn kite selalu je kebas mcm2 ubat dan try x jugak hilang tp x tau la since mkn MB ni dah ok plak rasa.....

    Yg bestnye keputihan dah hilang...ni pun satu masalah gak....

    Part XXX tu mmg bagus aarrr u.....kalau mkn lama lagi ntah2 x leh masuk terus pe....hehehhe.....

  6. #86
    Ahli Baru
    Join Date
    20 Oct 2006
    Posts
    254

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    morning kak lana.... lama x masuk thread akak... next week dah nak abis pantang maajun pun dah nak abis... nk oder lagi, nnti zie kol akak kita dating lagi k... zie brsalin normal kak...
    nak bagi testi nie... bagus maajun kak lana nie, 2 anak sebelum nie 2 bulan baru turun 20kg.. utk kali nie makan maajun 1 bulan dah turun 20kg.... best sesangat ... yg zie lagi terasa sangat kulitku makin halus mulus,badan pun bertenaga, harap zie boleh menten body dgn terus mkn maajun mu ini kak lana.... tq....

  7. #87
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,270

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    testi dari mimi

    Quote Originally Posted by
    12th June 2009, 12:59 PM [URL="http://www.wanitamelayu.com/forum/member.php?u=52298"
    mimie_ee[/URL]



    Join Date: 29 Dec 2008
    Posts: 8


    Re: nak repeat order
    salam... tima kasih ya kak lana...

    sya sbnarnya ngan MB dah serasi..pasal tu tak nak miss every month...ni pun my boss nak cuba 1 botol...kalu ok dan serasi ngan badan dia...dia pun nak amik juga....tgk lah macm mana kesannya...

    bg sya pulak kak lana..MB ni dah ok ngan my body...isi badan sya pun dah pejal,
    PD dah terangkat...masa bersama ngan suami pun...memang menguja kan(kata suami lah) mie dah amik 4 kali dah MB ni...walaupun masa 1st amik MB ni sebulan mie susah nak membuang ..alhmdullilah sekarang ni kentut ja dan ke toilet ja......kulit pun rasa lembut ja.... pipi sya ni pun mcm kena suntik botox...hihihihi...mmg bawa perubahan...cuma stu lagi yang lum berhasil perut tak kempis lagi...nak slim kan perut....Mb ni bertindak pelan2 ke dlm badan mie ni..so sya kena sabar la nampaknya....
    Nanti lah sya show my pic b4 and after amik Mb ni yer ... ok kak lana muahhhhhhhhh sayang kak lana

    ....

  8. #88
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,270

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    apa kata adriana lak

    Quote Originally Posted by 13th June 2009, 11:04 AM [URL="http://www.wanitamelayu.com/forum/member.php?u=55029"
    adriana2[/URL]

    Join Date: 01 Feb 2009
    Posts: 0


    SALAM
    KAK LANA,
    TERMISS SY PUNYA PM KOT, XREPLY PON,
    SY NK BG KOMEN KT PAGE AKAK,
    TP XLEH SBB KATA NO PERMISSION,
    NAPE YER,

    NK BGTAU DH ABIS MKN BTOL KEDUA
    PRUBHAN MMNG JERAWAT NAIK TP ILANG MCMTU JER,
    PASTU PD MMNG MNTOPP,
    NK TGGU PERIOD JER DLM MNGGU NI KOT,
    MNTK2 XKNA SNGGUGUT
    TP JAMU KAK LANA DH ABIS ARI NI,
    XSMPAT NK BNK IN
    PTNG NI INSYALLAH SY NK BNK IN,
    SMNGT TNGK BODY KAK LANA YG TBARU,
    RASANY BODY KAK LANA LG MANTOP DR BODY SY YG ANK DARA AG NI
    AG SATU BODY SY MMBNTUK, W.PON MKN BNYK ADER SHAPE...XSAMA LH NGN PODUK KURUS BERATUS2 SY DH BLI....
    TOLONG KAK CMNER NK BG KOMEN KT PAGE AKAK NI...
    AG SATU KAK LANA MKN 12 BIJI KAN...
    KALU SY IKUT CM KAK LANA BOLEH X??? NK CPT JD CM KAK LANA
    KAK LANA COPY LH pm SY NI KT PAGE KAK LANA, TENSIII XLEH BG KOMEN....

    JWB YER SOALAN KAK LANA CHAYANG!!!
    ....

  9. #89

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    testi..

    kak lana...sy baru mkn jamu MB ni dlm 3 hari..
    pagi2 bgn tidur segar je...kul 5.30 pagi...celik mata...siap kan srapan, basuh baju...tp peluh tu jgn ckp lah...kira leh ganti jogging...

    mlm tadi sy mkn MB dllm 5 biji...perut terus keras...sebu...urut2 sikit...terus sendawa tak berhenti2...
    MB sy tak telan..kunyah2...kemam baru minum air suam...tp lidah kebas laa..ekekekek

    bab breast tu tak rasa apa2 lagi...maybe lambat sikit, bergantung pd individu ...

    tp MB akak mmg best lah....

  10. #90
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,270

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Testimonial

    Amalina <@gmail.com to redkanggaroo@yahoo.com

    salam kak lana ku cayang hehe

    (sblm sy bg testi abt ur maveles MB tlg rasiakan nama email kita ya)

    Sebelom ni ambil jamu lain.. quite ok
    tapi since baca testi MB cintaku telah beralih arah ler pulekk :P
    1st day consume MB sudh nampak perubahan.. 1st skali semestinya Mr T.. mmg lawas dn bdn segar bugar bila bangun..
    seronoknyaaa..

    2nd and 3rd day consume muka dh nampak cerah.. sy notice this
    bkn sy sorang.. kwn sy pon puji katanya sy makin cun alahai.. mmg tekejut
    - and kulit tangan sy jadi lembutt biar betiQ.. perubahan yg sgt cepat alhamdulillah..

    hari keempat sy cuba nk tiru sifu skali telan 11 biji :P
    lepas tu terus kepala pusing .. badan panas makk aii mcm dlm oven daaa :P
    lepas tu dh ok..

    bila dh seminggu sy perasan bdn firm, tp bkn firm sj.. CURVY ish ishh sy pon tekejut sgt la cantik curvy itew :P
    sbb sy test dgn blouse yg ketat.. alahai ni baru seminggu hahahah tQ kak

    next day.. my fiance tegur , awk slimmer! biar betiq? sy mmg langsung tak perasan.. sy try test jeans lama sy dh muat MasyaAllahh
    malah semakin longgar.. flabby arm pon dh kureng and flabby kat celah peha dh firm alhamdulillahh..

    ahh lupa.. my breast semakin keras (eh betul ke bahasa) ohh i mean semakin firm up uhuhuh .. dan makin penuh ayyoyo besttt
    hmm nnt sy update lagi ye kak lana syg. i lebiuu


    --

  11. #91
    Ahli Baru
    Join Date
    10 May 2007
    Posts
    250

    Rilek Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Quote Originally Posted by Lana_Lang View Post
    testi dari arnabkiut..dia menanti almost 2 taun lebey utk dptkan bb...

    sekarang meh kita panjatkan kesyukuran...berkat kesabaran dirinya consume MB..akhirnya membuahkan hasil..
    Doktor mengesahkan dia hamil...syukur alhamdulliilah

    meh kita bace testi dia via PMkkhkjjjhjhk













    [/I]


    [/COLOR]
    [/I]


    [B][/COLOR][/FONT][/I]
    :x:a01:a02

  12. #92
    Ahli Baru
    Join Date
    20 Sep 2007
    Posts
    302

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Assalaam kak lana n semua pengguna tegar MB!!!!!!!!

    KU KEMBALI KEPADA MU MAAJON BONDA............
    KERANA TIADA YANG SEHEBAT DAN SEPOWER RANGERS SEPERTI MU!!!!!!!!!!!!
    MEMANG FANTASTIKA MABELESSS!!!!!!!!!!!!!!!

    Masa lov x amik MB bbrp waktu yg lalu.......amat terasa ketiadaannya bila mencuba yg laen
    Tiiiiiiidaaaaaaaaakkkkkkk....................Tidak kan ku tinggalkan lagi MB ini

    Sayang Kak Lana
    Nah munge tapi xde tangkai la *******************

  13. #93
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,270

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Testi Yang MeNGaNCaM Lagik TeraNcaM

    From: Wan8@yahoo.com>
    To: redkanggaroo@yahoo.com
    Sent: Saturday, August 1, 2009 2:39:17 PM
    Subject: Testimoni


    Salam K Lana,

    Sorry ye lmbt bg testi kat akak. Actually I dah mkn maajun ni since April 2009. Masa memula mkn tu tak rasa pape lg..sbb mkn selang seli ngan bidadari ms tu.. then bila I stop mkn, tak lama pastu ada lak org tegur kulit berseri2.. nmpak muda jelita.. auww.. kembang seposen.

    Masa g course kat KL hari tu, I bw bb skali.. ada lak org luar tegur tanya ank sulung ke?? Bukan sorang tau..beberapa orang gak laa..I tanya knp.. nmpk cam ank sulung ke.. anak ketiga dh kak ooii.. hehe dorang tak caya kata mama muda.. kembang lagi.. pehtu ada lak lg yang tegur kata I lebih muda dr adik I yang jarak umurnya 4thn dengan I.. hehe.. pelik gak laa ms tu..

    Then, kekawan kat opis lak tanya mkn ape.. then I ckp le mkn majun akak.. n ms tu mmg I tak mkn benda lain dah.. mkn maajun akak je sbb nk tgk keajaiban maajun akak ni. Then kekawan kata dorang nk try gak.. pehtu order byk2 utk kekawn... Alhamdulillah, kekawan seme puas hati laa ngan keajaiban majun akak ni.. n dorang terus oder lagi dan lagi dan lagi..

    Bab2 "xxx" mmg tak dinafikan akak.. mmg superb..n mengancam ar.. hehe.. pantang tsentuh mesti jd kak..hahahaha. Kulit pun jd tegang, PD tak ketara sgt sbb I takde mslh tu.. tp punggung mmg mkin tonggek n pushed up.. dh le I nyer punggung ni mmg dh besar.. mkin montok kak!

    Skrg ni lak, yg I tak leh tahan tu.. selera mkn yg membuak2 tp berat bdn maintain.. cuma makin berisi le skit bdn ni.. ke montokkah itu?? W/bgmanapun, akan ku teruskan jua mkn maajun akak ni selagi hayat dikandung badan..hehehe.. Itu saja takat ni kak.. nnti kalu ada keajaiban lg I gtahu yer..

    Gracias utk akak sbb perkenalkan kami maajun best ni.. Tq

  14. #94
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,270

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Testi LaGik Mabelezz

    Daripada: ellyda@yahoo.com>
    Kepada: kak lana <redkanggaroo@yahoo.com>
    Dihantar: Selasa, 4 Ogos, 2009 11:13:21
    Subjek: Re: haiii

    haiii k.lana...
    rini fyda nk komen ckit MB k.lana nihh..

    mmg btl laaa komen2 dr cust k.lana tu..
    MB mmg...PERGGhhhhhh..!!!!
    best glerrr...!!!!
    br biss sebotol fyda dpt turun 1.5kg... YEAHHHHhhh...!!!
    akhirrnyeerrr bjaya jgkk fyda mencecahh 55kg..
    dh lama tryy diett tp xdpt2 gak 55kg..
    consume jee MB xsampai bseminggu dpt trun ke 55kg..
    wlupnn maintain mkn siangg mlm xhengattt duniaa....

    then, breast tu makinn tutt...dr jauhh leyy nmpkk daaa...hohohooo..
    pendekk kate puehh atii sesangatt laaa..

    .ari nii fyda br mskk bot0ll ke2..
    biss botoll nii fyda komen agg tauu..

    thanks erkk k.lanaa...
    tataaaa..

  15. #95
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,270

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Testimonial dari PEngguna Tegar MB (Dh selmt bersalin)24th August 2009, 03:25 PM edda1010 Ahli Baru Join Date: 19 Dec 2007

    Posts: 59 ku ingin tahu..huhuhu --------------------------------------------------------------------------salam akak, ingat edda1010 lagi??hehehe..pelanggan setia akak tau..edda dah selamat melahirkan baby..skrg ni dah cukupo 40 hari edda berpantang..

    akak,edda nak tanye,bilekah edda boleh stat balik makan majun mb akak ni??untuk pengetahuan akak, edda bersalin secara pembedahan (caeserian) not normal..harap akak beri info sebelum edda stat makan balik majun akak nie...tq...muahhhhhhs
    Last edited by Lana_Lang; 30th October 2009 at 05:49 PM.

  16. #96
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,270

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    SALAM BUAT SUME..
    AKAK NI BARU LEPAS OPERATIOS cysT..
    ERMMM BACA LAA EK..UTK UOLS NYER PENGAJARAN

    BACA DARI BAWAH YE,,,SEBAB KAT BAWAH TU MEMULA AKAK NI ANTO EMAIL KAT KAK LANA



    Salam Lana,

    Akak nak pesan lagi 2 set. Once akak dah masuk duit akak email kat Lana ok. Sorang ni ada fibroid dan sorang ni dah operate mcm akak, diaorang yang pesan. Period akak kali ni keluar bendasing yg tak pernah ada sblm ni. Lendir2 dan mcm sisa daging yg lama. Mmg tak berbau darah tu. Cuma kali ni sblm dtg bulan gatal sangat maybe effect benda2 yg kotor tu nak keluar. Akak stopkan dulu sekejap then baru sambung. Now dah ok.

    Tq

    Noor 75@yahoo.com



    From: ali baba <redkanggaroo@yahoo.com>
    To: z75@yahoo.com>
    Sent: Friday, August 7, 2009 3:16:50 PM
    Subject: Re: MakjunBonda

    wslm..
    original maajun sis..
    mmg tak guna kapsul
    sy jual yea


    Daripada: z75@yahoo.com>
    Kepada: ali baba <redkanggaroo@yahoo.com>
    Dihantar: Jumaat, 7 Ogos, 2009 10:38:36
    Subjek: Re: MakjunBonda


    Salam,

    Terima kasih dah dpt. Alahai nak telan pun susah sbb selalunya dlm kapsul ni sebiji2 ...terima kasih byk2.

    Noor


    From: ali baba <redkanggaroo@yahoo.com>
    To: z75@yahoo.com>
    Sent: Tuesday, August 4, 2009 6:36:53 AM
    Subject: Re: MakjunBonda

    wslm.

    ye kak insyaallah sakit2 dibahagian yang operate tu akan ilang.
    akak kena sabar yea... so far dh ada perkembangan positif dari pengalaman org yang mengalami masalah yang sama cam akak

    utk pengetahuan akak..
    segala pembelian melalui mybnk transfer/CIMB/CDM

    sebtl RM 28 inc pos (termasuk pos)
    2btl RM50 inc post
    maaf kak lana lmt reply...bz sgt dear


    sebtl ada 30 biji dlm tu bertahan utk 5 ari jerk sebab u kena telan 6biji sehari
    iaitu 2pg..2thari & 2mlm lepas makan

    stock sebulan 6btl RM140 inc postge

    MBB
    162496036957 norastura mamat
    012-9143389/012-2686639

    CIMb
    12550005532526 norastura mamat


    redkanggaroo@yahoo.com

    once u paid pls paste tat transaksi 4 my confirmation



    Daripada: noor75@yahoo.com>
    Kepada: redkanggaroo@yahoo.com
    Dihantar: Isnin, 3 Ogos, 2009 11:12:03
    Subjek: MakjunBonda


    Salam Lana,

    Akak nak tanya sal makjun ni sikit. Dua tahun lepas akak operate ada cyst kat fallopian tube. Skrg dah umur 34. Even doktor dah ckp lepas ni susah nak conceive.

    Tp akak bc testimoni ada gak yg ada fibroid dan cyst dpt mengandung after makan makjun ni. Hmmm mcmana ye nak order?? dan harganya sekali. Dulu mmg teruk bila period sampai tpks berstokin dan mc 2 hari wajib. Tapi akak ada makan herba HPA dah 4 bulan amalkan sakit pun dah takder. Cuma rasa bahagian operate dulu selalu menyucuk2 sakit.

    Minta tlg ye...Salam

    Noor












  17. #97
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,270

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    TEstimonial dari MAS from Subang (Slps pekena MB terus preknan TWINS)

    JOm kita ikuti pengakuan ikhlas dari MAS

    Quote Originally Posted by masabdullah View Post
    Salam lana..

    Hehe....twin mas skrg ni dh 3 bln..bln pertama mkn MB terus peknen..ni yg nk sbg blk ni MB..

    At 1st mmg plan pon nk tambah..fasa ke-5..tp bla pegi scan gynae ckp "u're expecting twin"..mmg terkedu la I n hubby..sblm tu mmg mkn MB ni..hehhe..so Alhamdulillah..dpt ke-5 n ke-6 terus..n..trus close shop....
    So skrg nk sambung blk MB..nk pesan 4 botol..buat pengetahuan Lana, Mas breastfeed 2-2 baby..Probnyer skrg perut msh ada lg..yelah peknen 2 skali aritu..last peknen 78kg..skrg dh 59kg..
    Wslm...


    WOw!!!..ghupe2 nyer twins dah 3bulan yea


    Nasehat kak lana...

    klu boleh 'gap' biar 4 taon agar kesihatan dalaman kuat dan urat2 sume telah berlakunya 'percantuman'


    Yealah dah bersalin twins ni pendek kata 'double-storey" kena jaga almaklumlah banyak urat yang putus ketika melahirkan


    Klu 'perut' maseh ada...jgn tgg lama2 utk 'back to normal'

    ilangkan 'spare-tyre' yang mana patut..


    Jaga diri bebaek yea


  18. #98
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,270

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    As promised

    Quote Originally Posted by SHAF
    Full View RE: MB


    From:shaf@rhbislamicbank.com.my>

    View ContactTo:ali baba <redkanggaroo@yahoo.com>


    #cg_msg_content DIV {MARGIN:0px;}ok.. thanx ye.. ni 1st bby.. excited sgt..
    kalo cmtu, lepas deliver nnti smbung MB lah after abis nona roguy. shaf da consume MB ni dah almost 2yrs kot..
    early 2008 shaf start telan MB..
    pape pon.. tq eh kak lana for ur advice.. wish me best of luck!

    Shaf
    RHB Islamic Bank Bhd

    Quote Originally Posted by Lana
    -----Original Message-----

    From: ali baba [mailto:redkanggaroo@yahoo.com]
    Sent: Tuesday, October 27, 2009 8:07 PM
    To: shaf
    Subject: Re: MB


    wslm...

    Wow!! its great..

    first bb ke yang?
    Tahniah kak lana ucapkan ke sha..
    klu tak keberatan sha dh telan Mb neh bape lama ye?
    kak lana lupa walaopon sha adalah salah sorang pengguna tegar MB

    nnt klu deliver secara normal selepas dua hari bersalin dah boleh telan MB yang.
    klu nak campo jamu laen....takleh..TAPI klu selain dari jamu bole yang..No prob

    otherwise sha fokuskan satu persatu...abeskan nona then lepas abes pantang amek MB lak..wokeh??

    harap leh bantu sha

    Jaga diri yea sayang
    Quote Originally Posted by shaf

    From: shaf@rhbislamicbank.com.my>
    To: redkanggaroo@yahoo.com
    Sent: Tuesday, 27 October 2009 6:05:41
    Subject: MB

    Salam Kak Lana,
    Nak inform neh..
    Shaf dah pregnant 5minggu..
    So in the meantime discontinue dulu MB tu.. tp ada lagi balance setengah botol..
    Maybe deliver end of June 2010.
    So, lepas deliver nanti agak2 berapa hari bleh consume balik MB tuh?
    And boleh ke campur dengan jamu lain?
    Ingat nak amik set nona roguy nanti..

    RHB Islamic Bank Bhd





  19. #99
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,270

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Quote Originally Posted by tasha992 View Post
    morning sumee....

    nak share berita gembira ni.....sy start makna MB hujung bulan 6/09 coz period tk teratur dan berbagai2 masalah lg.selepas 3bln lebih mencuba MB sy positif pregnant. bagus betul la MB ni...thanks kak lana memperkenalkan Maajon Bonda ni. tp kak, sy ada 2btl lagi MB ni, boleh mkn lg ke?
    Tasha..
    lagi belen 2btl tu tasha leh telan MB tu yang bila masuk kandungan 4bln

    ia bagus utk mengelakkan kaki tasha dari krem @ sentak mengkarung

    telan hanya 2biji sahaja selepas bekfas k

    harap leh bantu tasha

  20. #100
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,270

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Quote Originally Posted by Lana_Lang View Post
    Ada cerita best yang kak lana ingin kongsi ngan uols

    tak kiralaa...yang baru pertama kali, pengguna TEGAR mahopon yang belom mencuba Maajon Bonda kak lana neh

    HAri ini kak lana menerima satu cerita yang mengejutkan dari seorang cleaner yang bekerja di tempat kak lana berbangsa India

    Dia ni telan MB bulan January 2009 ... anak yang ke 2 dah berusia 10 tahun....

    harini dia memberitahu kak lana yang dia preknan 5 bulan taww..

    katanya memula masa dia dapati tidak datang period doc mengesahkan macam ada 'fibroid' iaitu ketulan kecil dibahagian rahimnya

    Maka dia buat pon follow up ngan doc pannel..

    scan punye scan...bukan fibroid...rupa2nya zuriat sedang 'bernafas' dirahimnya

    dia mmg tidak menjangkakan sedemikian rupa..sebelom ini dia jugak mengalami period yang tidak teratur klu uols nak tahu

    syukur alhamdullilah...Tahniah dari kak lana ..


    Dengan erti kata lain :-

    ~ sume bangsa bole menelan MB ini, tak kira melayu,cina mahopon india,
    ~ sume peringkat umo leh telan MB neh,
    ~ sume status (lom kawen, dh kawen, monopous) leh telan MB ini

    Tingkatkan kualiti idop dari segi kesihatan ngan maajon bondaku yakni
    resepi tradisional (warizan berzaman)

    TAK NYESAL PUNYERRRR!!!

 

 
Page 5 of 8 FirstFirst 12345678 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •