Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 4 of 8 FirstFirst 12345678 LastLast
Results 61 to 80 of 143
  1. #61
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,268

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Quote Originally Posted by berry

    hehe..welkam back kak lana..lama tol balik kg erkk..

    arini nak bg testi lepas 3 mggu makan makjun bonda ni..my breast jd tegang n montok gitu...membe2 sume pelik cmna my breast leh jd mcm tu..hehehe..nmpk cntik plak dia tetap ja duduknya..hehehehe..



    Quote Originally Posted by vogue2704

    tula..best sangat...skrg ni memang stay pada 6 biji la..sebab penangan nya luar biasa..perut pun rasa cam kempis ket eheh

  2. #62
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,268

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Quote Originally Posted by lovin

    niway, those yg lom try, better try NOW!!!!! bagi montox, tegeng, pejel, rapatz, ketatz, ahahahah.........






    JOM JERUMUSKAN DIRI ANDA!!!

  3. #63
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,268

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Quote Originally Posted by najla

    Nak share testi sikit....sejak makan 3 botol Mb ni, perubahan paling ketara kat breast... nampak penuh cup je....cantik je terletak... happy gak rasanya

  4. #64
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,268

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Quote Originally Posted by jueza
    Kak Lana,


    Jue sekrg dah botol yg ke 5 patutnya dah kena place order. Next week lah.
    ~~ Yg paling ketara selepas Jue took this MB is skin Jue halus baik muka or body.

    ~~ PD tu kental gak la
    (FYI PD jue besar).

    ~~ Perut kempis, selain mkn MB jue pegi gym. Semua tu membantu proses membentuk body.

    ~~ Asmaradana tu memula tak berapa menjadi tapi bila Jue telan 6biji sekali mkn baru terasa grib tu.

    ~~ Jue mkn MB lepas breakfast sebb pemikiran jue diwaktu siang kita aktif jadi biar lah ia hadam (Jue suka kunyah :lol: ). 1 pekara lagi peluh tak hengat klu habis gym/jogging baju/sluar boleh diperah.

    Mentua pun suprise tgk perubahan Jue even dia tgk hari2 ! Hubby selalu renung muka Jue sambil memuja "Lawa pulak bini abg sekrg !" Anak2 ku "Mummy cantik !"

    Thanks Kak Lana.....

  5. #65

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    1st story
    masa dpt2 3/12 x silap terus makan 4bj (ayu diabetic) pastu lupa..
    4 ari pastu baru dpt bersama ngan somi...
    dia punya kesan...
    berkerut gak arr muka somi... ngeh ngeh ngeh...
    pelik gak arr kenapa susah nak m*s*k.. ketat giler!!!!
    pastu teringat maajun kak lana..
    perghhh...
    pastu...

    2nd story
    adik ayu semlam try makan 6bj...
    dia ada slip disc.. terus rasa sakit kat tmpt slip disc dia tuh..
    majun akak tu tgh beroperasi kot..
    so smlm adik pon try test power...
    perghh...
    member kata berpusing tumbs up somi dia bagi
    wakakakakak

    tp mmg tak sangka dia nyer effect cepat giler...
    memula agak skeptical jugak la..
    tp da try neh mmg la x sangka sekali consume jer da dpt rasa grip dia tuhhh...
    marvelous!!!

  6. #66
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,268

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Quote Originally Posted by putri

    Sejak MB dah nak surut ni, krg lak selera mkn putri....itu ari membuak2...skrang makin menurun..
    itu petanda baik ker, tak ker...tak tau lah apa pon saper tak try MB ni, mmg menyesal tau..
    baik try......baru ler hb asyik dok mcm ni mcm hb k.lana tu atas, bawah sumer mantap...tonggek sana,
    tonggek sini, mcm itik pulang petang gitu





    Quote Originally Posted by mielia_04

    1. first 2 days makan, rasa sakit kepala sebelah petang. Hari ketiga , baby cirit pula, panic la juga, so kurangkan dos ke 4 biji je sehari. Kelmarin rasa berangin pula, keluar angin atas bawah. Kelmarin tinggal 6 biji dlm botol tu so habiskan terus 6 biji 3 pg 3 mlm, maka habis dah la sebotol.

    2. Baru aje habis period seminggu yang lalu, tup tup pagi tadi keluar darah merah kehitaman, tak la byk sgt, kesan MB mengeluarkan saki baki kekotoran ke?

    3. Bangun pagi memang tiada masalah sebelum ni rasa ngantuk tu adala tapi kena bangun gak, lepas ambil MB rasa lebih bagus bila bangun pagi x ngantuk pun.

    4. Tu efek yang kak mie rasa selepas ambil MB setakat ni baru sebotol. tunggu efek yang seterusnya..... Ari ni dah buka botol kedua. Dah reorder MB, esok sampai la ....ari tu cuma ambil 2 botol aje.



    Quote Originally Posted by zetyaiman

    testi dari Zetyaiman

    alhamdullillah sejak makan maajun ni hb senang sikit nak bangun. kalau dulu susah jugaklah nak kejutkan dia.

    Dia selalu tidur kul 3 pagi sbb buat keje sekarang ni bila kejut utk sahur ok je dia bangun. sekarang ni ada live tennis kat tv dia boleh joint zety dan anak2 tengok tanpa rasa mengantuk pun walaupun tidur utk 2 jam lebih

  7. #67

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Salam kak Lana..

    Mis uu aaarr sis.. Lam atak masuk sini..
    Nak bagi testimoni nih..
    Tuk para pengunjung kedai kak lana nih...
    Nak citela sket...

    Sha amik MB ni lepas pantang...
    Memula tu mmg tak pandai nak disiplinkan diri makan..
    Asik tak sampai 6 biji sehari...
    Pastu buat 2nd order... Yang tu mmg makan ikut sukatan..
    And.. Mmg susu banyak..
    Pastuh.. Segarla.. tak penat even handle anak2..
    Berkejar sana sini...

    And ramai yang tegur.. lahir 2nd baby lagikramping gitue..
    wah wah.. bestnyer...

    TQ kak Lana..

  8. #68

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    salam...akak cemana nak order yek?pm saya ek..teruja pulak rasenye..mekasih.

  9. #69
    Ahli Baru
    Join Date
    02 Mar 2009
    Posts
    86

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    salam kak lana ada di sini rupanya...patut ku cari di sinun x jumpa2...

    mm nk cite sket..setelah 4botoi 1/2 ku telan MB ni rasa cam kulit muka cam brseri n x pucat mcm dulu..bibir pun kemerahan jer (dulu bibirku pucat mcm mayat)...

    segala healing krisis mcm sakit2 n lenguh2 bdn dh hilang...rashes pun dh cure tinggal skit2 jer...tenaga memang power!! bab asmaradana x test lg coz bru lps pantang, n kena pntang lg 100 hari utk yg tu...hehe...

    suree nk order lg 6 botoi naa...

  10. #70

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Husband saya dah makan 6 botol MB kak lana yang cun melecun ni...
    Tapi dia makan 3biji sehari je....

    • Badan tak letih dan rasa cergas je
    • Jerawat pun dah makin kurang, klu dulu jerawat suka sangat hinggap muka dia
    • Saya sendiri tengok muka dia nampak makin berseri
    • Takde pulak tanda-tanda nak jadi sotong/lembut tu hehehe
    • Bentuk badan dia nampak makin mantap

    Thanks to kak lana sebab jual makjun ni kat saya, memang berkesan...

    So, para lelaki dan suami di luar sana, jangan takut makan...
    luaskan minda dan fikiran anda...
    untuk kesihatan luaran dan dalaman juga

  11. #71
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,268

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    testi from Haniah

    Quote Originally Posted by haniah View Post
    Assalamualaikum....
    kak Lana, ape kabo??
    ingat lg x saye???
    Orng. Melaka...
    skang ni sy dah abis pantang...
    Badan pun naik lepas abis pantang...
    sy nak kurus mcm dlu...

    Nak bg test ckit...
    sejak sy amalkan MB ni badan rasa ringan & bertenaga....
    klu bangun mlm utk buat susu anak pon x de masalah mcm dlu lg susah nak bangun....


    Bab 18SX plak....
    Suami x cakap ape2... tapi tiap2 hari rambut basah je... hihihi (segan la plak)
    senyum pun semacam je.... Dasyat tol penangan MB ni...
    Hihihi...
    ni nak kene oder lg sbb stok da abis....

  12. #72
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,268

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Testi dari Puan Hartini

    Quote Originally Posted by tiniye View Post
    Hai lana..ni puan Hartini..mesti ingat kan?..dah lama nak bg testimoni ni..tp sekarang baru ada kesempatan..Ni nak habis botol keberapa entah..dulu mula2 mkn..pening sangat..mengantuk ..tp lepas habis botol ketiga..byk sgt perubahan yg tini rasa.

    Tini ni anak sekolah pagi petang..dgn tution lagi..hari2 drive keluar masuk.Dulu selalu penat sgt kadang2 terpaksa tidur petang untuk rehatkan mata tp sejak makan jamu ni alhamdulillah keluar masuk 6-7 kali tetap bertenaga dan tiada lagi tidur petang.

    Badan pulak makin padat rasa...pagi2 sure ketoilet..kadang2 dua kali..badan rasa sgt ringan..Dulu makan apa pun selera aje..sekarang roti bakar sekeping pun susah nak habis..tengahari pun jarang rasa lapar ,pukul 6 petang terus makan..tak adalah pulak diet sangat tp perut ni kenyang je..lain org lain perubahannya.kan?

    Muka nampak semakin kemerah2an..suka sangat..sejak makan jamu lana ni memang tak ada makan apa2 sampingan lain..Jamu ni saja dah mencukupi untuk semua..Tini akan terus kekal makan jamu ni sampai bila2...best sangat!Thanks lana

  13. #73

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    jamu ni memang best..saya baru lepas besalin..bila consume jamu ni angin kuar je..n yg plg best air susu byk..

  14. #74
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,268

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Quote Originally Posted by fatiha2910
    Salam Kak Lana sayang..

    Macam ni, saya ada beli MB dari kak lana tak lama dulu, then saya stop makan sbb pregnant, so saya pass MB pada member saya... die ni pernah ade endometriosis dulu...

    so now dia dah mula makan, tapi die ade rasa sakit pada breast and sakit pinggang...
    lain2 ok... perut tak sakit, lawas buang air, angin keluar elok macam biase, bertenaga, and tak letih..

    cume tu lah, yang sakit breast & sakit pinggang tu.. risau jugak saya tgk nyer..

    tak pasti sbb ape... healing crisis ke?

    pendapat/pengalaman kak lana cemana ek, teruskan makan atau berhenti dulu ek?

    Please advise...
    wslm..

    yerp itu healing crisis..tp ia hanya bersifat sementara

    sakit pinggang tu sebab kemungkinan besar kawan kamu makan tak pantang...main taruk jerk (macam sume jenis smp terlupa yang makanan yang dimakannya ada bisa utk dirinya)

    sakit dibahagian tetek kerana tetek nak pejal atau degn erti kata lain nak montok..ataupon ingin membesar..

    no worries dear
    juz proceed yang..insyaallah sume akan berjalan ngan lancar

  15. #75

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Hari Pertama - Intake MB

    To kak lana..Mb selamat sampai petang semalam terus telan 2 bijik. Malam tadi telan 2 biji. Malam tadi tidur sangat nyenyak and pagi tadi ajaib sungguh tepat azan subuh mata terus cerah!! Ajaib tu..kalau tak lambat biasanya ruby bangun..ni kul 6.20 dah cerah.. angin ada skit2 la kuar..tapi la ni rasa cam sengal jerk kat sebelah ..ntot..maybe nak peot kot... Pagi tadi and tgh ari td telan 2 biji 2x makan..memang tak lapar sangat..minum air jer kuat sket...

    seterusnya tunggu....

  16. #76

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Quote Originally Posted by nfm83 View Post
    Husband saya dah makan 6 botol MB kak lana yang cun melecun ni...
    Tapi dia makan 3biji sehari je....

    • Badan tak letih dan rasa cergas je
    • Jerawat pun dah makin kurang, klu dulu jerawat suka sangat hinggap muka dia
    • Saya sendiri tengok muka dia nampak makin berseri
    • Takde pulak tanda-tanda nak jadi sotong/lembut tu hehehe
    • Bentuk badan dia nampak makin mantap

    Thanks to kak lana sebab jual makjun ni kat saya, memang berkesan...

    So, para lelaki dan suami di luar sana, jangan takut makan...
    luaskan minda dan fikiran anda...
    untuk kesihatan luaran dan dalaman juga
    Saya cuba rekemen kat tunang saya..tp dia ni tak nak..mcm alasan bagi..padahal elok la jugak makan untuk diri sendiri di hari muda dan tua nanti..

  17. #77

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Assalamualikum kak lana...

    Saya pelanggan MB yang baru nie...baru je terima bungkusan MB dari kak lana...first time nak cuba, dari putrajaya...insyallah mudah2an saya berjaya....kalau boleh nak conceive for baby..dah macam2 saya cuba........doakan untuk saya ye.....AMIN

    pas ni to be continued ye...definitely akan terus order dan order lagi......

  18. #78
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,268

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Quote Originally Posted by mama_damia View Post
    sis lana..
    udah sebulan lebih ku menjebakkan dirik ngan MB ini..
    aduhhh penangannya susah nk dicerita...
    meletopsss..
    skrg ni pinggang ku makin ramping..
    bonjol2 dipinggul pun makin susut udah...
    apalagiiii....makin berselerala daku memakai kebayer...
    kui kui kui.....
    yg paling best..tang 'bukit makin nambah gebu gitu..
    suami puji gerammmmm.....
    haiyaaa...susah hari2 mauuuu!!opsss...
    Wow!! makin mengganas MB bertindak ke atas diri mama..
    cayalah..thumb ups dear..

    papepon kak lana ucapkan Tahniah diatas perubahan yang sukar diuraikan ngan kata2..

    PERCAYA ATAU TIDAK????? PERCAYALAH!!!!
    TIADA YANG MUSTAHIL DALAM IDOP INI

  19. #79
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    03 Aug 2006
    Posts
    4,268

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    Quote Originally Posted by ciksakura View Post
    memang menyengat kak lana..
    malam tadi mmg letih gile dok mengepek coklat sampai jauh malam..
    pagi ni bangun..segar jee tak mcm selalu..
    bangun2 lak..sambung lagi pek coklat heheheh..
    tq MB!
    Har Har Har...
    kan dah cakap..
    Menyengat Tak Hengat..

    caiyokkk ciksakura,,

    Letopskan dirimu ngan Tenaga YG LUArbiasa dek Penangan Maajon Bondaku ini,,

    Terima kasheh kerna sudi berkongsi testi ngan Kami walaopon baru pertama kali menjebakkan diri ngan MB..

  20. #80

    Default Re: Testimonial YG Menerujakan Dari Pengguna MB

    salam...lana

    sya ni pengguna baru MB...masuk ari ni dah 3 hari makan MB ni...so nak citer sket la...harap lana komen yek..

    1st day
    - badan agak panas....tapi sya kuat minum air....sampai malam panasnya...tang angin..tak de pun buang angin seharian... sya juga tak masuk toilet langsung...kpala pening..... itu kesan yang sya dapat la...badan panas dan pening...

    2nd day
    pening ada lagi sket, dah start buang angin tapi tak banyak kali la...masuk toilet skali ja...pastu...bangun pagi ok la...ringan badan...still bertenaga smpai kat umah....

    3rd day
    selama 3 hari ni...nafsu makan sya kuat tapi bila nak makan sket ...dah kenyang pulak....so tak makan banyak la 3 hari ni....pagi ni lum ke toilet lagi...tapi buang angin dah pagi tadi....pening dah hilang....

    itu ja la kesan nya dalam 3 hari sya makan MB ni....sya akan teruskan makan MB ni ...untuk melihat hasilnya...

    k lana....bye2

 

 
Page 4 of 8 FirstFirst 12345678 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •