Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 23 1234511 ... LastLast
Results 1 to 20 of 456
  1. #1
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default HILANG JERAWAT, PARUT, KUSAM, JERAGAT TANPA GELUPAS DENGAN MAZNAH BAHARI COSMETICS (MBCosmetics)



    ================================================== ================================
    Dapatkan produk untuk kecantikan luaran dan dalaman di sini..anda mempunyai masalah jerawat, wajah kusam, berminyak, berjeragat, mula naik kedutan halus, muka mula menggeleber.... Maznah Bahari Cosmetics ada penyelesaiannya..

    Untuk sesiapa yang mempunyai salon atau kedai yang berminat untuk menjadi pengedar barangan Maznah Bahari Cosmestics di negeri Kelantan dan Terengganu, tawaran sedang dibuka. Sila hubungi KakTi utk pertanyaan lanjut.

    UNTUK CARA PAKAI SET PROMOSI SILA KLIK LINK INI: http://www.wanitamelayu.com/forum/sh...69&postcount=3


    Sila nyatakan keadaan kulit wajah anda melalui posting di forum,pm,sms atau e-mail untuk rundingan percuma supaya dapat KakTi cadangkan produk yang sesuai untuk wajah anda.

    Pembelian di Kedai KakTi sentiasa menguntungkan anda:

    1. Khidmat rundingan percuma sepanjang masa melaui e-mail, pm dan sms.

    2. Anda tak perlu berpanas, berhujan dan bersesak di jalan raya utk dapatkan produk Maznah Bahari Cosmetics ini. Semuanya akan dihantar ke ofis atau rumah anda.

    3. Setiap produk yang dipesan akan datang dengan tatacara memakainya sekali.


    Produk-produk lain yang dijual:
    1) Blaus, Jubah Muslimah Trendy dan Anggun Calosa, Manet => http://www.wanitamelayu.com/forum/sh...ad.php?t=20899
    2) Gedung T-Shirt Muslimah Ukhti, Sik, Actualbasic, Sinar Inspirasi => http://www.wanitamelayu.com/forum/sh...ad.php?t=23887
    3)Maajun Anggun Bistari => http://www.wanitamelayu.com/forum/sh...ad.php?t=26450
    4) Busana Muslim utk Si Comel Anda => http://www.wanitamelayu.com/forum/sh...ad.php?t=18518


    1. Cara berhubung:

    • a. SMS ke 019 9114933

      b. PM

      c. ke org1167@yahoo.com

      d. ke org1167

      e. Post ke forum ini

    :arrow: Pilih mana yang disukai

    2. Cara Pembayaran:

    • a. Online Internet Banking (Maybank2u,PBeBank, Bank Islam)
      b. ATM Transfer/Deposit (Maybank, Public Bank, Bank Islam, CIMB) atas nama AZLIFAWATI ABDUL WAHAB

    Maybank AC#: 1530 1021 3682 Public Bank AC#: 482 293 2204

    Bank Islam AC#: 03018020733414 CIMB AC#: 03110001865205

    • Jangan lupa selepas membuat pembayaran, sila e-mail/sms/pm:
      • 1. Nama
        2. Alamat penuh
        3. Nama produk
        4. Jumlah yang telah di 'transfer'/bank-in
        5. Waktu transaksi untuk pengesahan dan penghantaran produk.


    3. Penghantaran.
    Kos Penghantaran yg dibuat melalui PosLaju akan bergantung kepada berat barangan yang dipesan. (1-3 hari)



    ================================================== ============================================
    Last edited by QasrinaMall; 12th June 2011 at 12:10 PM.

  2. #2
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    Dapatkan set promosi ini untuk menyelesaikan segala masalah kulit anda

    Set Kulit Normal + Kombinasi
    Harga: RM 78.00



    Set untuk Kulit Jerawat
    Harga: RM78.00





    Set Rawatan Kulit Matang, Kusam & Jeragat
    Harga: RM88.00


    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 03:52 PM.

  3. #3
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 03:53 PM.

  4. #4
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    Testimoni dr Seorang Jejaka..

    Quote Originally Posted by ijakstory
    assalammualaikum kawan2.. aku dah try set jerawat kak ti ops: heheh

    walaupun wajahku memanglaa tak boleh berubah seperti brad pitt mahupun beckham..

    tetapi, ramai dah mula sedar perubahan kat muka aku ni.. (testimoni bertulis yang benar ikhlas dariku)

    mula2 pakai (selama 3 hari).. tak de perubahan, setiap kali masuk bilik air.. tengok cermin, huh! tak hensem pun.. tapi aku sabarr.., (mahal2 beli, takkan aku nak membazir kan?)..

    masuk hari kelima, aku dah mula malas nak pakai.. (faham2 jela, bab2 nak hensemkan muka adalah perkara remeh dalam kehidupan lelaki so.. aku tepek2 jelaa jerawat yang banyak gila+buruk+hodoh+ bla..bla.. kat muka aku ni)

    semalam (dah seminggu pakai) aku gi kenduri kahwin kat gombak.. ramai member tengok aku lain macam.. eh? ni ijak ke ni? wah.. makin hensem kau sekarang.. mana perginye kawah gunung berapi kat muka kau? (aku berkata)hah? ye ker? betul ker ni...? heheh :twisted: :twisted: kembang kuncup muka aku bila dengar pujian dari member
    (selalunyer kena kutuk jer dgn dorang - muka pecah tongkangla, alienla, mak lampirla.. sabo jelaa)

    :roll: :roll: ada tempoh 3 minggu lagi.. isk.. kalau seminggu pun orang dah perasan muka aku semakin ok.. kalau dah habis pakai mcmner agaknyer.. isk.. isk..! entahlaa.. syukur pada tuhan

    tima kasih bebanyaklaa kakti.. lepas ni nak order set acne two pulak..
    manalah tahu, lepas ni boleh buat partime model iklan tv plak.. :lol: :lol:
    Perbezaan Jelas Ternyata yang dialami Puan Rose



    Quote Originally Posted by zahiela
    Selepas 5 hari pakai set jerawat...

    kak ti..paham dah..hehe..3 hr pertama tu..jerawat halus2 sumer naik...
    skang ni..jerawat mati dah..dan muka rase licin..kalo gelupas pun..sikit2 je..kat tpt jerawat tu je..pastu ok...

    Selepas 8 hari pakai set jerawat...

    lagi satu..muka dah takde jerawat..sumer tinggal parut je..so..takyah pakai acne serum kan? terus sapu acne cream je..betul tak?

    Kini..

    eila nak ucapkan ribuan terima kasih sebab perkenalkan produk ni..
    mmg berkesan la..set jerawat..seterusnya set acne two tu...
    muka eila skang dah kembali normal cam dulu.. :P
    skang ni eila eppi sgt..sebab jerawat2 dah takde... :lol:
    parut2 pun dah hilang tanpa kesan... :lol:
    bila compare gambar dulu dan skang.. :shock: :shock:
    mmg zaman gelap tu menakutkan..merendahkan keyakinan diri...
    tp..skang...alhamdulillah...back to normal... :wink:
    tq for advice suh guna facial set tu...

    so..kak ti..mmg recommed le produk ni bagus...
    semoga kak ti terus suksess ye kakti... :wink: :lol:


    Quote Originally Posted by cha_cha

    Seminggu selepas menggunakan set Jerawat

    kakti, nak bg testimonial ckit..hehehe..so far pakai 1 set jerawat ni muka ok dah..clear dr sebarang anasir2 jerawat..muahaha..tinggal parut2 hitam jek..tu pon samar2 ..tgh bergiat aktif nak ilangkan parut2 tu..puas hati ngan MB nih..kalau ada nak pakai model before n after calling2 jek cha_cha (gurau yek kakti)..hehehe..eppi banget nih muka dah cun ckit..hihihii

    Sebulan selepas menggunakan set Jerawat

    cha pakai set jerawat dr bln mega sale aritu..muka la ni mmg elok..jerawat takde dah.yg paling best 2 mggu lps ari jumaat ader yg menegur..ecececece..malu2 pon ader..hahaha.dl jerawat ni besar2 gitu..hehe.skng dah xde n muka cerah ckit..tryla..bg chacha bagus..say no to jerawat..hehehe..

    Quote Originally Posted by faeizah
    saya baru pakai 5 hari, mmg nampak perbezaan...bekas2 jerawat pudar skit..harap2 terus hilang pasni. takdelah mengelupas sgt. sikit je..........
    Quote Originally Posted by edina
    2 minggu selepas menggunakan set Jerawat

    .......Memang best la produk ni. Bekas jerawat dah banyak hilang dan kalau ada jerawat baru cepat betul mati. Yg bestnya tak ada kesan hitam. ......

    Kawan-kawan pun dh tegur muka dh lain, berseri-seri...
    Quote Originally Posted by Ruziah
    Saya memang puas hati betul la ngan produk ni. Kusam22 kat muka dah jadi berseri22..Ramai gak org tegur. Cantik dan berseri22..tima kacih banyak22. Rasa seronok pulak nak pulang berhari raya ni..
    Quote Originally Posted by Deqchah
    Saya dah guna set kulit berjerawat dalam sebulan...dah nampak perubahan. Parut jerawat pon dah hilang...tiada masalah pengelupasan pon..may be sebab saya guna gel nutrien gel & collegen...
    Quote Originally Posted by Fizan
    kakti, nak melaporkan....setelah seminggu, kulit muka dah ok banyak la dari sebelum ni....

    *kulit dah cun banget....lepas pakai foundation, saya pakai bedak macam biasa..mmg sekata terletak bedak...kulit tak berminyak dah.....mmg puas hati.....
    Quote Originally Posted by deilya
    salam

    kakti, hr tu dya ada beli set rawatan muka yg resdung.
    muka dah ok sikit.
    pastu ni dya nak tanya.kalo beli satu2 boleh jugak kan.
    boleh tak kakti senaraikan harga untuk set resdung tu.
    Quote Originally Posted by sitique
    a'kum kak ti,

    hari tu saya ada belikan set jeragat utk mak......

    boleh tak kak ti suggest produk tambahan lain yg boleh cepatkan lagi proses nak hilangkan pigmentation. so far, muka mak saya dah ok sket....
    Quote Originally Posted by Alfiza
    Selepas mengunakan Set Rawatan Kulit Matang, Kusam & Jeragat wah muka kita dah nampak perubahan lerr. tima kasih byk2 lerr . set tu pun nak abis dah. lepas ni saya kena guna aper ek.
    Quote Originally Posted by edina
    ....Baru2 ni jumpa anak bujang kawan yg ode set jerawat tu. Dah lain muka dia. Jerawat besar2 kat pipi tu dah tk nampak lagi. Cuma tinggal sikit je yang kecil2 tu. Lain sesangat. Lepas tu ada sepupu dia (pompuan) cuba juga set tu 1 malam. Jerawat dia tak bnyk, satu-satu je. Besoknya dia kata jerawat tu dah susut dan tak pedih. So dia soh saya ode lagi satu set jerawat.....
    Quote Originally Posted by nooraizura
    Kak Ti. Saya dah hampir sebulan guna set jerawat. Alhamdulillah jerawat2 bawah kulit yg selalu timbul masa period dah tak muncul dah. Jerawat pasir pun hilang terus. Whitehead n blackhead pun dah kurang. Puas ati sgt2. Skrg tinggal parut2 degil ni je. Saya nak teruskan dgn set acne two. ....
    Quote Originally Posted by enyor
    Salam kak ti...saya dah pakai normal set tu dekat sebulan. Masa mula2 pakai pun mmg dah terasa kelainannya. Muka rasa licin gebu je. Husband pun tegur kata nampak makin cerah ( maklum le saya ni hitam sikit org nya). Parut tak hilang lagi tp makin pudar......
    Quote Originally Posted by hsha19
    KakTi

    whitening toner saya dah pos ke ?

    nak bagi testimonial ni

    saya dah guna 2 botol sebelum ni ..toner ni best sebab ia deep cleanse kulit kita ..lepas apply mesti nampak lagi kekotoran atas kapas muka wpun baru je cuci muka ...kulit nampak tegang cam baru lepas botox (yg ni opismate adik saya pun tegur kulit dia)

    kulit saya sunburn teruk balik dari goldcoast dec 07 ...rasa nak nangis nengok kulit muka kusam kat cermin.. kebetulan ada toner ni ..beli saja nak try ... hari2 apply ... alhamdulilah kulit muka dah back to normal ... adik saya yg pakai toner dermalogica pun dah jatuh hati ngan toner ni dan suruh order utk dia
    Quote Originally Posted by ayang77
    hai...saya silent reader kat board nih.... ...dan saya mmg dah try
    product MB nih..kulit muker mmg byk problem..
    berminyak+jerawat beso dan halus..kulit muka rasa berpasir..
    sebelum nie x pernah try apa2 product..sbb tau kn kulit muker
    sensitip, takut jadik makin teruk..nk jadikn citer..terjumpa iklan
    produk nie kat 1 forum..tergerak ati nk try...alhamdulillah..mmg
    berkesan..seminggu guna ..kulit muker rasa lebih licin dan tegang...
    jerawat semakin mengecut..jerawat beso2 pun dah semakin hilang..
    Quote Originally Posted by fistik
    saya salah seorg pengguna produk MB
    saya pakai whitening soap, whitening toner dan sunblock MB

    kenapa saya dan kuarga saya suka MB ?
    1) sabun ketul MB tak mengering dan menegangkan kulit ...lepas cuci kulit rasa lembut jek tak rasa perit/tegang/kering

    2) toner MB buat kulit rasa bersih .... after wash bila apply toner akan nampak sisa2 kotoran kat kapas ...me akan apply sampai kapas tu bersih, baru puas hati

    3) sunblock dia ok tapi saya apply compact pastu ... kalau x apply muka nampak berkilat/minyak
    my mom pun pakai sunblock MB ... kalau kluar rumah now my mom pakai sunblock MB only...

    4) my 17 yrs old sista guna set jerawat ... nampak sherasi ...sebelum tu byk jerawat esp area dahi .. muka dia belum totaly licin tapi boleh nampak diffrence before and after MB
    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 03:53 PM.

  5. #5
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    -------------------------
    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 03:54 PM.

  6. #6
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    "Wanita masa kini mudah menghadapi kulit kering, kusam, kedutan, garis-garis halus dan parut yang berpunca dari faktor usia, stress dan pendedahan kepada cahaya matahari"





    BEAUTY SKIN
    Harga :arrow: RM 68.00

    * Anti Kedut/Penuaan
    * Awet Muda (Halus dan cerah)
    * Pulih tekstur kulit seperti tumit yang pecah, parut berlubang bekas jerawat
    * Adalah rumusan semulajadi yang amat baik untuk lelaki dan wanita yang mementingkan kecantikan dan tubuh badan yang menarik
    * Sangat berkesan untuk mengatasi masalah dalaman
    * Sesuai untuk ibu mengandung dan menyusukan anak
    * Menghaluskan kulit
    * Mengimbangi berat badan
    * Meningkatkan sistem dalaman badan


    "Rahsia kecantikan yang menyeluruh...dari hujung kaki hingga ke hujung rambut...selamat dan berkesan, tiada kesan sampingan"

    Testimoni

    Quote Originally Posted by Alfiza
    ...... sebab i ni peiod tak tentu. semenjak makan pil beauty skin tu period kita baru lerrr ada. dah 5 tahun tak pernah period ni. hehehhehehehhee
    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 03:54 PM.

  7. #7
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    Set untuk Kulit Jerawat
    Harga: RM78.00



    Mengandungi:
    • 1. Acne Cleansing Foam
      • a. Mematikan jerawat, menghilangkan minyak, mencerahkan kulit muka.



    • 2. P Lotion
      • a. Glycolic asid dan vitamin E sebagai bahan utama yang bertindak sebagai agen pengelupasan kulit secara lembut.
        b. Melonggarkan sel kulit mati dan melakukan penglupasan secara halus tanpa merosakkan kulit muka bagi memperbaharui sel-sel kulit mati di samping mengecutkan jerawat, menghilangkan bintik-bintik hitam, bekas-bekas jerawat, menghilangkan kedut, garis-garis halus dan menyekatakan warna kulit.
        c. Menghilangkan kotoran di dalam kulit(dermis). Sesuai untuk kulit normal, oily dan jerawat (kulit bermasalah). Gunakan berlebihan pada tempat yang ada pigmentation.



    • 3. S. Lotion
      • a. Produk S.Lotion adalah produk yang terbaik untuk semua kulit.
        b. Ia mampu mengurangkan masalah kulit semasa permulaan menggunakan produk.
        c. Mengurangkan minyak berlebihan.
        d. Amat baik untuk pengguna yang megalami Resdung



    • 4. Acne Serum
      • a. Disapu pada jerawat untuk mematikan, mengeringkan jerawat dan juga menghilangkan bengkak jerawat



    • 5. Acne Cream
      • a. Mengeringkan, membunuh kuman & mematikan jerawat dan kesan-kesan parut jerawat(hitam).



    Perbezaan Jelas Ternyata yang dialami Puan Rose



    Testimoni

    Quote Originally Posted by zahiela
    Selepas 5 hari pakai set jerawat...

    kak ti..paham dah..hehe..3 hr pertama tu..jerawat halus2 sumer naik...
    skang ni..jerawat mati dah..dan muka rase licin..kalo gelupas pun..sikit2 je..kat tpt jerawat tu je..pastu ok...

    Selepas 8 hari pakai set jerawat...

    lagi satu..muka dah takde jerawat..sumer tinggal parut je..so..takyah pakai acne serum kan? terus sapu acne cream je..betul tak?

    Kini..

    eila nak ucapkan ribuan terima kasih sebab perkenalkan produk ni..
    mmg berkesan la..set jerawat..seterusnya set acne two tu...
    muka eila skang dah kembali normal cam dulu.. :P
    skang ni eila eppi sgt..sebab jerawat2 dah takde... :lol:
    parut2 pun dah hilang tanpa kesan... :lol:
    bila compare gambar dulu dan skang.. :shock: :shock:
    mmg zaman gelap tu menakutkan..merendahkan keyakinan diri...
    tp..skang...alhamdulillah...back to normal... :wink:
    tq for advice suh guna facial set tu...

    so..kak ti..mmg recommed le produk ni bagus...
    semoga kak ti terus suksess ye kakti... :wink: :lol:


    Quote Originally Posted by cha_cha

    Seminggu selepas menggunakan set Jerawat

    kakti, nak bg testimonial ckit..hehehe..so far pakai 1 set jerawat ni muka ok dah..clear dr sebarang anasir2 jerawat..muahaha..tinggal parut2 hitam jek..tu pon samar2 ..tgh bergiat aktif nak ilangkan parut2 tu..puas hati ngan MB nih..kalau ada nak pakai model before n after calling2 jek cha_cha (gurau yek kakti)..hehehe..eppi banget nih muka dah cun ckit..hihihii

    Sebulan selepas menggunakan set Jerawat

    cha pakai set jerawat dr bln mega sale aritu..muka la ni mmg elok..jerawat takde dah.yg paling best 2 mggu lps ari jumaat ader yg menegur..ecececece..malu2 pon ader..hahaha.dl jerawat ni besar2 gitu..hehe.skng dah xde n muka cerah ckit..tryla..bg chacha bagus..say no to jerawat..hehehe..

    Quote Originally Posted by faeizah
    saya baru pakai 5 hari, mmg nampak perbezaan...bekas2 jerawat pudar skit..harap2 terus hilang pasni. takdelah mengelupas sgt. sikit je..........
    Quote Originally Posted by edina
    2 minggu selepas menggunakan set Jerawat

    .......Memang best la produk ni. Bekas jerawat dah banyak hilang dan kalau ada jerawat baru cepat betul mati. Yg bestnya tak ada kesan hitam. ......

    Kawan-kawan pun dh tegur muka dh lain, berseri-seri...
    Quote Originally Posted by Ruziah
    Saya memang puas hati betul la ngan produk ni. Kusam22 kat muka dah jadi berseri22..Ramai gak org tegur. Cantik dan berseri22..tima kacih banyak22. Rasa seronok pulak nak pulang berhari raya ni..
    Quote Originally Posted by Deqchah
    Saya dah guna set kulit berjerawat dalam sebulan...dah nampak perubahan. Parut jerawat pon dah hilang...tiada masalah pengelupasan pon..may be sebab saya guna gel nutrien gel & collegen...
    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 03:55 PM.

  8. #8
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    Set Kulit Normal + Kombinasi
    Harga: RM 78.00





    Mengandungi:
    • 1. Whitening Cleansing Gel
      • a. Untuk kulit yang berminyak, normal dan t-zon(kombinasi).
        b. Mengurangkan minyak di lapisan kulit terutama pada dahi dan dagu.
        c. Mencerahkan, melembutkan dan melembapkan kulit.



    • 2. Whitening Toner
      • a. Bertindak seperti BOTOX! Diperkayakan dengan vitamin C yang bertindak sebagai penyegar, pencerah dan menyamankan kulit untuk mengembalikan kesegaran kulit, mengecilkan liang-liang pori, menghilang garis-garis halus, kedut dan mengeringkan jerawat.
        b. Sesuai untuk kulit normal, kering dan khusus untuk kulit berminyak dan berjerawat.



    • 3. P Lotion
      • a. Glycolic asid dan vitamin E sebagai bahan utama yang bertindak sebagai agen pengelupasan kulit secara berperingkat.
        b. Melonggarkan sel kulit mati dan melakukan penglupasan secara halus tanpa merosakkan kulit muka bagi memperbaharui sel-sel kulit mati secara berperingkat di samping mengecutkan jerawat, menghilangkan bintik-bintik hitam, bekas-bekas jerawat, menghilangkan kedut, garis-garis halus dan menyekatakan warna kulit.
        c. Menghilangkan kotoran di dalam kulit(dermis). Sesuai untuk kulit normal, oily dan jerawat (kulit bermasalah). Gunakan berlebihan pada tempat yang ada pigmentation.


    4. Day Cream

      • a. Digunakan untuk jenis kulit normal, kering dan berminyak sedikit(kombinasi).
        b. Ia juga mencerahkan, melicinkan dan menggebukan kulit
        c. Tidak berminyak, mempunyai SPF20 dan memberi perlindungan pada kulit dari sinar UV sehingga 70%.
        d. Digunakan pada waktu siang hari.



    • 5. Facial Scrub Gel

    TESTIMONI

    Quote Originally Posted by Fizan
    kakti, nak melaporkan....setelah seminggu, kulit muka dah ok banyak la dari sebelum ni....

    *kulit dah cun banget....lepas pakai foundation, saya pakai bedak macam biasa..mmg sekata terletak bedak...kulit tak berminyak dah.....mmg puas hati.....
    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 03:58 PM.

  9. #9
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    ------------------

  10. #10
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    "Wanita masa kini mudah menghadapi kulit kering, kusam, kedutan, garis-garis halus dan parut yang berpunca dari faktor usia, stress dan pendedahan kepada cahaya matahari"






    BEAUTY SKIN
    Harga :arrow: RM 68.00

    • Anti Kedut/Penuaan
    • Awet Muda (Halus dan cerah)
    • Pulih tekstur kulit seperti tumit yang pecah, parut berlubang bekas jerawat
    • Adalah rumusan semulajadi yang amat baik untuk lelaki dan wanita yang mementingkan kecantikan dan tubuh badan yang menarik
    • Sangat berkesan untuk mengatasi masalah dalaman
    • Sesuai untuk ibu mengandung dan menyusukan anak
    • Menghaluskan kulit
    • Mengimbangi berat badan
    • Meningkatkan sistem dalaman badan

    Beauty Breast
    Harga :arrow: RM43.00

    Cara Makan:
    Dikemam/kesipkan 6 biji pagi atau malam

    • Memejal dan meningkatkan saiz payu dara
    • Gunakan bersama Firming Cream (2 in 1)
    • Untuk buah dada yang cantik dan menawan
    • Mudah dan senang untuk mengamalkannya

    Beauty WOMAN
    Harga :arrow: RM43.00

    Cara Makan:
    Dikemam/kesipkan 6 biji pagi atau malam

    • Untuk wanita mengharmonikan hubungan suami-isteri
    • Melambatkan proses penuaan dan menopause
    • Bagi wanita yang putus haid pula ia mampu mengurangkan gejala-gejala menopause seperti sakit sendi/lutut, tidur tak lena kekeringan kulit tapi bergantung kepada tahap kesihatan individu
    • Membantu memulihkan nafsu seksual wanita

    "Rahsia kecantikan yang menyeluruh...dari hujung kaki hingga ke hujung rambut...selamat dan berkesan, tiada kesan sampingan"
    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 03:59 PM.

  11. #11
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    =============edited
    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 04:00 PM.

  12. #12
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    Set Acne Two


    Harga: RM118.00



    * Setelah muka sudah pulih dari jerawat dan bersih menggunakan set rawatan kulit jerawat, pengguna bolehlah menggunakan Set Acne Two secara berterusan.*

    Set yang akan memastikan wajah anda kekal licin menawan. Bebas dari jerawat.

    Mengandungi:



    1. Acne Foam
    • Mematikan jerawat, menghilangkan minyak dan mencerahkan kulit.

    2. P Lotion
    • a. Glycolic asid dan vitamin E sebagai bahan utama yang bertindak sebagai agen pengelupasan kulit secara lembut.
      b. Melonggarkan sel kulit mati dan melakukan penglupasan secara halus tanpa merosakkan kulit muka bagi memperbaharui sel-sel kulit mati di samping mengecutkan jerawat, menghilangkan bintik-bintik hitam, bekas-bekas jerawat, menghilangkan kedut, garis-garis halus dan menyekatakan warna kulit.
      c. Menghilangkan kotoran di dalam kulit(dermis). Sesuai untuk kulit normal, oily dan jerawat (kulit bermasalah). Gunakan berlebihan pada tempat yang ada pigmentation.

    3. W Toner

    • a. Bertindak seperti BOTOX! Dioerkayakan dengan vitamin C yang bertindak sebagai penyegar, pencerah dan menyamankan kulit untuk mengembalikan kesegaran kulit, mengecilkan liang-liang pori, menghilang garis-garis halus, kedut dan mengeringkan jerawat.
      b. Sesuai untuk kulit normal, kering dan khusus untuk kulit berminyak dan berjerawat.

    4. DnN Cream
    • a. Diperbuat daripada 100% herba semulajadi
      b. Sesuai digunakan pada semua jenis kulit siang dan malam
      c. Amat baik kepada kulit kerana ia mencerahkan tanpa penglupasan, menghilangkan tompok-tompok hitam, menghaluskan dan melicinkan kulit.
      d. Mengembalikan keremajaan kulit dalam masa seminggu
      e. Mengurangkan kedutan-kedutan halus di sekeliling wajah.

    5. Foundation
    • Ia adalah alas bedak yang berwarna kuning cerah. Dirumus untuk mencantikkan, melicinkan serta memutihkan dan menggebukan kulit.
    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 04:01 PM.

  13. #13
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    ============edited
    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 04:01 PM.

  14. #14
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    Set Harian

    Harga : RM110.00




    Mengandungi
    • 1. Whitening Soap
      • a. Sesuai untuk semua jenis kulit.
        b. Berfungsi untuk mencuci bagi mengeluarkan kekotoran dan minyak yang ada di liang-liang roma, mencerahkan,melembapkan, melembutkan kulit dan bertindakmenanggalkan sel kulit mati dan binti-bintik hitam.



    • 2. Whitening Toner
      • a. Bertindak seperti BOTOX! Dioerkayakan dengan vitamin C yang bertindak sebagai penyegar, pencerah dan menyamankan kulit untuk mengembalikan kesegaran kulit, mengecilkan liang-liang pori, menghilang garis-garis halus, kedut dan mengeringkan jerawat.
        b. Sesuai untuk kulit normal, kering dan khusus untuk kulit berminyak dan berjerawat.



    • 3. P Lotion
      • a. Glycolic asid dan vitamin E sebagai bahan utama yang bertindak sebagai agen pengelupasan kulit secara berperingkat.
        b. Melonggarkan sel kulit mati dan melakukan penglupasan secara halus tanpa merosakkan kulit muka bagi memperbaharui sel-sel kulit mati secara berperingkat di samping mengecutkan jerawat, menghilangkan bintik-bintik hitam, bekas-bekas jerawat, menghilangkan kedut, garis-garis halus dan menyekatakan warna kulit.
        c. Menghilangkan kotoran di dalam kulit(dermis). Sesuai untuk kulit normal, oily dan jerawat (kulit bermasalah). Gunakan berlebihan pada tempat yang ada pigmentation.



    • 4. W Cream
      • Krim rawatan untuk kecantikan yang amat baik dan mudah menaikkan seri wajah
      • Dibuat daripada Phyto Complex(gabongan pokok) kulit kayu manis, jintan, rose mary
      • Keberkesanannya dapat dilihat dalam masa 1 minggu
      • Dapat mengurangkan jerawat dan jeragat,
      • Memulihkan struktur kulit, menegangkan kulit, menyehatkan sel-sel, menghaluskan, melembutkan dan menyegarkan kulit
      • Boleh digunakan siang dan malam untuk semua jenis kulit.



    • 5. Sun Block
      • a. Digunakan untuk semua jenis kulit. Berfungsi untuk melindungi dari sinaran matahari(UV).
        b. Ianya juga melicinkan dan mencerahkan kulit, mempunyai SPF25.
        c. Selain itu ia juga melindungi sel-sel kulit baru, menghalang daripada penghidratan kulit dan kekotoran serta debu. Kandungan kelembapannya adalah tinggi



    • 6. Facial Scrub (Percuma)
      • Digunakan untuk kulit normal, sensitif & jerawat. Berfungsi seperti scrub untuk menanggalkan sel-sel mati dan kekotoran, melicin, mencerahkan kulit.


  15. #15
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    Set Rawatan Kulit Matang, Kusam & Jeragat

    Harga: RM88.00





    Mengandungi:

    • 1. Whitening Cleansing Gel
      • a. Untuk kulit yang berminyak, normal dan t-zon(kombinasi).
        b. Mengurangkan minyak di lapisan kulit terutama pada dahi dan dagu.
        c. Mencerahkan, melembutkan dan melembapkan kulit


    .

    • 2. Whitening Toner
      • a. Bertindak seperti BOTOX! Dioerkayakan dengan vitamin C yang bertindak sebagai penyegar, pencerah dan menyamankan kulit untuk mengembalikan kesegaran kulit, mengecilkan liang-liang pori, menghilang garis-garis halus, kedut dan mengeringkan jerawat.
        b. Sesuai untuk kulit normal, kering dan khusus untuk kulit berminyak dan berjerawat.



    • 3. P Lotion
      • a. Glycolic asid dan vitamin E sebagai bahan utama yang bertindak sebagai agen pengelupasan kulit secara berperingkat.
        b. Melonggarkan sel kulit mati dan melakukan penglupasan secara halus tanpa merosakkan kulit muka bagi memperbaharui sel-sel kulit mati secara berperingkat di samping mengecutkan jerawat, menghilangkan bintik-bintik hitam, bekas-bekas jerawat, menghilangkan kedut, garis-garis halus dan menyekatakan warna kulit.
        c. Menghilangkan kotoran di dalam kulit(dermis). Sesuai untuk kulit normal, oily dan jerawat (kulit bermasalah). Gunakan berlebihan pada tempat yang ada pigmentation.



    • 4. P Cream
      • a. Digunakan untuk kulit yang bermasalah seperti jeragat, bintik-bintik hitam, kulit kusam tak sekata dan kering. Berfungsi untuk menanggalkan sel-sel mati secara lembut.



    • 5. Sun Block
      • a. Digunakan untuk semua jenis kulit. Berfungsi untuk melindungi dari sinaran matahari(UV).
        b. Ianya juga melicinkan dan mencerahkan kulit, mempunyai SPF25.
        c. Selain itu ia juga melindungi sel-sel kulit baru, menghalang daripada penghidratan kulit dan kekotoran serta debu. Kandungan kelembapannya adalah tinggi
    • 6. Dnn Cream

      7. Facial Scrub Gel Plus Collagen

    TESTIMONI

    Quote Originally Posted by sitique
    a'kum kak ti,

    hari tu saya ada belikan set jeragat utk mak......

    boleh tak kak ti suggest produk tambahan lain yg boleh cepatkan lagi proses nak hilangkan pigmentation. so far, muka mak saya dah ok sket....
    Quote Originally Posted by Alfiza
    Selepas mengunakan Set Rawatan Kulit Matang, Kusam & Jeragat wah muka kita dah nampak perubahan lerr. tima kasih byk2 lerr . set tu pun nak abis dah. lepas ni saya kena guna aper ek.
    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 04:02 PM.

  16. #16
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    Produk Rawatan untuk Jerawat + Resdung

    Harga : RM98.00




    Mengandungi:

    • Acne Cleansing Gel/Acne Soap

    • P Lotion - 30ml
      • a. Glycolic asid dan vitamin E sebagai bahan utama yang bertindak sebagai agen pengelupasan kulit secara berperingkat.
        b. Melonggarkan sel kulit mati dan melakukan penglupasan secara halus tanpa merosakkan kulit muka bagi memperbaharui sel-sel kulit mati secara berperingkat di samping mengecutkan jerawat, menghilangkan bintik-bintik hitam, bekas-bekas jerawat, menghilangkan kedut, garis-garis halus dan menyekatakan warna kulit.
        c. Menghilangkan kotoran di dalam kulit(dermis). Sesuai untuk kulit normal, oily dan jerawat (kulit bermasalah). Gunakan berlebihan pada tempat yang ada pigmentation.

    • Acne Cream - 5gm
      • a. Disapu pada jerawat untuk mematikan, mengeringkan jerawat dan juga menghilangkan parut hi jerawat

    • Ubat Resdung(Res D)
      • Merawat resdung dengan memakannya 6 biji 1 katamli sehariMerawat resdung dengan memakannya 6 biji 1 katamli sehari
    • Facial Scrub Gel
      • Menghilangkan kulit mati, menyahkan toksin.

    TESTIMONI

    Quote Originally Posted by deilya
    salam

    kakti, hr tu dya ada beli set rawatan muka yg resdung.
    muka dah ok sikit.
    pastu ni dya nak tanya.kalo beli satu2 boleh jugak kan.
    boleh tak kakti senaraikan harga untuk set resdung tu.
    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 04:03 PM.

  17. #17
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    -------------------------
    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 04:03 PM.

  18. #18
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    Spot Away Serum
    (Menaikkan Seri Wajah)

    Harga: RM60.00
    Berat: 20gm



    Kaya dengan vitamin C kompleks & F yang boleh membangkitkan seri wajah dalam tempoh yang paling singkat dan mudah. Keajaiban Spot Away Serum bertindak merawat, merangsangkan, membersihkan serta menjernihkan seri wajah dengan membantu mengatasi masalah seperti

    • ? Muka yang mengendur & mengelebeh
      ? Lapisan bawah mata semakin mengembang
      ? Kedutan di sekeliling mata dan dahi
      ? Mata dan pipi yang lebam dan cengkong
      ? Suram, pucat, tidak seri, murung, kurang keyakinan diri dan lesu.
      ? Pori-pori yang terbuka dan kulit yang kasar
      ? Kulit yang tidak sekata kering dan kusam
      ? Pigmentasi dan parut hitam

    --------------------------------------------------------------------------------------
    Whitening Soap
    Harga : RM35
    Berat: 70 gram



    Sesuai untuk semua jenis kulit. Berfungsi untuk mencuci bagi mengeluarkan kekotoran dan minyak yang ada di liang-liang roma, mencerahkan,melembapkan, melembutkan kulit dan bertindak menanggalkan sel kulit mati dan binti-bintik hitam.

    • Baunya sungguh menyegarkan, kulit tidak terasa kering malah rasa lembut dan licin

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Sabun untuk Jerawat
    Harga : RM35
    Berat: 70gram



    Jika anda telah kehabisan Acne Cleansing Gel di dalam set jerawat anda bolehlah menggantinya dengan Acne Foam ini. Untuk yang ingin melihat keberkesanan produk Maznah Bahari ini, bolehlah mencuba sabun jerawat ini yang akan mematikan jerawat dan memutihkan wajah


    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Pigmentation Cream
    Harga : RM60.00
    Berat: 15 gram



    Digunakan untuk kulit yang berjeragat. Berfungsi menghilangkan pigmentasi secara beransur-ansur. Krim ini juga dapat mengekalkan kesuburan kulit dan membina lapisan kulit lebih remaja, ceria dan menyinarkan kulit.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Sun Block
    Harga : RM60.00
    Berat: 15 gram



    Digunakan untuk semua jenis kulit. Berfungsi untuk melindungi dari sinaran matahari(UV). Ianya juga melicinkan dan mencerahkan kulit, mempunyai SPF 25. Selain itu ia juga melindungi sel-sel kulit baru, menghalang daripada penghidratan kulit dan kekotoran serta debu. kandungan kelembapannya adalah tinggi.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Eye Gel
    Harga : RM60.00
    Berat: 25 gram



    Disapu sekeliling mata. Berfungsi menghilangkan garis-garis halus, melembapkan dan menghilangkan kehitaman di sekitar mata. Tidak berminyak.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Masker Normal/Oily
    Harga : RM35.00
    Berat: 30 gram

    Fungsinya ialah untuk mengurangkan minyak, memutih dan merawat wajah.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Facial Scrub Gel
    Harga : RM45.00
    Berat: 25 gram



    Sesuai untuk kulit normal, sensitif & berjerawat. Untuk menanggalkan sel-sel mati dan kekotoran, melicin dan mencerahkan kulit.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Foundation Cream
    Harga : RM45.00
    Berat: 15 gram



    Untuk mencantikkan, melicinkan serta memutihkan dan menggebukan kulit
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Herbal Mineral Soap
    Harga : RM35
    Berat: 70 gram



    • Diperbuat dari rumpai laut, tanah liat, herba dan garam aura kristal yang mampu membangkitkan seri tubuh badan supaya rasa segar dan kelihatan menarik.
    • Membantu membuangkan sel-sel kulit mati dan membentuk badan menarik dengan penggunaan bersama slimming gel.
    • Membantu melicin dan melembutkan kulit, menyihatkan kulit badan dengan berkesan.
    • Mengurangkan masalah kulit seperti jerawat badan, gatal, kurap, panau dan lain-lain
    • Untuk orang Islam membuat samakan pun boleh kerana dihasilkan dari 99% tanah liat

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    MB Res'D (Resdung)
    Harga : RM58.00
    Kandungan: 170 biji






    Ubat yang dikemam dalam mulut bagi merawat penyakit resdung
    • Menghilangkan gatal-gatal di sekeliling mata dan hidung
    • Menghilangkan masalah resdung
    Last edited by KakTi; 27th July 2008 at 04:08 PM.

  19. #19
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    Selamat datang, silakan masuk

  20. #20
    Peniaga Supreme @ Qasrina Mall
    Join Date
    12 Apr 2007
    Posts
    5,022

    Default Re: GUNAKAN MAZNAH BAHARI COSMETICS UTK WAJAH CERAH, BEBAS JERAWAT, PARUT & AWET MUDA

    Selamat Pagi WMC, silakan masuk

 

 
Page 1 of 23 1234511 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •