Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 14 of 61 FirstFirst ... 410111213141516171824 ... LastLast
Results 261 to 280 of 1216
  1. #261

    Default Re: Online Biodex Consultation

    Quote Originally Posted by Mrs.Shamira View Post
    Aeesya,
    dlu..sblm peknen i pnh amik bodylift slme 3 bln & kntrol mkn2 gile2 n berjaya turunkn berat sbyk 10kg..
    skrg..i still bfeed my baby...baru 5bln...bleh ke klu i nk amik bodylift utk kuruskn bdn?...

    bleh tak tlg jwb..nk tau sgt2 nie..

  2. #262
    Peniaga Supreme @ Aneka D'Jari / One Access Mall
    Join Date
    31 Oct 2008
    Posts
    1,817

    Default Re: Online Biodex Consultation

    Quote Originally Posted by Mrs.Shamira View Post
    Aeesya,
    dlu..sblm peknen i pnh amik bodylift slme 3 bln & kntrol mkn2 gile2 n berjaya turunkn berat sbyk 10kg..
    skrg..i still bfeed my baby...baru 5bln...bleh ke klu i nk amik bodylift utk kuruskn bdn?...

    aeesya mintak maaf.. aeesya betul2 ingat dah jawab that day...

    bodylift x digalakkan utk breast feeding...

    utk diet makan supreme diet n losyen sapu kat kaw2 yg ada lemak2...

    dah abis breastfeeding baru boleh ambik bodylift...
    http://www.wanitamelayu.com/forum/forumdisplay.php?f=1301

  3. #263
    Peniaga Supreme @ Aneka D'Jari / One Access Mall
    Join Date
    31 Oct 2008
    Posts
    1,817

    Default Re: Online Biodex Consultation

    Quote Originally Posted by hazlinza View Post
    salam seme...sy lin salah sorang dr pelanggan kedai ni...sy start mkn set pkb ni dari bulan DEC08...sy mmg ade mslh period x regular dan masalah kesuburan...husband pun same ade problem gak..tp alhamdullilah msk bulan ke-3 lin mkn set pkb ade tande2 perubahan la...
    skrg lin bersyukur kehadrat ALLAH krn dgn izinNYA lin telah disahkan preggy utk kali yg pertame setelah 4 tahun menanti...syukur xterkire...
    kepade yg lum ade rzki lg cubela usaha sedaya kite,ingat ALLAH xsuke klu kite cepat berputus asa...doa2kan agar lin dan kandungan sihat hendaknyer
    kepade tokey kedai time kasih yg xterkire krn m'bantu lin...hanye ALLAH yg dpt membalasnyer...jasamu dikenang dulu,kini dan selamenyer...

    tahniah...

    semoga line n beby sihat sepanjang kehamilan.... sbb share testimonial...

    leh PM harga special..dari aeesya...

    nak susu ke.. supreme diet ke... sila2..PM
    http://www.wanitamelayu.com/forum/forumdisplay.php?f=1301

  4. #264

    Default Re: Online Biodex Consultation

    Quote Originally Posted by hazlinza View Post
    salam seme...sy lin salah sorang dr pelanggan kedai ni...sy start mkn set pkb ni dari bulan DEC08...sy mmg ade mslh period x regular dan masalah kesuburan...husband pun same ade problem gak..tp alhamdullilah msk bulan ke-3 lin mkn set pkb ade tande2 perubahan la...
    skrg lin bersyukur kehadrat ALLAH krn dgn izinNYA lin telah disahkan preggy utk kali yg pertame setelah 4 tahun menanti...syukur xterkire...
    kepade yg lum ade rzki lg cubela usaha sedaya kite,ingat ALLAH xsuke klu kite cepat berputus asa...doa2kan agar lin dan kandungan sihat hendaknyer
    kepade tokey kedai time kasih yg xterkire krn m'bantu lin...hanye ALLAH yg dpt membalasnyer...jasamu dikenang dulu,kini dan selamenyer...

    tahniah.... semoga kandungan sihat sehingga ke saat melahirkan..... seronok nyer.......!!!!!

  5. #265

    Default Re: Online Biodex Consultation

    salam kak eca,

    kak, sya akak menjalani laporoskopik 29hb april ni,
    untuk membuang endometriosis saya.
    saya nk tny, bla waktu yg sesuai pas lapo tu sy bo contineu mkn produk bidex tu semula?
    bo ke klu kiter mkn biodex cmpur dgn ubat doc?

    Harap kak eca bo membantu sy

  6. #266

    Default Re: Online Biodex Consultation

    nani baru makan biodex ni...nani beli bodylift..supreme diet.manja prune dengan woman lobata...tak da diskaun...kalau nani beli kat sya ada diskaun tak...

  7. #267
    Peniaga Supreme @ Aneka D'Jari / One Access Mall
    Join Date
    31 Oct 2008
    Posts
    1,817

    Default Re: Online Biodex Consultation

    Quote Originally Posted by shazwani View Post
    salam kak eca,

    kak, sya akak menjalani laporoskopik 29hb april ni,
    untuk membuang endometriosis saya.
    saya nk tny, bla waktu yg sesuai pas lapo tu sy bo contineu mkn produk bidex tu semula?
    bo ke klu kiter mkn biodex cmpur dgn ubat doc?

    Harap kak eca bo membantu sy

    ubat doc kena tgk dulu jenis apa..

    apa2 mesti start makan supreme diet hari2 agar telur besar...

    ambik set basic honeymoon...
    http://www.wanitamelayu.com/forum/forumdisplay.php?f=1301

  8. #268

    Default Re: Online Biodex Consultation

    sya...nani start makan biodex 26/3 samapi la sekarang...sekarang ni nani tengah periot..tapi naper period nani skit jer....orang kata kalau makan bodylift ni darah kuar banyak..untuk pengetahuna sya..period nani memang tak regular..kalau datang pun skit2 jer..4 atau 5 hari dah abis..

  9. #269
    Peniaga Supreme @ Aneka D'Jari / One Access Mall
    Join Date
    31 Oct 2008
    Posts
    1,817

    Default Re: Online Biodex Consultation

    Quote Originally Posted by nanani View Post
    sya...nani start makan biodex 26/3 samapi la sekarang...sekarang ni nani tengah periot..tapi naper period nani skit jer....orang kata kalau makan bodylift ni darah kuar banyak..untuk pengetahuna sya..period nani memang tak regular..kalau datang pun skit2 jer..4 atau 5 hari dah abis..

    itu mmg standart healing crisis.. nanti lama2 akan ok..
    http://www.wanitamelayu.com/forum/forumdisplay.php?f=1301

  10. #270

    Default Re: Online Biodex Consultation

    Quote Originally Posted by Aeesya View Post
    itu mmg standart healing crisis.. nanti lama2 akan ok..

  11. #271
    Peniaga Supreme @ Aneka D'Jari / One Access Mall
    Join Date
    31 Oct 2008
    Posts
    1,817

    Default Re: Online Biodex Consultation

    ada good progress leh share kat sini...
    http://www.wanitamelayu.com/forum/forumdisplay.php?f=1301

  12. #272
    Ahli Baru
    Join Date
    01 Mar 2007
    Posts
    166

    Default Re: Online Biodex Consultation

    Salam Aeesya, Nanti check PM yek. Thanks.

  13. #273

    Default Re: Online Biodex Consultation

    Quote Originally Posted by Aeesya View Post
    ada good progress leh share kat sini...
    Assalamualaikum wbt..

    Alhamdulillah.. saya consume Biodex ni, tak ikut betul2... walaupun beli the whole set preggy tu.. tapi saya culas makan kerana kesibukan kerja, outstation dll.

    Bulan Julai tahun lepas saya berkahwin, diumur 38 Allah Taala memberi saya rezeki, mengandunglah saya.. malangnya sewaktu kandungan mencecah usia 12 minggu saya disahkan keguguran dan keguguran itu sungguh menjadi kenangan kerana berlaku pada hari lahir saya.

    Saya redha.. syukur kerana Allah memberi juga peluang saya merasakan perasaan ibu mengandung walaupun sebentar sahaja. Mulai dari lepas keguguran, saya mulai mempunyai masalah hormon inbalance. Selepas D&C saya berdarah nifas sehingga 51 hari.

    Mulai Januari, period saya mula tak betul, datang awal 2 minggu, kemudian Februari.. datang pula lewat dua minggu. Adik angkat saya mencadangkan saya makan Biodex, dalam tak sampai 3 minggu saya makan (seringkali culas) Bulan April, period saya kembali on the dot. Tiada hormon inbalance seperti dahulu, asal nak datang period sakitnya macam orang mengandung, mual2, pening, sakit pinggang dan sebagainya.

    Alhamdulillah.. saya bersyukur kepada Ina yang meyakinkan saya menggunakan Biodex. Buat masa ini mendapatkan period dan mood serta hormon yang stabil sangatlah saya hargai.

    Cuma selepas 2 minggu period, saya kembali mual, pening dan tak larat. Minggu lepas jadi melarat sampai muntah2, sedangkan baru datang bulan.

    Dalam seminggu ini, entahlah kenapa.. sakit sungguh ari2 saya di kiri dan kanan, harap2 tu kerana Biodex sedang membetulkan sistem peranakan saya yang mungkin terganggu terdahulu akibat keguguran.

    Tetapi jika sesiapa dapat berkongsi pengalaman samada disini atau di pm, sila lah. Kawan2 yang tengok saya muntah2 minggu lepas mengatakan saya mengandung. Hari ini saya buat preggy test dan hanya 1 line kelihatan.

    Entah lah.. segalanya itu ditentukan Allah. Saya bersyukur dengan kesihatan yang ada sekarang...

    waAllahualam

  14. #274
    Peniaga Supreme @ Aneka D'Jari / One Access Mall
    Join Date
    31 Oct 2008
    Posts
    1,817

    Default Re: Online Biodex Consultation

    Quote Originally Posted by zaliha_jdm5 View Post
    Assalamualaikum wbt..

    Alhamdulillah.. saya consume Biodex ni, tak ikut betul2... walaupun beli the whole set preggy tu.. tapi saya culas makan kerana kesibukan kerja, outstation dll.

    Bulan Julai tahun lepas saya berkahwin, diumur 38 Allah Taala memberi saya rezeki, mengandunglah saya.. malangnya sewaktu kandungan mencecah usia 12 minggu saya disahkan keguguran dan keguguran itu sungguh menjadi kenangan kerana berlaku pada hari lahir saya.

    Saya redha.. syukur kerana Allah memberi juga peluang saya merasakan perasaan ibu mengandung walaupun sebentar sahaja. Mulai dari lepas keguguran, saya mulai mempunyai masalah hormon inbalance. Selepas D&C saya berdarah nifas sehingga 51 hari.

    Mulai Januari, period saya mula tak betul, datang awal 2 minggu, kemudian Februari.. datang pula lewat dua minggu. Adik angkat saya mencadangkan saya makan Biodex, dalam tak sampai 3 minggu saya makan (seringkali culas) Bulan April, period saya kembali on the dot. Tiada hormon inbalance seperti dahulu, asal nak datang period sakitnya macam orang mengandung, mual2, pening, sakit pinggang dan sebagainya.

    Alhamdulillah.. saya bersyukur kepada Ina yang meyakinkan saya menggunakan Biodex. Buat masa ini mendapatkan period dan mood serta hormon yang stabil sangatlah saya hargai.

    Cuma selepas 2 minggu period, saya kembali mual, pening dan tak larat. Minggu lepas jadi melarat sampai muntah2, sedangkan baru datang bulan.

    Dalam seminggu ini, entahlah kenapa.. sakit sungguh ari2 saya di kiri dan kanan, harap2 tu kerana Biodex sedang membetulkan sistem peranakan saya yang mungkin terganggu terdahulu akibat keguguran.

    Tetapi jika sesiapa dapat berkongsi pengalaman samada disini atau di pm, sila lah. Kawan2 yang tengok saya muntah2 minggu lepas mengatakan saya mengandung. Hari ini saya buat preggy test dan hanya 1 line kelihatan.

    Entah lah.. segalanya itu ditentukan Allah. Saya bersyukur dengan kesihatan yang ada sekarang...

    waAllahualam

    salam...

    ada tanda2 mengandung.. sbb baru lepas waktu subur...

    UPT test kena buat lepas 10 hari late period....kalau buat awal2... mmg keputusan negatif...

    kena sabar dulu lah ya...

    berdoa agar dimurahkan rezeki mendapat zuriat.. amin
    http://www.wanitamelayu.com/forum/forumdisplay.php?f=1301

  15. #275

    Default Re: Online Biodex Consultation

    Terima kasih Sya atas pandangan. InsyaAllah kita jumpa coz nak beli Susu IGC tu. Erm.. suara lembut jer.. makan biodex boleh jadi suara lembut gitu ker?

    I will give you 1 day notice in advance untuk nak ambil susu IGC tu ok.

  16. #276

    Default Re: Online Biodex Consultation

    assaalmualikum aeesya, saya ada kemusykilan sikit. sekrg ni dah lps waktu sbr pas period baru ni 5 april. dlm 2 ari ni rasa sengal2 sikit2 kat peranakan mcm nak time sbr pastu ada kuar semula cecair kesbrn tu. byk jgk cam waktu sbr seblm ni. ok kot kan. sbb period seblm2 ni klu cecair tu kuar pun waktu time sbr je,pastu tak kuar dah. ni mcm 2 kali time sbr plk he..he.. tu perkara biasa klu mkn pkb ni kot. saje suami srh tanya. ok thanks.

  17. #277
    Peniaga Supreme @ Aneka D'Jari / One Access Mall
    Join Date
    31 Oct 2008
    Posts
    1,817

    Default Re: Online Biodex Consultation

    Quote Originally Posted by rina2278 View Post
    assaalmualikum aeesya, saya ada kemusykilan sikit. sekrg ni dah lps waktu sbr pas period baru ni 5 april. dlm 2 ari ni rasa sengal2 sikit2 kat peranakan mcm nak time sbr pastu ada kuar semula cecair kesbrn tu. byk jgk cam waktu sbr seblm ni. ok kot kan. sbb period seblm2 ni klu cecair tu kuar pun waktu time sbr je,pastu tak kuar dah. ni mcm 2 kali time sbr plk he..he.. tu perkara biasa klu mkn pkb ni kot. saje suami srh tanya. ok thanks.

    salam...

    itu selaput putih macam putih telur kan..? terus aje bersama dgn suami...

    mmg itu tanda2 kesuburan meningkat.... dalam sebulan boleh ada 2 kali telur dari kilang ovary yang lain...

    kalau lekat...waktu subur sekali.. dgn yang baru ini.. insyaallah boleh dapat kembar x seiras.....

    kat sana mlm ya sekarang ni... aiseh....sempat x....?
    http://www.wanitamelayu.com/forum/forumdisplay.php?f=1301

  18. #278

    Default Re: Online Biodex Consultation

    assalamualaikum, kebetln ari pertama tu sempat he..he.. selang seharikan. blh lagi seround he..he.. mcm aeesya bgtau ari tu kan. kena selang seharikan. nanti kami usahakan he..he.. thanks for the information.semoga Allah memberkati usaha kita amin...thanks again.asta pronto amigos

  19. #279
    Peniaga Supreme @ Aneka D'Jari / One Access Mall
    Join Date
    31 Oct 2008
    Posts
    1,817

    Default Re: Online Biodex Consultation

    Quote Originally Posted by rina2278 View Post
    assalamualaikum, kebetln ari pertama tu sempat he..he.. selang seharikan. blh lagi seround he..he.. mcm aeesya bgtau ari tu kan. kena selang seharikan. nanti kami usahakan he..he.. thanks for the information.semoga Allah memberkati usaha kita amin...thanks again.asta pronto amigos
    salam... nanti next month... nak dengar khabar dari SPAIN....

    amin...moga mendapat zuriat x lama lagi....

    p/s; .. malam ke siang tu.... kalau malam..... good nite.......
    http://www.wanitamelayu.com/forum/forumdisplay.php?f=1301

  20. #280

    Default Re: Online Biodex Consultation

    assalamualaikum aeesya, ikutkan waktu aeesya bls msg saya kat spain pkl 4.28pg. spain lmbt 6jam dr msia, klu winter lmbt 7jam. sekrg dah spring, musim bunga. jadi lmbt 6jam dr msia. sekrg ni pkl 9.55mlm. mesti aeesya tgh tido sdpnye ni
    apa2 berita berita terkini hiburan sensasi saya bgtau. thanks, ok bye2

 

 

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •