Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 7 of 11 FirstFirst ... 34567891011 LastLast
Results 121 to 140 of 210
  1. #121

    Default Re: RIAU PHG DAH MASUK!!..Menerima pelbagai tempahan pakaian tradisonal wanita seperti Riau Pahang,Kebaya Riau,Kurung Johor.

    gi mana tuan kedai ni, hehe

  2. #122
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    16 Jun 2007
    Posts
    4,075

    Default Re: CHIFFON ROSES...RIAU PHG LENGAN SITI NURHALIZA

    Quote Originally Posted by ctredzuan View Post
    waahh..dah nak siap ek, kct nk anta kain baru blh lagi ke ni? hehe..best2...

    kct kenan kain ni,RETRO 01, boleh request warna lain, dia ada warna yg lebih kepada hitam tak?kain dia sangat berkilat tak? kena lining tak?
    kak ct retro 01 tu time i ambik ada warna tu je..tp tokei kata stok warna lain tgh order..nanti i tgk..dia mmg berkilat..cam kain satin tu..x perlu lining..

  3. #123
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    16 Jun 2007
    Posts
    4,075

    Default Re: RIAU PHG DAH MASUK!!..Menerima pelbagai tempahan pakaian tradisonal wanita seperti Riau Pahang,Kebaya Riau,Kurung Johor.

    Quote Originally Posted by muchi View Post
    kak...kalau sy nak tempah baju cam gini brape upahnye kak
    yg tu upahnya rm 80..

  4. #124

    Default Re: RIAU PHG DAH MASUK!!..Menerima pelbagai tempahan pakaian tradisonal wanita seperti Riau Pahang,Kebaya Riau,Kurung Johor.

    Quote Originally Posted by syamieza_danish View Post
    CHIFFON ITALY......RM 190..SPECIALL
    FREE LINING 4 METER


    KAIN DARIPADA SUPPLIER JAKEL ..MMG EXCLUSIF..CANTIK..TERKINI..DAN BANYAK PILIHAN..

    GAMBAR DI BAWAH..MIMIE SEDANG MEMILIH FABRIK..


    ADA MANIK DAN SGT LEMBUT....FESYEN TERKINI ..MORE ROSES...VERY SWEETS..

    BOLEH DIBELI BEGITU SAHAJA ..ATAU BUAT TEMPAHAN DI SYAMIEZA BOUTIQUE...

    FESYEN BOLEH PILIH..NANTI I UPDATE FESYEN2 TERKINI DI SINI..

    CCFF 01








    CCF 02





    SESUAI DENGAN FESYEN DI BAWAH...

    Hai.. hehehe.. EHEMMM jeng jeng nak tanya.. kain CCF o2 tu .. kalau wat pesen tokti.. baju kaler pink.. lengan dia kuff butang bungkus ada 5.. berapa yea..
    satu lagi kalu ambik kain retro had yg sy kata dulu warna itam merah tu.. (itam merah aje) wat pesen mcm tu berapa yea.. kainye pula pesen mcm mana ..
    nk budget nieh.. very ketat sikalang hehe.. tapi nak gak bj baru wuhahahaha.. devil tul..

  5. #125
    Ahli Baru
    Join Date
    08 Sep 2007
    Posts
    235

    Default Re: RIAU PHG DAH MASUK!!..Menerima pelbagai tempahan pakaian tradisonal wanita seperti Riau Pahang,Kebaya Riau,Kurung Johor.

    salam...nak tanya kos upah kalau buat baju pattern kat atas kaler hijau tu, guna kain sendiri (chiffon ada stone+ lining kain dan body sahaja, tangan tak perlu lining) brapa yer? pm lia ye...nanti tak jumpa cari plak kedai ni...minat sesangat ni..

  6. #126
    Ahli Baru
    Join Date
    08 Sep 2007
    Posts
    235

    Default Re: RIAU PHG DAH MASUK!!..Menerima pelbagai tempahan pakaian tradisonal wanita seperti Riau Pahang,Kebaya Riau,Kurung Johor.

    Quote Originally Posted by syamieza_danish View Post


    BERKENAN DGN FESYEN NI..SYAMIEZA BUTIK MENYEDIAKAN TEMPAHAN SEPERTI GAMBAR DI ATAS....HARGA RM80 TIDAK TERMASUK POSLAJU..
    lengan macam ni, ukuran panjang macam baju tu dalam 4 butang......(sambung soklan atas)

  7. #127
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    16 Jun 2007
    Posts
    4,075

    Default Re: RIAU PHG DAH MASUK!!..Menerima pelbagai tempahan pakaian tradisonal wanita seperti Riau Pahang,Kebaya Riau,Kurung Johor.

    Quote Originally Posted by aliyahle View Post
    Hai.. hehehe.. EHEMMM jeng jeng nak tanya.. kain CCF o2 tu .. kalau wat pesen tokti.. baju kaler pink.. lengan dia kuff butang bungkus ada 5.. berapa yea..
    satu lagi kalu ambik kain retro had yg sy kata dulu warna itam merah tu.. (itam merah aje) wat pesen mcm tu berapa yea.. kainye pula pesen mcm mana ..
    nk budget nieh.. very ketat sikalang hehe.. tapi nak gak bj baru wuhahahaha.. devil tul..

    SKRG TENGAN SALE2 KAIN2 TU SO BG MURAH..
    CHIFFON RM120 SAHAJA...TEMPAHAN TOK TI BUTANG BUNGKUS..RM80
    XNAK LINING KAN?SO SUME RM205 TERMASUK TMBHAN RM5 POSLAJU..

    KAIN RETRO HITAM MERAH TU SKRG SALES RM60..KALAU NAK FESYEN BELON ATAU MCM2 TU SEMUA HARGA SAMA RM80 JUGA...
    SO SUME RM145 TERMASUK POS LAJU...

    TOTAL UTK DUA2..RM350..

  8. #128
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    16 Jun 2007
    Posts
    4,075

    Default Re: RIAU PHG DAH MASUK!!..Menerima pelbagai tempahan pakaian tradisonal wanita seperti Riau Pahang,Kebaya Riau,Kurung Johor.

    Quote Originally Posted by diliya View Post
    salam...nak tanya kos upah kalau buat baju pattern kat atas kaler hijau tu, guna kain sendiri (chiffon ada stone+ lining kain dan body sahaja, tangan tak perlu lining) brapa yer? pm lia ye...nanti tak jumpa cari plak kedai ni...minat sesangat ni..
    FESYEN TU KALAU NAK GUNA KAIN SENDIRI RM80...
    KALAU LINING 2 KALI GANDA TAU KOS MCM POTONG DUA KAIN..
    BETTER U PAKAI INNER JE..LGPUN U NAK LINING BODY JE KAN..TP KALAU NAK LINING GAK..I BAGI RM60 SAHAJA..SO TOTAL RM145 TERMASUK POS LAJU..

  9. #129
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    16 Jun 2007
    Posts
    4,075

    Default Re: RIAU PHG DAH MASUK!!..Menerima pelbagai tempahan pakaian tradisonal wanita seperti Riau Pahang,Kebaya Riau,Kurung Johor.

    Quote Originally Posted by diliya View Post
    lengan macam ni, ukuran panjang macam baju tu dalam 4 butang......(sambung soklan atas)
    SEMUA JENIS FESYEN LENGAN HARGA SAME ..RM80..LINING PULA HARGA LAIN..

  10. #130
    Ahli Sensasi
    Join Date
    12 Oct 2005
    Posts
    3,254

    Default Re: CHIFFON ROSES...RIAU PHG LENGAN SITI NURHALIZA

    salam sya...akak nk tya kalo nk buat tgn tokti tu kain kena berapa meter?

  11. #131
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    16 Jun 2007
    Posts
    4,075

    Default Re: CHIFFON ROSES...RIAU PHG LENGAN SITI NURHALIZA

    Quote Originally Posted by ogy_dca View Post
    salam sya...akak nk tya kalo nk buat tgn tokti tu kain kena berapa meter?

    4 meter cukup ogy..jom tempah..

  12. #132

    Default Re: CHIFFON ROSES...RIAU PHG LENGAN SITI NURHALIZA


    Salam kak....
    kalau cam gini baper ye kak? tapi saya nak wuat baju je? tapi saya nie saiz besar la kak?

  13. #133

    Default Re: CHIFFON ROSES...RIAU PHG LENGAN SITI NURHALIZA

    cantiknye design baju2 tu...
    masuk kan le stock kain chiffon byk sket kak..
    pilih yg lawo2 kaler kain nye k...

  14. #134
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    16 Jun 2007
    Posts
    4,075

    Default Re: CHIFFON ROSES...RIAU PHG LENGAN SITI NURHALIZA

    Quote Originally Posted by niaqilah View Post

    Salam kak....
    kalau cam gini baper ye kak? tapi saya nak wuat baju je? tapi saya nie saiz besar la kak?

    tmpahan cam ni rm 80 je..kalau xnak kain kita tolak 10..kalau bminat pm ye..

  15. #135
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    16 Jun 2007
    Posts
    4,075

    Default Re: CHIFFON ROSES...RIAU PHG LENGAN SITI NURHALIZA

    Quote Originally Posted by amyliya View Post
    cantiknye design baju2 tu...
    masuk kan le stock kain chiffon byk sket kak..
    pilih yg lawo2 kaler kain nye k...

    no problem..gulatis pn br bukak kat tmpat akak..insyallah i borong nti..

  16. #136
    Ahli Baru
    Join Date
    25 Jun 2006
    Posts
    171

    Default Re: CHIFFON ROSES...RIAU PHG LENGAN SITI NURHALIZA

    salam,
    baju dh siap takde jual ke?

  17. #137
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    16 Jun 2007
    Posts
    4,075

    Default Re: CHIFFON ROSES...RIAU PHG LENGAN SITI NURHALIZA

    Quote Originally Posted by fairytopia View Post
    salam,
    baju dh siap takde jual ke?

    ada...sdg dalam proses...

  18. #138

    Default Re: CHIFFON ROSES...RIAU PHG LENGAN SITI NURHALIZA

    mimie..
    CCF 02 tu.. kalo color ijau mcm bj mimie tu leh dapat ker...
    hehehe.. still serve nk buat baju raye cadang nyer..
    kalo ader iaju mcm tu.. confirm nk buat jubah tu ahhaha

  19. #139

    Default Re: CHIFFON ROSES...RIAU PHG LENGAN SITI NURHALIZA

    salam mimie,
    baju tempahan dengan mimie dah sampeii...maveles!!

    kawan! pueh ati fesstaim ct jahit baju online boleh pakai sedap, boleh muat elok dan tak perlu alter lagi, memang tak menyangkakan dan tersangka2 sendiri tak logik rasa mcm jahitan sekemas ni boleh di dapati cuma tempahan sample baju je yg dihantar! memang superb servis cepat, jahitan kualiti butik dan memang berbaloi, kalau ada yg bgtau mahal upah jahitan mimie, tp ct berpuas hati sbb tak kena alter, tak kena komen dan yg penting hb tak mengomel pun, hehe.. biasa kalau tempah kat tempat sendiri kekadang kain senteng, tangan kecik ke, bahu gelebeh ke, tapi jahitan ngan syamieza_danish ni sedang elok, iols sker taww! kebetulan plan sampei ari sabtu, terbelek2 baju dalam gobok nak pakai apa utk kenduri, tetibe je baju mimie jahit sampai, waduuhh.. tak perlu alter plak tu, hehe.. suka!!! jom pakat ramai2 tempah try sepasang, ct pas ni nak anta lagi utk tempahan!

  20. #140
    Peniaga Supreme @ JomShopping
    Join Date
    16 Jun 2007
    Posts
    4,075

    Default Re: CHIFFON ROSES...RIAU PHG LENGAN SITI NURHALIZA

    Quote Originally Posted by noor_ubai View Post
    mimie..
    CCF 02 tu.. kalo color ijau mcm bj mimie tu leh dapat ker...
    hehehe.. still serve nk buat baju raye cadang nyer..
    kalo ader iaju mcm tu.. confirm nk buat jubah tu ahhaha
    YANG TU KAT SUPPLIER TAK JUAL METER KAK..SEPASANG TERUS ..REGANYA RM150..BOLEH TAK ?TP SKRG NI TGH SALES RM120 JE..

    KALAU AKAK NAK PM YE..

 

 
Page 7 of 11 FirstFirst ... 34567891011 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •