Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 11 12345 ... LastLast
Results 1 to 20 of 217
  1. #1
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    28 Jun 2007
    Posts
    5,149

    Default INFO SEWA PREMIS NIAGA DI ONE ACCESS MALL

    <FONT size=3><FONT face=Georgia><FONT color=darkorchid>Salam Warga Peniaga,


    Pihak Pengurusan WMC dan Pemilik Plaza WMC ingin menawarkan Pakej Baru Sewa Premis Niaga WMC efektif 1 September 2008.


    Sebelum itu, saya ingin jelaskan perbezaan antara Kadar Sewa Sekarang dan Kadar Sewa Akan datang. Dibawah ini ialah Kadar Sewa Sekarang;

    PAKEJ SEKARANG

    Premis Galeri ~ 20 premis untuk Per-Plaza
    RM50 sebulan.
    3 kategori produk.
    Tiada Had Foto.

    Premis Mini ~ 100 premis untuk Per-Plaza
    RM30 sebulan.
    1 kategori produk.
    Tiada had foto.



    PAKEJ TERBARU

    Premis Supreme ~ (PAKEJ BARU !)
    RM300 sewa setahun.
    5 kategori produk.
    Tiada Had Foto.
    URL Link Tajuk (text) Kedai akan diletakkan di Ruang Iklan bawah forum.
    Ada Signature.
    --> Kedudukan Premis boleh di Premis Mini atau Premis Galeri.

    Premis Galeri
    RM90 untuk tempoh 3 bulan.
    3 kategori produk.
    Tiada Had Foto.

    Premis Mini
    RM30 untuk tempoh 3 bulan
    1 kategori produk.
    Tiada had foto.


    DEPOSIT JAMINAN RM100 DIKENAKAN KEPADA SEMUA PENIAGA-MANDATORI

    ** Untuk premis Supreme, sila rujuk contoh dibawah forum, iaitu di ruang iklan, nama kedai saya. Contoh itulah yang dilakukan untuk Peniaga yang ambil Pakej Setahun. Apa pun, adalah disyorkan Peniaga buat Text pendek dan padat merujuk kepada nick name adalah lebih baik.

    Berikut ialah contoh, jika peniaga hadapi kemusykilan berhubung pakej yang ditawarkan;


    SENARIO PENIAGA A

    Pakej KINI ~ Premis Galeri = RM50 dan tamat pada 12/8/08.

    Berminat sewa Pakej Supreme = RM300 setahun.

    Tamat tempoh iklan, maka efektif iklan ialah 13/8/08 - 13/8/09.

    Bila dah ambil pakej Supreme...topik kini ada 3...maka peniaga kena tambah 2 topik lagi.



    SENARIO PENIAGA B

    Pakej Kini ~ Premis Mini = RM 30 dan iklan tamat pada 30/9/08.

    Berminat sewa Pakej Supreme = RM300 setahun.

    Tamat tempoh maka efektif Iklan pada 1/10/08 - 1/10/09.

    Bila ambil pakej Supreme...topik kini ada 1...maka Peniaga kena tambah 4 topik lagi. Peniaga boleh pilih untuk berada 2 topik di Premis Galeri dan 3 topik di Premis Mini.

    Jika peniaga hadapi kemusykilan, anda boleh berhubung atau ajukan soalan kepada Pemilik Plaza anda atau kepada saya.

    Jangan Lepaskan Peluang Ini kerana Tempat Sewa Premis Supreme adalah TERHAD untuk setiap Plaza.

    Selamat Berurusniaga !


    ~Pn Ann~


    Jika berminat untuk menyewa di plaza One Access Mall, sila pm untuk makluman lanjut atau terus masukkan kadar sewa yang dikehendaki.

    Nama Bank : MAYBANK
    No. Akaun : 164155491969
    Nama : ATI SURYA BINTI LEHAM


    Selamat berniaga!
    One Access Mall


    sila sms di
    Last edited by fatimatunismail; 18th January 2009 at 07:19 PM.

  2. #2

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    Sue....blur sikit pasal sewa la....so kira diras punya sewa habis 12/08/2008...ke atau hujung bulan ni....pas tu nak kena bayar sewa baru ker?

  3. #3
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    28 Jun 2007
    Posts
    5,149

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    Quote Originally Posted by Diras Collection View Post
    Sue....blur sikit pasal sewa la....so kira diras punya sewa habis 12/08/2008...ke atau hujung bulan ni....pas tu nak kena bayar sewa baru ker?
    Diras nye sewa kan habis ujung bulan...
    so.. for September kena bayar yg baru lah..
    boleh pilih nak premis mana.. supreme, galeri, or mini
    kalau nak pizza supreme pon leh gaks..

  4. #4
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    Quote Originally Posted by Ixora_Sue View Post
    Diras nye sewa kan habis ujung bulan...
    so.. for September kena bayar yg baru lah..
    boleh pilih nak premis mana.. supreme, galeri, or mini
    kalau nak pizza supreme pon leh gaks..
    pizza supreme jom....k sue blanjerrr

  5. #5
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    28 Jun 2007
    Posts
    5,149

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    Quote Originally Posted by fatimatunismail View Post
    pizza supreme jom....k sue blanjerrr
    jommm sape nak itut..
    lambat tinggalll...

  6. #6
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    28 Jun 2007
    Posts
    5,149

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    sesiapa nak join berniaga or tambah pendapatan leh pm yg di bawah nie yer..

    1. Ixora_Sue
    2. fatimatunismail

    tq

  7. #7
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    jom meniaga...

  8. #8
    Peniaga Mini @ One Access Mall
    Join Date
    18 Feb 2008
    Posts
    1,439

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    suprem? hehehhe.. mini pun terkial2.. ini lg suprem
    takot jd

  9. #9
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    Quote Originally Posted by proteas View Post
    suprem? hehehhe.. mini pun terkial2.. ini lg suprem
    takot jd
    mula dr bwh dulu....amik mini...nant dh stabil bleh le upgrade ke supreme...hehehe

  10. #10
    Peniaga Mini @ One Access Mall
    Join Date
    18 Feb 2008
    Posts
    1,439

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    Quote Originally Posted by fatimatunismail View Post
    mula dr bwh dulu....amik mini...nant dh stabil bleh le upgrade ke supreme...hehehe
    alhamdulillah.. kat mini ni pun tak menang tgn..
    nak tepek gambo coklat pun tak sempat2 haa..

  11. #11

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    Salam semua,

    emmm... rasanya hari nie hari bertuah honey kat sini.. sbb hari nie honey dah bayar untuk yuran mini pakej.. tak perlah start from small nanti bila dah ok baru upgrade ke premium pulak...harap2 cepatlah proses pertukaran title tu yer... dah tak sabar nie nak berniaga kat forum yg paling panassssss abad ini.....

  12. #12
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    Quote Originally Posted by HoneyL View Post
    Salam semua,

    emmm... rasanya hari nie hari bertuah honey kat sini.. sbb hari nie honey dah bayar untuk yuran mini pakej.. tak perlah start from small nanti bila dah ok baru upgrade ke premium pulak...harap2 cepatlah proses pertukaran title tu yer... dah tak sabar nie nak berniaga kat forum yg paling panassssss abad ini.....
    Honey tunggu admin tukarkan status ek...
    pegi le link http://www.wanitamelayu.com/forum/sh...ad.php?t=14200
    buat sesi suai kenai dulu...hhee

  13. #13
    Peniaga One Access Mall
    Join Date
    08 Feb 2008
    Posts
    1,481

    Gelihati Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    salam, pemilik kedai...kalo nak sewa pakej mini dulu ade lg tmpt ke ek?nak try niage ni....

  14. #14
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    Quote Originally Posted by shanash View Post
    salam, pemilik kedai...kalo nak sewa pakej mini dulu ade lg tmpt ke ek?nak try niage ni....
    salam shanash,
    ada lagi kosong utk mini.....kami mengalu-alukan kedatgn peniaga baru seperti shanash..

  15. #15
    aini_pz
    Tetamu

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    salam..saya ni br nak start berniaga kat sini..saya hanya inin mencuba utk menjual produk makanan maruku..kalau boleh saya nak sewa yg mini je..masih ada kekosongan lg ke?bila saya bley start nak menjual kat sini

  16. #16
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    28 Jun 2007
    Posts
    5,149

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    Quote Originally Posted by aini_pz View Post
    salam..saya ni br nak start berniaga kat sini..saya hanya inin mencuba utk menjual produk makanan maruku..kalau boleh saya nak sewa yg mini je..masih ada kekosongan lg ke?bila saya bley start nak menjual kat sini
    salam aini..
    masih kosong lg utk mini..
    seperti biasa setelah aini bank in utk sewa kedai, status akan di tukar as peniaga.. baru boleh buka kedai

  17. #17
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    10 Nov 2008
    Posts
    2,139

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    Salam tuan kedai..
    rasa minat gak nak bisnes ni, tapi xbrapa faham lah mcmana nak start..nak kena ada website ke, camana ek kak? skang ada baru start bisnes sket2, jual murtabak raja, serunding, telekung, etc..

    mcm minat nak pakej supreme tu..bleh akak tolong explain x procedure camane?
    dah masuk mall macam2, smp pening dibuatnya lah..
    tq..

  18. #18
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    28 Jun 2007
    Posts
    5,149

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    Quote Originally Posted by neizs View Post
    Salam tuan kedai..
    rasa minat gak nak bisnes ni, tapi xbrapa faham lah mcmana nak start..nak kena ada website ke, camana ek kak? skang ada baru start bisnes sket2, jual murtabak raja, serunding, telekung, etc..

    mcm minat nak pakej supreme tu..bleh akak tolong explain x procedure camane?
    dah masuk mall macam2, smp pening dibuatnya lah..
    tq..
    Salam niezs..
    cek private message(pm) yer..

  19. #19
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    10 Nov 2008
    Posts
    2,139

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    Salam kak..
    Nmpk mcm kedai kita dah ada under produk makanan & tudung tu..dah bleh post item lah tu kiranya ek? err, nak tambah sket tajuk kedai tu leh x?

  20. #20
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    10 Nov 2008
    Posts
    2,139

    Default Re: PEKEJ BARU SEWA PREMIS NIAGA

    Quote Originally Posted by neizs View Post
    Salam kak..
    Nmpk mcm kedai kita dah ada under produk makanan & tudung tu..dah bleh post item lah tu kiranya ek? err, nak tambah sket tajuk kedai tu leh x?

    hallooo tuan tanah..
    xde orang ke nie ek?

 

 
Page 1 of 11 12345 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •