Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 8 of 8 FirstFirst ... 45678
Results 141 to 149 of 149
  1. #141
    Peniaga Supreme @ Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    16 Oct 2006
    Posts
    1,560

    Default Re: >>>JOM sembang-sembang santai - umum<<<

    Quote Originally Posted by mawaddah80 View Post
    belum layak lg nk bg tips. msh belum sampai tahap memuaskan walaupun dh 2 thn niaga offline...bab menguruskan akaun masih fail...

    meh le sama2 kongsikan tips...
    oppss..silap daa...niaga online..bukan offline...


    MyPermataHati Shop | KelasOnline Bina Web Niaga

  2. #142
    Peniaga Supreme @ Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    16 Oct 2006
    Posts
    1,560

    Default Re: >>>JOM sembang-sembang santai - umum<<<

    Quote Originally Posted by mariposa View Post
    Pasal paperwork niaga ni rasa saya yang paling penting kita kena ada tracking jualan harian dan alir tunai. Semua resit pulak kena simpan. Baru kita tau berapa untung kita sebenar nya. Akaun saya tak buat pun. Bagi adik yang buat. Semua ni saya belajar kat MARA, tak yah bayar mahal2. Kursus tu kursus asas perniagaan selama 5 hari. Tak salah RM100 je. Dapat makan free lagi. Memang best...
    oo...hmm, bleh la join nanti kursus tu...akaun mmg ada buat, cuma nak tau pengurusan stok mcm mana...bila patut amik stok baru...dll..




    MyPermataHati Shop | KelasOnline Bina Web Niaga

  3. #143
    Peniaga Supreme Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    28 Dec 2008
    Posts
    129

    Default Re: >>>JOM sembang-sembang santai - umum<<<

    Quote Originally Posted by mawaddah80 View Post
    oo...hmm, bleh la join nanti kursus tu...akaun mmg ada buat, cuma nak tau pengurusan stok mcm mana...bila patut amik stok baru...dll..

    Bab pengurusan stok saya belajar masa keje kat KFC sbg pembantu pengurus dulu. Kat situ sehelai plastik pun kena kira. Tak tau pulak mcm mana nak crita. Tapi ada buat paperwork lebih kurang sama la. Berbaloi keje kat situ. Banyak dapat ilmu perniagaan. Kira nya kena tau stok tu dijual sbanyak mana dalam seminggu baru kita boleh plan berapa kita nak order. Jadi tak terlebih order dan boleh tau stok tu dah nak abih.

  4. #144
    Peniaga Supreme Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    28 Dec 2008
    Posts
    129

    Default Re: >>>JOM sembang-sembang santai - umum<<<

    Saya pun nak tanya pendapat kawan-kawan. Kenapa bila kita dah handover bisnes kita kat pekerja bisnes kita drop? Tapi yang pelik ada juga yang boleh maju sampai bukak 5~6 kedai. Bab handle orang ni memang saya fail. Macam-macam saya buat... bg hadiah, belanja makan, gaji tinggi, tapi mereka kata saya garang. Yang seronoknya sale tak lepas target jugak.

  5. #145
    Ahli Baru
    Join Date
    02 Nov 2009
    Posts
    57

    Default Re: >>>JOM sembang-sembang santai - umum<<<

    salam...tumpang lalu,na tanya u all la,ada contact no tak nak contact admin,saya nak tnya la kalu dah buay payment bila blh mula post iklan, dah PM tapi lmbtla reply

  6. #146
    Pemilik Plaza
    Join Date
    01 Sep 2008
    Posts
    602

    Default Re: >>>JOM sembang-sembang santai - umum<<<

    Quote Originally Posted by ejayana View Post
    salam...tumpang lalu,na tanya u all la,ada contact no tak nak contact admin,saya nak tnya la kalu dah buay payment bila blh mula post iklan, dah PM tapi lmbtla reply
    kena tunggu admin wmc tukarkan status kepada peniaga. saya akan maklumkan melalui PM selepas status ditukar.


    JOM SERTAI REWARDS PROGRAM!

  7. #147
    Peniaga Supreme @ Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    16 Oct 2006
    Posts
    1,560

    Default Re: >>>JOM sembang-sembang santai - umum<<<

    Quote Originally Posted by mariposa View Post
    Bab pengurusan stok saya belajar masa keje kat KFC sbg pembantu pengurus dulu. Kat situ sehelai plastik pun kena kira. Tak tau pulak mcm mana nak crita. Tapi ada buat paperwork lebih kurang sama la. Berbaloi keje kat situ. Banyak dapat ilmu perniagaan. Kira nya kena tau stok tu dijual sbanyak mana dalam seminggu baru kita boleh plan berapa kita nak order. Jadi tak terlebih order dan boleh tau stok tu dah nak abih.
    ooo...gitu...banyak pengalaman awak eh...leh tuntut ilmu nih...

    itulah, banyak duit yg masuk...banyak gak duit yg keluar setiap bulan...kekadang jd tak balance dah...


    MyPermataHati Shop | KelasOnline Bina Web Niaga

  8. #148
    Peniaga Supreme @ Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    16 Oct 2006
    Posts
    1,560

    Default Re: >>>JOM sembang-sembang santai - umum<<<

    Quote Originally Posted by mariposa View Post
    Saya pun nak tanya pendapat kawan-kawan. Kenapa bila kita dah handover bisnes kita kat pekerja bisnes kita drop? Tapi yang pelik ada juga yang boleh maju sampai bukak 5~6 kedai. Bab handle orang ni memang saya fail. Macam-macam saya buat... bg hadiah, belanja makan, gaji tinggi, tapi mereka kata saya garang. Yang seronoknya sale tak lepas target jugak.
    hehe, lum ada pengalaman bab nih..just pendapat seposen jer...

    hmm, biasalah kalau org tu takat nak kerja utk gaji je..mesti buat ala kadar je...lain la kalau dpt staff yg suka nak belajar benda baru...dan cepat dpt apa yg kita ajar...walau apa pun, nak layan staff pun ada batasnya kan...


    MyPermataHati Shop | KelasOnline Bina Web Niaga

  9. #149
    Peniaga Supreme Beli @ Wanita Mall
    Join Date
    28 Dec 2008
    Posts
    129

    Default Re: >>>JOM sembang-sembang santai - umum<<<

    Assalamualaikum rakan semua..

 

 
Page 8 of 8 FirstFirst ... 45678

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي