Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 2 of 255 FirstFirst 1234561252102 ... LastLast
Results 21 to 40 of 5091
  1. #21

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    Hi,.. Assalamualaikum..
    Boleh join bersembang?

  2. #22
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    28 Jun 2007
    Posts
    5,149

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    Quote Originally Posted by BeautifulJunes' View Post
    Hi,.. Assalamualaikum..
    Boleh join bersembang?
    W'salam..
    boleh.. sila masuk.. tp now lunch time
    takde org.. hehhe

  3. #23
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    i'm home...hehehe
    penat g ukur baju...mahei bebenor...redha je la...

    jom jemput sume mkn dodol sample...hehehe

  4. #24

    Gelihati Re: CHIT CHAT CORNER

    Quote Originally Posted by fatimatunismail View Post
    i'm home...hehehe
    penat g ukur baju...mahei bebenor...redha je la...

    jom jemput sume mkn dodol sample...hehehe

    Mmmmm...sedapnya...nak sikit boleh...hehhehehe...cepatnya dapat sample untuk kuih raya.....

  5. #25
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    28 Jun 2007
    Posts
    5,149

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    ton.. cepatnye uko baju raya... raya sakan nih..
    akk ni baju dlm jer uko..hahaha

    Diras dah buat baju raya lom?

  6. #26

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    Quote Originally Posted by Ixora_Sue View Post
    ton.. cepatnye uko baju raya... raya sakan nih..
    akk ni baju dlm jer uko..hahaha

    Diras dah buat baju raya lom?
    Diras punya dah siap dah...buat awal-awal ngan anak dara diras...yang lelaki jer nak cari baju melayu siap...bukan apa...tailor diras ni problem skit...kalau lambat jawabya tak der baju raya la...tu yang hantar awal tu...pas tu nak jahit manik lagi kat baju...tu yang cepat tu....

  7. #27
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    28 Jun 2007
    Posts
    5,149

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    Quote Originally Posted by Diras Collection View Post
    Diras punya dah siap dah...buat awal-awal ngan anak dara diras...yang lelaki jer nak cari baju melayu siap...bukan apa...tailor diras ni problem skit...kalau lambat jawabya tak der baju raya la...tu yang hantar awal tu...pas tu nak jahit manik lagi kat baju...tu yang cepat tu....
    ini lg advance dah siap tahun lepas lg.. hehehehe
    waahh pandai jahit manik ek.. akk nie tang jahit manik tu boleh la
    ade gak buat 2 3 baju.. pastu boring malas dah nak buat..
    ermm ckp pasal raya nie kan.. akk ade something nak buat for peniaga2 kat sini.. tgh susun strategi nie..
    nnt kita discuss among us yer.. coz ade lg peniaga baru nak masuk..

  8. #28
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    Quote Originally Posted by Diras Collection View Post
    Mmmmm...sedapnya...nak sikit boleh...hehhehehe...cepatnya dapat sample untuk kuih raya.....
    blh...jap g kite pos bau die ek...sbb tinggal plastik je...dodolnye dh khatam... kt opis kite ni mmg laju bab2 raya nih.....tp pose x hbs ganti lg...hehehe

  9. #29
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    Quote Originally Posted by Diras Collection View Post
    Diras punya dah siap dah...buat awal-awal ngan anak dara diras...yang lelaki jer nak cari baju melayu siap...bukan apa...tailor diras ni problem skit...kalau lambat jawabya tak der baju raya la...tu yang hantar awal tu...pas tu nak jahit manik lagi kat baju...tu yang cepat tu....
    akak amik upah jait manik x?hehehe
    blh amik upah jait manik baju kite???

  10. #30

    Kenyit Mata Re: CHIT CHAT CORNER

    Quote Originally Posted by Ixora_Sue View Post
    ini lg advance dah siap tahun lepas lg.. hehehehe
    waahh pandai jahit manik ek.. akk nie tang jahit manik tu boleh la
    ade gak buat 2 3 baju.. pastu boring malas dah nak buat..
    ermm ckp pasal raya nie kan.. akk ade something nak buat for peniaga2 kat sini.. tgh susun strategi nie..
    nnt kita discuss among us yer.. coz ade lg peniaga baru nak masuk..
    Bukan tahun lepas la kak...baru jer siap ni...boleh la sikit-sikit...tahun lepas masa belum bisness online ni...memang diras ambil tempahan kat opis ni...tapi tahun ni dah cakap awal-awal...tak sanggup dah...dah tak sempat nak menjahit sekarang ni....(dah minat nak buat camner...hehehhehe)

    Emmmm...baguslah kak...kalau camtu...atleast kita boleh buat aktiviti sebelum puasa dan dalam bulan puasa ni...kalau boleh nak cover balik sales yang drop masa wmc ditukar ari tu...

  11. #31
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    Quote Originally Posted by Ixora_Sue View Post
    ton.. cepatnye uko baju raya... raya sakan nih..
    akk ni baju dlm jer uko..hahaha

    Diras dah buat baju raya lom?
    ni pun dh kire lmbt k sue...tailor yg slalu kite hntr tu xnak amik dh...dh tutup...ishhhh...ni g hantor kt org lain...minggu dpn dh tutup..fuh...sib baik sempat hantor...

  12. #32
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    28 Jun 2007
    Posts
    5,149

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    Nak cerita skit la utk u all semua.. suntikan semangat..

    semlm hubby akk ade jumpa kawan dia.. dulu budak nie cuma supply sayur2an, ikan2 segar ke restoran2 berdekatan umah dia jer.. dia pi amik kat pasar borong selayang..mase tu sekitar thn 1999/2000 camtu laaa... hubby akk dulu pon ade gak la wat camtu.. tp tak larat beb waktu berbeza ngan kita yg kerja nie..skarang dah tak buat dah..

    dipendekkan cerita dulu dia pakai van buruk jer slalu rosak tgh jln.. tp hasil usaha dia yg gigih, kuat, gagah perkasa.. selama hampir 8 thn dia supply sayur.. skarang dah ade kedai shoplot sendiri corner lot lg.. kat situ dia buat ternakan ikan keli, pastu beli lg shoplot 2 buah buat supply daging frozen nih..tuk supply kat restoran2 yg dia slalu hantar.. tp biss sayur dia nih masih berjalan lg seperti biasa..dan dah ada 2 buah van baruuu gitewww..

    kos dia semua tu hampir 1 juta... wow sudah jutawan member hubby ku itu..

    itulah berkat org berniaga penuh sabar.. peace..

  13. #33
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    Quote Originally Posted by Ixora_Sue View Post
    Nak cerita skit la utk u all semua.. suntikan semangat..

    semlm hubby akk ade jumpa kawan dia.. dulu budak nie cuma supply sayur2an, ikan2 segar ke restoran2 berdekatan umah dia jer.. dia pi amik kat pasar borong selayang..mase tu sekitar thn 1999/2000 camtu laaa... hubby akk dulu pon ade gak la wat camtu.. tp tak larat beb waktu berbeza ngan kita yg kerja nie..skarang dah tak buat dah..

    dipendekkan cerita dulu dia pakai van buruk jer slalu rosak tgh jln.. tp hasil usaha dia yg gigih, kuat, gagah perkasa.. selama hampir 8 thn dia supply sayur.. skarang dah ade kedai shoplot sendiri corner lot lg.. kat situ dia buat ternakan ikan keli, pastu beli lg shoplot 2 buah buat supply daging frozen nih..tuk supply kat restoran2 yg dia slalu hantar.. tp biss sayur dia nih masih berjalan lg seperti biasa..dan dah ada 2 buah van baruuu gitewww..

    kos dia semua tu hampir 1 juta... wow sudah jutawan member hubby ku itu..

    itulah berkat org berniaga penuh sabar.. peace..
    wah...besnye....jual sayur je kan...harap2 kite pun dpt jd jutawan gak...amin....

  14. #34

    Gelihati Re: CHIT CHAT CORNER

    Quote Originally Posted by fatimatunismail View Post
    akak amik upah jait manik x?hehehe
    blh amik upah jait manik baju kite???

    Sebelum ni memang ambik.....tapi sekarang ni dah tak larat nak ambik dah...kalau akak tak keje tak pa...ni keje lagi...biz online lagi....hehhehehe yang sendiri punya pun tak tahu siap ker tak....

  15. #35
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    Quote Originally Posted by Diras Collection View Post
    Sebelum ni memang ambik.....tapi sekarang ni dah tak larat nak ambik dah...kalau akak tak keje tak pa...ni keje lagi...biz online lagi....hehhehehe yang sendiri punya pun tak tahu siap ker tak....
    la yeke...tepakse la pakai yg batu siap gam tu...apa ek namanye...yg tinggal iron kt baju tu je...

  16. #36
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    morning sumee....kite ada ahli baru...k sue...syaz dh bukak kedai tu...nant kite sume g melawat ek....

  17. #37
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    28 Jun 2007
    Posts
    5,149

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    Quote Originally Posted by fatimatunismail View Post
    morning sumee....kite ada ahli baru...k sue...syaz dh bukak kedai tu...nant kite sume g melawat ek....
    gud morning semua... mmg nak buat lawatan sambil blaja pun.. heh heh heh..

  18. #38
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    jom...blikkk...slamat becuti...

  19. #39

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    Quote Originally Posted by fatimatunismail View Post
    jom...blikkk...slamat becuti...
    salam.. jgn le balik dulu...Kak As baru nak aminkan cerita Ixora sal kawan hubby dia tu. Nak le nyampuk gak. Bersemangat Kak As baca. Moga-moga kita nanti cam tu jugak. amin...

    Memandangakan Ton dah balik, kita sambung le ari Isnin ek. Tapi Kak As ni leh cit-cat kat umah je. Kat opis serve topic je kejap-kejap kot ada pm masuk. Lama-lama kot bos nampak... he, he.

  20. #40
    Pemilik One Access Mall
    Join Date
    20 Jul 2007
    Posts
    3,699

    Default Re: CHIT CHAT CORNER

    Quote Originally Posted by Kak As View Post
    salam.. jgn le balik dulu...Kak As baru nak aminkan cerita Ixora sal kawan hubby dia tu. Nak le nyampuk gak. Bersemangat Kak As baca. Moga-moga kita nanti cam tu jugak. amin...

    Memandangakan Ton dah balik, kita sambung le ari Isnin ek. Tapi Kak As ni leh cit-cat kat umah je. Kat opis serve topic je kejap-kejap kot ada pm masuk. Lama-lama kot bos nampak... he, he.
    hehehe...ni smbg kt umah...kite pun kejap2 je masuk...bos nampak kang kantoi lak...
    nak sgt dpt jadi jutawan cam tu...amin

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •