Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 187 123451151101 ... LastLast
Results 1 to 20 of 3722
  1. #1
    Peniaga @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    22 May 2007
    Posts
    2,329

    Default GAMBAR TESTI BARU LAGI!GLUTA PRIME,GLOWZ & SNOW WHITE SOAP.CERAH GEBU SELURUH BADAN.BACA TESTI JUGA!!!!




    Terms:

    Sila pm/sms/call untuk membuat pesanan. Juga untuk mengetahui status stocks.

    Tel : 012-4748005

    Email: natasha@dasia.com.my

    Sila buat bayaran kepada/sms atau pm untuk minta acc number

    Maybank acc no :
    Natasha Mohd Noor
    RHB acc no :
    Natasha Mohd Noor

    Pesanan anda akan dihantar hari berikutnya menggunakan pos laju.Dari hari Isnin hingga Jumaat.

    Terima Kasih

    Perhatian
    Pls do not copy the testimonies or qoute the wordings from this thread without permission.

  2. #2
    Peniaga @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    22 May 2007
    Posts
    2,329

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics-Gambar testi page 20!

    From the creators of White Gluta
    700mg Glutathione,150mg Vit C,150mg ALA-60 capsules
    (WHITE GLUTA DISCONTINUED GANTI DGN PRIME YG HEBAT)
    Terbaru dan Hot


    GLUTA PRIME
    Dengan Halal Cert dan BFDA Aproval








    White Gluta has been rated top 3 Whitening Product in Asianwhiteskin


    Kini Lebih HEBAT - Gluta Prime dengan kandungan gluta grade AAA




    A new and enhanced glutathione formulation is now available.



    Our newest product,


    Gluta Prime GSH contains a more potent combination of the finest materials of

    L-Glutathione with Alpha Lipoic Acid and Vitamin C (Sodium Ascorbate)


    in a dosage of

    1000 milligram per capsule, and can be availed in bottle of 60's



    The three main elements work as:



    As a skin whitener





    As an anti-aging






    As a detoxifier / anti-oxidant agent





    Gluta Prime
    GSH (1000mg)
    750mg L-glutathione, 150mg Alpha Lipoic Acid, 150mg Vit.C (Sodium Ascorbate)


    RM160 (Promo rm155)

    untuk 60 capsules glutathione





    New Enchanced Formulation with Alpha Lipoic Acid & Vitamin C

    Benefits:
    - Help increase strength and endurance
    - To treat many lung diseases including asthma, chronic bronchitis and emphysema
    - Maintains an optimized immune function, providing stronger anti-tumor defenses
    - Fight the oxidation of circulating fats in the bloodstream, including cholesterol, retarding the process of plaque formation in the arteries - the underlying cause for most heart disease and stroke
    - Immune booster
    - Detoxifier
    - Whiten skin (helps whiten skin by modifying conversion of eumelanine (dark/brown/yellow pigmentation) to phaeomelanin (reddish white pigmentation)
    - Clear pimples and acne scars

    To be taken
    2-3 caps per day
    (Kalau nak lebih cepat gebu ambik juga Vit C )

    Contents
    700mg Glutathione+150mg Vit C+150mg ALA
    Capsule is plant derived


    Testi

    1.pagi td before gi mandi subuh tu..mak tegur...dada, lengan dan kaki clebih cerah dari dia.. actually mak ni mmg putih dari i. sonok ler dgr... tapi bila tgk2 sendiri tak nampak cerah sgt pun...
    tp bila pagi ni dtg ofis... kawanlak tegur. eh ari ni U pakai blusher lak...kenapa tiba2 nak melawa sgt ari ni..ada meeting kat luar ke ada dating..


    2. oh yes, sis tasha, i would like to testify that this gluta of urs really work...maybe tak putehkan me sampai jadi kapas...hehe, tapi at the bery least i can see some improvement of the complexion...lesser the mak nenek jerawats on the face, and the skin looks more refined, my complexion still has lots more to work on utk jadi flawless like urs. but i am getting good results memandangkan just telan about 12 caps.. tang whitening effect tu, as ai am born kelam, i think lama lagi kot nak nampak effect dia, but overall thumbs up to gluta.


    3.
    setuju bangat ngan baby....its work 4 me also.. .....nampak gak texture kulit makin licin...open pores pun kurang sgt..........baru makan 8 hari...2 biji satu hari....tentang puith tu kena sabar sbb me pung kelam gak..


    4.hehehe..tasha i pun on d way nak jadi u nie..hehehe...nanti dah 2 weeks i bagi testi..sekarang malas lagi...tapi tanda2 dah ada...which i really like... luv u tasha..

  3. #3
    Peniaga @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    22 May 2007
    Posts
    2,329

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    Me Before




    Feb 2008.Taken after 3 days in the sun. Note the skin colour.Dengan anak teruna dan si kecik ku.




    Normal me, biasa je skin orang melayu



    Me After



    Jun 2008.Taken after 8 days in the sun. Last day before going home on holiday.Absolutely no foundation coz I dont own one.No flash



    Normal me. Keluar p makan supper. No powder pun.Only gloss.
    Note eye bags pun dah takde.,compared to first pic


    You girls be the judge.( Sorry pics not so clear sebab scan)

    Gambar2 testi dari WMC


    http://wanitamelayu.com/forum/showth...=1#post2803207


    http://wanitamelayu.com/forum/showthread.php?t=15253&page=27


    http://www.wanitamelayu.com/forum/showthread.php?t=15253&page=42


    Testimoni memikat hati..
    Cantik cerah berseri di hari pernikahan...





    Asalamualaikum K Tasha..ni gambar hasil minum Glowz dan gluta.Akad nikah 15.2
    Thanks akak ku..ramai orang puji kak..muka nampak glowz..best sangat2..tak rugi beli..cayalah

  4. #4
    Peniaga @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    22 May 2007
    Posts
    2,329

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    Glowz





    Main ingredients


    -Soy Protien
    Antioxidant.Smooths and soften skin.Skin whitening agent.
    -L-Glutathione
    Master Antioxidant.Changes the skin melanin to reddish/white.Skin
    whitening agent
    -Marine Collagen
    To support skin firming,nourish hair and nails.Anti aging.Helps burning of
    fat in the body.Makes skin beautifully glowing.
    -Vitamin C
    Helps in the absortion of glutathione.Antioxidant.Skin lightening.
    -Vitamin E
    Antioxidant.Fades marks and scars.Keeps skin looking young and glowing.
    -Grape Seed Oil
    Oil Of Youth".Used to maintain young looking skin.



    Cara pengambilan-Bancuh dengan air suhu bilik.Kacau selama 1 min.Kesan akan nampak selalunya dalam masa 15 hari.



    30 sachets/20 grams each
    Grape Flavoured Drink


    Rm150
    Halal and KKM Aproved



    TESTIMONIALS


    Testimoni Aidilfitri 7/9/11-Salam kak sha.Glowz ade stock x?Nk order.Last month first time minum 1 kotak.Tp sepeket je sehari.N ade tinggal2 jugak.Tp alhamdullilah xde jerawat langsung naik.Muke pun clear.First time time raya xde jerawat :-)So nak order lagi.Alhamdullilah.after one week pun ade kawan tegur knapa nampak berseri2.Hehehe.Tq 4 awsome product

    Originally Posted by cemp
    Salam semua...
    Saya consume glowz n glutha ikut nasihat Kak Tasha, Glowz amik selepas bangun tido, n glutha sebelum tido. Now, glowz saya tinggal lebih kurang 6-7 sachet je lagi. Saya dapat rasakan perubahan yang ketara pada diri saya: bangun tido muka rasa lembab dan fresh, kulit dah makin cerah, tumit kaki yang pecah pecah dah hilang terus, tumit kaki dah jadi soft je, ruam kat tangan saya dah hilang, dan kulit juga rasa sgt lembut & gebu. Alhamdulillah, glowz n glutha cepat bertindak pada badan saya. Dulu, bila baca testi org lain, saya tertanya-tanya, betul ke glowz n glutha boleh bw perubahan pd diri saya? Sekarang saya boleh jawab; yes, glowz n glutha adalah pelaburan yang amat-amat berbaloi...
    Thanx a lot to Kak Tasha yg introduce this two products, and also thanx a lot pada semua pengedar kak Tasha...
    Originally Posted by haznifdiana
    nak bagi testimoni gak...

    sejak ambik glowz dari kak tasya rasanya dah 3 kotak sejak pertengahan tahun ni nampak ada byk perubahan....yang paling best husband tegur ketiak dah tak hitam...anak i lak bgtau mama makin cerah....i ambik 1 sachet selang 2 hari....so jimat lerr bagi i....tapi tetap menampakkan hasil....

    so kak tasya, saya nak order glowz lagi....ada stok tak? kalau ada hari ni saya bank-in...tq
    Quote:
    Sha,..........Tenkeu Sha,...you tau.I baru makan glowz tu 10 hari.Tadi I dok tengok tv.Hubby I cakap I nampak muda.Muahaha...
    Suka la Sha!pas tu I just ambik glo tu saja lah dari u.Tuka tak ambik gluta dah
    I nak 3 box k


    SALAM MY SIS
    I dah ambik 9 hari cam tu.
    Gebus dah! Lembut and licin.Muka pun ada glow cam berseri seri.
    Lap u
    Tasha,u tau dak?First I perasan yang kulit lembut.Pas tu,muka I ala2 pinkis ,putih gak.Macam I pakai mekap tau.U simpan untuk I lagi k.Senang pagi2 I nak minum.
    Kenyang pun
    Kuang3
    tadi hubby I kata badan I putih.Lol.tau tak pe.
    salam...
    kite nak bg testi...
    baru 4 hari telan gluta + glowz...
    pagi glowz n malam gluta + Vit-C + mandi guna sabun rice milk
    hasilnya....
    kulit lembut sangat2....
    mcm baby...
    sterch mark kat pewot dgn peha mcm pudar...
    x taulah klu mata ni yg silap.. hehe
    bangun pagi kulit muka x berminyak mcm selalu...
    nampak ayu jek...wah!!



    Bestnyee Glowz

    Haii...ari ni da msk 13hri guna GLOWZ ni...so far ok ler...kalu sndiri tngok mcm xder jerr perubahan colour mybe lmbt psl x detox dulu...tpi kalu jerawat da x sudi da ngan kita... tpi dlm 2-3hri ni trprassn pla bila hubby asyik tngok2 n jeling kite jerr...(tngok jer tpi x nak puji...mngata pun x)...siap pernah usap2 pp time kite tido lginape yerr...ape2pn
    sue nak beli GLOWZ lgi


    Quote:
    sbnrnye.. ingredients dlm tu sume pure punye tanpa perasa tambahan..
    cm yg sis tasya ckp tu.sbb tu la dpt kesan dgn cepat,bg mira glowz lg cepat arr nmpk kesan.muke cm berseri2 je..kulit memg nmpk cm bercahaya semcm je.. cm buat susuk lak

    gluta memg bg putih.. lg lame gune lg putih arr cm sis tasya ckp [invisible] n tahan lame sbb badan kite dh sebati ngan gluta.. vit-c lak bg gebu..
    glowz lak bg tegang n seri.. dulu muke mira cm berlubang sikit sbb jerawat batu byk dulu.lps mkn gluta jerawat sume ilang.tp kulit muke cm berbeza la ngan kulit tgn tau leher.. tp skrg bile dh gabung gluta,vit-c ngan glowz skunk kulit muke mira same ngan kulit tgn.memg rase pelik bin ajaib arr

    x sangka aku cun.... rase nk msk AF lak.. x reti nyanyi ,juz tunjuk muke je..
    Quote:
    salam..
    hehehehe...nk share sumethin..
    arini dah masuk sebulan consume gluta..n 15 hari consume glowz..alhamdulillah...keputusan memuaskan..semalam balik kampung my mom n sis cakap i dah cerah.....arini my opismate tu keep on asking kenapa muke i cerah jerkkk...hehehhehhehe..uuuuuuuu...bestnyel a..my sis suruh i order utk die...hehhehe tp sis tasya cakap pregnant lady tak boleh amek kan....urmmm...thanks to sis tasya+glowz+gluta..esok,once i dah wat payment 4 gluta i inform u ye sis...
    n reali thanks to erika yang byk kasik tips yang berguna...


    Quote:
    hr nih genap seminggu tabul amik glowz...sehari 2 sachet..pg n malam...
    yg paling best skng ni kulit memang rase lembut je...
    kat siku da tak kasar..peha makin lembut..kulit memang lembut la...cam kulit baby..






    macam GLOWZ ni liza baru start amik dalam seminggu dah memang ketara sangat beza kulit sebelum dan sekarang. hubby cakap dah almost macam masa dulu dulu amik tationil jab.
    tapi yg miraclenye baru amik dalam semiggu lagi banyak dah accomplish kalau nak bandingkan dengan masa amik jab tu for 6 months. liza ade very bad case of dark circles under the eye because of allergy, skarang ni dah tak prasan. kutikel kuku dan tumit dah tak berdarah, kuku pun dah tak pecah kalau kena air. kulit siku dan lutut pun dah takde berserbuk macam bedak sebab kering sangat.
    Liza ade very bad case of allergy against kemuncup/pollen. masa kecik dulu lepas balik main dengan kawan kat padang mesti menangis sebab the whole area dari buku lali sampai tulang kering tu rasa macam terbakar. padahal sebenarnya takde luka apa pun, tapi kulit memang rasa sakit sangat macam kena api. lama lama kulit kat situ develop parut yang tebal dan hitam dekat entire areabawah lutut. i still remember how it feels to be the only one standing in the corner watching all the other kids playing because of my allergy. and from very early age i develop inferiority complex sbb kaki i punye parut yang sangat hodoh. bayangkan bila all the other kids pakai gown, skirt, shorts, i will be the only one wearing pants or kain yang panjang. i never go for any swimming, or any activities yg kena air sbb nnt ternampak kaki.
    2 days ago i tengok balik kaki i got so emotional i menangis. except for 1 parut yang nampak macam tahi lalat yang lain suma dah menghilang. bila baca testi mira dan tengok gambar mira sebelum gluta/glowz mmg sangat memahami apa yg mira lalui sbb liza pun pernah ade kat situ gak.
    tx kak sya for GLOWZ.finally rasa macam a normal human being again.
    best sgt tasha, dah gune white n glowz for 15 days. perubahan mmg dah nampak..kaki n tangan dah mula cerah...eeii bestnyerrrrr. muka pun nampak lembab, mekap pun lasting lebih lama. kulit mmg dah rasa kelembutan n licin ala2 baby gitu..
    now dlm proses nak bersihkan daki2 kat tempat tertentu...kalau semua dah clear bertambah2 lah seronoknyaaaaa...
    thanks tasha sbb kenalkan produk2 nie. mmg superb!!!
    salam sis tasha..

    kite pun nak kasi testi

    dah 3 minggu ambil glowz pagi before breakfast n gluta white malam sebelum tidur macam kak tasha suggest, coffee dgn teh memang x ambik langsung tapi ganti ngan milo pulak hehehe..

    alhamdulillah kulit dah terasa perubahannya.. jeragat dah semakin pudar then warna kulit muka pun dah makin sekata, kulit pulak terasa lembap jer n lembut hehehe sekarang dah x malu nak kuar x pakai apa2 pun kat muka, kalau dulu asal keluar jer mesti nak sapu bedak muka n blusher sbb kalau x muka nampak kusam n pucat jer, mak pun tegur sekarang nie dah nampak lain dan berseri2, husband nyer respond x pyh citer ler hehehe kematu kat tapak kaki pun sedar2 dah semakin hilang, kalau x nampak hodoh jer.. suka sangat!

    satu lagi yang suka sangat.. ketagih ngan nescafe tu dah hilang!!! dulu kalau pepagi tak minum nescafe, satu hari kepala nie sakit rasa cam nak pecah sampai doktor pun suggest kena minum gak tiap hari satu cawan untuk elak migrain (saya ada migrain sejak saya 11 tahun lagi tau!).. memula stop ambik nescafe tu, satu hari tu memang migrain gak, dah petang rasa cam nak demam dah tapi kuatkan semangat jer sebab nak cantik hahaha tapi esoknyer sakit kepala tu dah hilang then sampai ler hari nie dah 20 hari langsung x migrain lagi

    sis tasha, kite nak order glowz lagi satu kotak yea.. nanti pm rega yea kak, kalau alpha dah sampai antar sekali dgn alpha boleh kan? glowz ada 10 sachets lagi..
    Quote:
    glowz ada promo x kak? fyra suka btul dgn glowz.. sgt best n kulit cpt gebuz lps consume. ..cuma smpai skrg klu nak minum still kena tutup mata.(bila minum smbil ttp mata x rasa sgt bau dia..hehe)..huhu..tp nsb rasa dia n kesan dia bagus..hehe.. so sesapa yg xpnh try baik cpt try.. xrugi tau..

    salam semua...



    fara nk bg skit jek testi..sbb tak byk sngat perubahan..
    fara dah sebulan bergluta (itupon ade on n off..sbb terlupe nk mkn) n 10 ari jer mkn glowz..stakat nih kt area tangan, kaki n badan mmg nampak ketara putih..muke blom nampak sgt putihnye..maybe dah masuk botol kedua bleh jadik putih kut...
    tp mase fara mkn glowz..mmg cepat sangat nampak perubahan...hanya dlm seminggu jer...kulit muka n seluruh badan rase lembut, licin n lembab jerk..
    mmg best..tp skang kulit tak lembab sngat..tp masih lagi licin n lembut mcm baby.. sbb fara hanya mkn glowz utk 10 ari..tu pon sbb nk try dlu..
    Askum kak Tasha,

    lama sungguh ruhil x jenguk kedai kak tasha.. sajer nak bagitahu kat semua yang teringin nak cuba glowz.. Bagi ruhil, glowz ni memang best.. kulit jadi cantik, tak payah pakai make up dah cantik.. cantik natural... memang x rugi kalau cuba... x ada kesakitan peeling peeling.. muka merah terbakar atau sewaktu dengannya.. rasa pun sedap.. bila kulit cantik .. keyakinan pun akan jadi tinggi....

    Memang berbaloi

    salam kak tasya....

    memang merbeles laa produk GLOWZ ni....
    tang muke dah putih ...tak payah nak mekap tebal2
    Originally Posted by olie75
    salammm,

    Sebenarnya nak bg testi ni. Actually saya dah consume white selama 1 bulan dan pada bulan kedua saya ambil glowz + prime. Itu pon setelah membaca testi owg lain yang memperakui kemujaraban glowz dan prime. Gloz pon baru jek 20 hari saya makan. Mmg ada perubahan kulit saya mmg lembap dan nampak berseri. Paling best hubby saya tegur wajah berseri2 aje. My sister pon tanye kenapa muka mcm glowing aje. Saya tak percaya sgt dan tak berapa prasan, mungkin tiap2 hari dok membelek muka aje kat cermin. Apa yang pasti kulit saya yang gelap dan kusam ni beransur2 berseri. Mungkin ambil masa tapi nmpk keberkesanannya. Nasib baik jumpa thread kak tasya ni. Tak yah nak mekap lebih2 , pakai bedak , lipstik ckit dah berseri. Mmg besttttt. Kalau ada yg nak cuba saya highly recommend glowz dan prime. Tqvm kak tasya..... [/QUOTE]


    Sis,actually I got a few good signs today.This morning,before make-up ,my hubby tegur"nape pipi sayang nampak gebu yek,rase cam nak gigit je,parut pun dah pudar,makin puteh lak tu" Then my friend aka office mate lak "I dah lame nak tegur,tapi takut you kembang semangkuk lak,hehe,apesal I nampak muke you macam makin gebu dan puteh ni?"
    Wahahaha,Alhamduliilah the very happy la Sis,lap u muah2


  5. #5
    Peniaga @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    22 May 2007
    Posts
    2,329

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    Kenapa ambik Glutathione

    Glutathione sudah lama terkenal dikalangan artis2 dan celebrity international dan juga di Malaysia.
    Juga dikenali dengan gelaran Master Antioxidant.
    Pengambilan Glutathione dengan cara berterusan akan membuat kulit semakin putih dan cerah.
    Glutathione juga akan membuatkan anda kelihatan 5 hingga 10 tahun lebih muda dari usia sebenar


    Glowz-with glutathione,colagen,vit c,etc-COMPLETE
    Gluta Prime -glutathione

    Terkejut juga bila ada artis terkenal yg datang cod Glowz hingga ke depan rumah.Selama ini di forum cuma guna nick sahaja.Rupanya artis dan hubbynya pun popular.Hehe
    Pernah juga terima call dari pengacara Astro yang mengambil GlowzStar supaya nampak cantik berseri dikaca tv.





    Memang Marvelous!

  6. #6

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    aha... saya setuju... saya pun amik gak... he he he...

  7. #7
    Peniaga @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    22 May 2007
    Posts
    2,329

    Ibu Jari Keatas Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    Quote Originally Posted by Natasya Aleeya Amir View Post
    aha... saya setuju... saya pun amik gak... he he he...

    Ramai gak yang ambik gluta kat Malaysia ni kan luv.
    Dengar kata artis2 dah lama ambik. Tu yang dulu kulit orang melayu now dah putih gebus.

  8. #8
    Ahli Baru
    Join Date
    29 Apr 2007
    Posts
    405

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    tak penah lagi dengar poduk ni...
    takde kesan sampingan ker?

  9. #9
    Peniaga @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    22 May 2007
    Posts
    2,329

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    Sebenarnya Glutathione dah famous serata dunia.
    Doctor pun guna gluta untuk rawat penyakit macm Aids and Cancer.
    Semakin kita berumur semakin kurang gluta dalam badan,sebab tu nampak tua dan leh dapat macam2 penyakit.

    So Gluta is good for overall health selain mumbuat kulit semakin cantik,muda dan cerah

  10. #10
    Peniaga @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    22 May 2007
    Posts
    2,329

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    FACTS ABOUT GLUTATHIONE



    GLUTATHIONE- small protein composed of 3 amino acids called cysteine, glutamic acid and glycine, produced normally by the body in response to today’s environment such as pollution in the air we breath, water we drink, chemicals & pesticides in the food we eat that cause damages in our cells & system.

    Glutathione is often referred to as Master Anti-oxidant in the body.“small molecule made up of linked amino acids and anti-oxidant naturally produced in the body. It has been widely heralded for its importance for good health and long life.

    Glutathione in increased dose posts a remarkable good 'side effect' such as SKIN WHITENING".“the greater the exposure to toxins, the faster the body uses up its supply glutathione. Without the protection of Glutathione, cells die at a faster rate, making people age quicker & putting them at risk for toxin induced diseases including cancer.”


    GLUTATHIONE (GSH) (Anti-oxidant, Anti-aging and for Fairer Skin)
    COMMON NAME: GSH
    CLINICAL NAME: Glutathione
    SYNONYM: Reduced L- glutathione
    CHEMICAL NAME: Gamma-L-glutamyl – L – cysteninylglycine or L-7-glutanyl – cysteinylglycine

    DEFINITION: L-Glutathione is biologically active sulfur amino acid tripeptide compound consisting of:· L-Cysteine· L-Glutamic acid· Glycine
    FOUND WHERE?- present in virtually in all mammalian tissue- mostly in liver where it detoxifies many harmful compounds to be excreted through the bile- red and white blood cells- lungs- intestinal tract

    PRIMARY BIOLOGICAL FUNCTIONS:
    - to act as a non-enzymatic reducing agent to help keep cysteine thiol side chains in a reduce state onthe surface of proteins
    - involved in the synthesis & repair of DNA
    - helps to recycle Vit. C and Vit. E
    - blocks free radical damage
    - enhances the anti-oxidant activity of Vit. C
    - facilitates the transport of amino acids
    - plays a critical role in the detoxification of harmful compounds
    - is the base material for several other key antioxidant enzyme systems such as, glutathione-peroxidase, glutathione-reductase and glutathione-transferase- Body (AID) A - ntioxidant I - mmune booster D - etoxifier

    THEREFORE, declines in glutathione concentrations in intracellular fluids correlate directly withindicators of aging.



    WHAT CAN GLUTATHIONE DO FOR YOU:
    · Whitens the skin
    · Dark spot remover
    · Prevent/remove pimples and pimple marks
    · Anti-aging and anti-wrinkles
    · Makes your skin smooth, fresh and radiant
    · Enhance healing of wounds· Nourishes skin



    GLUTATHIONE AS THE MASTER OXIDANT:
    · Improves immune system
    · Helps in preventing cancer especially Liver Cancer.
    · Protects our body free radicals & reactive oxygen molecules.
    · Is required in detoxifying nicotine.
    · Helps our Liver in detoxifying our body.
    · Plays important role in cancer prevention & treatment.
    · Appears to protect against the dangers of heart diseases, premature aging and chronic illness.
    · Increases sperm count for men with low sperm counts.
    · Low glutathione levels are found in immune compromised individuals, Neuro-degenerative diseases such as multiple sclerosis, ALS, Alzheimer, and Parkinson's disease, arteriosclerosis, male infertility, pregnancy complications, cataracts, damage from many pharmaceutical drugs, cancer and poor survival rate for patients with AIDS.



    OTHER NAME OF GLUTATHIONE PREPARATIONS:
    · master anti-oxidant capsule
    · anti-aging capsules· whitening capsule
    · skin whitening capsule· bleaching capsule· best anti-oxidant



    PROVEN THERAPEUTIC USES:
    - antioxidant action
    - cancer
    - cataracts
    - liver diseases
    - muscular degeneration



    MECHANISM OF ACTION:
    - support of antioxidant process
    - modify the normal pigmentation pathway from eumelanin to pheomelanin

    SIDE-EFFECTS: Generally considered to be free of side-effects. No untoward side-effects nor interactions with oral administration reported even in prolonged use. It is SAFE. Classified as Food Supplement not a herbal. Made from genetically synthesize molecules.The only reported side- effect is SKIN WHITENING when taken in increased doses.


    WHO NEEDS GLUTATHIONE:
    - smokers
    - alcoholic drinkers
    - with low immune system
    - with liver problems
    - with thyroid problems
    - has cataracts- with low sperm counts- with cancer- those who wants to possess fairer and whiter skin



    (from the web)

  11. #11
    Ahli Lama
    Join Date
    15 Jul 2007
    Posts
    199

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    Yeah...dah ada org jual pil ni!!!

  12. #12
    Ahli Baru
    Join Date
    30 Mar 2008
    Posts
    18

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    tasya.brape sebotol nie?

  13. #13
    Peniaga @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    22 May 2007
    Posts
    2,329

    Default Re: White...

    Quote Originally Posted by Aienna View Post
    Nak try gak but, hasilnya boleh nampak cepat ker? Then kena maintain mkn ke after dh putih? Yela, harganya bleh tahan jgak...

    Usually dalam 14 hari dah ada kesan,continue 2 pills per day sampai dapat results yang Aienna nak.
    To maintain take 1 a day.
    So satu botol tahan 2 bulan

  14. #14
    Peniaga @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    22 May 2007
    Posts
    2,329

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    Quote Originally Posted by chihiro View Post
    Yeah...dah ada org jual pil ni!!!
    He,he

    Kak Tasha pun dulu cam tu lah. Merata cari gluta ni.
    Sebab skin doctor pun suruh ambik gluta,tak makan tua katanya.Pas tu skin pun semakin putih.
    Scars hilang,...
    tengok je before and after pics of Malaysian artist , ada yang dulu skin cam biasa,....but now
    WALAH
    gebus and cantik.

    Ni tips from doctor sendiri

  15. #15
    Peniaga @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    22 May 2007
    Posts
    2,329

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    Quote Originally Posted by Marsha7 View Post
    tasya.brape sebotol nie?

    Its rm160 dearie,
    60caps 700mg reduced pure Glutathione,150mg Vit C and 150mg ALA.

  16. #16
    Ahli Baru
    Join Date
    21 Feb 2008
    Posts
    159

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    kAK ni mmg ready stock ke?pm kt akk tp x reply..huhu..

  17. #17
    Peniaga @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    22 May 2007
    Posts
    2,329

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    ROSE GLOWZ GLUTA AND FRUIT SOAP




    BARU!HOT!HOT!

    ALL NEW ROSE GLOWZ GLUTATHIONE SOAP

    WITH COMBINATION OF 98% GLUTATHIONE AND FRUITS ENZIME

    THE VERY EFFECTIVE WAY TO WHITEN YOUR SKIN AND LOOKS EVEN YOUNGER.

    98 PERCENT GLUTATHIONE

    ROSE GLOWZ GLUTATHIONE SOAP is a very effective way to whiten you skin. The new ROSE GLOWZ GLUTATHIONE SOAP only uses high quality ingredients, essential fragrance, fruits enzime which is rich in vitamins, minerals and proteins plus glutathione have been added to soaps to whiten skin. Rose Glowz soap has antiaging properties and also good for the complexion.

    Its ideal for all skin type i. e, dry or oily. With combination of 98% Glutathione and Fruits Enzime, its helps lighten skin pigmentation, freckles, acne scars and for much brighter, fairer, younger looking skin tone.

    FRUITS ENZIME

    Rich with vitamins, anti-oxidants and fresh that gives a moisturising rich with creamy lather. Suitable for all skin type, especially dull, congested greasy complexions and open pores, removing dead skin cells from surface of the skin.

    Comes in the beautiful aroma of Lancome perfume.

    -ROSE GLOWZ GLUTATHIONE SOAP CONTAINS NO ACIDS THAT IS NORMALLY USED IN OTHER WHITENING SOAPS THAT MAY HARM SKIN

    -LAST LONGER TOO THAN NORMAL SOAP BARS

    -MADE AND TESTED ESPECIALLY FOR ASIAN SKIN

    -SAFE AND EFFECTIVE

    -USED TO LIGHTEN SKIN ON FACE AND BODY

    -PIMPLES, DARK, DULL SKIN NOT A PROBLEM ANYMORE

    GET IT NOW

    PROMO PRICE-RM34 POS RM6

    FEEL THE DIFFERENCE WITH NEW ROSE GLOWZ GLUTATHIONE SOAP

    Direction for Use

    For Face and Body


    Testimoni 25/7/12 Rose Glowz Soap-Ok kak sha syg.terima kasih byk2..sabun rose glowz memang best.nor pakai siang tadi mmg terasa lembut.hubby kata kulit bdn licin n gebu.slmt berbuka puasa
    Sabun tu bagus ek kak.Sekejap saja sunburn kat badan dah hilang.Kulit dah sekata sekarang.Tq

  18. #18
    Ahli Baru
    Join Date
    14 Apr 2008
    Posts
    455

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    tasya cek pm k...tq

  19. #19
    Peniaga @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    22 May 2007
    Posts
    2,329

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    Quote Originally Posted by khareen View Post
    tasya cek pm k...tq

    Dah reply pm luv

  20. #20
    Ahli Baru
    Join Date
    14 Apr 2008
    Posts
    455

    Default Re: Kulit lebih CERAH seluruh badan,..nampak lebih muda & marvelous.Look at my pics

    Quote Originally Posted by tasha76 View Post
    Dah reply pm luv
    tqvm...persediaan tahun depan...thanks tasya...

 

 
Page 1 of 187 123451151101 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •