Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 41 to 60 of 64
  1. #41
    Ahli Baru
    Join Date
    28 May 2007
    Posts
    107

    Default Re: Sebarang masalah ??

    Quote Originally Posted by ryane View Post
    x dpt la kak..
    ryane,

    1st page 1st post tu..klik edit. pastu kan ada kuar mcm words punya format kan, ada Bold, Underline, Italic semua tu... ryane just klik2 kotak2 tu je..

  2. #42
    Peniaga Supreme @ Vcoast Plaza
    Join Date
    07 Nov 2008
    Posts
    313

    Default Re: Sebarang masalah ??

    Quote Originally Posted by ev_love View Post
    ryane,

    1st page 1st post tu..klik edit. pastu kan ada kuar mcm words punya format kan, ada Bold, Underline, Italic semua tu... ryane just klik2 kotak2 tu je..
    xde la sis ape yg sis ckp tuh.. may b kite new kot .. dh xde link utk wt gitu..

  3. #43
    Tokey Vcoast Plaza
    Join Date
    28 Jan 2008
    Posts
    1,067

    Default Re: Sebarang masalah ??

    link tuh tak ader yer ryane..nanti akak pm admin suh check yer...
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=36179&type=sigpic&dateline=1235479350

  4. #44
    Ahli Baru
    Join Date
    28 May 2007
    Posts
    107

    Default Re: Sebarang masalah ??

    Quote Originally Posted by ryane View Post
    xde la sis ape yg sis ckp tuh.. may b kite new kot .. dh xde link utk wt gitu..
    kotak2 ni ada kat 1st page, 1st post je.. post yg lain xde.. klik Edit --> Go Advance..
    xpe, nnti admin check tgk.. sbb ev nyer 1st post ada semua tu...


    ______________________
    www.evs-plaza.com

  5. #45
    Tokey Vcoast Plaza
    Join Date
    28 Jan 2008
    Posts
    1,067

    Default Re: Sebarang masalah ??

    Salam ..

    ryane, boleh check kat first page tuh...ader edit > go advance button tak?
    Admin dah rectify ... kalo ader masalah lagi, pls inform akak yer
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=36179&type=sigpic&dateline=1235479350

  6. #46
    Peniaga Supreme @ Vcoast Plaza
    Join Date
    07 Nov 2008
    Posts
    313

    Default Re: Sebarang masalah ??

    Quote Originally Posted by ascouture View Post
    Salam ..

    ryane, boleh check kat first page tuh...ader edit > go advance button tak?
    Admin dah rectify ... kalo ader masalah lagi, pls inform akak yer
    hehehe.. dh boleh dh.. hehehe ... sonok2.. TQ sume kwn yg sudi bantu... sonok sgt..

  7. #47
    Peniaga Supreme @ Vcoast Plaza
    Join Date
    07 Nov 2008
    Posts
    313

    Default Re: Sebarang masalah ??

    Quote Originally Posted by ev_love View Post
    kotak2 ni ada kat 1st page, 1st post je.. post yg lain xde.. klik Edit --> Go Advance..
    xpe, nnti admin check tgk.. sbb ev nyer 1st post ada semua tu...


    ______________________
    www.evs-plaza.com
    ev, TQ tau coz sudi tlg kite... tn tanah dh adjust dh.. bru dpt buat td.. sonok sgt.. kaler2 gitu.. anyway TQ tau..

  8. #48
    Tokey Vcoast Plaza
    Join Date
    28 Jan 2008
    Posts
    1,067

    Default Re: Sebarang masalah ??

    dah settle yer
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=36179&type=sigpic&dateline=1235479350

  9. #49
    Ahli Baru
    Join Date
    28 May 2007
    Posts
    107

    Default Re: Sebarang masalah ??

    Quote Originally Posted by ryane View Post
    ev, TQ tau coz sudi tlg kite... tn tanah dh adjust dh.. bru dpt buat td.. sonok sgt.. kaler2 gitu.. anyway TQ tau..
    Alhamulillah...

    hehe.. welkem2..


    ___________________
    www.evs-plaza.com

  10. #50
    Ahli Baru
    Join Date
    09 May 2009
    Posts
    5

    Default Re: Sebarang masalah ??

    salammm..
    sy nad..terasa cam nak b'bisnes la plak dlm wmc ni..
    ngah m'cr2 kedai..
    ade kedai kosong ag x kak??

  11. #51
    Pemilik Plaza
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    94

    Default Re: Sebarang masalah ??

    Quote Originally Posted by passion View Post
    salammm..
    sy nad..terasa cam nak b'bisnes la plak dlm wmc ni..
    ngah m'cr2 kedai..
    ade kedai kosong ag x kak??
    salam..

    akak minta byk2 maaf sebab lambat reply .. tak perasan sebenarnyer
    Kalau still berminat .. mmg still ader kosong
    pm kat nick vcoast ni yer ..
    apa pun pihak admin V coast nak ucapkan terima kasih atas minat anda
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=43779&type=sigpic&dateline=1233153995

  12. #52

    Muram help

    kak siti,

    saya pun nak bukak kedai tapi tak berapa paham la procedur dia..bnayak sgt provider ni nak pilih ynag mana satu??

  13. #53
    Tokey Vcoast Plaza
    Join Date
    28 Jan 2008
    Posts
    1,067

    Default Re: help

    Quote Originally Posted by izwawawa View Post
    kak siti,

    saya pun nak bukak kedai tapi tak berapa paham la procedur dia..bnayak sgt provider ni nak pilih ynag mana satu??
    salam...

    sy jawab bagi pihak kak siti yer ...

    secara ringkasnya nak buka kedai kena pilih premis mana ... supreme atau galeri atau mini. Setiap package ni berbeza dari segi sewa n kedudukannya. Bila dah confirm nak package mana ... kena bayar sewa + deposit (akan dikembalikan bila dah tak berniaga). Confirm payment status anda ditukar kepada peniaga. Lepas tu barulah leh buka kedai ...

    ~sophia~
    V Coast Plaza
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=36179&type=sigpic&dateline=1235479350

  14. #54
    Ahli Baru
    Join Date
    29 Dec 2008
    Posts
    19

    Default Re: Kaunter Pertanyaan Pelanggan

    salam kak.. dh bank in tuk sewa premis mini 16.03.10.
    pls cek yer n bila sy boleh setat meniaga? tak saboo nie...

  15. #55
    Tokey Vcoast Plaza
    Join Date
    28 Jan 2008
    Posts
    1,067

    Default Re: Kaunter Pertanyaan Pelanggan

    Salam luna

    akak dah forwardkan ke admin @ Pn Ann .. nanti bila dah tukar akak inform yea.

    Lagi satu ... signature tu tolong remove yea sebab hanya peniaga supreme shj yg boleh ada, peniaga premis lain tak dibenarkan ...

    tq

    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=36179&type=sigpic&dateline=1235479350

  16. #56
    Peniaga Mini @ Mall4U
    Join Date
    14 Dec 2008
    Posts
    58

    Default Re: Saya nak buka kedai

    salam kak , saya masih baru di WM nie...saya nak bukak kedai tapi tak tahu prosedur , boleh tolong bagitau saya setep by step , sekali dgn bayarannya . TQ

  17. #57
    Tokey Vcoast Plaza
    Join Date
    28 Jan 2008
    Posts
    1,067

    Default Re: Saya nak buka kedai

    Quote Originally Posted by camey75 View Post
    salam kak , saya masih baru di WM nie...saya nak bukak kedai tapi tak tahu prosedur , boleh tolong bagitau saya setep by step , sekali dgn bayarannya . TQ
    Salam...

    Sorry lambat reply ...

    Kat sini akak bagi term n condition .. leh baca yer

    Salam Warga Forum WMC,


    Jika terdapat ahli yang berminat untuk berniaga di WMC ini, sila baca kriteria berikut;


    PROSEDUR BERNIAGA

    1. Ahli yang berminat untuk berniaga boleh pilih premis niaga yg anda kehendaki.


    2. Sila berhubung atau hantar mesej ("private message") kepada saya setelah pilihan dibuat untuk informasi lanjut.


    3. Terdapat TIGA (3) jenis premis niaga dan anda boleh buat pilihan salah satu premis.

    --> Premis Supreme = RM300 setahun
    Paparan 5 topik / iklan.
    Tiada Had Paparan Foto.
    Iklan berada di Subforum.
    Banner Signature.

    --> Premis Galeri = RM90 untuk 3 bulan
    Paparan 3 topik / iklan.
    Tiada Had Paparan Foto.
    Iklan di Sticky.

    --> Premis Mini = RM30 untuk 3 bulan
    Paparan 1 topik / iklan
    Tiada Had Paparan Foto
    Iklan TIDAK di sticky.


    4. Sekiranya anda peniaga baru mendaftar, anda dikehendaki membayar Deposit Jaminan = RM100.00 kepada V-Coast Plaza.


    5. Deposit Jaminan, dipulangkan semula kepada anda setelah anda TIDAK berminat untuk meneruskan urusniaga di WMC ini.


    6. Tempoh bayaran balik Deposit Jaminan ialah sebulan setelah pihak V-Coast Plaza TIDAK menerima apa jua komplen dari pembeli.


    7. Jika terdapat komplen dari pembeli dengan mengemukakan butiran atau transaksi belian barang dan pihak V-Coast Plaza mendapati ianya munasabah, maka jumlah kerugian akan ditolak dari wang Deposit Jaminan. Bakinya akan dipulangkan kepada anda.


    8. Pihak Pengurusan WMC akan aktifkan status anda kepada PENIAGA setelah mendapat pengesahan dari V-Coast Plaza apabila disahkan bayaran transaksi sewa iklan telah dilaksanakan.


    9. Apabila status ditukar kepada PENIAGA, anda boleh posting topik iklan.

    10. Untuk percepatkan segalan urusan bayaran boleh di bank in ke account berikut:


    Nama Bank : Maybank
    No. Akaun : 151017058545
    Nama Akaun Bank : Sophiaton Norashikin Alias



    Lepas buat pymt jgn lupa pm kepada akak detail pembayaran ...

    Kalau tak faham, leh tanya .. jgn segan2
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=36179&type=sigpic&dateline=1235479350

  18. #58
    Peniaga V-Coast Plaza
    Join Date
    26 Jun 2007
    Posts
    1,461

    Default Re: Kaunter Pertanyaan Pelanggan

    Salam tauke plaza,

    Saya ada pm kat akak ttg pencerobohan forum saya oleh seseorg bernama pericaov. Nak minta tlg remove statement dia kat page latest saya...rasa pelik sikit sbb status dia x appear cth ahli baru ke peniaga ke...tu yg musykil tu...minta pandangan sikit ye...TQ

    http://www.wanitamelayu.com/forum/sh...=13349&page=50

  19. #59
    Ahli Baru
    Join Date
    22 Jan 2008
    Posts
    130

    Default Re: Kaunter Pertanyaan Pelanggan

    salam kak,
    saya berminat nak berniaga di WM ni..
    tapi premis mana yg kosong ye..??
    tak tau nak pilih yg mana la..
    saya nak jual pakaian kanak2 dan dewasa...

  20. #60
    Peniaga Mini @ Teratai2Ekin Mall
    Join Date
    17 Aug 2010
    Posts
    33

    Default Re: Kaunter Pertanyaan Pelanggan

    --> Premis Mini = RM30 untuk 3 bulan
    Paparan 1 topik / iklan

    Tiada Had Paparan Foto
    Iklan TIDAK di sticky.
    Sayer berminat nak sewa premis seperti diatas..bagaimana caranye? Jika Harinie saya bank in ke akaun maybank anda, aper yg perlu sayer lakukan selepas itu?? TQ

 

 
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •