Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 27 1234511 ... LastLast
Results 1 to 20 of 535
  1. #1
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    06 May 2008
    Posts
    588

    Ibu Jari Keatas Sampul Raya 2012 (last page) - KHIDMAT DESIGN DAN PERCETAKAN zairaidris.com

    Assalamualaikum...




    Di sini, anda boleh mendapatkan perkhidmatan percetakan (printing).

    Spesifikasi produk akan di update di page 1 dari semasa ke semasa.

    TATACARA TEMPAHAN

    1. Pelanggan memberikan maklumat produk seperti jenis produk dan kuantiti.
    2. Saya akan berikan senarai harga untuk produk tersebut (termasuk caj design dan penghantaran).
    3. Sekiranya bersetuju dengan harga, deposit sebanyak 50% daripada caj design perlu dibayar. saya akan design produk mengikut kehendak pelanggan selepas deposit diterima.
    4. Setelah design dipersetujui, pelanggan perlu membayar baki caj design dan full payment.
    5. Sebarang perubahan pada artwork hanya boleh dibuat sebelum dihantar ke printer. Selepas dihantar, perubahan adalah TIDAK dibenarkan. Jadi, sila semak details pada draft sebelum confirmkan design.
    6. Setelah pembayaran diterima, cetakan akan dibuat.
    7. Produk akan dihantar selepas cetakan siap.

    Sekiranya berminat atau ada soalan yang ingin diajukan, anda boleh hubungi saya melalui:

    --> reply topic
    --> PM
    --> email : sws2111[at]yahoo.com
    --> YM : sws2111
    --> gtalk : sws2111


    NOTIS PERINGATAN!!!

    Pihak kami menganggap gambar-gambar (produk dan lain-lain) yang dihantar kepada kami untuk design adalah gambar anda sendiri atau pun telah mendapat kebenaran untuk digunakan.. dan pihak kami TIDAK AKAN bertanggungjawab atas segala isu yang mungkin akan timbul terutamanya isu yang membabitkan hakcipta orang lain..
    terima kasih..



    Pembayaran boleh dibuat melalui:








    PENGUMUMAN!!
    Dengan sukacitanya saya memaklumkan bahawa web / blog saya iaitu www.zairaidris.com telah mula beroperasi.. masih dalam proses penambahbaikan bagi mencantikkan lagi blog tersebut.. semua dijemput ke sana.. content akan ditambah dari semasa ke semasa..
    terima kasih..
    Last edited by sws2111; 30th August 2008 at 05:51 PM.

  2. #2
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    06 May 2008
    Posts
    588

    Default Re: ~ZZ Store~ |Khidmat Percetakan|




    Saya menyediakan khidmat percetakan seperti berikut:

    1. Brochure
    2. Flyer
    3. Poster
    4. Announcement Card (termasuk kad kahwin, kad jemputan, kad raya)
    5. Booklet
    6. Money Packet
    7. Business Card (including Pocket Calendar)
    8. Biz-document - cash bill, invoice, etc
    9. Envelope
    10. Pre-Inked Stamp
    11. Folder (including presentation folder, document folder, key folder dan cd jacket)
    12. Paper Bag (ada 14 saiz)
    13. Letterhead
    14. Postcard
    15. Bookmark
    16. Notepad
    17. Tent Card
    18. Menu

    Gambar-gambar dan contoh design akan saya upload dari semasa ke semasa.
    Sila hubungi saya untuk harga. Harga adalah bergantung kepada jenis kertas, saiz, jenis printing, jumlah warna (1C, 2C atau Full Color) dan lain-lain.. Sebab tu saya tak dapat letakkannya di sini. Nanti semua pakat pening tengok sebab banyak sangat.. hehehe.. harap dapat memahami ye.. terima kasih..
    Last edited by sws2111; 28th July 2008 at 03:19 AM.

  3. #3
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    06 May 2008
    Posts
    588

    Default Re: ~ZZ Store~ |Khidmat Percetakan|

    PRODUK DAN GAMBAR

    * untuk sampel produk dan design, klik http://www.wanitamelayu.com/forum/sh...ad.php?t=20542

    1. Paper Bag



    - Terdapat dalam 14 saiz yang berlainan (panjang x lebar x tinggi):

    PBS001 : 14cm x 6.5cm x 21cm (lebih kurang saiz A5)
    PBS002 : 10cm x 8cm x 23.5cm
    PBS003 : 21.5cm x 8cm x 20cm
    PBS004 : 28.5cm x 10.5cm x 21cm
    PBS005 : 20cm x 9.5cm x 29cm (lebih kurang saiz A4)
    PBS006 : 12cm x 11cm x 35cm

    PBL001 : 38.5cm x 16.5cm x 29.5cm
    PBL002 : 25cm x 10cm x 35cm
    PBL003 : 32cm x 11.5cm x 36cm
    PBL004 : 25cm x 25cm x 26cm
    PBL005 : 30cm x 11cm x 41cm
    PBL006 : 31.5cm x 11cm x 45cm
    PBL007 : 40.5cm x 12.5cm x 29.5cm
    PBL008 : 44.5cm x 11.5cm x 31cm

    - Kuantiti minimum ialah 250 pcs. Tempahan boleh dibuat dalam kuantiti 250, 500, 1,000 dan ke atas.
    - Hubungi saya untuk pertanyaan/tempahan. Sila nyatakan saiz pilihan dan kuantiti.

    Contoh paper bag yang pernah dibuat (wedding Ayu dan Iman - konsep putih dengan bunga/rama2 biru):





    2. Business Card / Pocket Calendar untuk 2010

    - Bersaiz 86mm x 52mm / 89mm x 54mm
    - jenis kertas: Art Card 260gsm
    - matte lamination
    - offset printing
    - minimum order: 250pcs (lebih kurang 3 kotak)
    - warna: full color
    - boleh print 1 side atau 2 side
    - Harga (tidak termasuk caj design): RM50 (1 side) / RM60 (2 side)
    - caj design: percuma (1 pilihan design shj - terhad kepada 3 kali perubahan.. caj tambahan sebanyak RM5 akan dikenakan utk perubahan kali ke-4 dan seterusnya)
    - deposit design sebanyak RM10 per design perlu dibuat sebelum kerja-kerja design dimulakan.

    PENGUMUMAN..
    - bagi yang nak lihat kualiti print biz card, boleh email / PM saya alamat anda.. saya akan pos kan kepada anda biz card saya..

    - biz-card yg pernah di print (design ada yg sy buat, ada yg customer buat):


    - yg ni design yg sy buat utk putryiee (depan dan belakang):


    - design utk Ccomei Little Shop:


    - design utk Ribenhijau Collections (depan dan belakang-pocket calendar):


    - design utk mrs_teratai:


    - design utk HR Shoppe (depan dan belakang - pocket calendar):


    Saiz lain yang available:
    a. 54mm x 89mm
    b. 86mm x 104mm (Fat Fold)


    c. 52mm x 172mm (Thin Fold)


    *Sila PM saya untuk maklumat lanjut.
    Last edited by sws2111; 28th July 2008 at 03:20 AM.

  4. #4
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    06 May 2008
    Posts
    588

    Default PROMOSI

    PROMOSI!!

    1. Sampul Duit Raya 2010

    Perhatian.. perhatian.. Tempahan untuk Sampul Duit Raya 2010 telah dibuka sekarang!! Cepat.. cepat.. jangan terlepas..

    Design boleh customized. terpulang nak design mcm mana.. nak letak gambar, boleh.. taknak letak pun boleh.. nak design sendiri boleh.. nak minta saya designkan pun boleh.. bagi yang nak design sendiri (guna photoshop), sila berikan email address dan saya akan emailkan saiz dan ukuran. Bagi yang ada corel draw/illustrator, sy akan emailkan template.

    Kuantiti minimum ialah 1,250pcs (normal 10,000pcs)

    Spec: Art Paper 130gsm, Full Color.


    Harga
    Kuantiti: 1,250pcs
    MP101 (79.5mm x 154mm panjang) : RM280 (normal price (NP) -RM320)
    MP102 (81.5mm x 100mm pendek) : RM250 (NP RM290)

    Kuantiti: 2,500pcs
    MP101 (79.5mm x 154mm panjang) : RM400 (NP RM450)
    MP102 (81.5mm x 100mm pendek) : RM380 (NP RM410)
    * Harga di atas termasuk Design - 1 pilihan design, terhad kepada 3 kali perubahan. Caj tambahan sebanyak RM5 akan dikenakan utk setiap perubahan (kali ke-4 dan seterusnya).
    * Deposit: RM30 - dibayar sebelum kerja2 design dimulakan.
    * Caj Penghantaran ke Semenanjung Malaysia adalah PERCUMA (menggunakan perkhidmatan Skynet).
    Tempoh Print (tak termasuk design dan delivery) : 13 - 15 hari bekerja selepas design confirmation DAN full payment diterima.

    Sesiapa yg nak sample, boleh PM saya alamat anda.. sy akan poskan.. penghantaran guna pos biasa. jadi, akan mengambil masa beberapa hari bekerja utk terima.

    Contoh sampul raya yg pernah dibuat:




    * terima kasih utk kak lin67 dari sarawak.


    * terima kasih utk cikya.


    2. Pre-Inked Stamp



    Pre-Inked Stamp ni ialah stamp yang dakwatnya telah tersedia di dalam cop.. Jadi, tidak perlu lagi membeli stamp pad.. cuma buka penutup dan terus cop sahaja..

    Terdapat dalam pelbagai saiz, bentuk (keychain, segiempat, bulat dan oval) dan 3 warna ink pilihan: hitam, dark purple dan merah.

    saiz dan harga stamp seperti berikut:

    Keychain
    saiz (btk segi4): 21.5mm x 6.5mm (RM20)

    Segiempat
    PG1035 (31.5 x 6.5mm): RM20
    PG1065 (61.5 x 6.5mm): RM22
    PG1455 (51.5 x 10.5mm): RM25
    PG1443 (39.5 x 10.5mm): RM22
    PG2243 (39.5 x 18.5mm): RM25
    PG2267 (62.5 x 17.5mm): RM28
    PG2755 (50.5 x 22.5mm): RM28
    PG2763 (58.5 x 22.5mm): RM28
    PG2767 (62.5 x 22.5mm): RM30
    PG3255 (50.5 x 27.5mm): RM30
    PG3263 (58.5 x 28.5mm): RM30
    PG3867 (62.5 x 33.5mm): RM30
    PGS18 (14.5 x 14.5mm): RM25

    Bulat
    PGD18 (14.5 x 14.5mm): RM25
    PGD24 (19.5 x 19.5mm): RM25
    PGD32 (27.5 x 27.5mm): RM28
    PGD45 (40.5 x 40.5mm): RM30

    Oval
    PGV3345 (40.5 x 28.5mm): RM30
    PGV3652 (47.5 x 31.5mm): RM30

    Kuantiti (pcs) ----- Diskaun (RM)
    2 --------------------- 2
    3 --------------------- 4
    4 --------------------- 8
    5 -------------------- 10

    * Penghantaran adalah PERCUMA

    contoh pre-inked stamp (bersama logo syarikat):
    Last edited by sws2111; 22nd September 2008 at 06:10 PM.

  5. #5
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    06 May 2008
    Posts
    588

    Default Re: ~ZZ Store~ |Khidmat Percetakan|

    LAGI PRODUK!!

    1. Biz-Document



    - contoh: buku resit, buku invois, dan lain-lain.
    - harga adalah bergantung kepada perkara berikut:
    a. saiz:


    b. jenis kertas: NCR (tak perlu guna kertas karbon semasa menulis) atau normal (perlu guna kertas karbon semasa menulis)

    c. bilangan helai bagi setiap set: minimum 2 helai, maksimum 6 helai (boleh pilih warna kertas berbeza bagi setiap helaian).

    d. bil warna: 1 warna / 2 warna / full warna

    - minimum order ialah 10 buah buku/pad (sebuah buku/pad mengandungi 50set).


    2. Flyers



    Edarkan flyers yang menarik kepada orang ramai atau target customers anda supaya mereka mengetahui kewujudan perniagaan anda..
    Atau gunakan ia sebagai katalog untuk menyenaraikan produk dan perkhidmatan anda..

    Harga print utk flyers bergantung kepada spesifikasi berikut:
    a. Saiz flyers:


    b. jenis kertas - oleh kerana tidak ramai mengenali jenis kertas yang ada, maka anda boleh nyatakan kepada sy sama ada inginkan kertas yg nipis, tebal atau pun glossy (art paper).

    c. bilangan warna - Full color only.

    d. print side - 1 atau 2 side

    e. kuantiti - minimum ialah 50pcs.



    3. Tent Card / Tent Calendar

    - juga dikenali sebagai "Table tent card"
    - selain dari kalendar meja, ianya juga boleh digunakan sebagai promosi di kedai / restoran anda terutamanya untuk memaparkan harga, dan senarai menu.
    - terdapat dalam 2 saiz berbeza:
    a. TC003 (86mm x 105mm)
    b. TC004 (140mm x 145mm)

    - harga adalah berdasarkan saiz dan kuantiti.
    - tempahan minimum ialah 250pcs.
    - contoh tent card yang digunakan sebagai kalendar meja (terima kasih kepada mrs_teratai.. ):
    Last edited by sws2111; 28th July 2008 at 03:22 AM.

  6. #6
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    06 May 2008
    Posts
    588

    Default Re: ~ZZ Store~ |Khidmat Percetakan|

    1. Banner / Bunting

    Kini anda boleh menempah banner/bunting.

    Harga : RM3.00 per kaki persegi.
    Caj Design : RM30 - RM50 (bergantung pada kerumitan design dan bilangan perubahan yang ingin dibuat).
    Caj Penghantaran : Percuma - menggunakan pos parcel


    Untuk menempah, sila sertakan saiz banner/bunting (pjg x lebar) dalam ukuran inci / kaki beserta kuantiti.
    Saiz yang biasa: 2kaki x 5kaki atau 2kaki x 6kaki.

    Sila ukur dahulu untuk memastikan saiz yang diberi semasa tempahan menepati saiz yg diingini. Pihak kami TIDAK akan bertanggungjawab sekiranya saiz tersebut tidak menepati tujuan anda. Pihak kami hanya dapat memberikan cadangan sahaja dan TIDAK akan datang ke tempat anda untuk membuat kerja2 pengukuran dinding dan sebagainya.

    Contoh banner/bunting yg dibuat utk nasrin ibtisam e-catalogue (www.cybercatalogshop.com) @ PutriCahaya:

    Last edited by sws2111; 28th July 2008 at 03:25 AM.

  7. #7
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    06 May 2008
    Posts
    588

    Default Re: ~ZZ Store~ |Khidmat Percetakan|

    reserved - printing
    Last edited by sws2111; 28th July 2008 at 03:21 AM.

  8. #8

    Default Re: ~ZZ Store~ |Khidmat Percetakan|

    Pre-Inked Stamp

    Salam nak tanya baper harga satu ni?
    mana2 bentuk....
    plz pm me yer..takut tak jumpa kedai

  9. #9
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    06 May 2008
    Posts
    588

    Default Re: ~ZZ Store~ |Khidmat Percetakan|

    salam, ishqa..

    terima kasih datang melawat..
    saya dah reply kat PM.. cek ye..

    tima kasih..

  10. #10
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    06 May 2008
    Posts
    588

    Default Re: ~ZZ Store~ |Khidmat Percetakan|

    update hari ini (11/8/08 - 9.46pm):

    contoh gambar pre-inked stamp yang dicetak bersama logo syarikat..
    sila rujuk entry promosi di atas..

    terima kasih..

  11. #11
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    06 May 2008
    Posts
    588

    Default Re: ~ZZ Store~ |Khidmat Percetakan|

    update hari ini (15 Ogos 2008 - 12.15pm):

    harga promosi untuk sampul duit raya (money packet) dilanjutkan sehingga 31 Ogos 2008!! rujuk post "promosi" di atas atau boleh terus hubungi saya utk pertanyaan..

    terima kasih..

  12. #12
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    15 Mar 2008
    Posts
    273

    Default Re: ~ZZ Store~ |Pakaian Baby/Kanak-kanak| |Khidmat Percetakan|

    hai selamat berniaga...sampul duit raya tu macam tu aje ke...tak boleh print nama kita ke...
    http://tarifah.blogspot.com
    chocolate shortbread,kek buah,fridge magnet,kraf Sarawak,aksesori

  13. #13
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    06 May 2008
    Posts
    588

    Default Re: ~ZZ Store~ |Pakaian Baby/Kanak-kanak| |Khidmat Percetakan|

    tarifah..

    terima kasih..
    tu contoh je.. kalo nak design lain pun boleh..
    boleh letak gambar sendiri.. boleh print nama sendiri gak..
    ikut la nak design cemana..

  14. #14
    Peniaga Mini @ Teratai2Ekin
    Join Date
    28 Nov 2007
    Posts
    3,656

    Default Re: ~ZZ Store~ |Pakaian Baby/Kanak-kanak| |Khidmat Percetakan|

    salam,ada sample kad raya tak??ke buleh design sendiri..hehe

  15. #15
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    06 May 2008
    Posts
    588

    Default Re: ~ZZ Store~ |Pakaian Baby/Kanak-kanak| |Khidmat Percetakan|

    salam, CikYa..

    terima kasih, sudi singgah sini..
    boleh bagi email? nanti saya email kan sample..
    nak design sendiri pun buleh.. nak minta sy tolong designkan pun buleh..
    untuk promo raya ni, charge design ialah RM20 shj (normal: RM30 - RM50)..

    terima kasih..

    Quote Originally Posted by CikYa View Post
    salam,ada sample kad raya tak??ke buleh design sendiri..hehe

  16. #16
    Peniaga Mini @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    19 Jun 2007
    Posts
    100

    Default Re: ~ZZ Store~ |Pakaian Baby/Kanak-kanak| |Khidmat Percetakan|

    sis..i nak tempah pre-ink stamp n business card nie..

  17. #17
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    06 May 2008
    Posts
    588

    Default Re: ~ZZ Store~ |Pakaian Baby/Kanak-kanak| |Khidmat Percetakan|

    Quote Originally Posted by angah_long View Post
    sis..i nak tempah pre-ink stamp n business card nie..
    angah_long,
    buleh.. buleh.. cek PM ye..

  18. #18

    Default Re: ~ZZ Store~ |Pakaian Baby/Kanak-kanak| |Khidmat Percetakan|

    dear cek pm....

  19. #19

    Default Re: ~ZZ Store~ |Khidmat Percetakan|

    Berape cost untuk buat
    1. Brochure
    2. Flyer


    QUOTE=sws2111;1929981]


    Saya menyediakan khidmat percetakan seperti berikut:

    1. Brochure
    2. Flyer
    3. Poster
    4. Announcement Card (termasuk kad kahwin, kad jemputan, kad raya)
    5. Booklet
    6. Money Packet
    7. Business Card (including Pocket Calendar)
    8. Biz-document - cash bill, invoice, etc
    9. Envelope
    10. Pre-Inked Stamp
    11. Folder (including presentation folder, document folder, key folder dan cd jacket)
    12. Paper Bag (ada 14 saiz)
    13. Letterhead
    14. Postcard
    15. Bookmark
    16. Notepad
    17. Tent Card
    18. Menu

    Gambar-gambar dan contoh design akan saya upload dari semasa ke semasa.
    Sila hubungi saya untuk harga. Harga adalah bergantung kepada jenis kertas, saiz, jenis printing, jumlah warna (1C, 2C atau Full Color) dan lain-lain.. Sebab tu saya tak dapat letakkannya di sini. Nanti semua pakat pening tengok sebab banyak sangat.. hehehe.. harap dapat memahami ye.. terima kasih.. [/QUOTE]

  20. #20
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    06 May 2008
    Posts
    588

    Default Re: ~ZZ Store~ |Khidmat Percetakan|

    lieana..

    saya dah hantar melalui pm.. cek pm ye..

    terima kasih..

 

 
Page 1 of 27 1234511 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي